07.02.2014 11:10

FC Eindhoven heeft Chelsea-back binnen

Cristián Cuevas op de tribune tijdens een wedstrijd van Vitesse.
Cristián Cuevas op de tribune tijdens een wedstrijd van Vitesse.

FC Eindhoven kan de rest van het seizoen een beroep doen op Cristián Cuevas. De Chileense linksback, die ook op het middenveld uit de voeten kan, wordt voor de rest van het seizoen gehuurd.

Cuevas werd afgelopen zomer door Chelsea overgenomen van Deportivo O'Higgens uit zijn vaderland. Hij werd vervolgens verhuurd aan Vitesse, maar wist in Arnhem geen plek in het eerste elftal te bemachtigen. Hij speelde daarom zijn wedstrijden in het belofteteam. Vanwege blessures bij Maxime Gunst en Adreano van den Diest was Eindhoven naarstig op zoek naar versterking op de linksbackpositie.

"Cristián Cuevas is een jonge, talentvolle speler die we al langere tijd volgden bij Vitesse", aldus technisch manager Hans Smulders. "Een type speler wat precies past in onze profielschets en daarbij is Cristian een speler die hard aan zijn ontwikkeling wil werken, ambitieus is en succesvol wil zijn met FC Eindhoven.We zijn derhalve zeer blij dat zowel Cuevas als Chelsea vertrouwen hebben gekregen in onze ambities en werkwijze en dat deze samenwerking uiteindelijk tot stand is gekomen", aldus Smulders op de clubwebsite.

Voetbal.com

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner