0 : 1 Torinfos in de Ticker Marc Albrighton 5. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Riyad Mahrez 29. / dir. vrije trap
0 : 3 Torinfos in de Ticker Riyad Mahrez 61. / Penalty

90'
Ook in de tweede helft was Leicester stukken beter dan Club Brugge. Na een uur spelen kregen de Engelsen een strafschop nadat doelman Butelle Jamie Vardy naar de grond had gehaald. Riyad Mahrez zette met zijn tweede van de avond The Foxes op 0-3. De wedstrijd was gelopen en Leicester kreeg nog enkele mogelijkheden op meer. Met een 0-3 start boekt de kampioen van Engeland echter een droomstart.
90'
90'
Gele kaart voor Ruud Vormer (Club Brugge KV)
Belachelijke overtreding van de oud-speler van AZ, Roda en Feyenoord. Vormer mag van geluk spreken met geel na een tweebenige tackle op Hernández.
90'
Gele kaart voor Leonardo Ulloa (Leicester City)
De vervanger van Slimani glijdt flink door op doelman Butelle en krijgt zeer terecht de gele kaart.
88'
Over twee weken gaat Brugge een belangrijke wedstrijd spelen op bezoek bij FC Kopenhagen. Leicester City gaat dan in het eigen stadion uitkomen tegen FC Porto.
85'
Oh oh Gray! Met zijn eerste balcontact moet Demarai Gray Leicester op 0-4 zetten. Vanuit de counter ontsnapt de invaller en schiet hij uiteindelijk net over de lat.
83'
Huth kopt naast! Vanuit een hoekschop kopt verdediger Robert Huth de bal bijna in het doel bij de tweede paal. Huth wordt echter afgefloten wegens hangen op de schouders van Denswil.
81'
Wissel in bij Leicester City -> Demarai Gray
81'
Wissel uit bij Leicester City -> Riyad Mahrez
80'
En ook de laatste wissel heeft plaatsgevonden bij Brugge. Preud'homme haalt Izquierdo naar de kant en brengt Felipe Conceição. Izquierdo was zonder meer de man met de meeste dreiging bij Brugge en had eigenlijk twee maal moeten scoren.
78'
Mooie aanval van Leicester! Invaller Musa zet goed door en bezorgt de bal bij Drinkwater. De middenvelder steekt Albrighton weg die op zijn beurt bijna Ulloa vindt met een lage voorzet.
77'
Wissel in bij Club Brugge KV -> Felipe Conceição
77'
Wissel uit bij Club Brugge KV -> José Izquierdo
74'
En nog een oud-speler uit de Eredivisie is zojuist het veld ingekomen. Ahmed Musa betrad via VVV-Venlo het Europese grondgebied. Via CSKA Moskou belandde de Nigeriaan afgelopen zomer in Leicester.
72'
Inmiddels is FC Kopenhagen op gelijke hoogte gekomen in Portugal. Dit is natuurlijk nog gunstiger voor Leicester City.
71'
Het debuut van de voor 30 miljoen pond aangetrokken Slimani was niet om lang over na te praten. De van Sporting overkomen spits zorgde voor weinig gevaar en is tien minuten geleden vervangen voor Leonardo Ulloa.
70'
Wissel in bij Leicester City -> Ahmed Musa
70'
Wissel uit bij Leicester City -> Jamie Vardy
68'
Driekwart wedstrijd zit er op in het Jan Breydel Stadion. Het is een droomstart voor Leicester in de Champions League. Met speels gemak fietst de kampioen van Engeland door dit duel heen.
65'
Izquierdo op de paal! Eindelijk is er wat gevaar voor het doel van Schmeichel. De beste van Brugge, Izquierdo, kapt naar binnen en haalt uit in de verre hoek. Zijn inzet belandt echter op de paal.
62'
Wissel in bij Club Brugge KV -> Jelle Vossen
62'
Wissel uit bij Club Brugge KV -> Abdoulaye Diaby
62'
Wissel in bij Leicester City -> Leonardo Ulloa
62'
Wissel uit bij Leicester City -> Islam Slimani
61'
Doelpunt voor Leicester City, 0:3 door Riyad Mahrez
De strafschop wordt recht door het midden in het doel geschoten door Mahrez. Met zijn tweede van de avond zet de Algerijn zijn ploeg op 0-3.
60'
Gele kaart voor Ludovic Butelle (Club Brugge KV)
De doelman krijgt 'slechts'geel voor het neerhalen van Vardy in zijn strafschopgebied.
60'
Penalty voor Leicester! Ludovic Butelle vloert Jamie Vardy in het strafschopgebied.
59'
Wat een geblunder bij Brugge! De verdediging van de thuisploeg is zeer onzeker en maakt fout na fout. Nu kan Slimani bijna een te korte terugspeelbal van invaller Poulain onderscheppen.
56'
Daar is dan toch de wissel. De jonge Björn Engels moet aan de kant blijven en wordt vervangen door de 29-jarige Fransman Benoit Poulain.
53'
Wissel in bij Club Brugge KV -> Benoit Poulain
53'
Wissel uit bij Club Brugge KV -> Björn Engels
53'
Het duurt allemaal heel lang voordat Engels van het veld is met de verzorging. De verdediger lijkt op dit moment naar binnen en wil alsnog terugkeren.
50'
De medische staf van Brugge moet de arm van Engels weer in de kom trekken. Het ziet er vervelend uit voor de Belgische verdediger.
48'
Gele kaart voor Islam Slimani (Leicester City)
De nieuwe spits duwt Engels naar de grond en lijkt hem te blesseren aan zijn arm.
47'
De tweede helft is begonnen zonder wijzigingen aan beide kanten. De verwachting is toch dat Brugge iets gaat forceren in de vorm van spits Jelle Vossen naarmate de wedstrijd vordert.
46'
45'
Brugge schoot uit de startblokken en kreeg via Izquierdo na enkele minuten een wereldkans op 1-0. De bal ging echter naast. Een minuut later was het raak aan de andere kant. Albrighton profiteerde van geklungel in de Brugse defensie. De thuisploeg kon weinig bewerkstelligen en zag Mahrez na een klein half uur de 0-2 maken uit een schitterende vrije trap. Vlak voor rust kreeg de Algerijnse doelpuntenmaker en Drinkwater nog mogelijkheden via afstandsschoten.
45'
45'
Vardy met het schot! Zo zijn er nog enkele kansen op 0-3 vlak voor rust. Jamie Vardy ontsnapt aan de defensie en schiet vanuit een moeilijke hoek om het lichaam van keeper Butelle.
42'
Wat een knal van Drinkwater! Vijf minuten geleden probeerde de middenvelder het al eens, maar deze poging is bijna doeltreffend. Met een prachtige volley van grote afstand dwingt Drinkwater doelman Butelle tot een redding.
40'
Poging van Mahrez! De doelpuntenmaker gaat de combinatie aan met zijn landgenoot Slimani en haalt vervolgens uit in de verre hoek. Via het bovenbeen van Simons gaat de bal net naast het doel.
37'
Danny Drinkwater probeert het met een hard schot van flinke afstand. Doelman Butelle heeft echter goed zicht om de bal en kan deze met beide handen vangen.
36'
Nog tien minuten te spelen tot de rust. Brugge ging bij de twee goals ten onder aan persoonlijke fouten. Bij de vrije trap van Mahrez was er een negatieve rol voor Nederlander Denswil.
34'
Gele kaart voor Björn Engels (Club Brugge KV)
De verdediger vloert Vardy en krijgt het tweede geel van Club Brugge.
33'
De wedstrijd lijkt zo na een half uur spelen al beslist. Leicester toont zich enorm effectief en scoort uit twee standaardsituaties, namelijk een ingooi en een directe vrije trap.
29'
Doelpunt voor Leicester City, 0:2 door Riyad Mahrez
De daaropvolgende vrije trap wordt heerlijke in de verre kruising geschoten door Mahrez. Met zijn linkerwreef krult de Algerijn de bal buiten bereik van Butelle in het doel.
28'
Gele kaart voor Timmy Simons (Club Brugge KV)
Oh oh oh, dit had ook rood kunnen zijn. Aanvoerder Simons lapt de doorgebroken Jamie Vardy naar de grond na een grove fout van Stefano Denswil. Simons mag van geluk spreken met geel.
28'
Sinds het doelpunt van Albrighton is er vrij weinig gebeurd in Brugge. De thuisploeg heeft het lastig en Leicester vind het wel prima zo.
25'
De andere twee teams in groep G zijn FC Porto en FC Kopenhagen. De stand momenteel in Porto bedraagt 1-0.
22'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit er bijna op. Leicester kan leunen op een vroege 0-1 voorsprong door een doelpunt van Albrighton. Thuisploeg Brugge heeft het voornamelijk lastig om het eigen spel op de rails te krijgen.
18'
Aan Brugge-kant maakt Björn Engels daarentegen een solide indruk. De centrale verdediger deinst niet terug en blijft rustig bij balbezit. Engels viert morgen zijn 22e verjaardag.
15'
De kampioen van België begint wat slordig en nerveus aan de wedstrijd. Hierdoor gaat er veel mis in de passing. Leicester trekt zich lekker terug en laat Brugge het spel maken.
12'
Brugge speelt vanavond in een ultradefensief systeem. De vier verdedigers op lijn worden ondersteund door de centrale Timmy Simons. Vlak voor de vijf Bruggenaren speelt de Spanjaard Pina.
9'
Zo is het een opmerkelijke begin in het Jan Breydel Stadion. Waar Brugge op voorsprong had moeten komen via Izquierdo is het Albrighton die de trekker overhaalt aan de andere kant.
5'
Doelpunt voor Leicester City, 0:1 door Marc Albrighton
Een ingooi van Leicester wordt ongelukkig doorgekopt door Vanaken waardoor doelman Ludovic Butelle de bal niet weg kan boksen. Bij de tweede paal is Albrighton scherper dan Ricardo van Rhijn. De middenvelder legt de bal in het open doel.
4'
Wat een kans voor Brugge! Club Brugge countert vliegensvlug richting het doel van Leicester. Hans Vanaken steekt José Izquierdo weg met een keurige steekpass. De afronding, oog in oog met de doelman, is vervolgens ondermaats en gaat naast.
2'
Het debuut van Leicester City in de Champions League is begonnen! Het team van manager Claudio Ranieri debuteert op bezoek bij Club Brugge.
1'
De opstellingen
Club Brugge begint met drie Nederlanders in de basis vanavond. Het gaat om oud-Ajacieden Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil in de verdediging en Ruud Vormer (onder meer Feyenoord en Roda JC) op het middenveld.

Bij Leicester City debuteert nieuweling Islam Slimani in de basis. De Algerijnse spits, overgekomen van Sporting FC, speelt naast Jamie Vardy. In het hart van de defensie zien we Robert Huth en aanvoerder Wes Morgan.

Welkom bij de wedstrijd tussen Club Brugge en Leicester City in groep G van de Champions League. Het duel in het Jan Breydel Stadion begint woensdagavond om 20.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Brugge. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Club Brugge KV
De manschappen van coach Michel Preud'homme beginnen hun Champions League-avontuur tegen de regerend kampioen van Engeland: Leicester City. Burgge beschikt momenteel echter niet over veel vertrouwen. In de Belgische competitie werden pas zeven punten gepakt uit zes wedstrijden. Met een doelsaldo van zes voor en zes tegen bekleedt Brugge momenteel de tiende plaats.

Bij het blauwgetinte Brugge lopen genoeg bekende namen rond. Zo spelen er onder meer drie landgenoten in de persoon van Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer. Anthony Limbombe (NEC), Claudemir (Vitesse) en Timmy Simons (PSV) hebben een verleden in de Eredivisie.

In poule G van het Kampioenenbal spelen naast Leicester en Brugge een Deense en een Portugese ploeg. Het gaat om FC Kopenhagen en FC Porto. Op papier lijken Leicester en Porto de sterkste teams in deze groep. De verrassende kampioen van vorig seizoen wil dan ook voor de eerste plaats gaan. Maar ook met het vertrouwen bij de Foxes gaat het nog niet helemaal de goede kant op.

De ploeg van Claudio Ranieri boekte tot op heden vier punten in vier competitiewedstrijden. Afgelopen weekend ging Leicester met 4-1 onderuit op bezoek bij Liverpool FC. Jamie Vardy was de enige doelpuntenmaker bij Leicester. In de wedstrijd op het verniewde Anfield maakte Kasper Schmeichel zijn rentree. De Deense doelman is zodoende volledig hersteld van zijn blessure.