02.02.2014 18:59

Opnieuw geen winst voor Lille

Lille heeft zondag voor de vijfde keer op rij niet weten te winnen in de Franse Ligue 1. De nummer 3 van de ranglijst ging op bezoek bij Nice met 1-0 onderuit. Mathieu Bodmer zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

De laatste competitiezege van Lille dateert van 15 december toen Bastia met 2-1 werd verslagen. In de tussentijd bereikte de ploeg van onder anderen oud-Feyenoorder Salomon Kalou nog wel de laatste 16 van het Franse bekertoernooi. Op de ranglijst groeide de achterstand van Lille op nummer 2 AS Monaco tot 8 punten. Nice blijft middenmoter.

Olympique Lyon, dat na een slechte competitiestart de weg omhoog weer leek te hebben gevonden, leed een pijnlijke nederlaag bij Rennes: 2-0. Cédric Hountondji zette Rennes na 22 minuten op voorsprong. Lyon zag daarna vlak voor rust ook nog Samuel Umtiti met rood van het veld worden gestuurd. In de tweede helft bracht oud-PSV'er Ola Toivonen met zijn eerste treffer in Franse dienst de eindstand op het scorebord.

Door de nederlaag blijft Lyon zesde op de ranglijst. Rennes staat 15e.