1:0
(Heenwedstrijd 2:0)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Paulo Dybala 42. / Penalty

90'
De tweede helft kende weinig spektakel. Toch was het FC Porto dat de kans kreeg op 1-1. Plotseling stond Francisco Soares alleen voor Gianluigi Buffon, maar hij schoof de bal naast. Daarna was het over en uit met de Portugezen en ging Juventus op jacht naar meer doelpunten. Omdat Porto zich massaal terug trok, bleek kansen creëren een lastig verhaal. Invaller Marko Pjaca haalde nog uit, maar zag zijn schuiver net naast gaan. Aan de overkant liet Juve de teugels wat vieren en kreeg Jota Diogo nog de kans om tenminste een gelijkspel mee te nemen, maar hij wipte de bal in het zijnet.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
86'
Het is wachten op het eindsignaal van scheidsrechter Ovidiu Haţegan. Beide ploegen vinden het wel best en snakken naar het eindsignaal van de Roemeen.
82'
Zowaar een goede kans voor FC Porto. Na een fraaie aanval staat Diogo Jota ineens in de zestien van Juventus en wipt hij de bal in het zijnet.
79'
Ook Paulo Dybala heeft zijn plicht voor vanavond gedaan. De doelpuntenmaker gaat naar de kant en laat zich voor de slotfase vervangen door Tomás Rincón.
79'
Wissel in bij Juventus -> Tomás Rincón
79'
Wissel uit bij Juventus -> Paulo Dybala
74'
Aan de Portugese supporters ligt het in ieder geval niet vanavond. Het hele uitvak gaat uit zijn bol en maakt er nog een feestje van.
70'
En daar is de derde wissel aan de kant van FC Porto. Jongeling Óliver Torres gaat naar de kant en Otávio mag de wedstrijd vol gaan maken.
70'
Wissel in bij FC Porto -> Otávio
70'
Wissel uit bij FC Porto -> Óliver Torres
67'
Yacine Brahimi heeft zijn best gedaan, maar heeft niet kunnen voorkomen dat FC Porto uitgeschakeld gaat worden. Hij wordt vervangen door Diogo Jota.
67'
Wissel in bij FC Porto -> Diogo Jota
67'
Wissel uit bij FC Porto -> Yacine Brahimi
65'
Juventus zet weer even aan en komt direct in de buurt van Iker Casillas. FC Porto probeert de schade te beperken, maar kan niet voorkomen dat Higuaí­n op doel schiet. De bal hobbelt naast.
61'
Mehdi Benatia krijgt een staande ovatie en verlaat het veld. De centrale verdediger wordt voor het laatste half uur vervangen door Andrea Barzagli.
61'
Wissel in bij Juventus -> Andrea Barzagli
61'
Wissel uit bij Juventus -> Medhi Benatia
60'
Daar is invaller Pjaca! Mario Mandžukić kopt de bal door en de jongeling controleert fraai. Hij neemt de bal daarna prima op zijn slof,maar schiet naast het doel.
58'
Er gebeurt vrij weinig in de tweede helft. Juventus hoeft niet meer en vindt het zo wel best terwijl FC Porto het wel probeert, maar niet in de buurt van Buffon weet te komen.
54'
FC Porto probeert het in ieder geval wel met tien man. De bezoekers gaan gewoon op jacht naar de gelijkmaker en laten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden.
49'
Wat een kans voor FC Porto! Ineens mag Francisco Soares alleen op Buffon af nadat hij Benatia heeft afgeschud. Oog in oog met de goalie schuift hij de bal naast en verzuimt hij de Portugezen langszij te schieten.
46'
De tweede helft is begonnen en beide ploegen hebben een wissel doorgevoerd. Bij Juventus is Juan Cuadrado in de kleedkamer achtergebleven. FC Porto gaat het de tweede helft doen zonder André Silva. Hij is vervangen door Willy Boly.
46'
Wissel in bij FC Porto -> Willy Boly
46'
Wissel uit bij FC Porto -> André Silva
46'
Wissel in bij Juventus -> Marko Pjaca
46'
Wissel uit bij Juventus -> Juan Cuadrado
46'
45'
De tweede helft lijkt enkel een formaliteit te worden. Juventus leidt met 1-0 en staat met een man meer op het veld. Na een rommelige beginfase pakte de thuisploeg het initiatief. Grote kansen leverde dat eigenlijk niet op. Na een voorzet van Dani Alves wist Mandžukić wel te koppen, maar zijn kopbal verraste Casillas niet. Kort voor rust kreeg Maxi Pereira rood na een handsbal op de doellijn. Paulo Dybala liet het buitenkansje vanaf de stip niet onbenut en schoot Juventus over twee wedstrijden op een 3-0 voorsprong.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
42'
Doelpunt voor Juventus, 1:0 door Paulo Dybala
Raak! Het lijkt beslist in Turijn. Dybala neemt plaats achter de bal en stuurt Casillas de verkeerde hoek in. 1-0 voor de Oude Dame.
40'
Rode kaart voor Maxi Pereira (FC Porto)
Rood! Maxi Pereira voorkomt een doelpunt van Juventus met zijn handen en wordt terecht van het veld gestuurd. Penalty voor Juventus!
38'
Dybala heeft nu een goede corner in huis en bij FC Porto staan ze elkaar aan te kijken. Mario Mandžukić mag vrij inkoppen, maar knikt net aan de verkeerde kant van de paal.
36'
Gele kaart voor André André (FC Porto)
André André houdt het shirt van Gonzalo Higuaí­n wel erg lang vast en daarvoor krijgt hij een gele kaart van de Roemeense scheidsrechter.
34'
De thuisploeg zet weer even aan. Dybala heeft een fantastische voorzet in huis en Gonzalo Higuaí­n staat klaar om binnen te knikken. Marcano is echter scherp en kopt de bal goed weg.
30'
Gele kaart voor Miguel Layún (FC Porto)
Miguel Layún maakt opnieuw een overtreding op Cuadrado en dit keer ontsnapt hij niet aan een straf van de arbiter. De middenvelder krijgt een gele kaart.
28'
FC Porto ontsnapt aan een achterstand. Dani Alves is opnieuw mee naar voren gekomen en zet scherp voor, maar Paulo Dybala krijgt zijn voet net niet tegen de bal.
26'
Juventus heeft na een rommelig begin de touwtjes wat meer in handen gekregen. De Oude Dame gaat op jacht naar de 1-0 om zo het duel vroegtijdig te beslissen.
23'
Daar is de eerste echte mogelijkheid. Dani Alves slingert de bal goed voor en Mario Mandžukić torent boven de Porto-defensie uit. De Kroaat kopt goed in, maar Casillas heeft een passend antwoord.
20'
Juventus heeft een licht overwicht in een rommelige beginfase. Grote kansen blijven echter nog uit voor beide doelen. Juventus leidt over twee wedstrijden wel met 0-2.
16'
En daar is de revanche van Miguel Layún. De Mexicaanse middenvelder pakt Juan Cuadrado hard aan door hem te raken op de knie. Dit keer is de scheidsrechter coulant en houdt hij de kaarten op zak.
12'
Gele kaart voor Juan Cuadrado (Juventus)
Wat een lompe tackle van Juan Cuadrado. De middenvelder is veel te laat bij Miguel Layún en krijgt een gele kaart van scheidsrechter Ovidiu Haţegan.
10'
Daar is de eerste poging van de bezoekers. Yacine Brahimi heeft weinig hulp en besluit dus maar zelf uit te halen. Zijn schotje belandt in de handen van keeper Buffon.
8'
Beide ploegen maken de nodige overtredingen in de beginfase. Nu vindt scheidsrechter Ovidiu Haţegan het mooi geweest na een tik tegen Mandžukić. Felipe Monteiro wordt streng toegesproken door de Roemeen.
6'
Opnieuw is daar Dybala. Juventus wisselt voorin veel van positie en daar heeft FC Porto nog geen grip op. De Argentijn komt vrij en haalt uit, maar schiet ruim naast.
3'
Dybala duikt ineens op in het strafschopgebied van FC Porto. Higuaí­n en Mandžukić willen de bal bij de tweede paal, maar Dybala probeert het zelf. Doelman Casillas ziet de bal over zijn doel vliegen.
1'
De wedstrijd is begonnen in Turijn. Juventus verdedigt een 0-2 voorsprong in eigen huis. FC Porto moet aan de bak om de kwartfinales van de Champions League te kunnen halen.
1'
De Oude Dame won de heenwedstrijd in Porto met 0-2 en lijkt vrijwel zeker te zijn van de volgende ronde. Twee invallers zorgden voor de doelpunten. Eerst maakte Marko Pjaca de openingstreffer en vervolgens scoorde Dani Alves de 0-2. De Braziliaanse rechtsback staat dan ook in de basisopstelling. Pjaca begint op de bank.

De bezoekers uit Portugal weten wat ze te doen staat in Italië. Na de nederlaag moet er gewonnen worden. Alex Telles ontbreekt vanwege een schorsing. Óliver Torres heeft wel een basisplaats. Onder de lat staat routinier Iker Casillas. De 35-jarige Spanjaard won het miljoenenbal al drie keer.