07.02.2014 07:25

Vidić: "Tijd om verder te gaan"

Aanvoerder Nemanja Vidić vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Manchester United. De Servische voetballer heeft dit vrijdag bekendgemaakt.

"Ik had nooit kunnen bedenken dat ik hier 15 trofeeën zou winnen. Het zijn fantastische jaren geweest. Maar ik heb besloten dat het voor mij tijd is om verder te gaan. Ik heb een nieuwe uitdaging nodig. Die ligt niet in Engeland, want hier is maar een club waarvoor ik speel en dat is Manchester United. Er zijn wat opties. Ik moet nu een goede keuze maken voor mij en mijn familie'', aldus de 32-jarige Vidic.

De Servische voetballer die in 2005 overkwam van Spartak Moskou speelde tot dusver 201 competitiewedstrijden voor Manchester United. Bij die club kwam hij vijftien keer tot scoren, won driemaal de League Cup en werd vijf maal Engels kampioen. In 2008 werden de Chamions League en de wereldbeker voor clubs gewonnen.

Vidić beleeft een moeilijk seizoen onder leiding van manager David Moyes. Hij is al in verband gebracht met het Italiaanse Internazionale.

Voetbal/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner