12.02.2014 13:25

Basisklant Van der Wiel gelooft in WK-selectie

Gregory van der Wiel in actie tijdens Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux. (31-1-2014)
Gregory van der Wiel in actie tijdens Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux. (31-1-2014)

Paris Saint-Germain speelde zondagavond met 1-1 gelijk tegen AS Monaco en lijkt wederom het kampioenschap te pakken in Ligue 1. Voor Gregory van der Wiel staat er meer op het spel. De rechtsback wil met Oranje naar het WK.

Van der Wiel heeft dit seizoen onder trainer Laurent Blanc een vaste basisplaats. Wat opvalt is de chemie op het veld tussen Van der Wiel en Zlatan Ibrahimović. In de poulefase van de Champions League leverde de voormalig Ajacied vier assists, allemaal aan de Zweedse spits. In competitieverband staat de teller op drie afgeronde voorzetten, waarvan twee op Zlatan.

"Mijn klik met Zlatan is eigenlijk heel normaal", relativeert Van der Wiel in een interview met Voetbal International. "Want we weten allebei wat de bedoeling is. Zlatan is een topspits die weet waar hij moet lopen, ik ben een rechtsback die graag voorzetten geeft. Maar Zlatan kan met iederéén samenspelen, zó goed is hij."

"Of ik met mijn huidige vorm een kans maak op een plek in de WK-selectie? Ik denk het wel. Het gaat lekker bij mijn club en dat is de basis", aldus de man die in 2010 nog in de verloren WK-finale stond. "Zo mooi als het WK was geweest, zo klote was het EK twee jaar later. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat het EK heel anders had kunnen verlopen. Als we die eerste wedstrijd tegen Denemarken maar hadden gewonnen..."

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner