11.02.2014 11:03

Seedorf nu al onder vuur

Clarence Seedorf verloor afgelopen weekend zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van AC Milan. Napoli was met 3-1 te sterk voor de Milanezen, waarna de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport de speelwijze en vele wisselingen onder vuur nam.

Volgens de machtige Italiaanse krant plaatsen eigenaar Silvio Berlusconi en de spelers van AC Milan vraagtekens bij de vele wisselingen van de trainer. Nog geen maand na Seedorfs entree is de euforie alweer vervlogen.

De Nederlandse coach zou worstelen met zijn spelconcept en zijn speelstijl, waardoor hij het zwalkende AC Milan, tiende in de Serie A, te weinig houvast biedt. Ten opzichte van het thuisduel met Torino van vorige week (1-1) wijzigde Seedorf zijn elftal tegen Napoli op liefst zeven posities, waaronder zijn complete aanval en middenveld. Keisuke Honda was ziek, maar niet al Seedorfs keuzes waren een gevolg van overmacht. De winteraankopen Michael Essien en Adel Taarabt stonden in Napels in de basis, terwijl hij Ignazio Abate, normaal gesproken rechtsback, als rechtermiddenvelder posteerde.

Dat leidde niet alleen tot kritiek in de Gazzetta, ook bij tal van analytici op de Italiaanse televisie. "Het leek wel of de spelers geen idee hadden wat te doen", zei voormalig AC Milan-speler Ruben Buriani. "Seedorf zou ze wat meer vertrouwen en houvast mogen geven." En Massimo Orlando, eveneens oud-speler: "Met deze selectie is dit 4-2-4-systeem veel te riskant."

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner