02.02.2014 20:59

PAOK hard onderuit tegen degradatiekandidaat

De landstitel in Griekenland is zondag vrijwel onbereikbaar geworden voor PAOK Saloniki, dat getraind wordt door Huub Stevens. Op bezoek bij degradatiekandidaat Platanias boekte de nummer 2 van de ranglijst een smadelijke 2-1-nederlaag. Het gat met koploper Olympiakos Piraeus, groeide daardoor naar 14 punten, met nog 12 speelronden te gaan.

PAOK, dat met Hedwiges Maduro en Maarten Martens op het middenveld begon, kwam nog wel op voorsprong via Stefanos Athanasiadis in de 10e minuut. Platanias kwam nog voor rust langszij via de Serviër Aleksandar Katai. Halverwege de tweede helft bezorgde de Spanjaard David Arenas Torres de zege aan de thuisploeg. Olympiakos won eerder op zondag met 2-1 van Panaitolikós Agrínion.

Danny Hoesen, die onlangs de overstap van Ajax naar PAOK maakte, zat nog niet bij de selectie.