Heracles Almelo
0:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 2. / Schot met rechts  (Mark Uth)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Mark Uth 34. / Kopbal  (Mikhail Rosheuvel)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Mark Uth 57. / Schot met links  (Iliass Bel Hassani)

90'
88'
Gele kaart voor Roland Alberg (ADO Den Haag)
88'
Pasveer wordt volgens scheidsrechter Higler onheus bejegend door een ADO-speler waardoor een gevaarlijke situatie in het strafschopgebied van Heracles wordt beëindigd. Alberg krijgt tijdens deze situatie een gele kaart.
85'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Wilfried Kanon
85'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ninos Gouriye
85'
Het spel ligt even stil als Gouriye geblesseerd op het veld ligt. Hij lijkt een spier te verrekken en moet er van af.
84'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Matthew Amoah
84'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mark Uth
82'
Wederom voorkomt Coutinho een vierde treffer van de bezoekers. Uit een hoekschop komt Veldmate het hoogst en kopt hard op goal. De doelman van Den Haag weet een hand tegen de bal te krijgen en werkt de inzet zo over zijn doel.
81'
Aan de andere kant is Uth gevaarlijk. Zijn derde treffer van de avond blijft desalniettemin uit dankzij goed handelen van Coutinho.
80'
Invaller Gouriye is met een schot vanaf randje zestienmetergebied dicht bij een doelpunt. Zijn poging vliegt rakelings langs de paal.
78'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
78'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
75'
Wat is Heracles enorm slordig met alle ruimte die het krijgt. Vaak zijn de aanvallers van de bezoekers in een overtal situatie te vinden in de buurt van het Haagse strafschopgebied maar wordt het door Heracles niet goed uitgespeeld. Dit tot frustratie van coach Jan de Jonge.
71'
Meijers geeft een hoge voorzet vanaf links die door de verdediging van Heracles moeizaam wordt verwerkt. De bal komt daardoor achter Kramer die de bal van dichtbij met zijn hak nog wel in het doel probeert te krijgen. Het is echter allemaal te moeilijk en dus valt er geen doelpunt.
70'
Spits Kramer van ADO krijgt nauwelijks een bruikbare bal en moet lijdzaam toe zien hoe zijn medespelers volledig worden zoek gespeeld door Heracles. Het is dat de bezoekers hun kansen niet goed uitspelen, anders was het hier allang geen 0-3 meer geweest.
66'
Tannane had de 0-4 op zijn schoen, maar Coutinho weet de vierde Almelose treffer knap te voorkomen. Doordat hij nog net zijn hand tegen de bal krijgt, wordt Tannane van scoren afgehouden.
62'
Dat was even schrikken voor Coutinho. Uit een hoekschop van Heracles kopt een van zijn eigen medespelers de bal op de bovenkant van de lat. Gelukkig voor ADO blijft een eigen doelpunt de ploeg bespaart.
61'
De aanvallers van de bezoekers hebben zoveel ruimte om te voetballen dat meer doelpunten nauwelijks kunnen uitblijven. Tijdens een van die aanvallen wordt de bal tegen de hand van Meijers aangeschoten, maar een strafschop wordt niet gegeven.
57'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:3 door Mark Uth
Nu lijkt het duel beslist! Heracles heeft veel ruimte op de helft van ADO en profiteert daar optimaal van. Bel Hassani speelt de bal tussen twee verdedigers van de thuisploeg door op de vrijstaande Uth. De Duitser blijft rustig en schiet de bal met links achter Coutinho.
55'
Invaller Tannane had de beslissing op zijn voet maar mist de gigantische mogelijkheid! Uth heeft een mooi balletje in huis op Rosheuvel die de bal op zijn beurt panklaar legt voor de geheel vrijstaande Tannane. Die schiet het leder echter in het zijnet.
54'
Een bal van achteruit schiet door en belandt bij Alberg. Die neemt de bal goed mee en haalt ineens uit. Dit doet hij zeker niet onaardig: het scheelt een haartje! Zo is ADO in de tweede helft in ieder geval gevaarlijker dan in de eerste.
53'
Holla besluit een gegeven vrije trap vanaf een meter of dertig in één keer op goal te schieten. Zijn inzet vliegt wel richting het doel van Pasveer maar die weet zonder al te veel moeite te redden.
50'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
50'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Bryan Linssen
50'
Linssen kan niet verder en is er opnieuw bij gaan zitten. Hij moet noodgedwongen het veld verlaten.
48'
De harde kern van ADO is overigens niet teruggekeerd in het vak waar zij altijd plaatsneemt. Op deze manier willen zij ongetwijfeld een statement maken betreffende de slechte prestaties van hun club.
47'
Linssen ligt geblesseerd op het veld met op het oog een hamstringblessure. Dat zou een flinke aderlating zijn voor de bezoekers als hij niet door kan.
47'
ADO gaat alles op de aanval gooien in de tweede helft. Van Haaren heeft het veld verlaten voor Gouriye en Malone schuift door naar het middenveld. De thuisploeg gaat dus met drie verdedigers spelen in het restant van deze wedstrijd.
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ninos Gouriye
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ricky van Haaren
46'
45'
Met een striemend fluitconcert verlaten ADO en Heracles het veld in Den Haag. Het zegt alles over de eerste helft. De thuisploeg was de eerste helft onmachtig en speelde nauwelijks wat klaar. Heracles was feller en counterde er soms lustig op los. Al na een minuut voetballen zorgde Linssen voor de openingstreffer en na ruim een half uur verdubbelde Uth de score namens Heracles. Ruststand: 2-0 in het voordeel van de Heraclieden.
45'
44'
Goed verdedigen van Te Wierik voorkomt dat Van Duinen een laag schot, of was het een voorzet?, van Holla bij de tweede paal kan inschieten. Zo is het nog steeds wachten op de eerste grote mogelijkheid voor de Hagenezen.
41'
Voor het eerst deze avond levert Schet, ditmaal vanaf links, een goede voorzet af. Doordat Pasveer oplet en de bal vangt, kunnen de medespelers van Schet niet gevaarlijk worden.
38'
Het thuispubliek keert zich nu tegen het eigen team en de trainer: de fans gaan met de rug naar het veld staan en her en der zijn witte zakdoeken te zien.
34'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:2 door Mark Uth
En daar is de 2-0 voor de bezoekers! Nadat een voorzet vanaf links eerst te hard is voor Uth, komt de bal aan de rechterflank bij Rosheuvel. Die dolt zijn tegenstander en geeft de bal voor. Uth komt los van Beugelsdijk en kopt hard diagonaal achter Coutinho en verdubbelt zo de score.
33'
Heel ADO schreeuwt om een penalty als Schet licht aan het shirt wordt getrokken door Davidson als hij de bal in wilt koppen. Scheidsrechter Higler wil echter van niets weten.
31'
Uit een standaardsituatie is ADO echter wel vaak gevaarlijk, zo ook nu. Een hoekschop wordt door Zuiverloon richting het Heracles-doel gekopt. De kopstoot van Zuiverloon is echter niet hard genoeg en dus redt Pasveer.
31'
Na een mislukte combinatie tussen Van Duinen en Kramer is de onvrede van beider gezichten af te lezen. Aanvallend lukt er nog weinig bij de Hagenezen.
28'
Voor het eerst vanavond moet Pasveer aan het werk. Met een knappe schijnbeweging ontdoet Alberg zich van zijn directe tegenstander en besluit uit te halen vanaf een meter of twintig. Zijn schot is laag en hard maar Pasveer weet te redden.
26'
Alles wat Schet tot nu toe probeert, mislukt. Na een afgeslagen hoekschop van Heracles kan ADO er snel uit. Als Schet de bal aangespeeld krijgt en er op de flank snel vandoor wil, speelt hij de bal knullig over de zijlijn. Door dit soort acties neemt het gemor op de tribunes langzaam toe.
23'
De thuisploeg komt voetballend niet tot een goede aanval. Bovendien zijn de voorzetten van de flanken op de lange Kramer tot dusver erg slecht en dus is ADO nog niet echt gevaarlijk geweest in dit duel.
19'
Een gevaarlijk moment voor het Heracles-doel. Een lange bal van achteruit wordt door Alberg verlengd richting Kramer. Goed uitkomen van Pasveer voorkomt dat de spits van ADO echt gevaarlijk kan worden.
15'
Voor het eerst meld Beugelsdijk zich in het strafschopgebied van Heracles en direct kopt hij op goal. Dankzij hinderlijk verdedigen van Veldmate kan de verdediger van Den Haag echter geen goede kopbal afleveren en gaat zijn inzet over.
14'
Een deel van het Haagse publiek is erg ontevreden over de beginfase van hun ploeg en laat dit weten middels fluitconcerten. Zelfs een ingooi van Malone wordt nu afgekeurd door scheidsrechter Higler, het zegt alles over het spel van ADO op dit moment.
10'
De laatste overwinning van Heracles in Den Haag dateert uit 2009. Destijds speelde Bas Dost nog voor de Almeloërs. Het begin van de bezoekers is in ieder geval goed!
6'
Na een mooi passje van Cziommer besluit Linssen van binnen het strafschopgebied van ADO de bal direct op de slof te nemen. Met zo'n poging moet je een beetje geluk hebben en dat heeft de doelpuntermaker van Heracles niet: zijn poging vliegt ruim naast.
5'
Het tempo in de openingsminuten ligt erg hoog! Het zijn vooral de bezoekers die er geen gras over laten groeien en direct afstand willen nemen van ADO.
2'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Bryan Linssen
We zijn nog maar net begonnen of Heracles staat al op voorsprong! Linssen en Uth kunnen zonder al te veel hinder een een-tweetje aangaan in het Haagse strafschopgebied waarna eerstgenoemde de bal beheerst achter Coutinho schuift. Wat een begin van de bezoekers!
1'
De thuisploeg heeft afgetrapt in het eigen Kyocera stadion dat slechts voor iets meer dan de helft gevuld is. Vooraf werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan een overleden oud-bestuurslid van de Haagse club.
1'
Goedenavond en welkom op de dinsdagavond bij voetbal.com. Mijn naam is Roel Egberts en ik ga voor u live één van de wedstrijden verslaan die in deze midweekse speelronde worden gespeeld in de Eredivisie: ADO Den Haag – Heracles Almelo. Het duel wordt afgewerkt in het Haagse Kyocera Stadion en start om kwart voor acht. De man die van plan is deze confrontatie in goede banen te gaan leiden is scheidsrechter Dennis Higler.

Huidige positie
De thuisploeg is sinds afgelopen weekend weer terug te vinden op de laatste plaats van de ranglijst. Net als NEC heeft het team uit Den Haag twintig punten uit eenentwintig wedstrijden verzameld. Dankzij een slechter doelsaldo zijn de Hagenezen echter de rode lantaarndrager. Aan de knappe 3-2 overwinning op Feyenoord van twee weken geleden, werd vorig weekend geen goed gevolg gegeven. Op bezoek bij sc Heerenveen werd het 3-0 voor de Friezen. Tegenstander van vanavond Heracles staat op de elfde plek maar het verschil tussen de Hagenezen en de Almeloërs bedraagt slechts vijf punten. De verschillen onderin zijn al een tijdje minimaal en met elke overwinning stijgt een club op de ranglijst. Mocht Heracles deze avond winnen, dan slaat het een gaatje van acht punten met ADO en neemt het enigszins afstand van de degradatiezone. Als de thuisploeg wint, dan is de kans groot dat de laatste plaats wordt verlaten.

Statistieken
In de Eredivisie werd het duel tussen ADO en Heracles in Den Haag elf keer eerder gespeeld. ADO Den Haag won zes van die confrontaties, terwijl de bezoekers maar twee keer met de volle buit huiswaarts keerden. Ook afgelopen seizoen wonnen de Hagenezen, mede dankzij twee doelpunten van spits Mike van Duinen werd het destijds 3-1. Heracles Almelo-trainer Jan de Jonge is dan ook op zijn hoede voor de Hagenezen. “De ploeg is, zeker thuis, niet te onderschatten. Ze winnen thuis van bijvoorbeeld Feyenoord, FC Twente en sc Heerenveen, dat zegt genoeg. ADO Den Haag speelt opportunistisch en is sterk bij spelhervattingen”, zo zegt hij op de clubwebsite van Heracles Almelo. Desondanks heeft het elftal van De Jonge dit seizoen aangetoond te kunnen winnen van ADO. De wedstrijd eerder dit seizoen in Almelo tussen beide ploegen eindigde namelijk in een minimale overwinning voor Heracles. Jason Davidson zorgde in augustus na een half uur voetballen voor het enige doelpunt van de avond.

Blessuregevallen
Beide teams hebben te kampen met enkele blessuregevallen. ADO-trainer Maurice Steijn mist Kevin Jansen en nieuwkomer Yanic Wildschut. De aanvaller, die in de winterstop op huurbasis overkwam van sc Heerenveen, heeft nog teveel last van een spierblessure. De Jonge kan geen beroep doen op de geblesseerde Dario Vujicevic en de niet-wedstrijdfitte Jens Jurn Streutker en Kwame Quansah. Wie er vanavond wel spelen en op de bank zitten, is te lezen onder het kopje ‘wedstrijddetails’.