Manchester City Dinsdag, 1. November 2016
FC Barcelona
3:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 21. / Schot met links  (Neymar)
1 : 1 Torinfos in de Ticker İlkay Gündoğan 39. / Schot met links  (Raheem Sterling)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Kevin De Bruyne 51. / dir. vrije trap
3 : 1 Torinfos in de Ticker İlkay Gündoğan 74. / Schot met rechts  (Sergio Agüero)

90'
Manchester City en FC Barcelona hebben er vanavond een voetbalfeest van gemaakt. De bezoekers waren voor rust veel sterker en de thuisploeg in de tweede helft. City was echter overtuigender als het ging om het aanvallen en stapt daardoor met een fraaie 3-1 overwinning van het veld. Barcelona is weggespeeld in de tweede helft, maar had wel een grote kans om op 2-2 te komen. Met de 3-1 was het uiteindelijk gebeurt.
90'
90'
Lionel Messi krijgt nog een kopkans in de blessuretijd. Maar via zijn eigen arm verdwijnt de bal in de handen van de doelman.
89'
Een publiekswissel voor Kevin De Bruyne. Met zijn vrije trap zette de middenvelder zijn ploeg op een voorsprong. Hij was vanavond wel vaker dicht bij een doelpunt.
88'
Wissel in bij Manchester City -> Nolito
88'
Wissel uit bij Manchester City -> Kevin De Bruyne
87'
Barcelona probeert met alle energie dat het nog heeft een doelpunt te forceren. Manchester City heeft echter de verdedigende stellingen ingenomen en daar is het lastig doorheen te komen voor de bezoekers.
83'
Barça begint de druk op te voeren, het publiek fluit zenuwachtig. Ondanks de voorsprong lijkt niet iedereen in Manchester zeker van zijn zaak te zijn.
81'
Als Barcelona niet oppast loopt het tegen nog een tegendoelpunt op. FC Barcelona gaat in de laatste tien minuten uiteraard op zoek naar de aansluitingstreffer.
79'
Op deze manier gaat het spannend worden om de bovenste plek in groep C. Met deze stand komt Manchester City op twee punten van FC Barcelona met nog twee wedstrijden te gaan.
76'
Wissel in bij FC Barcelona -> Rafinha
76'
Wissel uit bij FC Barcelona -> André Gomes
76'
De spelers van FC Barcelona zagen een handsbal van Agüero. Die had echter niet door dat de bal tegen zijn arm kwam toen hij op de grond lag. Bovendien had hij zijn arm strak langs het lichaam.
75'
Gele kaart voor Busquets (FC Barcelona)
74'
Doelpunt voor Manchester City, 3:1 door İlkay Gündoğan
Het stadion ontploft, een geweldige tegenaanval wederom van Manchester City. De Bruyne stuurt Navas geweldig diep, waarna de voorzet tegen Agüero aankomt. De bal komt terug de zestien in en daar staat Gündoğan klaar om zijn tweede van de avond binnen te tikken.
73'
Op het schot op de lat na heeft Barcelona weinig te vertellen gehad in de eerste helft. City is vaker dichter bij de 3-1 geweest vanavond.
71'
Sterling wordt bedankt voor zijn bewezen diensten. De Engelsman vergat vanavond een doelpunt mee te pikken. Met Navas blijft City snelle spelers in de voorhoede hebben.
71'
Wissel in bij Manchester City -> Jesús Navas
71'
Wissel uit bij Manchester City -> Raheem Sterling
67'
Het is haast een wonder dat het hier 2-1 staat. Beide ploegen spelen vol op de aanval en dat komt de wedstrijd absoluut ten goede.
66'
De Bruyne! En daar is gelijk Manchester City weer. Op aangeven van een teamgenoot denkt de Belg de bal vanaf rand zestien in het doel te schuiven. Zijn inzet belandt op de buitenkant van de paal.
65'
De lat! Stones verovert goed de bal, maar stelt daarna Suárez in staat om richting het doel te gaan. De aanvaller blijft rustig en legt goed af op André Gomes. Gomes schiet de bal snoeihard op de lat. Wat een geweldige wedstrijd.
63'
De Bruyne! Een razendsnelle tegenaanval van Manchester City is bijna de 3-1. Kolarov krijgt de bal op links en trekt de bal hard en laag voor het doel. De Bruyne komt een teenlengte te kort om een doelpunt te maken.
62'
Het oogt als een aanvallende wissel van FC Barcelona. Arda Turan is offensiever ingesteld dan Rakitic en weet zo nu en dan ook een doelpuntje mee te pakken.
61'
Wissel in bij FC Barcelona -> Arda Turan
61'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Ivan Rakitić
61'
Een wisseling van de wacht op het middenveld van Manchester City. Qua speelwijze zal er waarschijnlijk niet veel veranderen voor de thuisploeg.
60'
Wissel in bij Manchester City -> Fernando
60'
Wissel uit bij Manchester City -> Fernandinho
60'
Gele kaart voor Aleksandar Kolarov (Manchester City)
Kolarov gebruikt zijn handen om Rakitic af te stoppen rondom de middenlijn. De scheidsrechter vindt het zwaar genoeg voor een gele kaart.
57'
Busquets kan het beste niet in duel komen met De Bruyne of Agüero. Hij moet ze afstoppen met een overtreding en dat is gevaarlijk rondom het eigen strafschopgebied.
55'
Omdat Borussia Mönchengladbach op dit moment voorstaat tegen Celtic moet Manchester City eigenlijk ook winnen om de Duitsers op gepaste afstand te houden.
53'
In de tweede helft is het Manchester City dat de klok slaat en op basis van de eerste veertig minuten mag dat best verrassend genoemd worden. FC Barcelona moet alle zeilen bijzetten om niet verder op achterstand te komen.
51'
Doelpunt voor Manchester City, 2:1 door Kevin De Bruyne
De wedstrijd is volledig omgedraaid door Manchester City. De Bruyne raakt de bal op een dusdanige manier bij een vrije trap dat Ter Stegen in zijn eigen hoek wordt verrast. City daardoor nu op voorsprong in eigen stadion.
50'
Neymar is verkeerd gevallen door een overtreding van Otamendi. Hij voelt daardoor nu aan zijn arm, maar hij lijkt wel verder te kunnen.
47'
Sterling! De vleugelaanvaller vergeet Manchester City op voorsprong te zetten. Sergi Roberto gaat in de fout, waarna Sterling vrij voor de keeper wordt gezet door Agüero. De aanname van Sterling is matig, waardoor hij de bal niet meer tussen de palen krijgt.
46'
Beide ploegen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.
46'
45'
FC Barcelona was heer en meester de eerste veertig minuten van deze wedstrijd. Het speelde Manchester City volledig zoek en scoorde uit een counter van drie passes. Daarna stond City achterin op wankelen en was het wachten op een tweede treffer. City profiteerde aan de andere kant echter optimaal van een fout achterin. Daardoor zoeken beide ploegen verrassend met een 1-1 stand de kleedkamer op.
45'
45'
FC Barcelona graaft zich noodgedwongen in. Lionel Messi en Neymar zijn de diepste spelers, maar staan ver op de eigen helft.
43'
City leek volslagen kansloos, maar leeft opeens weer. Het heeft zelfs de overhand genomen na de gelijkmaker. Ook het publiek laat weer wat van zich horen.
42'
Fernandinho! Bijna stond Manchester City zelfs op voorsprong. Fernandinho ontvangt in het strafschopgebied de bal en plaatst met zijn linker het leder rakelings voorlangs. Ook De Bruyne komt er net niet aan met zijn teen.
41'
Het drukzetten van City had voor het eerst deze wedstrijd effect en leverde bovendien direct een doelpunt op.
39'
Doelpunt voor Manchester City, 1:1 door İlkay Gündoğan
En uit het niets komt City op gelijke hoogte. Een zeldzaam foutje in de verdediging van Barça wordt genadeloos afgestraft. Sterling komt voor Ter Stegen uit en legt de bal breed op de inlopende Gundogan. De middenvelder plaatst de bal in een leeg doel.
37'
De verdediging van City wordt aardig overlopen op dit moment. Aan alle kanten komen de aanvallers van FC Barcelona in balbezit. De bezoekers lijken de wedstrijd al voor rust in het slot te willen gooien.
35'
Weer is André Gomes bij een gevaarlijke actie betrokken. Een afvallende bal komt recht voor zijn voeten. Zijn bal lijkt in het doel te verdwijnen, maar het rechterbeen van Stones voorkomt dat.
34'
Met een heerlijke actie stuurt André Gomes verdediger Otamendi het bos is. Zijn voorzet is niet goed, maar daarna komt Neymar aan de bal. Ook hij kapt een tegenstander uit, waarna twee spelers van City zich voor het schot van de Braziliaan gooien.
33'
Manchester City probeert gevaarlijk te worden vanuit een uitdraaiende vrije trap van De Bruyne. Zijn bal gaat aan iedereen voorbij en daarmee is de mogelijkheid van City alweer verkeken.
31'
Het publiek probeert zo nu en dan de thuisploeg naar voren te schreeuwen, maar echt effect heeft het niet. Manchester City loopt alleen maar achter de bal aan.
29'
Gele kaart voor Neymar (FC Barcelona)
Een domme gele kaart van Neymar. Hij wil balverlies bij de zestien van City corrigeren, maar haalt daardoor juist Sterling hardhandig onderuit. In de ogen van de scheidsrechter genoeg voor een gele kaart.
28'
Neymar! Een gevaarlijk moment van de Braziliaanse vleugelaanvaller. Hij probeert te verrassen met een schot in de korte hoek. Caballero voorkomt met zijn vingertoppen een tweede treffer.
27'
Het is pijnlijk voor Guardiola, maar zijn ploeg wordt op dit moment dol gespeeld door FC Barcelona.
26'
Het is te zien dat beide ploegen eigenlijk volgens dezelfde tactiek spelen. Zowel City als Barcelona wordt vroeg onder druk gezet, alleen lukt het Barça beter om onder de druk uit te komen.
23'
Zo staat ook City voor eigen publiek achter tegen FC Barcelona. Het gaat een ontzettend zware avond worden voor de mannen van Guardiola.
21'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:1 door Lionel Messi
Daar is de vroege voorsprong voor FC Barcelona. City wordt op de tegenaanval geklopt. Messi pikt de bal op en stuurt Neymar in de diepte. Die geeft precies op tijd weer mee aan Messi en de Argentijn prikt de bal in de korte hoek.
20'
Gele kaart voor Ivan Rakitić (FC Barcelona)
Rakitic is de tweede speler die in het boekje van de scheidsrechter gaat. Hij ziet op tijd dat hij te laat is met zijn sliding en houdt daarom op het laatste moment in. Vanwege de gladheid lukt het hem niet om Agüero nog te ontwijken.
19'
De voorhoede van FC Barcelona kwam in de eerste minuten goed uit de startblokken. Het begint nu toch meer moeite te krijgen om het de verdediging van Man City lastig te maken.
17'
Manchester City is meer uit zijn schulp gekropen. De thuisploeg is langer in balbezit, maar nog altijd lijkt de controle bij FC Barcelona te liggen.
14'
De scheidsrechter zal zijn best moeten doen om de wedstrijd in hand te houden. Van beide kanten zijn er al de nodige harde overtredingen gemaakt. Vooralsnog blijft het bij waarschuwingen.
11'
Gele kaart voor Raheem Sterling (Manchester City)
Het hele stadion denkt aan een strafschop als Sterling over het been gaat van Umtiti. De scheidsrechter staat er perfect achter en constateert een schwalbe van Sterling en de arbiter blijkt dat juist beoordeeld te hebben.
9'
Neymar laat twee tegenstanders even zijn hielen zien. Allebei weten ze terug in duel te komen, maar ook dan is de Braziliaan ze te slim af. De voortzetting van Neymar is echter niet zorgvuldig genoeg.
7'
Opvallend is de basisplaats voor Zabaleta. Hij verliet in het heenduel nog geblesseerd het veld en kwam sindsdien niet verder dan een enkele training deze week. Toch heeft Guardiola hem opgesteld.
5'
City wordt in de openingsfase genoodzaakt zich met alle spelers te laten terugzakken op de eigen helft. FC Barcelona dicteert het spel, terwijl de thuisploeg gokt op een snelle tegenaanval.
3'
Barcelona laat in de eerste minuten al een paar goede acties zien. Tweemaal krijgt Luis Suárez de bal in de diepte mee, maar een verdediger van City grijpt op het allerlaatste moment nog in.
2'
Direct is er een omsingeling van FC Barcelona van het strafschopgebied van Manchester City. Het is voor de thuissupporters niet te hopen dat dat het spelbeeld gaat zijn.
1'
FC Barcelona heeft de bal in beweging gebracht voor de eerste helft in Manchester.
1'
Kevin De Bruyne is door Manchester City-trainer opgenomen in zijn basisopstelling voor de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona. Afgelopen weekend kwam de Belgisch international nog als invaller binnen de lijnen nadat hij met een blessure langs de kant had gestaan. De Bruyne is fit genoeg bevonden om vanaf het begin te starten.

Willy Caballero is in het doel van City de vervanger van Claudio Bravo, die twee weken terug tegen Barcelona nog vreselijk in de fout ging. De keeper ontving een rode kaart en is daardoor geschorst voor de confrontatie met zijn oud-werkgever. In de punt van de aanval staat Sergio Agüero, met op de vleugels Raheem Sterling en David Silva. Het centrale duo wordt gevormd door John Stones en Nicolás Otamendi.

De achterhoede van City kan zich wederom opmaken voor een zware avond. Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez vormen de dodelijke voorhoede van Barcelona. Sergio Busquets keert ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd terug in de basis van trainer Luis Enrique. Ook André Gomes zat afgelopen weekend nog op de bank, maar staat dinsdagavond in de basis.
Een echte kraker in Manchester in de vierde speelronde van de groepsfase van de Champions League. Manchester City ontvangt in eigen huis FC Barcelona en moet vol voor de overwinning spelen. Het belooft net zoals twee weken terug een interessante wedstrijd te worden. Ongeveer een uur voor aanvang zijn de opstellingen te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Belangen
Voor FC Barcelona is er weinig aan de hand in groep C. De Catalanen staan met negen punten uit drie wedstrijden ruim bovenaan. Bij een zege is het dan ook verzekerd van overwintering, maar anders gebeurt dat waarschijnlijk wel in de volgende wedstrijd. Haast zullen ze dan ook niet hebben. Manchester City moet met Borussia Mönchengladbach strijden om plek twee. Mocht Gladbach winnen van Celtic, dan kan City serieus in de problemen komen. Maar zowel Gladbach als City houdt het dan in eigen hand omdat ze nog tegen elkaar moeten.

Man City
Pep Guardiola zat met zijn City in een negatieve spiraal, waardoor de 4-0 nederlaag tegen oud-werkgever FC Barcelona extra hard aankwam. Bovendien gaf de ploeg een voorsprong in de Premier League uit handen, waardoor het nu samen met Arsenal en Liverpool bovenaan staat in Engeland. Afgelopen weekend wist de ploeg uit Manchester na drie competitieduels zonder zege eindelijk weer eens te winnen. Het was met 4-0 te sterk voor West Bromwich Albion, waarbij Sergio Agüero twee doelpunten voor zijn rekening nam.

Voor Barcelona loopt de competitie ook minder op rolletjes dan vooraf was gehoopt. Na tien wedstrijden verloor het al tweemaal. Het nietige Deportivo Alavés en Celta de Vigo wisten van Barcelona te winnen. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt echter slechts twee punten. De Madrilenen hebben alleen nog geen wedstrijd verloren. In de Champions League was het veel te sterk voor Celtic (7-0) en Man City (4-0), maar wist Borussia Mönchengladbach (2-1) aardig in de buurt te blijven.