01.02.2014 00:07

Anco Jansen op de valreep naar Roda

Anco Jansen tijdens Almere City - De Graafschap. (24-1-2014)
Anco Jansen tijdens Almere City - De Graafschap. (24-1-2014)

Anco Jansen heeft op de valreep toch nog een transfer naar de Eredivisie afgedwongen. De 24-jarige aanvaller tekende vrijdag op de slotdag van de winterse transferperiode een contract bij Roda JC. Jansen speelt de komende 3,5 jaar in Kerkrade. Dat meldt de Limburgse eredivisionist vrijdag op de website.

"Ik kan het nog nauwelijks beseffen, maar ik ben superblij dat alles toch nog is goedgekomen", reageert Jansen op zijn transfer tegenover Voetbal International. 'Ik heb er lang op moeten wachten, maar ik kan me eindelijk laten zien in de Eredvisie.'

De transferperiode was zowel voor Roda als Jansen tot dusver een frustrerende aangelegenheid. Jansen kon rekenen op de belangstelling van een hele rits Eredivisieclubs, waaronder SC Cambuur en Go Ahead Eagles, terwijl Roda JC naast het aantrekken van Lars Veldwijk (Excelsior) en ex-SC Heerenveen-spits Lasse Nilsson (IF Elfsborg) greep.

Jansen en Roda kunnen nu toch met een glimlach terugdenken aan de eerste maand van 2014. Op de laatste dag van de transfermarkt kwamen club en speler een drieënhalf jarig contract overeen, waardoor Jansen zijn gewenste stap naar de Eredivisie heeft en Roda de schorsing van Krisztián Németh en de blessure van Frank Demouge kan opvangen.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner