16:45 uur
Roda JC Kerkrade
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jari Oosterwijk 25. / Kopbal  (Hakim Ziyech)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Kamohelo Mokotjo 29. / Schot met rechts  (Hakim Ziyech)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Tomi Jurić 81. / Kopbal  (Hicham Faik)

90'
De tweede helft was wellicht het kijken niet waard en te betitelen als gezapig. In de laatste twintig minuten ontstonden er nog enkele kansjes voor beide ploegen. Een van die mogelijkheden wist Tomi Jurić van Roda JC te benutten. Verder kwamen de Limburgers niet. FC Twente boekt zodoende de eerste overwinning van het seizoen: 2-1.
90'
90'
Twente lijkt de overwinning binnen te slepen. De broodnodige eerste driepunter is dan een feit voor de Tukkers. Ook zal FC Twente stijgen naar de vijftiende plaats op de ranglijst.
88'
De absolute slotfase is aangebroken in Enschede. De Limburgse bezoekers laten nog maar weinig zien van de wil om gelijk te maken. Er is in ieder geval nog geen sprake van een hectische slotfase.
87'
Wissel in bij FC Twente -> Jeroen van der Lely
87'
Wissel uit bij FC Twente -> Hidde ter Avest
84'
Roda kan door het doelpunt van Tomi Jurić nog een leuke slotfase beleven. De resterende tijd zal met volle pressie vanuit Limburgse kant gespeeld moeten worden.
81'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:1 door Tomi Jurić
Toch nog de aansluitingstreffer voor de Kerkradenaren. Uit een vrije trap van Hicham Faik kopt Jurić de 2-1 tegen de touwen. Gaat het dan toch nog spannend worden in Enschede?
80'
Nog tien minuten te gaan in Enschede. Het is een wedstrijd die allang lijkt gedaan. Door beide ploegen wordt er niet enorm veel werk meer verzet. Op enkele kansjes via Jurić, Oosterwijk en Ede na gebeurt er weinig.
77'
Mogelijkheid voor Chinedu Ede! We hebben hem nog niet veel gezien, maar dit is een knappe actie. Ede trekt naar binnen, omspeelt Henk Dijkhuizen en ziet zijn inzet voorbij de kruising vliegen.
74'
Gele kaart voor Tom Van Hyfte (Roda JC Kerkrade)
De middenvelder gaat stevig door op de benen van invaller Jelle van der Heyden en ontvangt het eerste geel van de wedstrijd.
73'
Nu is het de beurt aan Jurić! Linksback Van Peppen steekt de bal uitstekend op Tom van Hyfte. De Belg ziet de lopende Tomi Jurić en speelt hem in. De Australiër poogt net naast het Twentse doel.
72'
Kans voor Jari Oosterwijk! Hakim Ziyech ontvangt de bal op rechts en omspeelt Ard van Peppen en Arjan Swinkels. Doelpuntenmaker Oosterwijk pikt de bal op en schiet schuin voor het doel hard langs.
71'
Wissel in bij FC Twente -> Jelle van der Heyden
71'
Wissel uit bij FC Twente -> Michael Olaitan
70'
Nog twintig minuten te spelen in de Grolsch Veste. FC Twente vindt het wel prima zo en wil graag de eerste competitieoverwinning binnenslepen. Roda JC is niet bij machten om wat af te dwingen en heeft simpelweg een slechte dag in Enschede.
67'
Een vrije trap van Hakim Ziyech wordt weggestompt door Benjamin van Leer. Als Ziyech achter de bal gaat staan gaan de bellen rinkelen bij Roda JC. Het gevaar van de aanvoerder wordt niet onderschat.
64'
Zowaar een kopballetje aan de kant van Roda JC. Een voorzet vanaf rechts wordt richting de verre hoek gekopt door Tomi Jurić. De inzet mist echter kracht waardoor doelman Drommel gemakkelijk kan vangen.
61'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Daniel De Silva
61'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Farshad Noor
61'
Bruno Uvini is vaak betrokken bij standaardsituaties. De centrale verdediger van FC Twente komt dan met zijn lengte naar voren. De Braziliaan wordt dit jaar gehuurd van Napoli.
59'
De middenvelders van Roda JC moeten het met name hebben van overtredingen. Rostyn Griffiths en Tom Van Hyfte zijn wat minder verfijnd dan de directe tegenstanders in de as.
56'
De tweede helft is vrij rustig van start gegaan. De bezoekers uit Kerkrade zetten niet aan waardoor Twente voorlopig het spel domineert. Kansen blijven nog uit in de tweede helft.
53'
Ook een goede rol vanmiddag voor de teruggekeerde Robbert Schilder. De linksback maakt veel meters aan de linkerkant van het veld. Schilder is betrokken bij Twentse aanvallen en speelt verdedigend sterk.
50'
Roda JC zal moeten komen, wil het nog wat doen in de Grolsch Veste. De nieuwbakken spits Tomi Jurić heeft zich namelijk nog niet kunnen onderscheiden.
47'
FC Twente heeft afgetrapt voor de tweede helft van de wedstrijd. De Tukkers leiden comfortabel met 2-0 na een prima eerste bedrijf. De vraag is wat coach Darije Kalezić van Roda JC heeft bekokstoofd in de rust.
46'
45'
In een prima eerste helft van Twentse kant leiden de Tukkers met 2-0. Na een kwart wedstrijd volgden de twee doelpunten in een rap tempo elkaar op. Hakim Ziyech was tweemaal de aangever en Jari Oosterwijk en Kamohelo Mokotjo de afmakers. FC Twente kreeg kansen op meer en had de definitieve nekslag al toe kunnen dienen aan Roda JC.
45'
43'
Michael Olaitan is nog wat onrustig in het afwerken. De Nigeriaan schiet nu voor de tweede keer hoog over het doel van Benjamin van Leer. Toch is Olaitan belangrijk vanwege zijn harde werken.
42'
Het hele spel van Twente draait om Hakim Ziyech. De middenvelder wordt telkens gezocht als er aanvallende intenties zijn. Wat zou Twente toch zijn zonder deze geweldige speler?
39'
De rust nadert in de Grolsch Veste. De thuisploeg legt een prima partij op de mat met twee keurige doelpunten. Roda JC heeft behoudens twee afstandsschoten van Tomi Jurić nog niet veel in de pap te brokkelen.
37'
Hakim Ziyech is nu betrokken bij 25 van de laatste 26 doelpunten van FC Twente. Dit seizoen is de aanvoerder zelfs beslissend bij alle zeven gemaakte doelpunten.
34'
Twente is na de doelpunten helemaal los. Nu heeft Jari Oosterwijk opnieuw de mogelijkheid om doelman Benjamin van Leer te testen. Arjan Swinkels blokt de inzet, waardoor de bal over de achterlijn gaat.
33'
Zo blijkt FC Twente ineens enorm effectief. Het spel is in ieder geval verzorgd met hoofdrollen voor Oosterwijk, Mokotjo en Ziyech. Laatstgenoemde heeft alweer twee assists op zijn naam staan.
31'
Bijna de 3-0 voor Twente! Roda JC ligt even plat en de Enschedeërs willen toeslaan. Een voorzet van Olaitan belandt via Ard van Peppen op de lat van de Limburgers.
29'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Kamohelo Mokotjo
Het gaat hard in Enschede. Weer is het Ziyech die met een afgeslagen bal doortastend blijkt. De middenvelder legt terug op Mokotjo die op zijn beurt uitstekend de bal in het doel plaatst.
28'
Kamohelo Mokotjo is belangrijk in het eerste half uur. De middenvelder van Twente wint veel duels en is dreigend naar voren. De Zuid-Afrikaan maakt veel meters en is dwingend aanwezig.
25'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Jari Oosterwijk
De jonge spits maakt hem en weer is Hakim Ziyech de aangever. Een afgeslagen hoekschop wordt opnieuw ingebracht en ingekopt door Oosterwijk bij de eerste paal.
23'
Er zijn veel slordigheden op het Twentse middenveld. Dit keer verliest Felipe Gutiérrez knullig de bal. Roda JC-speler Noor pikt op en schenkt het schot aan Tomi Jurić. De Australiër schiet voorlangs.
21'
Hakim Ziyech speelt nog geen opvallende rol. De aanvoerder van FC Twente koos afgelopen week voor het Marokkaanse nationale elftal en zal niet voor Oranje gaan spelen.
20'
De eerste twintig minuten van de wedstrijd zitten erop. FC Twente heeft een licht voordeel en eist het meeste balbezit op. Beide teams kregen een mogelijkheid voor het doel.
17'
Het gevaar van Twente komt via de zijkanten. Backs Schilder en Hidde ter Avest hebben veel ruimte om mee op te komen. Het ontbreekt echter nog meerdere malen aan de goede eindpass.
14'
Opmerkelijk slechte corner van Hicham Faik. De middenvelder van Roda JC, die de afgelopen weken grossierde in mooie en doelrijke vrije trappen, weet de bal over de achterlijn te spelen.
12'
Eerste kans voor FC Twente! Er wordt telkens veel ruimte gelaten aan Robbert Schilder. De back kan veel mee opkomen en voorziet in bruikbare voorzetten voor Jari Oosterwijk. De jonge spits raakt de bal niet goed met zijn hoofd en ziet de inzet ruim langs het doel gaan.
11'
FC Twente probeert tot kansen te komen via Chinedu Ede en de beweeglijke Michael Olaitan. Voorlopig stuiten de Tukkers op de hechte defensie van Roda JC Kerkrade.
8'
Ook Farshad Noor keert vandaag weer terug in de basis. De jonge middenvelder miste het bekertreffen met De Treffers in verband met een neusoperatie. De van PSV overgekomen Noor speelt vandaag met een masker.
6'
Bemoedigend begin van de wedstrijd in Enschede. Het spel golft op en neer en beide ploegen hebben aanvallende intenties. Het kan wel eens een leuk duel worden in de Grolsch Veste.
3'
Eerste schot van de wedstrijd! Roda JC opent goed en pakt de eerste mogelijkheid. Edwin Gyasi wordt diep gestuurd en zet voor richting Tomi Jurić. De spits pakt de afvallende bal op en dwingt doelman Joël Drommel tot een duik.
2'
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük heeft het startsignaal gegeven voor de laatste wedstrijd in de zevende speelronde van de Eredivisie. FC Twente gaat voor de eerste overwinning van de competitie. Roda JC hoopt de goede reeks voort te zetten.
1'
De opstellingen
De logische vervanger van de geschorste Richmond Boakye aan de kant van Roda JC heet Tomi Jurić. De Australiër maakt zo zijn debuut in de basis wat betreft de Eredivisie. Verder zijn er weinig wijzigingen te noteren in de basis van coach Darije Kalezić.
Jerson Cabral is geblesseerd en wordt in de spits vervangen door Jari Oosterwijk. Dat betekent een plaats op de flanken voor Michael Olaitan. Robert Schilder keert weer terug in de basis, dit gaat ten koste van Jeroen van der Lely. Joël Drommel blijft de eerste keus onder de lat voor Twente-coach René Hake.

Goedemiddag en van harte welkom bij de afsluitingswedstrijd van speelronde zeven in de Eredivisie. In de Grolsch Veste staan zondagmiddag om 16.45 uur FC Twente en Roda JC Kerkrade tegenover elkaar. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van het duel in Enschede. Rond de klok van vier uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

FC Twente
Coach René Hake ziet een stijgende lijn bij zijn ploeg. Na al drie keer verloren te hebben brachten de laatste twee wedstrijden twee gelijke spelen op. Het wordt tijd voor de eerste overwinning van de competitie voor de Tukkers. In de midweekse bekerwedstrijd bij FC Groningen wist FC Twente een voorsprong niet goed te verdedigen en verloor het met 2-1. Zo kwam er al in de tweede ronde een einde aan het bekeravontuur.

Zondagmiddag mist Twente Renato Tapia en Jerson Cabral. Laatstgenoemde kampt met een knieblessure. Daarentegen zijn Robbert Schilder en Michael Olaitan weer wedstrijdfit. De 22-jarige Nigeriaan viel afgelopen woensdag al na 37 minuten uit met een blessure. De jonkies van Twente, Joël Drommel en Peet Bijen, kregen gisteren alvast goed nieuws. De doelman en verdediger behoren tot de voorselectie van Jong Oranje.

De Limburgers zijn de ploeg in vorm en een van de verrassingen tot nu toe. Er werd pas één maal verloren en vorige week speelde Roda JC knap gelijk tegen Feyenoord. De ploeg van Darije Kalezić vindt zichzelf zodoende terug in de subtop van de Eredivisie. Roda JC overleefde afgelopen woensdag wel de tweede ronde van de beker. Vrij eenvoudig werden De Treffers verslagen met 0-3. De doelpunten kwamen van Hicham Faik, Tom van Hyfte en de Australische spits Tomi Jurić.

De Koempels kunnen zondagmiddag in de Grolsch Veste geen gebruik maken van de diensten van Richmond Boakye. De Ghanees deelde bij zijn debuut vorige week een elleboogstoot uit aan Rick Karsdorp (Feyenoord). Zodoende mist Boakye het duel met De Treffers en FC Twente. Daarentegen keert Farshad Noor weer terug in de selectie. De van PSV overgekomen middenvelder is hersteld van een operatie aan zijn neus en zal waarschijnlijk met een masker spelen.