ADO Den Haag Zondag, 27. September 2015
14:30 uur
SBV Excelsior
3:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 7. / Schot met rechts  (Édouard Duplan)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Adil Auassar 44. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Gianni Zuiverloon 49. / Kopbal  (Édouard Duplan)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Adil Auassar 62. / Schot met links  (Brandley Kuwas)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 65. / Schot met rechts  (Dion Malone)
3 : 3 Torinfos in de Ticker Brandley Kuwas 81. / Schot met links  (Daryl van Mieghem)

90'
Excelsior is drie keer terug gekomen van een achterstand. ADO was voor rust de betere ploeg en trok dat door na rust. Maar Excelsior, en vooral Brandley Kuwas, kwamen tot driemaal terug in de wedstrijd. De tweede helft was aantrekklijk, attractief en vermakelijk. In blessuretijd had ADO-invaller Ludcinio Marengo de overwinning nog op zijn schoen, maar zijn snoeiharde knal spatte uiteen op de lat.
90'
90'
Woooooow!
Ludcinio Marengo schiet snoeihard, maar zijn poging treft de lat! Hier komt Excelsior in de slotseconde goed weg. Dit had 'm moeten zijn.
90'
Daryl van Mieghem doet rustig aan bij de wissel. De aanvaller lijkt tevreden met het puntje en gezien de verhouding is dat een juiste gedachte.
90'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Nigel Hasselbaink
90'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
90'
Jeff Stans probeert het ineens. Een vrije trap van de zijkant lijkt een voorzet te worden, maar de middenvelder vuurt op het doel. Doelman Martin Hansen let goed op en weet bal eenvoudig te vangen.
90'
Met een 3-3 stand gaan beide ploegen de blessuretijd in. Er worden zes minuten bijgeteld door scheidsrechter Siemen Mulder.
88'
Henk Fräser voert een dubbele wissel door. Kastaneer en Marengo moeten de thuisploeg aanvallende creativiteit geven om een doorbraak te forceren!
88'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
88'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
88'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
88'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
87'
Gele kaart voor Rick Kruys (SBV Excelsior)
De middenvelder van Excelsior loopt Édouard Duplan omver en krijgt hiervoor de terechte gele kaart.
86'
Thomas Kristensen is helemaal op! De middenvelder gaat naar de kant en in zijn plaats betreedt Danny Bakker het veld.
86'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
86'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
85'
In het Haags kwartiertje scoort Excelsior de gelijkmaker. Na dit doelpunt is ADO de kluts even kwijt, want de uitploeg maakt nu de dienst uit in Den Haag.
83'
Gele kaart voor Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag)
De verdediger is veel te laat en maait de benen van zijn tegenstander weg. De gele kaart die Mulder hem geeft is volledig terecht.
81'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 3:3 door Brandley Kuwas
Kuwas is al de hele tijd de gevaarlijkste man bij de uitploeg en nu beloont hij zijn sterke optreden ook met een doelpunt. De aanvaller draait goed weg bij zijn tegenstander en schiet vanaf zestien meter hard in de kruising, een hele mooie goal!
80'
Het antwoord is nee. Roland Alberg krijgt de bal over het muurtje, maar de bal daalt niet en gaat dus ook over het doel van doelman Tom Muyters.
79'
Op een gevaarlijke plek maakt Rick Kruys een overtreding op Édouard Duplan. Kan Roland Alberg met een vrije trap de score uitbouwen?
79'
Het spelbeeld is niet veranderd in de tweede helft. ADO blijft de betere ploeg, maar het verschil in doelpunten is slechts één goal. Dit blijft gevaarlijk voor de thuisploeg, aangezien Excelsior al twee keer langszij is gekomen.
77'
Gele kaart voor Thomas Kristensen (ADO Den Haag)
Adil Auassar kan alleen gestopt worden door vastpakken. Dat is wat Kristensen dan ook doet, maar hiervoor krijgt hij terecht de gele kaart.
74'
Onder luid applaus wordt Filip Kurto van het veld gedragen. Zijn vervanger is Tom Muyters, die zijn debuut in de Eredivisie maakt. Laten we hopen dat het goed gaat met Kurto.
74'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Tom Muyters
74'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Filip Kurto
70'
Auw, dit ziet er pijnlijk uit. Filip Kurto moet zich helemaal strekken bij een afgeweken voorzet. De Poolse doelman komt bij zijn redding hard in botsing met het houtwerk. Kurto lijkt even buiten bewustzijn te zijn en wordt behandeld. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de keeper gewisseld en komt Tom Muyters hem vervangen.
70'
Vorig seizoen eindigde dit duel ook in een 3-2 overwinning voor ADO. De naar Feyenoord vertrokken Michiel Kramer scoorde in blessuretijd het winnende doelpunt. Deze stand nu ook op het scorebord, maar we hebben nog ruim twintig minuten te spelen, het kan dus nog alle kanten!
68'
Excelsior moet dus opnieuw een achterstand zien om te buigen. Tot twee keer lukte de Rotterdammers dit, al was dat ook beide keren tegen de verhouding in.
65'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 3:2 door Mike Havenaar
De Japanner is heel scherp! De bal wordt hard voor de goal gegeven door Dion Malone. Eerst mist Édouard Duplan de bal volledig, maar Havenaar let goed op en schiet ADO van dichtbij naar een voorsprong!
64'
Jeff Stans is binnen de lijnen gekomen. De middenvelder werd om tactische redenen buiten de basis gehouden. De middenvelder krijgt een klein half uur om zijn ploeg om zijn team naar een overwinning te spelen.
64'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
64'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Yoëll van Nieff
62'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:2 door Adil Auassar
Wauw, wauw, wauw! Brandley Kuwas verdedigt knap mee en geeft meteen een schitterende pass op Adil Auassar. De middenvelder rent alleen op de doelman Martin Hansen af en stift de bal heerlijk over de Deen heen. Prachtig en subtiel afgerond!
61'
Het eerste kwartier na rust zit erop. De ploeg van Henk Fräser houdt de controle op de wedstrijd. De thuisploeg is beter in balbezit en is vaker op de helft van Excelsior te vinden.
59'
ADO den Haag heeft een voorsprong te pakken, maar het publiek is nog niet tevreden. Opnieuw hoort Excelsior de tekst "Voetballen! Voetballen!" van de tribune komen, maar opnieuw is het niet voor de Rotterdammers bestemd. Vorige week waren de supporters van Ajax kritisch op het spel van hun ploeg, dit keer roepen de fans van ADO dit vanaf de tribune.
56'
Het zou fijn voor Brandley Kuwas zijn als hij wat bijval krijgt van zijn teamgenoten. De vleugelaanvaller is de enige speler die Martin Hansen z'n keeperskunsten test.
53'
De afstand is groot, te groot. Brandley Kuwas probeert het van ver, maar zijn poging moet van ver komen. Daardoor heeft Martin Hansen alle tijd om het schot in te schatten. De Deen klemt de bal tussen zijn handen.
52'
Hoewel de tweede helft pas net is begonnen, is de voorsprong voor ADO meer dan terecht. Ook na rust heeft de ploeg de touwtjes in handen en wordt het dus beloond voor de aanvallende intenties.
49'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:1 door Gianni Zuiverloon
Vorige week hard bekritiseerd door zijn trainer Henk Fräser. Toch mocht Zuiverloon weer in de basis starten en hij betaalt het vertrouwen uit. Opnieuw is een corner gevaarlijk en opnieuw is de assist Édouard Duplan. De Fransman zet hard voor en van dichtbij kopt Zuiverloon hard raak!
48'
In de geschiedenis van de Eredivisie is het Excelsior ooit een keer gelukt om te winnen in Den Haag. Dat is alweer een tijdje geleden, want die overwinning dateert uit 1975.
46'
De bal rolt weer! Lukt het ADO den Haag om het veldoverwicht nog om te zetten in een overwinning? Of gaat zorgt Excelsior voor verrassing?
46'
45'
Waarschijnlijk gaat ADO met een slecht gevoel de rust in. De ploeg is de hele eerste helft de betere ploeg, maar ziet vlak voor rust Excelsior scoren in de persoon van Auassar. Dit betekende niet een voorsprong voor Excelsior, maar de gelijkmaker. Havenaar had namelijk al vroeg in de eerste helft de score geopend.
45'
45'
Vito Wormgoor ziet opnieuw een kopbal gekeerd worden. Van dichtbij kopt de verdediger hard, maar Filip Kurto weet ook deze keer de bal uit de kruising te plukken.
44'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:1 door Adil Auassar
Totaal tegen het spelbeeld in komt Excelsior op gelijke hoogte. Een voorzet van Daryl van Mieghem wordt door Thomas Kristensen van richting veranderd. De bal belandt door de voeten van Auassar, die met links uithaalt. Ook zijn schot wordt van richting veranderd en daardoor is Martin Hansen kansloos.
43'
Gele kaart voor Édouard Duplan (ADO Den Haag)
De Fransman wordt teruggefloten vanwege een overtreding, maar is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter. Hij gaat zo in protest dat Siemen Mulder hem de gele kaart geeft.
39'
Mike Havenaar wordt veelvuldig gezocht! Ook nu probeert Édouard Duplan het weer met een voorzet, maar de lange spits schijnt een overtreding gemaakt te hebben. Het publiek ziet van beide kanten duw- en trekwerk en schreeuwt om een penalty.
36'
Brandley Kuwas meldt zich weer voor het doel van ADO. De vleugelaanvaller is de gevaarlijkste speler van Excelsior, maar opnieuw heeft hij het vizier niet helemaal op scherp. Kuwas trekt van de rechterkant naar binnen, en schiet met links. De bal gaat hard, maar vliegt ook over het doel. Hier had meer ingezeten!
35'
Tot tweemaal toe wordt een poging van ADO geblokt door een verdediger van Excelsior. Bij de eerste poging claimt de thuisploeg dat Excelsior-verdediger Khalid Karami de hand met de bal beroert, maar scheidsrechter Siemen Mulder gaat hier niet in mee.
35'
Publiekslieveling Tommie Beugelsdijk is vanwege een blessure helaas nog niet van de partij, desondanks is zijn populariteit duidelijk zichtbaar. Op de tribune zitten veel fans met een ‘Rustaaaaaaag-shirtje’ aan.
32'
De bal gaat van voet tot voet bij Excelsior. Echter gebeurt dit in de achterste linie. Op het moment dat ADO iets druk zet, raken de Rotterdammers in paniek en schieten de bal blind naar voren. Tot nu toe zonder succes.
27'
Knappe kopbal van Wormgoor gekeerd door Kurto!
Een harde corner wordt door ADO-verdediger Vito Wormgoor goed ingeschat. De Hagenees torent boven de rest uit, maar zijn kopstoot mist kracht waardoor Filip Kurto de bal uit de kruising kan plukken.
25'
Tyronne Ebuehi levert een scherpe voorzet af! Toch weet Dion Malone de mogelijkheid niet goed in te schatten. De linkermiddenvelder van ADO is helemaal mee opgestoomd naar voren, maar schampt de bal waardoor het leer bij de tweede paal ongevaarlijk over de achterlijn rolt.
23'
Excelsior mist creativiteit om een opening te vinden. Wellicht dat we daarom Jeff Stans, toch eerder dan Alfons Groenendijk had gehoopt, in actie gaan zien vandaag.
18'
Daar was bijna de 2-0!
Mike Havenaar wint het kopduel in het strafschopgebied. Zijn kopbal valt voor de voeten van Ruben Schaken, die bedenkt zich geen moment, maar zijn schot is té gehaast en vliegt daardoor hoog over het doel van Excelsior.
17'
Schitterende redding van Hansen!
Daryl van Mieghem geeft een vroege voorzet. Die eindigt bij de tweede paal, waar Brandley Kuwas de bal ineens uit de lucht neemt. Van dichtbij schiet hij hard op de goal, maar doelman Martin Hansen weet de bal toch uit het doel te werken!
13'
Ah! Daar zijn de supporters van ADO. Ze laten ook meteen weten dat ze er zijn, want met een hoop lawaai betreden ze de tribune.
12'
Excelsior heeft ongeveer tachtig minuten te spelen om deze achterstand weg te werken, maar dan zal de ploeg toch iets meer risico moeten nemen. De ploeg van Alfons Groenendijk is amper op de helft van de thuisploeg te vinden.
10'
Zo start ADO deze wedstrijd goed. De supporters die nog buiten de deur staan, zullen vast balen dat ze dit moment hebben gemist. Het is ook anders uit te leggen: de spelers van ADO hebben de boodschap begrepen!
7'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Mike Havenaar
Door goed voorbereidend werk van Aaron Meijers en assist-gever Édouard Duplan is het voor Mike Havenaar een koud kunstje om de bal tegen het net te prikken. De Japanner komt goed voor zijn tegenstander en tikt de bal van dichtbij over Filip Kurto heen.
4'
Yoëll van Nieff, de vervanger van Jeff Stans, heeft het voor het eerste geprobeerd. De middenvelder schiet van grote afstand. De poging is niet goed, want de bal vliegt meters over het doel van Martin Hansen.
4'
Beide ploegen tasten rustig af. Excelsior heeft het balbezit en laat zich niet gek maken. De ploeg uit Rotterdam probeert voetballend de weg naar de goal van ADO te zoeken. Bij balbezit van ADO zakken de Rotterdammers ver terug op eigen helft.
2'
Een behoorlijke verrassing in de opstelling van Excelsior. Middenvelder Jeff Stans, die toch een goede periode doormaakt, wordt door trainer Alfons Groenendijk op de bank gehouden. "Een tactische keuze," lichtte de coach zijn keuze toe vlak voor de wedstrijd.
1'
We zijn begonnen in een behoorlijk vol stadion, op één vak na. De harde kern van ADO staat nog buiten het stadion en komt, als het goed is, rond de twaalfde minuut de tribune op. Dit doen ze als statement richting de selectie. De trouwe fans zijn ontevreden over het gebrek aan passie. Wellicht dat deze actie van de supporters hier verandering inbrengt!
1'

In het rechterrijtje van de Eredivisie treffen ADO Den Haag en SBV Excelsior elkaar vandaag. De Hagenaren begonnen uitstekend aan het seizoen, maar zijn inmiddels afgezakt naar de veertiende plaats in de competitie. De Rotterdammers zijn de nummer vijftien van de Eredivisie. Je kunt hier een uur voor aanvang de opstellingen van beide teams vinden.

ADO uit vorm

ADO Den Haag verraste in de eerste twee wedstrijden vriend en vijand door vier punten te pakken tegen PSV (2-2) en FC Twente (1-4). Daarna veroverden de Hagenaren slechts één punt in vier wedstrijden. Tegen FC Utrecht werd nog gelijkgespeeld, maar van AFC Ajax, Heracles Almelo en PEC Zwolle werd verloren. Het team van trainer Henk Fraser verliet daarnaast met het schaamrood op de kaken het bekertoernooi: ADO Den Haag werd midweeks uitgeschakeld door de amateurs van SC Genemuiden.

Excelsior sprokkelt punten

SBV Excelsior wordt, net als vorig seizoen, beschouwd als één van de degradatiekandidaten in de Eredivisie. De Rotterdammers verloren in de zomer trainer Marinus Dijkhuizen en vonden in Alfons Groenendijk een nieuwe coach. Hij veroverde met Excelsior tot op heden vier punten. Tegen AZ Alkmaar werd gelijkgespeeld (2-2), van De Graafschap werd met 3-0 gewonnen.

Vorig seizoen

De laatste twee wedstrijden tussen ADO Den Haag en SBV Excelsior waren behoorlijk doelpuntrijk. In Den Haag eindigde de wedstrijd tussen de twee clubs in 2-2. De Rotterdammers kwamen via Luigi Bruins en Ninos Gouriye op 0-2, maar via Mike van Duinen en Gianni Zuiverloon rechtte ADO Den Haag de rug. In Rotterdam werd het 2-3. Ook toen gaf Excelsior een voorsprong weg. Michiel Kramer maakte destijds op Woudestein het winnende doelpunt.