ADO Den Haag Zaterdag, 12. December 2015
18:30 uur
Willem II
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kevin Jansen 33. / Schot met rechts  (Édouard Duplan)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Nick van der Velden 55. / Penalty

90'
Het zit erop in Den Haag, waar de beide ploegen ook in de tweede helft weinig wisten te bieden aan het publiek. Na een klein uur spelen was het Malone die een penalty weggaf en zelf rood kreeg na een overtreding op Andersen. Vervolgens was het Van der Velden die vanaf elf meter de eindstand op het scorebord zette (1-1). Ondanks het overtal wist Willem II in het resterende half uur geen zege uit het vuur te slepen.
90'
90'
Drie minuten blessuretijd in de tweede helft.
90'
In het stadion wordt Duplan uitgeroepen tot speler van de wedstrijd.
88'
Willem II is simpelweg niet bij machte om het tiental van ADO uit elkaar te spelen. De wedstrijd lijkt uit te lopen op een gelijkspel...
85'
Een corner vanaf rechts van ADO kan bij de tweede paal ternauwernood verdedigt worden door Nemec, die daarmee voorkomt dat een tegenstander kan binnenknikken.
84'
Het kan nog alle kanten op in Den Haag. Ondanks het ondertal is het ADO dat begint aan te dringen.
80'
Wissel in bij Willem II -> Dico Koppers
80'
Wissel uit bij Willem II -> Guus Joppen
80'
Gele kaart voor Nick van der Velden (Willem II)
En een minuut later mag ook Van der Velden zich melden. Aaron Meijers overvleugeld de aanvaller, die daardoor een overtreding moet maken. Lindhout is en blijft consequent en trekt ook nu geel.
79'
Gele kaart voor Guus Joppen (Willem II)
De vierde gele kaart van de wedstrijd is voor Joppen, die Duplan naar de grond tikt op zijn eigen helft.
76'
Direct een kansje voor de bezoekers overigens, maar de inzet van Nemec is slapjes.
75'
"5,4,3,2,1... Haags kwartiertje!" klinkt vanaf de tribunes. Met een man minder geeft de thuisploeg niet veel weg tegen een matig spelend Willem II. Gaat er nog wat gebeuren?
72'
Oeiii Falkenburg! Erik Falkenburg leek daar zelf niet te beseffen dat hij een enorme mogelijkheid aangeboden kreeg. Een voorzet vanaf rechts werd door twee ADO-verdediger volledig gemist, waarna de middenvelder van Willem II ineens oog-in-oog met Hansen stond. De aanname van Falkenburg is echter niet goed.
70'
Daar is weer eens een doelpoging! Schaken kan na een goede actie van Jansen schieten vanaf vijftien meter. Uit de draai vindt de rechtsbuiten echter de handschoenen van Lamprou.
69'
Bij Willem II komt met Nemec een speler in het veld die na de wedstrijd benieuwd zal zijn naar de loting van het EK. De aanvaller gaat met Slowakije naar het eindtoernooi in Frankrijk in 2016 en is met zijn ploeg ingedeeld bij Engeland, Rusland en Wales.
68'
Wissel in bij Willem II -> Adam Nemec
68'
Wissel uit bij Willem II -> Richairo Živković
67'
Bakker moet verzorgd worden aan zijn voet.Het geeft Willem II de gelegenheid te wisselen.
62'
Twee minuten na zijn eerste gele kaart had Wuytens daar zomaar een tweede prent kunnen krijgen. Lindhout matst de middenvelder van Willem II die wederom een overtreding maakt op het middenveld.
61'
De vrije trap die volgt op de overtreding van Wuytens blijft lang hangen in het strafschopgebied van Willem II en meerdere spelers van de thuisploeg kunnen uithalen. Echter wordt de bal even zo vaak geblokkeerd... Daar komt Willem II goed weg!
60'
Gele kaart voor Stijn Wuytens (Willem II)
Ook Wuytens gaat op de bon! Op een onschuldige plek op het middenveld dreigt de middenvelder een duel te verliezen en daarom trekt hij aan de noodrem.
57'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gianni Zuiverloon
57'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Giovanni Korte
55'
Doelpunt voor Willem II, 1:1 door Nick van der Velden
Vanaf elf meter blijft Van der Velden koel. De spits schiet in de linkerhoek en hoewel Hansen diezelfde hoek kiest, gaat de bal tegen het net. Het is voor Van der Velden zijn eerste seizoensdoelpunt.
55'
Rode kaart voor Dion Malone (ADO Den Haag)
Aiii Malone! De verdediger pakt de doorgebroken Andersen bij zijn shirt. De Ajax-huurling van Willem II maakt hier goed gebruik van en krijgt van Lindhout een penalty! Daarnaast mag Malone inrukken met een rode prent.
54'
Ondertussen wordt het weer er niet veel beter op in Den Haag. Zowel de wind als de regen neemt flink toe.
53'
Bakker schiet vanaf een meter of dertig op het doel van Lamprou, maar zijn schot gaat hoog over en naast.
51'
Streppel maakt zich woest langs de zijlijn over het voorgaande moment, maar kan er uiteindelijk wel om lachen met de vierde official.
50'
Van der Velden wil een strafschop! Een te korte terugspeelbal wordt onderschept door Van der Velden, de spits van Willem II krijgt de bal echter niet lekker mee en wordt vervolgens geblokkeerd door Wormgoor, die daarbij veel risico neemt en zijn tegenstander naar de grond werkt. Van der Velden vraagt om een penalty, maar hij krijgt slechts een hoekschop.
47'
Het eerste kleine gevaar van de tweede helft komt van Vito Wormgoor die een vrije trap net niet binnen kan koppen bij de tweede paal.
46'
Daar gaan we weer! Hopelijk valt er in het tweede bedrijf meer te genieten.
46'
45'
De eerste helft was geen lust voor het oog voor het publiek in Den Haag. Na een halfuur spelen viel er in feite nog geen enkele mogelijkheid te noteren. In de 33e minuut was het Jansen die veel goedmaakte voor het thuispubliek door vanaf twintig meter binnen te schieten. Willem II heeft vooral veel balbezit, maar doet er vooralsnog weinig mee.
45'
45'
Een minuut blessuretijd in de eerste helft.
44'
Nu krijgt Bakker een vrije trap op 25 meter van het doel, maar deze kan makkelijk worden gevangen door Lamprou.
42'
De laatste minuten is een 2-0 van ADO al enkele malen dichtbij geweest. Willem II heeft daarentegen het meeste balbezit.
41'
Nu is het Bakker die kan uithalen! Willem II speelt een aanval niet goed uit en in de tegenstoot komt ADO er goed uit. Vanuit het strafschopgebied wordt de bal teruggelegd op de inlopende Bakker, maar zijn poging wordt geblokkeerd door Peters.
38'
Oeffff! Daar komt Lamprou net op tijd! Aaron Meijers lijkt te ontsnappen na een lange bal die hij goed aanneemt, maar de doelman van Willem II komt ver zijn doel uit en zit er direct kort op bij de aanname, waardoor hij kan wegwerken.
35'
Het schot van Jansen was overigens pas de eerste echte kans voor ADO. Ook voor Willem II zijn de mogelijkheden schaars. Het is nog zeker geen spectaculair potje.
33'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Kevin Jansen
De ADO-fans krijgen wat ze willen met een rake knal van Jansen! De middenvelder wordt na een snelle vrije trap van Danny Bakker bereikt door Duplan en schiet vervolgens van een meter of twintig tegen het net. Onderweg wordt de bal nog even getoucheerd door een Willem II-verdediger, maar de treffer komt gewoon op naam van Jansen.
30'
Ook na een halfuur spelen is er nog amper iets gebeurd in Den Haag. Het spel kabbelt voort, maar de fans beginnen steeds meer te morren over de wedstrijd die zij voorgeschoteld krijgen.
23'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Beugesldijk komt op kniehoogte in bij Lucas Andersen en mag blij zijn dat Lindhout hem niet van het veld stuurt. De arbiter spaart de flamboyante centrumverdediger met een gele prent.
22'
Aan de andere kant moet ook Kostas Lamprou reddend optreden. De goalie kan een kopbal van Timothy Derijck uit een hoekschop makkelijk vangen.
18'
Wederom twijfelt Hansen bij een hoge bal. Ditmaal vanaf de linkerflank. De doelman lijkt het speeltuig gewoon te kunnen vangen, maar blokkeert als de bal in zijn buurt komt.
16'
Een nieuwe corner van Willem II wordt losgelaten door Martin Hansen. De Deense goalie krijgt hulp van Lindhout die affluit voor een overtreding.
15'
Het eerste kwartier zit erop en het spel golft aardig op en neer in een winderig Den Haag. Er zijn nog geen al te grote kansen voorgekomen.
12'
Een aardige aanval van Willem II komt op de rechterflank waar Nick van der Velden vrij kan voorgeven. Dat doet de spits echter niet goed, waardoor ADO kan uitbreken, maar een dieptepass op Ruben Schaken kan net niet worden belopen door de rechtsbuiten.
9'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II)
De eerste prent van het duel is voor Peters. De Willem Ii-aanvoerder loopt stevig door op Édouard Duplan en krijgt van scheidsrechter Lindhout terecht de gele kaart. Hierdoor is hij geschorst voor het eerstvolgende duel van zijn ploeg.
7'
Eerste kansjes! Twee hoekschoppen binnen een kort tijdsbestek voor Willem II. Stijn Wuytens ziet zijn eerste trap met moeite weggehaald worden bij de eerste paal. De tweede corner kan bij de tweede paal net niet worden binnengewerkt door Peters.
3'
Het eerste buitenspelgeval is een feit. Nick van der Velden wordt bereikt met een lange pass door Jordens Peter, maar hij wordt afgevlagd.
2'
We zijn twee minuten onderweg als de supporters van Willem II komen binnendruppelen. De 200 bezoekers van de uitploeg hadden verhindering onderweg en haalden daardoor net de aanvang van de wedstrijd niet.
1'
Opstellingsbericht:
Piepkleine Korte vervangt boomlange Havenaar
ADO Den Haag treedt zaterdagavond (18.30 uur) in het eigen Kyocera Stadion aan tegen Willem II. Trainer Henk Fraser heeft niet de beschikking over zijn topscorer Mike Havenaar. De spits bevindt zich immers in de ziekenboeg met twee gebroken ribben.

De boomlange Japanner, die al achtmaal trefzeker was dit seizoen, wordt vervangen door een geheel ander type speler in de persoon van de kleine en beweeglijke Giovanni Korte. Op de linkerflank keert Edouard Duplan terug in de basis en daardoor zit Roland Alberg op de bank.

Bij Willem II staat Funso Ojo na een knieblessure weer in de basis. Daardoor is er geen plek bij de eerste elf voor Freek Heerkens. In de voorhoede staan Lucas Andersen, Nick van der Velden en Richairo Živković.
Voorbeschouwing:
Goedendag beste voetbalsupporters,
Ik heet u van harte welkom bij de liveticker van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Willem II. Voor de thuisploeg is het een afsluiter van een rumoerige week, waarin aan het licht kwam dat de club ondanks twee verstreken deadlines nog geen Chinese geldsom heeft mogen ontvangen van de nieuwe eigenaar Wang Hui en zijn bedrijf. Willem II heeft de boel daarentegen de laatste twee weken met twee zeges weer aardig op de rit. Vanaf 18.30 uur gaan we zien welke ploeg zich het beste heeft weten voor te bereiden op de ontmoeting. Mijn naam is Joey Knobben en ik zal verslag doen van de wedstrijd.

Deze week werd duidelijk dat ADO door het handelen van Wang Hui en zijn bedrijf United Vansen geen sluitende liquiditeitsprognose heeft in kunnen dienen. De club komt 1,3 miljoen euro te kort, waar het al bijna twee miljoen euro van de Chinese eigenaar had moeten ontvangen. Als reactie op het schrikbarende nieuws meldde Wang Hui spoedig naar Nederland te zullen komen en het bedrag op zeer korte termijn over te maken. Ondertussen dreigt de KNVB met terugzetting naar de financiële ‘zorgen-categorie’ 1.

Overigens wist ADO, de nummer dertien van de Eredivisie, vorige week wel knap te zegevieren op bezoek bij AZ (0-1) door een treffer van Danny Bakker. Hetgeen zal de ploeg vertrouwen geven in de aanloop naar het treffen met Willem II, dat twee plekken lager staat. De bezoekers hebben echter ook een flinke dosis vertrouwen getankt de afgelopen weken met klinkende zeges op FC Twente (1-3, hattrick Lucas Andersen) en SC Cambuur (3-0). De ploeg moet het in Den Haag echter wel doen zonder Terell Ondaan (knieblessure), Bruno Andrade (scheenbeen) en Robbie Haemhouts (hamstring). Funso Ojo is niet wedstrijdfit, maar start wellicht op de reservebank.

Bij ADO ontbreekt ook een belangrijke speler in de persoon van Mike Havenaar, die last heeft van zijn ribben. Ook Mathias Gehrt (hamstring), Dylan Nieuwenhuijs (knie) en Tyronne Ebuehi (rug) zijn afwezig.

Hoe dan ook wordt er om 18.30 uur afgetrapt in het Kyocera Stadion. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Zodra de opstellingen bekend zijn, vindt u deze onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.