FC Utrecht Zondag, 19. Januari 2014
14:30 uur
Feyenoord
2:5
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 12. / Schot met rechts  (Steve De Ridder)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ruben Schaken 17. / Schot met rechts  (Tonny Vilhena)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 18. / Hakbal  (Daryl Janmaat)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Stefan de Vrij 33. / Schot met rechts  (Jean-Paul Boëtius)
2 : 4 Torinfos in de Ticker Ruben Schaken 72. / Schot met links  (Jean-Paul Boëtius)
2 : 5 Torinfos in de Ticker Tonny Vilhena 89. / Schot met links

90'
En het is afgelopen. Op de sloffen gaat Feyenoord in de tweede helft langs FC Utrecht. Het wordt uiteindelijk 2-5.
90'
89'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:5 door Tonny Vilhena
En we krijgen nog een toetje voorgeschoteld! John Goossens vindt Graziano Pellè met een voorzet, maar de spits kopt tegen Robbin Ruiter aan. Het is echter Tonny Vilhena die in de rebound de 2-5 inschiet.
85'
Bijna valt daar nog de aansluitingstreffer! Uit een corner mag Dave Bulthuis vrij inkoppen, maar de inzet gaat over het doel van Erwin Mulder.
83'
Een dubbele wissel zeven minuten voor tijd. Bij FC Utrecht vervangt Cedric Badjeck Edouard Duplan en John Goossens vervangt de geblesseerde Boëtius.
83'
Wissel in bij Feyenoord -> John Goossens
83'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
82'
Wissel in bij FC Utrecht -> Cedric Badjeck
82'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Édouard Duplan
82'
Ja, Jean-Paul Boëtius zoekt hinkend de kleedkamers op. Het is voor Feyenoord te hopen dat de uitblinkende linksbuiten fit is voor het bekerduel tegen Ajax.
79'
Jean-Paul Boëtius gaat aangeslagen naar de grond. Het lijkt te gaan om een hamstringblessure.
75'
Geen veelzeggende wissel van Jan Wouters. Tommy Oar was werkelijk onzichtbaar tegen Feyenoord en wordt een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Bob Schepers is zijn vervanger.
75'
Wissel in bij FC Utrecht -> Bob Schepers
75'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
72'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:4 door Ruben Schaken
Ja hoor, daar valt de treffer al. Wat staat Dave Bulthuis te slapen zeg! Als linksback staat hij ruim vijf tot tien meter achter de laatste centrale verdediger, dat mag nooit gebeuren! Jean-Paul Boëtius vindt Ruben Schaken, die eigenlijk buitenspel had moeten staan, maar dat dus niet stond. Hij wipt de bal over Robbin Ruiter heen en maakt de 2-4.
71'
Het spel van FC Utrecht wordt met de minuut slechter. Het is wachten op de vierde treffer van Feyenoord, want de thuisploeg creëert nauwelijks meer iets.
69'
Bijna vliegt een korte corner in één keer in het doel van Robbin Ruiter. Jean-Paul Boëtius schiet vanuit de hoek in één keer op doel, maar met een zweefduik houdt de goalie van FC Utrecht de 2-4 uit het doel.
67'
De statistieken van de verdedigers van FC Utrecht zijn dramatisch. Ze stonden 25 schoten toe en pleegden gezamenlijk maar liefst één succesvolle tackle in ruim een uur spelen.
64'
Overigens schoot Feyenoord in de eerste helft van deze wedstrijd maar liefst negentien keer richting het goal van Robbin Ruiter. Dit is voorlopig een record in dit seizoen van de Eredivisie.
61'
Wat een techniek voor zo'n boom van een kerel. Graziano Pellè wordt met een lange bal aangespeeld door Daryl Janmaat. Hij neemt de bal eerst aan op de borst, draait zich om en speelt de bal over zijn hoofd naar de vrijlopende Jean-Paul Boëtius. De linksbuiten kan vrij inkoppen, maar heeft het vizier niet op scherp staan.
60'
Voor Feyenoord is het vervelend dat ze eigenlijk twee doelpunten hebben weggegeven. De eerste door dom balverlies en de tweede na onoplettendheid bij een ingooi van FC Utrecht. Als ze daarin scherper zijn staat het nu gewoon 0-3 en is de wedstrijd gespeeld.
57'
Kostas Lamprou loopt zich inmiddels warm, maar Erwin Mulder stak de duim al omhoog. Toch nog even afwachten hoe het gaat met de goalie van Feyenoord.
55'
Het spel gaat op en neer en nu is FC Utrecht weer gevaarlijk. Een afgeslagen voorzet wordt terug in het strafschopgebied gekopt door Steve de Ridder en Edouard Duplan is alert. De speler van FC Utrecht gaat vol voor de bal, maar dat doet Erwin Mulder ook. De keeper van Feyenoord ligt nog op de grond na de botsing, maar hij houdt zijn doel schoon in de tweede helft.
52'
Goede aanval van Feyenoord nu. Jean Paul Boëtius speelt Lex Immers in, die kaatst naar de rand van het strafschopgebied. Boëtius legt de bal vervolgens af op Tonny Vilhena, die de bal in de linkerkruising wil plaatsen. Het balletje gaat net naast en over.
50'
Oh, een ingestuurde vrije trap van FC Utrecht resulteert bijna in de 3-3! Mark van de Maarel laat zich uitzakken tot de rand van het strafschopgebied en kaatst de bal in één keer door op de vrijlopende Steve de Ridder. Die kiest ervoor om eerst aan te nemen, maar hierdoor gaat de bal over de achterlijn.
48'
Ruben Schaken krijgt de eerste kans van de tweede helft. Vanaf rechts maakt hij een actie en stuurt ook meteen Dave Bulthuis het bos in. Schaken kruipt naar binnen en haalt uit richting de lange hoek, maar het schot gaat naast.
46'
Iedereen klaar voor de tweede helft? Dit is belangrijk, want de eerste helft liet zien dat het snel kan gaan.
46'
45'
Veel fouten, veel goals en heel veel strijd. FC Utrecht - Feyenoord is een onvervalste Eredivisiewedstrijd. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong na balverlies bij Feyenoord. Jens Toornstra veroverde zelf de bal en schoot raak met rechts. Daarna kreeg Feyenoord het op zijn heupen. Ruben Schaken tikte een mislukt schot van Tonny Vilhena in en Graziano Pellè bracht de stand met een schitterende hakbal op 1-2. Toornstra gaf echter snel antwoord. Na een snelle ingooi van FC Utrecht werd de aanvoerder bereikt op de penaltystip: 2-2. Stefan de Vrij maakte voorlopig de laatste treffer in deze wedstrijd. Na een korte corner kon hij bij de eerste paal inschieten.
45'
44'
FC Utrecht staat nu ook wel heel pover te verdedigen hoor. Achteruit lopen terwijl Jean-Paul Boëtius richting het strafschopgebied dribbelt: niet slim. De aanvaller kan zijn schot echter niet goed genoeg plaatsen, waardoor Robbin Ruiter opnieuw redding kan brengen.
42'
Robbin Ruiter voorkomt tot tweemaal toe de 2-4. Een vrije trap schiet door richting de lange hoek, maar daar ligt de goalie in de weg. Daarna komt Joris Mathijsen in kansrijke positie, maar opnieuw kan de goalie een hand tegen de bal krijgen.
39'
Graziano Pellé, bijna met een wonderschoon doelpunt!
Stefan de Vrij zet voor vanaf rechts en met een volley schiet de Italiaan in één keer op doel. Robbin Ruiter kan ternauwernood redding brengen.
35'
Zowaar een kans die er niet invliegt! Tonny Vilhena mag opstomen richting het strafschopgebied van FC Utrecht, maar het schot van de middenvelder eindigt recht in de handen van Robbin Ruiter.
33'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:3 door Stefan de Vrij
En we gaan verder hoor. FC Utrecht let niet op bij een korte corner van Feyenoord en laat Stefan de Vrij volledig.. vrij. Jean-Paul Boëtius vindt de vrijstaande verdediger, die met rechts de bal eenvoudig in kan schieten.
31'
Feyenoord blijft doorgaan met het vroeg drukzetten op het opbouwende FC Utrecht. Dit zorgt ervoor dat de thuisploeg weinig aan aanvallen toe komt. Maar goed, met de statistiek twee schoten, twee doelpunten, zit het wel goed bij FC Utrecht.
28'
Het gerucht gaat dat de scorebordman van de Galgenwaard in de rust gewisseld wordt na al dat werk in de eerste twintig minuten.
25'
Waar gaat dit in godsnaam eindigen? Na 22 minuten een 2-2 op het scorebord. Wat staat er na 90 minuten?
23'
Gele kaart voor Tonny Vilhena (Feyenoord)
Er volgden aardig wat protesten na de gelijkmaker van FC Utrecht. Tonny Vilhena protesteerde blijkbaar het hardst, want hij krijgt een gele kaart.
22'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:2 door Jens Toornstra
Gekkenhuis!! We hebben nu gewoon te maken met een doelpunt per vijf minuten! Ditmaal weer een goal voor FC Utrecht, Jens Toornstra met zijn tweede! FC Utrecht neemt een ingooi snel en daarmee wordt Steve de Ridder bereikt. De verdediging van Feyenoord is nergens te bekennen en daardoor kan Toornstra in de zestien aangespeeld worden. De aanvoerder blijft kalm en schiet de 2-2 binnen.
20'
Wat een openingsfase zeg! Erwin Mulder wordt bijna verrast door een lange vrije trap, die bijna ook meteen de 2-2 betekent. Mulder tikt de vrije trap echter net onder de lat vandaan.
18'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:2 door Graziano Pellè
Daar is hij weer hoor: De Italiaan in dienst van Feyenoord. In twee minuten wordt een 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong. Daryl Janmaat zet voor vanaf rechts, maar de bal komt achter Graziano Pellè. Geen probleem voor de spits, want met een hakbal achter het standbeen verschalkt hij alsnog de keeper: 1-2 na twintig minuten spelen.
17'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Ruben Schaken
Ja hoor, zoals verwacht: Feyenoord komt snel terug in de wedstrijd. Jean-Paul Boëtius speelt Tonny Vilhena aan op de rand van het zestien, die meteen uithaalt richting de rechterhoek. Deze lijkt kansloos, maar omdat Ruben Schaken bleef plakken rond de vijf meter kan hij de bal simpel achter Robbin Ruiter tikken.
15'
Een snelle openingstreffer van FC Utrecht is ideaal voor dit duel. Het is ook meteen te zien aan Feyenoord dat ze nu echt druk gaan zetten op de verdediging van de thuisploeg. Een gelijkmaker lijkt niet ver weg.
12'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Jens Toornstra
FC Utrecht komt op voorsprong! Dom balverlies bij Feyenoord in de verdediging en dat gaat het snel. Toornstra speelt Steve de Ridder in, die kaatst met de aanvoerder van FC Utrecht. Toornstra ziet het gat en haalt met rechts geweldig uit in de linkerhoek: 1-0!
11'
Een gemene tackle van Jordy Clasie op de enkels van Yassine Ayoub. De middenvelder van FC Utrecht is duidelijk gepikeerd na de overtreding, maar de gele kaart voor Clasie blijft op zak.
9'
Graziano Pellè is de belangrijkste speler bij Feyenoord. De Italiaan scoorde dertien keer en gaf drie keer een assist. Bij FC Utrecht is Steve de Ridder met zeven goals en twee assists belangrijk.
6'
Een flinke bloedneus bij Joris Mathijsen, maar die wil natuurlijk niet naar de kant als FC Utrecht aanvalt. Je zou dus kunnen zeggen dat de verdediger van Feyenoord doet alsof zijn neus bloedt.
4'
FC Utrecht scoorde al vijftien thuiswedstrijden op rij minimaal één keer. De ploeg doet het sowieso erg goed in eigen huis.
1'
We zijn begonnen in Utrecht! De plaatselijke FC neemt het op tegen Feyenoord.
1'
FC Twente won, Vitesse won, nu is het dus de beurt aan Feyenoord om ook te winnen. Maar die treffen vanmiddag een lastige tegenstander in FC Utrecht. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

De ploeg uit de Domstad doet het dit seizoen voortreffelijk in eigen huis. In negen wedstrijden werden er twintig punten gepakt en daarmee doet het alleen onder voor Ajax en Feyenoord. Daartegenover staat echter een hele matige uitreeks. Buiten Utrecht behaalde de ploeg maar liefst vier hele punten. Alleen SC Cambuur presteerde slechter buitenshuis. Gelukkig voor FC Utrecht spelen ze dus een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Al vijftien keer op rij scoorde de ploeg minimaal één keer in de Galgenwaard. Lukt dit tegen de Rotterdammers weer, dan evenaart FC Utrecht het clubrecord dat dateert uit 2011.

Feyenoord doet weer ouderwets mee bovenin. Het gat tussen de koploper Vitesse en de Rotterdammers bedraagt nu zeven punten, maar als er gewonnen wordt vandaag wordt deze achterstand teruggebracht naar vier. In de wetenschap dat Ajax een lastige wedstrijd tegen PSV voor de boeg heeft kan een winstpartij de Feyenoorders een stap richting de volgende plaats brengen. Ruud Vormer ontbreekt vanwege een blessure, maar dit is geen ramp voor de uitploeg. De statistieken zijn dit wel, want maar liefst zeven keer op rij lukte het de ploeg niet om na de winterstop het eerste competitieduel te winnen.

FC Utrecht is sterk in eigen huis, maar kan het de aanvallen van Feyenoord afstoppen? Volg de wedstrijd vanaf 14.30.