Jong Ajax Maandag, 13. April 2015
20:00 uur
FC Emmen
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Alexander Bannink 4. / Schot met rechts  (Roland Bergkamp)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Soufiane Laghmouchi 73. / Schot met rechts

90'
Hoewel Jong Ajax net als in de eerste helft het meeste balbezit had, kwam de ploeg van Ulderink niet tot scoren. FC Emmen deed dat wel. Na een voorzet van Saïd Bakkati was het Diederik Boer die de bal leek te pakken, maar de doelman liet de bal los en invaller Soufiane Laghmouchi was er als de kippen bij om de 0-2 op het scorebord te zetten. Jong Ajax creëerde in de tweede helft geen kansen meer. FC Emmen wint verdient in Amsterdam en zet de goede reeks verder voort. De ploeg van Joop Gall stijgt naar de vierde plek op de ranglijst.
90'
90'
Onder een applausje van het meegereisde Emmen-publiek verlaat Roland Bergkamp het veld. Groningen-huurling Arjen Hagenauw mag nog twee minuten meedoen.
90'
Wissel in bij FC Emmen -> Arjen Hagenauw
90'
Wissel uit bij FC Emmen -> Roland Bergkamp
90'
De extra speeltijd bedraagt drie minuten.
88'
Doelpuntenmaker Alexander Bannink heeft het veld verlaten. Bart de Groot is zijn vervanger.
87'
Wissel in bij FC Emmen -> Bart de Groot
87'
Wissel uit bij FC Emmen -> Alexander Bannink
86'
Nog ongeveer vijf minuten te spelen in de tweede helft. Er zal niet veel extra tijd worden bijgetrokken. Het spel heeft immers weinig stil gelegen.
84'
Het lijkt te zijn gespeeld in Amsterdam. Beide ploegen lijken het wel goed te vinden. Zelfs Jong Ajax drukt niet meer door en FC Emmen laat de jonge Ajacieden komen.
79'
Jong Ajax kan er vandoor in de tegenaanval. Viktor Fischer dribbelt op en gunt de bal aan Queensy Menig. De snelle buitenspeler komt echter niet langs zijn directe tegenstander Luis Pedro, waardoor de kans weer verkeken is.
76'
Prima voorzet van opnieuw Saïd Bakkati. De rechtsback van FC Emmen lift de bal over de verdediging heen richting tweede paal waar Roland Bergkamp zich bevindt. De aanvaller kopt de bal terug, maar Boer kan net ingrijpen voordat Bannink zijn tweede van de avond kan maken.
76'
Damian van Bruggen probeert het van een grote afstand over de grond, maar de bal mist snelheid en richting. FC Emmen-doelman Marko Meerits kijkt de bal naast.
75'
Richairo Živković heeft plaatsgemaakt voor een andere aanvaller Elton Acolatse.
75'
Wissel in bij Jong Ajax -> Elton Acolatse
75'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Richairo Živković
73'
Doelpunt voor FC Emmen, 0:2 door Soufiane Laghmouchi
mooie aanval van FC Emmen. Bakkati wipt de bal over zijn tegenstander heen op de borst van Bergkamp. De sterke spits kaatst de bal in de diepte, waar Bakkati zich vrijloopt. De strakke voorzet lijkt in eerste instantie te worden gepakt door Diederik Boer, maar de doelman laat los en invaller Soufiane Laghmouchi kan inschieten.
72'
Ook Andries Ulderink heeft voor het eerst gewisseld. Niki Zimling heeft het veld verlaten en binnen de lijnen komt Milan Vissie.
71'
Wissel in bij Jong Ajax -> Milan Vissie
71'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Niki Zimling
70'
FC Emmen heeft zich helemaal laten inzakken op eigen helft om de spelers van Jong Ajax daar op te vangen. De Amsterdammers kunnen daarom niet door de verdediging van Emmen komen.
68'
De eerste wissel van de avond is een feit. Boy Deul, net herstelt van een knieblessure, heeft het veld verlaten. Voor hem in de plek een andere buitenspeler: Soufiane Laghmouchi.
67'
Wissel in bij FC Emmen -> Soufiane Laghmouchi
67'
Wissel uit bij FC Emmen -> Boy Deul
65'
Fabian Sporkslede gaat onderuit in de zestien en claimt een strafschop. Scheidsrechter Martens wil er opnieuw niet aan en wuift het weg.
63'
Slordig gespeeld van Niki Zimling die de bal wil spelen op Terry Sanniez, maar Leandro Resida heeft dat door en onderschept de bal. Na een paar passen probeert hij het met een hoge bal in de verre hoek, maar zijn schot gaat over.
60'
Nu is het Tim Siekman die dichtbij een doelpunt is. Uit een corner is het verdediger Siekman die richting de eerste paal sprint en daar kan inkoppen. Diederik Boer ziet de bal aan zich voorbij gaan, maar ook langs de paal.
59'
Boer met de safe! Leandro Resida ontsnapt aan zijn directe tegenstander en dribbelt naar binnen richting de zestien. Hij legt de bal terug naar de meegelopen Roland Bergkamp, die op zijn beurt met binnenkant voet probeert in te schieten. Diederik Boer heeft zijn ogen goed op de bal en tikt de bal stijlvol over.
58'
Jong Ajax-coach Andries Ulderink staat fanatiek te coachen aan de zijkant van het veld. Hij oogt alles behalve tevreden over zijn ploeg.
55'
Jong Ajax combineert wel veel, maar wanneer de Ajacieden dan richting de goal van FC Emmen gaan, ontbreekt het aan een goede laatste pass. Zonde, want er zit veel meer in.
54'
Goede combinatie aan de linkerkant van het veld tussen Viktor Fischer en Django Warmerdam. Fischer kan daarna voorzetten richting de tweede paal, maar Queensy Menig komt daar niet aan.
51'
Luis Pedro komt goed voor Viktor Fischer en haalt ineens uit op de goal. De bal krijgt alleen veel te veel effect mee, waardoor de bal ver afzwaait van de goal.
49'
Richairo Živković verdedigt daar veel te nonchalant uit en moet achter Bakkati aan, die inmiddels richting de achterlijn is vertrokken. Gelukkig voor Živković komt de voorzet net niet aan bij Roland Bergkamp.
46'
FC Emmen heeft afgetrapt en de tweede helft op de Toekomst is begonnen. Kan Ajax nog langszij komen? We weten het binnen 45 minuten.
46'
45'
FC Emmen mag dan wel voorstaan in Amsterdam, maar Jong Ajax is de betere ploeg in de eerste helft. Al vroeg in de wedstrijd kwam FC Emmen op voorsprong na een prima goal van Alexander Bannink, die de bal mooi over Diederik Boer lepelde. Daarna waren de meeste kansen voor Ajax, maar onder andere Danny Bakker vergat te scoren. De stand op De Toekomst staat nog op 0-1 voor FC Emmen.
45'
44'
Dat had hem moeten zijn! Een prima actie van Queensy Menig, die voor de verandering van de linkerkant komt. Hij kapt Bakkati uit en geeft de bal dan voor. Een FC Emmen verdediger mist de bal, waardoor Danny Bakker moet scoren, maar hij vergeet de bal te raken. Bakker moest Jong Ajax hier naast FC Emmen zetten.
41'
Een scrimmage voor de goal van FC Emmen kan niet worden ingeschoten door Queensy Menig. In de counter snelt Boy Deul vanaf de middellijn richting de goal van Diederik Boer, maar Damian van Bruggen kan het schot van de rappe aanvaller nog op tijd afdoen.
40'
Kopbal Roland Bergkamp! Na een snelle ingooi wordt Boy Deul aan de zijkant in stelling gebracht. De buitenspeler geeft de bal voor richting de lange Roland Bergkamp, die de bal over de goal van Diederik Boer kopt.
39'
Gele kaart voor Richairo Živković (Jong Ajax)
Inmiddels heeft Živković de eerste gele kaart van de wedstrijd ontvangen. De Aanvaller van Jong Ajax beukt Luis Pedro buiten de lijnen naar de grond.
38'
Goede onderscheppen van Damian van Bruggen. Een voorzet vanaf de punt van de zestien door Leandro Resida komt bijna terecht bij Boy Deul, maar Van Bruggen kan op tijd wegkoppen.
36'
Nog tien minuten te spelen in de eerste helft. Opmerkelijk genoeg heeft Richairo Živković nog weinig kansen gehad. Beter gezegd: nog geen één kans voor de clubtopscorer van Jong Ajax. Dat zou toch anders moeten.
33'
Een vrije trap voor FC Emmen wordt de zestien in geslingerd, waarna Roland Bergkamp de bal terug wil koppen naar een medespeler, maar die anticipeert niet goed op de bal.
32'
Fischer met een prachtige solo. De Deen begint in de as van het veld en speelt twee man uit aan de rechterkant van de zestienmeter, waarna hij naar binnen dribbelt en hard uithaalt. Marko Meerits is een sta in de weg en bokst de bal weg.
29'
Een klein halfuur gespeeld in Amsterdam. Jong Ajax is de bovenliggende ploeg, maar weet de kansen niet om te zetten in doelpunten. Daarnaast moet het oppassen voor de scherpe counters van FC Emmen.
24'
Richairo Živković gaat naar de grond, maar scheidsrechter Martens wil van niets weten. Živković krijgt de bal ingespeeld, maar wil wegdraaien. In die beweging wordt de aanvaller van Jong Ajax neergelegd door Luis Pedro. Dat gebeurt volgens de scheidsrechter correct.
21'
Kansen voor Jong Ajax! Kenny Tete komt opnieuw goed voor zijn man en speelt de bal richting de rechterflank waar Queensy Menig de bal kan ontvangen en voorzetten. De pass komt terecht bij Danny Bakker, maar die schiet tegen een verdediger op. Daarna kan Viktor Fischer een schot lossen, maar ook die bal stuit op een verdediger van FC Emmen.
19'
Mocht FC Emmen vanavond winnen van Jong Ajax, dan klimt de ploeg van Joop Gall één plekje richting plaats vier op de ranglijst.
15'
Na een kwartier spelen mag FC Emmen dan voorstaan op de Toekomst, maar het betere spel is van de thuisploeg. De Amsterdammers komen alleen niet in goede scoringspositie.
14'
Tete schiet net over de kruising! Kenny Tete komt goed voor zijn verdediger en probeert het eens van een metertje of twintig. De verdediger van Jong Ajax ziet zijn bal net over de kruising vliegen.
12'
Opnieuw een kleine mogelijkheid voor Jong Ajax. De ploeg van Andries Ulderink zet een goede aanval op, maar Viktor Fischer speelt de bal ter hoogte van de zestien niet goed in en FC Emmen kan uitverdedigen.
11'
Richairo Živković wordt voor het eerst in stelling gebracht. De aanvaller van Ajax, die tot dusver achttien doelpunten maakte in de Jupiler League, kan de bal niet goed controleren. Kans verkeken.
8'
Joop Gall laat zijn ploeg vroeg drukzetten op de verdediging van Jong Ajax. Tete en Van Bruggen hebben het lastig en kunnen de bal nauwelijks kwijt.
5'
Poging van Niki Zimling van heel ver. Een vrije trap wordt kort genomen op Niki Zimling, die de bal even een klein tikje geeft en daarna hard uithaalt. Zijn schot wordt onderweg aangeraakt, maar kan wel worden gekeerd door FC Emmen-doelman Marko Meerits.
4'
Doelpunt voor FC Emmen, 0:1 door Alexander Bannink
Het heeft drie minuten geduurd en FC Emmen staat al voor. Alexander Bannink scoort voor de vier achtereenvolgende keer tegen Ajax. Een lange bal richting de zestien wordt uitstekend doorgekopt door de lange Roland Bergkamp. Hij verlengt de bal richting Alexander Bannink, die op zijn beurt de bal over doelman Diederik Boer stift.
1'
Jong Ajax heeft afgetrapt voor de eerste helft. Kenny Tete moet direct oppassen dat hij de bal niet verliest, want FC Emmen zet direct goed druk.
1'
De spelers zijn er klaar voor. We gaan beginnen op de Toekomst. Veel plezier bij deze wedstrijd.
Het is maandagavond en dat betekent vaak dat er een Jupiler League op het programma staat. Vanavond is dat niet anders. Jong Ajax ontvangt in eigen huis FC Emmen in de laatste wedstrijd van speelronde 34. De aftrap in Amsterdam zal om 20.00 uur plaatsvinden wanneer de scheidsrechter van deze avond, Richard Martens, voor het eerst op de fluit zal blazen. Een uur van te voren is de opstelling te vinden onder de knop wedstrijddetails. Mijn naam is Thomas Mulder en vanavond voorzie ik u van commentaar.

FC Emmen wil goede reeks voortzetten
Jong Ajax heeft een matige reeks achter de rug. De Amsterdammers verloren drie keer op rij. In Doetinchem was De Graafschap te sterk met 3-0, op de Toekomst werd er met 1-2 verloren van FC Eindhoven en vorige week verloor de formatie van Andries Ulderink met 2-0 van PSV. Tijd om de rug te rechten. Jong Ajax zal dat vanavond moeten doen tegen FC Emmen, een ploeg dat juist wel een goede reeks heeft neergezet de afgelopen weken. Door de maximale score van zes punten uit de laatste twee wedstrijden is FC Emmen de top vijf ingeklommen. Vanavond kan de ploeg van Joop Gall bij winst op de Amsterdammers zelfs klimmen naar de vierde plek, aangezien concurrenten FC Oss en FC Volendam van het weekend punten verspeelden.

Topscorer Cas Peters afwezig
Maar winnen van Jong Ajax is lastig, dat bleek ook uit de eerste ontmoeting tussen deze twee ploegen. In Emmen stond Jong Ajax met rust 0-2 voor door doelpunten van Kenny Tete en Robert Murić. Toch wist FC Emmen zich weer terug in de wedstrijd te knokken. Eerst was het Luis Pedro die de 2-1 voor zijn rekening nam en tien minuten voor tijd zette Alexander Bannink de 2-2 op het scorebord uit een penalty. De afwezigheid van de clubtopscorer van FC Emmen, Cas Peters, maakt het er ook niet makkelijker op voor de ploeg uit Drenthe. Na de laatste trainen van gisteren stond er al een vraagteken achter zijn naam, maar inmiddels is het bekend geworden dat Peters niet zal aantreden tegen Jong Ajax. De aanvaller kampt met heupklachten. Na verwachting zal Leandro Resida zijn plek overnemen in de voorhoede. Frank Olijve keert terug in de wedstrijdselectie en dat geld ook voor Boy Deul. Olijve zat een schorsing uit en Deul komt terug van een knieblessure.

Om 20.00 uur zal er dus afgetrapt worden op De Toekomst. Wij wensen u veel plezier bij deze wedstrijd.