05.02.2014 22:44

Gervinho redt AS Roma

AS Roma heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finales van het Italiaanse bekertoernooi tegen Napoli met 3-2 gewonnen. Bij de rust leidde de thuisclub met 2-0. Na de pauze kwam de ploeg uit Napels terug tot 2-2, maar met zijn tweede treffer van de avond bezorgde Gervinho zijn team alsnog de winst. Volgende week is de return.

Gervinho opende in de 13e minuut de score voor Roma. Met een daverende knal zorgde Kevin Strootman na ruim een half uur voor 2-0. In de tweede helft viel de Romeinse productie stil en kwam de scoringsdrift bij Napoli juist op gang. Gonzalo Higuain en invaller Dries Mertens, oud-ploeggenoot van Strootman bij PSV, leken een nederlaag te voorkomen. Gervinho besliste echter in de 88e minuut anders: 3-2.