27.01.2014 17:19

Anco Jansen in belangstelling Go Ahead Eagles

Anco Jansen tijdens Almere City - De Graafschap. (24-1-2014)
Anco Jansen tijdens Almere City - De Graafschap. (24-1-2014)

Anco Jansen is weer eens het gesprek van de dag in Doetinchem. Eredivisionist Go Ahead Eagles uit Deventer heeft zich gemeld bij De Graafschap om aanvaller Anco Jansen over te nemen. Dat meldt De Gelderlander maandagmiddag.

De 24-jarige Jansen wil graag een stap hogerop. "Go Ahead Eagles heeft zich bij ons gemeld", bevestigt technisch manager Roland Vroomans van De Graafschap. "Ze weten wat Anco moet kosten. We wachten nu af hoe het verder gaat." Afgelopen zomer liep Jansen een transfer mis, waarna hij besloot zich 'ziek' te melden. Naar verluidt zaten NAC Breda en Celtic om de diensten van spelmaker te springen.

Ook Cambuur Leeuwarden wilde Jansen eerder deze maand van De Graafschap overnemen, maar de Friezen hikten tegen de transfersom van circa 300.000 euro aan. De linksbuiten, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, scoorde dit seizoen zes keer in vijftien wedstrijden. Vorig seizoen was hij goed voor 21 doelpunten in 29 duels. Jansen speelde in het verleden voor PEC Zwolle, FC Groningen, SC Cambuur en Veendam, maar wist bij De Graafschap pas echt door te breken in het betaalde voetbal.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner