ADO Den Haag
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kevin Conboy 31. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Danny Holla 33. / Penalty
2 : 1 Torinfos in de Ticker Marnick Vermijl 35. / Schot met rechts  (Samuel Štefánik)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Rens van Eijden 67. / Kopbal  (Ryan Koolwijk)

90'
Het is afgelopen! NEC verslaat ADO Den Haag met 3-1 en doet afstand van de laatste plek in de Eredivisie.
90'
90'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Pure frustratie bij Tom Beugelsdijk, die een kopbal eerst met zijn elleboog aangaat ten koste van Rens van Eijden. Dit had ook rood kunnen zijn, maar scheidsrechter Makkelie spaart de verdediger. Feyenoorders overigens opgelet: Beugelsdijk pakt zijn zesde gele kaart en is dus automatisch geschorst voor de wedstrijd tegen Feyenoord.
88'
Christoph Hemlein gaat neer nadat hij de bal hard in het gezicht krijgt. De NEC'er blijft natuurlijk net even wat langer liggen dan nodig is, want NEC staat met 3-1 voor en hoeft die voorsprong nog maar even vast te houden.
85'
De andere speler die NEC haalde van Jong Ajax - Danzell Gravenberch - is nog niet speelgerechtigd. Gravenberch is een sterke centrale verdediger, die vroeger in de jeugd ook als spits speelde.
83'
Daar is het officiële debuut van Geoffrey Castillion! De aanvaller kwam afgelopen week over van Jong Ajax en vervangt tien minuten voor tijd Michael Higdon. Castillion kwam bij Ajax niet meer in de plannen voor en mocht vertrekken. NEC huurt de spits voor een half seizoen.
83'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Geoffrey Castillion
83'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Michael Higdon
82'
Gele kaart voor Navarone Foor (NEC Nijmegen)
"Alle beetjes helpen", moet Navarone Foor denken. De invaller blijft voor de bal staan als ADO Den Haag een vrije trap wil nemen en schiet de bal daarna ook weg. Een gele kaart voor Foor.
79'
Door de aanvallende wissel dringt ADO Den Haag nu meer en meer aan. NEC blijft stoïcijns verdedigen en schiet de bal zo ver mogelijk weg als dit kan. Van het Nijmeegse voetbal komt dus weinig terecht in de slotfase.
76'
NEC behaalde in de laatste zes wedstrijden twee zeges. Dit waren ook meteen de tweede en derde zege van NEC in de Eredivisie 2013/2014.
73'
Paniek in de defensie van ADO Den Haag, maar Dion Malone voorkomt dat Samuel Štefánik de 4-1 kan maken. De verdediger werkt de bal samen met Tom Beugelsdijk weg.
71'
Een tactische wissel bij ADO Den Haag. Pech voor Christian Supusepa, want de verdediger wordt nu alweer naar de kant gehaald. Aanvaller Mitchell Schet komt voor hem in de plaats. Alles of niets voor ADO?
70'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
70'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Christian Supusepa
70'
Gele kaart voor Rens van Eijden (NEC Nijmegen)
De volgende kaart liet lang op zich wachten, maar hij wordt nu gegeven aan Rens van Eijden. De verdediger legt zijn elleboog in de nek van Mike van Duinen.
67'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 3:1 door Rens van Eijden
Het is weer raak! Rens van Eijden scoort voor de tweede maal met het hoofd, maar nu staat hij geen buitenspel. Een vrije trap van Ryan Koolwijk is lang onderweg, maar de kopsterke Van Eijden timet goed en legt de bal met een boog in de lange hoek. 3-1 voor NEC!
64'
In de eerste helft gleed Jakob Jantscher al een keer uit en sinds dat moment had hij last van zijn lies. Jantscher kon door, maar wordt na een uur spelen vervangen door Navarone Foor.
64'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
64'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jakob Jantscher
63'
Daar is de topscorer van NEC dan! Ryan Koolwijk legt een vrije trap neer bij de tweede paal en Michael Higdon knikt de bal onder de lat. Robert Zwinkels is echter paraat en tikt de bal over.
62'
Bij NEC is Michael Higdon topscorer met zes doelpunten. ADO Den Haag heeft twee topscorers: Mathias Gehrt en Mike van Duinen vonden beide vijf keer het net. De middenvelder van ADO ontbreekt vandaag met een blessure.
58'
Het is voorlopig nog geen spannende tweede helft. Beide ploegen hanteren snel de lange bal en balverlies is dan ook vaak genoeg aan de orde.
55'
Ook ADO Den Haag heeft de moeite met de nul houden. In twintig uitduels achter elkaar kreeg het minimaal één doelpunt tegen.
54'
De verdediging van NEC was in de eerste seizoenshelft zo lek als een mandje. In 18 duels kreeg de ploeg maar liefst 49 tegentreffers om de oren. Het lukte NEC dan ook nog niet om dit seizoen een clean sheet te houden.
51'
ADO Den Haag dringt aan in het begin van de tweede helft. Het komt echter tot kleine kansjes, zoals net een zachte kopbal uit een corner. Kalle Johnsson komt daardoor niet in de problemen.
49'
In de eerste helft vielen vijf gele kaarten. Danny Makkelie kan als scheidsrechter sowieso al vreemde cijfers overleggen. In 25 wedstrijden gaf hij maar liefst 17 penalty’s en deelde hij 12 rode kaarten uit.
46'
Als de tweede helft half zo leuk wordt als de eerste, dan zitten we goed. Zowel NEC als ADO Den Haag heeft niet gewisseld.
46'
45'
Een knotsgekke eerste helft in Nijmegen, dat mag wel gezegd worden. Een vroeg afgekeurd doelpunt van Rens van Eijden luidde deze helft in. De verdediger kopte een vrije trap binnen, maar stond buitenspel. Daarna miste Ryan Koolwijk een penalty, die gegeven werd na een overtreding van Danny Holla. Toch kwam NEC op voorsprong. Kevin Conboy schoot een vrije trap in één keer raak. ADO Den Haag liet de kop niet hangen en kwam via Danny Holla op gelijke hoogte. De middenvelder schoot vanaf elf meter wel raak. Toch ging NEC met een voorsprong rusten. Marnick Vermijl werd op fabelachtige wijze bediend door Samuel Štefánik en schoot hard raak: 2-1.
45'
44'
Gele kaart voor Søren Rieks (NEC Nijmegen)
En nog een gele kaart, alsof het allemaal niet is. Søren Rieks haalt aan de linkerkant van het veld Roland Alberg naar de grond.
42'
Mike van Duinen kan vlak voor rust de 2-2 maken, als hij alleen op Kalle Johnsson af gaat. De keeper blijft echter lang staan en daardoor wordt de hoek te klein. Hij probeert Johnsson door de benen te spelen, maar die is alert en houdt tegen.
40'
Wat een wedstrijd in Nijmegen. Jammer dat het over vijf minuten alweer rust is, want ADO Den Haag en NEC maken er een heerlijk duel van.
36'
Na het doelpunt heeft Vito Wormgoor het veld geblesseerd verlaten. Zijn vervanger is Christian Supusepa.
36'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Christian Supusepa
36'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Vito Wormgoor
35'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:1 door Marnick Vermijl
Wat een geweldige wedstrijd is dit zeg! Marnick Vermijl zit in een achtbaan vol emoties, want net veroorzaakt hij een penalty, nu scoort hij de 2-1. Samuel Štefánik bedient de verdediger schitterend met de hak en met een bekeken schot in de linkerhoek zet hij NEC weer op voorsprong.
33'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Danny Holla
Twee minuten na de openingstreffer staat het alweer 1-1. Marnick Vermijl is te laat bij de bal, haakt Ninos Gouriye en krijgt een penalty tegen. Danny Holla laat zien hoe het moet en schiet de bal keurig hard in de linkerhoek.
32'
Het gaat helemaal los in Nijmegen! Penalty ADO Den Haag na een overtreding van Marnick Vermijl.
31'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Kevin Conboy
Wat een heerlijke vrije trap van Kevin Conboy. Vanaf ongeveer twintig meter neemt hij plaats achter de bal en met links krult hij de bal hard in de linkerhoek. Na een half uur spelen komt NEC wél op voorsprong.
30'
Gele kaart voor Dion Malone (ADO Den Haag)
Het regent kaarten in Nijmegen. Nu gaat Dion Malone op de bon omdat hij met een sliding de wegstuivende Søren Rieks afstopt.
29'
Gele kaart voor Tobias Haitz (NEC Nijmegen)
De derde gele kaart van de wedstrijd. Tobias Haitz onderbreekt een goedlopende aanval en wordt hiervoor op de bon geslingerd.
27'
Weer een kansje in deze wedstrijd. Danny Holla slingert een vrije trap richting de tweede paal, waar Tom Beugelsdijk als een dolle stier tekeer gaat. Hij krijgt de bal per ongeluk tegen zijn lichaam, maar kan de inzet geen richting geven. Kalle Johnsson kan simpel oppakken.
25'
Overigens heeft NEC dit seizoen al vijf penalty's gekregen, maar werden er hier maar liefst drie van gemist. Voordat Ryan Koolwijk vandaag miste was Michael Higdon twee keer de schlemiel.
24'
ADO Den Haag heeft sinds het seizoen 2003/2004 niet meer gewonnen in Nijmegen. In dat jaargang werd er met 1-2 gewonnen tegen NEC.
21'
Een afgekeurde goal en een gemiste penalty. Het zit NEC voorlopig nog niet mee in de wedstrijd tegen ADO Den Haag.
18'
Penalty gemist door Ryan Koolwijk, NEC Nijmegen
Ryan Koolwijk mist! Gisteren was het Lucas Piazon bij Vitesse, maar in deze wedstrijd wordt dus weer een penalty gestopt. Koolwijk kiest de rechterhoek uit, maar doet dit zonder overtuiging. Robert Zwinkels kan de bal klemmen.
18'
Gele kaart voor Mike van Duinen (ADO Den Haag)
Vanwege protesteren krijgt Mike van Duinen ook een gele kaart.
17'
Gele kaart voor Danny Holla (ADO Den Haag)
Penalty NEC! Danny Holla begaat een overtreding op de rand van het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wijst direct naar de stip.
15'
Robert Zwinkels moet handelend optreden als een lange bal doorschiet richting het strafschopgebied. Søren Rieks neemt de bal mee, maar de goalie van ADO Den Haag dwingt de aanvaller naar buiten. Met een sliding maakt hij er een corner van, die NEC niets oplevert.
13'
Het spel golft nog steeds op en neer, maar er zijn kansen meer te zien. Het blijft beperkt tot afstandsschoten, zoals zojuist van Dion Malone. Die bal vloog echter het stadion uit.
10'
NEC – ADO Den Haag werd 25 keer eerder afgewerkt. NEC won acht keer, ADO Den Haag zeven. Dit betekent dat deze wedstrijd tien keer eerder in een gelijkspel eindigde.
7'
Een heerlijk begin van deze wedstrijd hoor. Het spel golft op en neer en het tempo blijft omhoog gaan. Als beide ploegen dit niveau vasthouden kan het wel eens een hele leuke wedstrijd worden.
5'
Al heel snel alweer de volgende kans! Roland Alberg is weg op rechts, vindt in het centrum Ricky van Haaren, die geheel vrijstaand mag inschieten. Kalle Johnsson doet zijn werk echter goed en redt het schot.
4'
Daar leek NEC al heel snel op rozen te zitten, maar dat gaat dus niet door. Vanwege het weinige protest dat de NEC'ers lieten zien geloven wij de arbitrage.
3'
Doelpunt afgekeurd! Rens van Eijden kopt na een vrije trap van Ryan Koolwijk de 1-0 binnen, maar de verdediger van NEC stond buitenspel.
1'
We zijn begonnen in Nijmegen. NEC - ADO Den Haag, een wedstrijd in de kelder van de Eredivisie.
1'
De spelers staan al opgesteld in de spelerstunnel. We gaan dus bijna beginnen!
Deze voetbalzondag staat voor een groot deel in het teken van Ajax – PSV. Maar pas op, NEC – ADO Den Haag is ook een voetbalstrijd om de vingers bij af te likken. In een ravijn genaamd Eredivisie staren twee ploegen omhoog naar de heldere hemel. Wie begint als eerste aan de lange klim naar boven? Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

De winterstop kwam voor NEC eigenlijk wat rondes te vroeg. De ploeg kwam steeds iets dichterbij driepunters en pakte uiteindelijk tegen Roda JC en AZ de volle buit. Tegen FC Twente en Heracles Almelo werd er gelijkgespeeld en in het bekertoernooi versloeg het FC Groningen. In de winterstop speelde NEC twee oefenwedstrijden. Er werd met 2-3 verloren van FSV Mainz 05, maar wel weer met 1-0 gewonnen van Werder Bremen. Ook op het gebied van transfers heeft NEC niet stilgezeten in de winterse transferperiode. Zo werden Geoffrey Castillion en Danzell Gravenberch gehuurd van Jong Ajax, maar volgens trainer Anton Janssen zijn dit niet de laatste versterkingen. Bij winst op ADO Den Haag verlaat NEC de achttiende plek in de Eredivisie.

En als dat gebeurt, bestaat er een reële kans dat ADO Den Haag die plek overneemt. De ploeg uit de residentiestad staat zestiende, maar omdat SC Cambuur een redelijke kans maakt op een driepunter tegen Go Ahead Eagles staan ze nog steeds in de gevarenzone. De keerzijde is dat ADO Den Haag bij winst meteen twee plaatsen stijgt en opeens op een veilige veertiende plek komt te staan. De formatie van Maurice Steijn mist enkele sterkhouders tegen NEC. Michiel Kramer is geschorst na een elleboogstoot in het duel tegen Ajax, Gino Coutinho na zijn rode kaart tegen PSV en Mathias Gerht plus Kevin Jansen zijn geblesseerd. ADO Den Haag heeft het – gekeken naar de historie – vaak moeilijk in Nijmegen. De laatste overwinning van ADO tegen NEC dateert alweer uit het seizoen 2003/2004. Het werd toen 1-2 voor de uitploeg.