Atlético Madrid
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Saúl 43. / Schot met links

90'

PSV heeft het geprobeerd, maar Atlético Madrid heeft na rust de 1-0 voorsprong met verve verdedigd. De Eindhovenaren hadden nog wel een strafschop verdiend na een handsbal van Diego Godín, maar Martin Atkinson verzuimde de bal op de stip te leggen.
90'
90'
Bart Ramselaar probeert het met een poging van een meter of twintig, maar zijn schot zeilt over de kruising. Nog een paar seconden te spelen in Eindhoven.
90'
Opnieuw Gastón Pereiro! Op het moment dat het duidelijk wordt dat er drie minuten bij komen, geeft Jetro Willems een goede voorzet richting Pereiro. De invaller kopt hard in, maar recht op Jan Oblak.
88'
En nu probeert Gastón Pereiro het met een kopbal uit een voorzet van Jetro Willems. De kopstoot van de Uruguayaan is echter niet hard genoeg om Jan Oblak te verrassen.
85'
Oef, Luuk de Jong! Steven Bergwijn zoekt zijn rechterbeen en geeft een scherpe voorzet richting De Jong, die over kopt. Het is nog niet afgelopen!
85'
De krachten lijken op bij PSV, dat echter nog wel vecht voor wat het waard is. De Eindhovenaren zijn in de beslissende fase vaak erg slordig.
83'
Steven Bergwijn laat zich voor het eerst zien. De aanvaller ziet zijn kans schoon en haalt van ver uit. De inzet van de jonge buitenspeler zeilt naast.
82'
Een slippertje van Héctor Moreno leidt een gevaarlijke tegenaanval van Atlético Madrid in, maar Joshua Brenet is snel terug en herovert de bal.
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Daniel Schwaab
78'
Gastón Pereiro en Steven Bergwijn staan klaar om in te vallen bij PSV. de Eindhovenaren hebben inclusief blessuretijd nog een kwartier om de gelijkmaker te maken.
77'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Fernando Torres
77'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Saúl
76'
PSV wil een penalty! Een voorzet gaat richting het hoofd van Luuk de Jong, maar Diego Godín voorkomt dat door zijn hand tegen de bal te zetten. De arbitrage verzuimt PSV echter een tweede strafschop te geven.
75'
Bijna de uitbraak! Héctor Moreno stapt uitstekend in, verovert de bal en stuurt Luciano Narsingh diep. De aanvaller probeert op snelheid José Giménez te kloppen, maar de verdediger voorkomt met een sliding een schot van de PSV'er.
73'
PSV probeert de tandem Jetro Willems-Luuk de Jong op gang te brengen. De linksback van de Eindhovenaren word veel gezocht, maar hij weet de bal vaak niet tot De Jong te brengen.
71'
Antoine Griezmann denkt even de 0-2 te hebben gemaakt, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Jetro Willems stapte nog maar net op tijd in.
69'
Atlético Madrid heeft de wedstrijd onder controle en geeft maar weinig weg. Het zal lastig voor PSV worden om deze wedstrijd te scoren.
67'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Bart Ramselaar
67'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
66'
PSV zal zodra meer risico's moeten durven nemen om nog een goed resultaat te behalen in deze wedstrijd. Phillip Cocu heeft nog spelers als Bart Ramselaar en Gastón Pereiro op de bank.
65'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Yannick Ferreira-Carrasco
65'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Kevin Gameiro
64'
In de Eredivisie is de kopkracht van Luuk de Jong een krachtig wapen, maar de aanvaller van PSV wordt bij gevaarlijke voorzetten steeds goed afgestopt door Diego Godín.
61'
Een prachtige counteraanval levert Atlético Madrid geen goal op. Via Koke komt de bal bij Antoine Griezmann, die prachtig verlengt naar Kevin Gameiro. De Franse spits, die vaak belangrijk was voor Sevilla, weet ook ditmaal niet tussen de palen te schieten; hij raakt het zijnet.
61'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Tiago
61'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Nicolás Gaitán
59'
Maar PSV begint zich ook in aanvallend opzicht meer te laten zien. Jetro Willems brengt de bal in het strafschopgebied waar Luuk de Jong staat, die naar Jorrit Hendrix kopt. De middenvelder krijgt de bal niet helemaal onder controle en schiet ver over.
57'
Opnieuw Atlético Madrid met de kans! Kevin Gameiro legt de bal terug op de rand van het strafschopgebied, waarna Antoine Griezmann in één keer schiet. Het lage schot van de Fransman gaat ruim naast.
56'
Mogelijkheid voor PSV! Joshua Brenet geeft een vervroegde voorzet en vindt Luuk de Jong in het strafschopgebied. De spits probeert de bal in de korte hoek te koppen, maar kopt naast. Jan Oblak zat er daarnaast goed bij.
55'
Daar is het volgende schot van de Madrilenen, na een mooie dieptepass van Koke. Filipe Luís raakt de bal echter niet helemaal lekker en schiet voorlangs.
52'
Een enorme kans voor Atlético! De bezoekers komen er plots heel snel uit. Daniel Schwaab lijkt een pass te kunnen onderscheppen, maar hij levert de bal toch in bij Kevin Gameiro. De Fransman draait in het strafschopgebied naar zijn rechterbeen en schiet over.
50'
Bij de thuisploeg loopt onder meer Bart Ramselaar zich warm. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder kan zijn debuut maken in de Champions League.
48'
PSV start een stuk aanvallender aan de tweede helft dan het de wedstrijd begon. Willen de Eindhovenaren overwinteren in de Champions League, dan is thuis van Atlético Madrid verliezen een erg slecht resultaat.
46'
We gaan weer verder in Eindhoven, waar Atlético Madrid leidt door een goal van Saúl.
46'
45'

Er is veel gebeurd in het eerste bedrijf in Eindhoven, waar scheidsrechter Martin Atkinson een hoofdrol op zich neemt. De arbiter keurde een doelpunt van Luuk de Jong af en zag een hoofdwond bij Davy Pröpper over het hoofd toen Saúl de 0-1 maakte. De Engelsman gaf PSV vlak voor tijd een cadeautje door een onterechte strafschop te geven, maar Andrés Guardado faalde vanaf elf meter.
45'
45'
Penalty gemist door Andrés Guardado, PSV Eindhoven
Het penaltysyndroom van PSV duurt voor. De Eindhovenaren krijgen een cadeautje van Martin Atkinson, maar Andrés Guardado pakt 'm niet uit. De middenvelder schiet hem halfhoog en niet goed in de hoek, waardoor Jan Oblak redding kan brengen.
45'
Gele kaart voor José Giménez (Atlético Madrid)
De verdediger van Atlético Madrid krijgt, ondanks dat hij geen overtreding maakt, een gele kaart.
45'
Strafschop PSV! Het is een goedmakertje van Martin Atkinson. Luciano Narsingh breekt door, maar verslikt zich in de bal. De scheidsrechter ziet er echter een overtreding van José Giménez in.
44'
PSV klaagt, want Davy Pröpper lag bij het doelpunt van Atlético Madrid met een bebloed gezicht in het strafschopgebied. Het is een ongelukkig optreden van Martin Atkinson vanavond.
43'
Gele kaart voor Luuk de Jong (PSV Eindhoven)
43'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 0:1 door Saúl
Vlak voor rust komt Atlético Madrid dan toch op voorsprong. De corner levert niets op, maar het wordt alsnog 0-1. Met een soort van karatetrap schiet Saúl in de rebound raak.
42'
Dat lijkt onnodig te zijn wat Jetro Willems doet. De linksback is veel eerder bij de bal dan Juanfran, maar werkt 'm wel over de achterlijn. Hoekschop voor Atlético Madrid.
38'
Het is dat Daniel Schwaab goed oplet, anders heeft Kevin Gameiro de bal voor het intikken! Nicolás Gaitán geeft een scherpe, indraaiende voorzet en met een uiterste poging tikt Schwaab de bal bij de tweede paal over de achterlijn.
37'
Joshua Brenet speelde vorig seizoen een paar sterke wedstrijden in de Champions League en houdt zich ook vanavond weer goed staande. De vervanger van Santiago Arias heeft in aanvallend opzicht echter nog weinig kunnen laten zien.
35'
Het speltempo lag heel erg hoog in de beginfase van de wedstrijd, maar dat ligt nu een stuk lager. Beide ploegen weten hun aanvallers niet goed te bereiken.
32'
In de vorige twee confrontaties tussen PSV en Atlético Madrid werd niet gescoord en ook vanavond is er nog geen (geldig) doelpunt gevallen.
30'
Gele kaart voor Gabi (Atlético Madrid)
Héctor Moreno stoomt op door het midden en wordt naar de grond gewerkt door Gabi. Daar staat maar één straf op: geel.
29'
De Eindhovenaren krijgen de indruk dat er wel veel arbitrale beslissingen in hun nadeel worden genomen. Met name het doelpunt dat werd afgekeurd was erg discutabel.
27'
Bij PSV mis je op sommige momenten iemand die uit het niets iets kan creëren, zoals Gastón Pereiro. Phillip Cocu lijkt deze wedstrijd echter voor zekerheid te kiezen.
24'
PSV heeft het inmiddels weer wat lastiger met Atlético Madrid, dat de druk opnieuw lijkt op te voeren. PSV komt er niet veel meer uit
21'
PSV vraagt om een strafschop, maar krijgt die niet van Martin Atkinson. Diego Godín geeft een heel licht duwtje aan Luciano Narsingh, die op snelheid lag. De aanvaller gaat neer, maar het is voor Atkinson te weinig voor een penalty.
21'
Gele kaart voor Héctor Moreno (PSV Eindhoven)
De verdediger van PSV lijkt een gele kaart te krijgen vanwege het klagen bij de scheidsrechter.
20'
PSV probeert op te bouwen, maar op het moment dat de Eindhovenaren daar niet in slagen, spelen zij de bal lang naar Luuk de Jong. De aanvoerder heeft dan de taak om door te koppen richting de snelle Luciano Narsingh.
18'
Filipe Luís mag ver komen en besluit op een meter of dertig zijn geluk te beproeven. Het schot is hard en met enige moeite bokst Jeroen Zoet de bal uit de hoek, richting de achterlijn.
16'
Atlético Madrid vindt het lastig om de opbouw van PSV te verstoren. Op het middenveld staat Andrés Guardado veelvuldig vrij.
13'
Bijna Atlético! Davy Pröpper probeert een aanval te stoppen, maar legt de bal terug in de voeten van Filipe Luís. De linksback haalt uit richting de lange hoek, maar schiet via de voet van Héctor Moreno naast.
12'
Atlético Madrid staat niet bekend als de club die wedstrijden domineert en veel balbezit heeft, maar de Spanjaarden nemen vanavond wel het initiatief in het Philips Stadion.
10'
Diego Godín plant zijn elleboog in het gezicht van Luuk de Jong. Het lijkt geen bewuste actie van de verdediger van Atlético Madrid, maar gevaarlijk is het wel.
9'
Mooie aanval van PSV! Jorrit Hendrix verlengt richting Jetro Willems, die naar binnen kruipt en een slimme pass achter de verdediging op Luuk de Jong geeft. De pass is echter net te hard voor de aanvoerder van PSV.
8'
Zo had PSV het in de eerste drie minuten van de wedstrijd heel lastig, maar de Eindhovenaren hebben de felle beginfase van de Spanjaarden overleefd.
5'
Doelpunt afgekeurd! PSV denkt via Luuk de Jong op voorsprong te komen, maar scheidsrechter Martin Atkinson keurt de goal af. Na een mooie voorzet van Andrés Guardado kopt Héctor Moreno naar De Jong, die van dichtbij raak kopt. De scheidsrechter heeft echter een overtreding van Moreno waargenomen.
4'
Aan de andere kant wordt PSV gevaarlijk! Luuk de Jong kopt goed door op Luciano Narsingh, die net niet snel genoeg is om José Giménez helemaal van zich af te schudden. De Eindhovenaren houden er wel een hoekschop aan over.
3'
Dat gaat nog maar net goed voor PSV! Filipe Luís ontsnapt aan de aandacht van de PSV-verdediging en wordt door een slimme steekbal bijna bereikt. Jeroen Zoet let goed op en is net wat eerder bij de bal dan de Atlético-verdediger.
3'
De bezoekers uit Madrid oefenen meteen veel druk uit op de Eindhovense vedediging. PSV heeft het direct lastig.
1'
Daar gaan we! Kevin Gameiro heeft namens Atlético Madrid afgetrapt in Eindhoven.
1'

PSV begint met een 5-3-2 formatie aan het eerste Champions League-duel van dit seizoen. Daniel Schwaab krijgt een basisplaats van trainer Phillip Cocu, wat uiteindelijk ten koste gaat van aanvaller Gastón Pererio. Op de rechtsback start niet Santiago Arias, maar Joshua Brenet, die vorig seizoen veel sterke wedstrijden speelde in Europees verband.

Atlético Madrid schakelde vorig seizoen PSV uit in de Champions League, maar wist in 210 minuten niet te scoren. De Madrilenen zijn dus gewaarschuwd en beginnen in een sterke opstelling aan de wedstrijd in Eindhoven. Sterspeler Antoine Griezmann begint uiteraard in de basis. Hij zal worden geassisteerd door Kevin Gameiro, die deze zomer overkwam van Sevilla.

De Champions League gaat weer van start. PSV begint het toernooi met een zware wedstrijd tegen Atlético Madrid, de verliezend finalist van vorig seizoen. De teams nemen vanavond vanaf 20:45 tegen elkaar op. Een uur voor aanvang van de wedstrijd zal duidelijk zijn welke spelers starten. De opstellingen zullen hier te vinden zijn.

Juiste vorm

PSV liet het afgelopen weekend zien over de juiste vorm te beschikken voor de confrontatie met Atlético Madrid. De Eindhovenaren stonden na 24 minuten spelen al op 0-4 bij NEC en konden daarna de krachten sparen voor het groepsduel in de Champions League. In Eindhoven beseft men dat PSV op zijn best moet zijn om ook tegen de Madrilenen een goed resultaat te behalen. Aanvoerder en spits Siem de Jong liet weten dat PSV zelfs boven zichzelf uit moet stijgen tegen Atlético Madrid.

De vorige confrontatie van PSV met Atlético Madrid zijn ze in Eindhoven nog niet vergeten. Vorig seizoen namen de clubs het in de achtste finale van de Champions League tegen elkaar op. PSV maakte een uitstekende indruk en dwong de Spaanse tegenstander tot het uiterste. Zowel de heen- als terugwedstrijd eindigde in 0-0, waardoor een strafschoppenreeks uitsluitsel moest bieden. Atlético Madrid nam ze net iets beter en plaatste zich voor de kwartfinale.

Absolute topclub

Een paar jaar geleden sprak iedereen over FC Barcelona en Real Madrid, tegenwoordig moet Atlético Madrid ook in dit rijtje worden genoemd. De Madrileense club heeft de afgelopen seizoenen zowel in de competitie als in de Champions League hoge ogen gegooid. Toen bleek dat PSV niet alleen Bayern München maar ook de Spaanse tegenstander treft in de groepsfase van de Champions League, was niemand blij in Eindhoven.

Onder leiding van trainer Diego Simeone weet de Madrileense vechtmachine het iedere tegenstander lastig te maken. Net als PSV wist Atlético Madrid het afgelopen weekend met 0-4 te winnen. De tegenstander was echter van iets groter formaat dan NEC: Celta de Vigo, de club die Ajax in de groepsfase van de Europa League treft. Atlético Madrid speelde in de twee wedstrijden daarvoor echter gelijk, wat PSV perspectief biedt.