1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Peet Bijen 68. / Schot met rechts

90'
Samenvatting

Ook de tweede helft begon weinig enerverend. Pas na het inbrengen van invaller Thomas Agyepong kwam er leven in de brouwerij. Na twee minuten kreeg de Ghanees al een grote kans, maar zijn schot werd gepakt door doelman Benjamin Kirsten. Een minuut later was het wel raak. Agyepong zag zijn kopbal geblokt worden door Christian Santos, maar daardoor kwam de bal voor de voeten van Peet Bijen terecht. De verdediger twijfelde niet en schoot de 1-0 tegen de touwen. In de slotfase schoot Mohamed Rayhi namens NEC de bal nog op de paal, maar het bleef 1-0 in Enschede.
90'
90'
Aan de andere kant probeert Ziyech het nog. Hij zoekt de verre hoek met zijn linkerbeen, maar krult de bal voorlangs.
90'
NEC krijgt nog twee kansen! In eerste instantie plaatst Limbombe de bal in de verre hoek, maar de poging wordt weggewerkt. Even later krijgt Foor een schietkans, maar Drommel brengt redding op zijn poging.
90'
Scheidsrechter Manschot trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
Gele kaart voor Mohamed Rayhi (NEC Nijmegen)
Toch nog een kaart in de wedstrijd. Rayhi begaat weer een stevige overtreding - deze keer op Hidde ter Avest - en krijgt geel van Manschot.
88'
FC Twente vergeet de 2-0 te maken. Er ligt ontzettend veel ruimte in de counter, maar Ede weet geen ploeggenoot te bereiken.
87'
Kansje voor NEC. Rayhi schiet weer op doel, maar zijn poging mist kracht. Geen probleem voor Drommel.
87'
Agyepong zal - mits fit - volgende week een basisplaats krijgen. Dat kan niet missen!
86'
Weer is Agyepong dreigend. Hij snelt langs Bikel en haalt de achterlijn, maar op het allerlaatste moment raakt de Ghanees toch de bal kwijt.
85'
NEC blijft aanvallen. FC Twente moet ver terug... Het is spannend in Enschede!
82'
De paal! Bijna komt NEC op gelijke hoogte. Invaller Rayhi krult de bal richting verre hoek, maar ziet zijn poging de paal raken. Dat scheelde maar een haartje!
81'
Tweede wissel van Faber. Sam Lundholm komt voor Kane.
81'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Sam Lundholm
81'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Todd Kane
80'
Agyepong maakt was los bij FC Twente. Hij is sinds zijn invalbeurt de meest dreigende speler van FC Twente.
78'
NEC heeft nog ruim tien minuten om de gelijkmaker te produceren. FC Twente lijkt de boel echter onder controle te hebben.
75'
Het wordt wat onvriendelijker in Enschede, maar de arbiter probeert de wedstrijd af te doen zonder kaarten.
73'
Ziyech en Woudenberg maken ruzie. Scheidsrechter Manschot kijkt het even aan en spreekt het tweetal toe, maar geeft geen kaarten.
71'
NEC is na de tegentreffer wakker geworden. De Nijmegenaren zoeken de aanval.
68'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Peet Bijen
Eindelijk een doelpunt! Agyepong kan koppen vanuit een hoekschop vanaf de rechterkant. Zijn kopbal wordt geblokt door Santos, maar daardoor komt de bal voor de voeten van Bijen terecht. De verdediger twijfelt niet en schiet de bal tegen de touwen: 1-0.
67'
Agyepong! Daar is gelijk de invaller! De voorzet vanaf de linkerflank van Ede is perfect, maar Agyepong krijgt de bal niet achter doelman Kirsten.
66'
Een dubbele wissel bij Twente. Olaitan wordt - begrijpelijk - naar de kant gehaald. Thomas Agyepong is zijn vervanger. Daarnaast komt Jelle van der Heyden voor Gutiérrez.
65'
Wissel in bij FC Twente -> Jelle van der Heyden
65'
Wissel uit bij FC Twente -> Felipe Gutiérrez
65'
Wissel in bij FC Twente -> Thomas Agyepong
65'
Wissel uit bij FC Twente -> Michael Olaitan
62'
Ook Twente-trainer Hake gaat zo dadelijk weer wisselen.
62'
We hebben inmiddels ruim een uur gespeeld in Enschede en de teller staat nog altijd op één (grote) kans.
61'
Daar is de eerste wissel van Faber. Ritzmaier wordt vervangen door Mohamed Rayhi.
61'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
61'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Ritzmaier
60'
Het publiek begint te fluiten. FC Twente probeert de bal in de ploeg te houden, maar doet dat op de eigen helft. Het publiek is daar niet blij mee.
59'
Woudenberg speelt écht heel sterk. Hij wint elk duel van Olaitan.
58'
Faber ziet ook dat er wat moet veranderen. De trainer van NEC gaat zo dadedelijk wisselen.
58'
Over en weer is het gewoon bijzonder matig vandaag. Het tempo ligt te laag, er wordt te makkelijk balverlies geleden, máár verdedigend staat het goed.
56'
Slordigheid, daar is de wedstrijd het beste mee te omschrijven.
54'
Debutant Kirsten oogt overigens ontzettend onwennig onder de lat bij NEC.
53'
Breinburg en ballen onderscheppen... Hij laat het er wel heel erg makkelijk uitzien.
52'
Nog altijd weinig spektakel in Enschede. Een doelpunt zou de wedstrijd goed doen.
50'
... Gutiérrez kan na een blessurebehandeling gewoon verder.
49'
Gutiérrez ligt geblesseerd op de grond na een duel met Breinburg...
48'
Ziyech neemt het doel van NEC weer eens onder vuur, maar schiet vanaf een meter of twintig voorlangs.
47'
Kirsten in de problemen! Gutiérrez haalt de achterlijn en geeft voor vanaf de linkerflank. Kirsten lijkt te kunnen vangen, maar wordt enigszins gehinderd. De scheidsrechter ziet geen overtreding en laat doorspelen. Het loopt met een sisser af.
46'
We zijn weer begonnen in Enschede. NEC heeft afgetrapt.
46'
45'

De eerste helft van FC Twente - NEC Nijmegen was alles behalve enerverend. Chinedu Ede had na drie minuten moeten scoren voor FC Twente, maar daarna gebeurde er weinig in Enschede. FC Twente en NEC werden enkel 'gevaarlijk' via afstandsschoten. In de blessuretijd kreeg Hakim Ziyech nog een aardige kans, maar zijn poging werd geblokt.
45'
45'
Vlak voor rust nog een goede kans voor FC Twente. Een voorzet van Felipe Gutiérrez komt voor de voeten van Ziyech terecht, maar zijn schot wordt geblokt.
45'
Scheidsrechter Jeroen Manschot trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
42'
Plotseling een mogelijkheid voor Twente. Na een foutje van Todd Kane krijgt Ede een schietkans, maar de buitenspeler schiet de bal te wild in.
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Wordt er voor de theepauze nog gescoord?
38'
Eindelijk een goede kans voor NEC. Na een hakje van Santos krijgt Foor een goede mogelijkheid. Foor plaatst de bal in de linkerhoek, maar zijn poging mist kracht. Drommel kan de poging daardoor klemmen.
38'
Man, man, man... Wat een matige poging van Limbombe. Na een goede combinatie krijgt de Belg een schietkans, maar hij raakt de bal ontzettend slecht.
36'
NEC heeft aanvallend ook nog weinig laten zien. Limbombe is vooralsnog het meest dreigend geweest. Christian Santos is onzichtbaar en Foor is voorlopig ongelukkig in zijn acties.
35'
Nog maar eens een afstandsschot van Twente. Mokotjo haalt uit vanaf een meter of dertig, maar mikt huizenhoog over.
35'
Bij FC Twente is Ziyech eigenlijk de enige die dreigend is. Ede is na de derde minuut niet meer gesignaleerd, terwijl Olaitan en Jari Oosterwijk ook onzichtbaar spelen.
34'
Verdedigend gezien staat NEC eigenlijk prima. Vooral de controleurs Bikel en Gregor Breinburg spelen sterk.
32'
FC Twente heeft weliswaar een licht overwicht, maar doet daar gewoon te weinig mee. De thuisploeg is misschien wel té geduldig in balbezit.
31'
NEC-linksback Lucas Woudenberg speelt tot dusver een prima partij. Hij heeft FC Twente-rechtsbuiten Michael Olaitan in zijn broekzak.
30'
NEC speelt daarnaast te slordig en heeft eigenlijk nog geen uitgespeelde kans weten te creëren. Nog een kwartier tot de rust.
29'
Beide ploegen spelen in een te laag tempo, waardoor grote kansen creëren moeilijk is. FC Twente had na drie minuten al op voorsprong moeten komen, maar daarna werd de thuisploeg enkel nog gevaarlijk via afstandsschoten.
27'
Schilder lijkt last te hebben van de hamstring en wordt vervangen door jongeling Jeroen van der Lely.
27'
Wissel in bij FC Twente -> Jeroen van der Lely
27'
Wissel uit bij FC Twente -> Robbert Schilder
26'
Robbert Schilder loopt moeizaam over het veld. De linksback van FC Twente kan waarschijnlijk niet verder.
25'
Bij NEC debuteert Benjamin Kirsten vandaag overigens onder de lat. Hij is de zoon van Ulf Kirsten. De vader van de doelman maakte in het verleden furore in de spits bij Bayer Leverkusen.
23'
Weer een afstandsschot van Twente. Ziyech schiet vanaf een meter of dertig, maar mikt hoog over.
21'
... De middenvelder van FC Twente lijkt na een blessurebehandeling gewoon verder te kunnen.
20'
Ziyech ligt met pijn aan het hoofd op de grond...
18'
Nog maar een kansje voor NEC. Wojciech Golla kopt vanuit een hoekschop een metertje over het Twentse doel.
18'
Schot geblokt! Een afgevallen bal komt plotseling voor de voeten van Limbombe terecht. De Belg haalt verwoestend uit, maar Peet Bijen weet zijn schot te blokken.
17'
Het blijft rommelig in de openingsfase. Op het middenveld wordt veel balverlies geleden, waardoor het moeilijk is om kansen te creëren.
15'
Na vijftien minuten voetballen hebben we één grote kans gezien, maar verder valt er eigenlijk weinig te melden vanuit Enschede.
13'
Weer een poging van NEC. Limbombe probeert Drommel van grote afstand te verrassen, maar de vleugelaanvaller schiet de bal recht in de handen van de doelman.
11'
Afzwaaier! Navarone Foor levert de bal slordig in bij Kamohelo Mokotjo. De Zuid-Afrikaan krijgt daardoor een schietkans, maar de middenvelder produceert een afzwaaier.
9'
Komt dat schot! De eerste poging van NEC is een feit. Ritzmaier krijgt de bal van Janio Bikel. De Oostenrijker besluit om vanaf een meter of 22 te schieten. Zijn poging gaat een metertje naast het doel van FC Twente-doelman Joël Drommel.
8'
Twente is momenteel net wat balvaster, maar toch golft het spel op en neer. Er is daardoor nog geen ploeg met een duidelijk overwicht.
6'
De corner van Marcel Ritzmaier levert NEC overigens niets op.
6'
NEC wordt voor de eerste keer gevaarlijk. Anthony Limbombe begint aan een rush aan de linkerflank. De Belg komt ver, maar moet genoegen nemen met een hoekschop.
5'
FC Twente neemt veel tijd in de opbouw, maar dat leverde zojuist wel een grote kans op. Nu levert FC Twente de bal echter te gemakkelijk in bij NEC.
4'
NEC heeft voorlopig moeite om de bal in de ploeg te houden. Twente kan daardoor weer beginnen aan het opbouwen van een nieuwe aanval.
3'
Bijna de 1-0! FC Twente komt bijna op voorsprong. Na een heerlijke actie van Ziyech krijgt Chinedu Ede een grote mogelijkheid, maar de buitenspeler van Twente mikt naast.
2'
Daar is de eerste poging van de thuisploeg. Hakim Ziyech probeert het doel van NEC onder vuur te nemen vanaf een meter of twintig, maar zijn poging wordt geblokt.
2'
FC Twente speelt in de beginfase op balbezit, maar de bal komt nog niet van de eigen helft af.
1'
De bal rolt in Enschede!
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Twente tegen NEC Nijmegen. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

FC Twente

Het is al een tijdje chaos in Enschede en dat valt terug te zien op de ranglijst. De Tukkers staan na acht competitiewedstrijden met zes punten op de zestiende plaats in de Eredivisie. Tijdens het seizoen 2009/2010 werd FC Twente nog kampioen van Nederland, maar tijdens het huidige seizoen moeten de Enschedeërs naar beneden kijken. Naar verwachting zal het – ondanks het aanblijven van sterspeler Hakim Ziyech – een lang en zwaar seizoen worden voor FC Twente.

NEC heeft momenteel weinig te klagen. De Nijmegenaren promoveerden afgelopen seizoen naar de Eredivisie en staan met dertien punten uit acht wedstrijden op een knappe zevende plaats in de Eredivisie. NEC hoeft voorlopig dan ook niet te vrezen voor degradatie. De Nijmegenaren hebben in Christian Santos bovendien een goudhaantje in huis. De aanvaller annex aanvallende middenvelder scoorde vijf keer in de laatste drie competitieduels. Afgelopen week scoorde de international van Venezuela zelfs tegen Brazilië, maar helaas voor Santos werd er wel met 3-1 verloren.

Historie

Het duel FC Twente – NEC Nijmegen werd 38 keer eerder afgewerkt in de Eredivisie. Op basis van de statistieken is FC Twente de favoriet. De Tukkers wonnen 24 keer, terwijl NEC daar slechts zes overwinningen tegenover kan zetten. Het werd ook acht keer een gelijkspel in Enschede. Op 2 november 2013 werd FC Twente – NEC voor het laatst gespeeld. FC Twente pakte voor rust een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Shadrach Eghan en Quincy Promes, maar het werd nog 2-2 dankzij doelpunten van Søren Rieks en Jakob Jantscher.

Het seizoen daarvoor won FC Twente vrij eenvoudig van NEC. Het werd 5-2 in de Grolsch Veste. Douglas, Luc Castaignos, Nacer Chadli, Rasmus Bengtsson en Felipe Gutiérrez scoorden voor FC Twente. Nick van der Velden en Erik Falkenburg waren trefzeker namens NEC. De laatste keer dat NEC in Enschede wist te winnen dateert van 20 augustus 2005. De Braziliaan Tininho scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.