08.02.2014 22:37

Feyenoord overklast NEC in tweede helft

Feyenoord viert de 1-1 van Lex Immers tijdens Feyenoord - NEC. (8-2-2014)

Het is Feyenoord gelukt om te profiteren van puntverlies bij FC Twente en Vitesse. In de eerste helft bleef het tegen NEC nog bij 2-1, maar uiteindelijk werd het 5-1.

Het begin was allesbehalve goed van Feyenoord, want na zeven minuten kwam de ploeg op achterstand. Michael Higdon kopte de bal terug op Søren Rieks, die met een schitterende volley de score opende. Feyenoord herpakte zich en kwam via Lex Immers snel langszij. Hij tikte een mooie voorzet van Miquel Nelom binnen. Tien minuten voor rust kwam Feyenoord definitief bovendrijven, toen Graziano Pellè van dichtbij de 2-1 intikte. Een gemiste strafschop van Pellè, de Italiaan schoot zwak in, was een smetje op de eerste helft.

In het tweede deel van de wedstrijd maakte Feyenoord een einde aan alle illusies van de bezoekers. NEC wisselde nog wel, in de hoop het tij te keren, maar was onmachtig. Dit begon tien minuten na rust, toen Jean-Paul Boëtius met wat geluk de bal voor zijn voeten kreeg. Hij aarzelde echter niet en schoot hard de 3-1 binnen. Pellè maakte daarna zijn tweede van de avond, door met een mooie volley een voorzet van Nelom te promoveren tot doelpunt. NEC kreeg na de 4-1 nog wel een penalty, maar ook op dat moment zat het de Nijmgenaren niet mee. Rieks schoot slap in, waardoor de strafschop een simpele prooi was voor doelman Erwin Mulder. Het slotakkoord was voor Boëtius, die een mooie rush afrondde met een bekeken schot in de rechterhoek.

Door de overwinning gaat Feyenoord over Vitesse heen en wordt de nieuwe nummer drie in de Eredivisie. Het staat gelijk in punten met FC Twente, dat echter nog wel een wedstrijd tegoed heeft. NEC komt maar niet uit de gevarenzone van de Eredivisie en blijft staan op de zeventiende plek. Het staat in punten gelijk met hekkensluiter ADO Den Haag, maar heeft een beter doelsaldo.

Door: Jos Boesveld