04.02.2014 10:38

Steijn: "We vormen één blok"

Maurice Steijn staat met zijn ADO Den Haag weer onderaan in de Eredivisie. De druk neemt dus weer toe in de Hofstad, maar Steijn is vreest niet voor zijn baan. "We vormen één blok", aldus Steijn in gesprek met De Telegraaf.

De trainer van ADO Den Haag beseft dat hij vanavond in eigen huis moet winnen van Heracles Almelo. "Dan krijgen we die concurrent ook weer in het vizier”, weet hij dat zijn spelers het verschil tot twee punten kunnen reduceren. "En ik acht ons minimaal gelijkwaardig aan Heracles.”

Steijn benadrukt dat hij ervan overtuigd is dat hij ADO Den Haag in de Eredivisie kan houden. "Er is bij een club als ADO altijd druk als je laatste staat, maar de vorige keer na de nederlaag bij NEC was die extreem hoog. Sommige mensen dachten dat we het helemaal kwijt zouden zijn.”

Het tegendeel bleek waar. "De spelers hebben hun vertrouwen in de staf uitgesproken en andersom hebben de trainers dat ook in de groep gedaan. Dan zie je aan de overwinning op Feyenoord dat er veel mogelijk is. Dit is een groep goede gasten. We vormen één blok. En als we de stijgende lijn na de winterstop voortzetten, komen de punten vanzelf.”

Aanwinst Yanic Wildschut is nog niet inzetbaar voor Steijn. "Hij heeft last van zijn bovenbeen”, aldus Steijn, die zich volledig focust op handhaving en met Vitesse uit in het verschiet niet vreest voor zijn baan. "Ik heb alleen invloed op de spelers en de staf en verder nergens op, dus het heeft geen zin me druk te maken om zaken buiten het team.”

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner