14:30 uur
Vitesse
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Bruno Uvini 3. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Zakaria el Azzouzi 27. / Schot met rechts  (Jerson Cabral)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Yuning Zhang 61. / Kopbal  (Renato Ibarra)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Chinedu Ede 67. / Schot met links  (Jerson Cabral)

90'
De tweede helft kon alle kanten op. Vitesse zal het meest balen van het gelijkspel, want bij een zege had het mogen deelnemen aan de play-offs voor Europees voetbal. Het had in de slotfase echter nog aan kunnen lopen tegen een nederlaag, maar FC Twente maakte geen gebruik van de geboden ruimte.
90'
90'
Ziyech! De middenvelder vergeet zijn seizoen te bekronen. Hij gaat alleen op Room af en zoekt de linker bovenhoek. Zijn poging vliegt rakelings voorbij de kruising.
90'
Flinke miscommunicatie tussen El Azzouzi en Hölscher. Beide spelers denken dat de ander de bal aanneemt. Dat is niet het geval. Anders had één van de twee vrij tegenover Room gestaan.
87'
Wissel in bij Vitesse -> Isaiah Brown
87'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
85'
De doelpuntenmaker wordt bedankt voor zijn diensten en Hölscher mag ook nog minuten maken vanmiddag.
85'
Wissel in bij FC Twente -> Tim Hölscher
85'
Wissel uit bij FC Twente -> Chinedu Ede
84'
Ibarra! De rappe vleugelaanvaller duikt ineens op voor het doel van Marsman. De keeper keert knap zijn schot met links, het mindere been van Ibarra.
81'
Een fraaie combinatie tussen Ziyech en Cabral. Alleen gaat het schot van laatstgenoemde naast. Daar laat FC Twente de kans op een voorsprong liggen.
79'
Ziyech komt vanaf rechts naar binnen en toont zijn klasse met een schot in de verre hoek. Room heeft alle moeite om de bal naar de buitenkant te drukken.
79'
Het gaat in een interessante slotfase worden in De Grolsch Veste.
78'
Wissel in bij Vitesse -> Lewis Baker
78'
Wissel uit bij Vitesse -> Maikel van der Werff
77'
FC Twente laat het na om Vitesse een klap te geven in de tegenstoot. Een snelle counter komt via een verdediger van de bezoekers in de handen van Room. Even hadden de Tukkers een overtalsituatie.
73'
Vitesse heeft het tempo wat laten zakken. Zodat het met meer rust op zoek kan gaan naar de nodige voorsprong in Enschede.
71'
Gele kaart voor Guram Kashia (Vitesse)
De aanvoerder is woest na een overtreding tegen en krijgt daarvoor geel. Cabral ging over het been van Kashia, maar leek niet geraakt te worden door de verdediger.
71'
Met deze speelwijze gaat er in de omschakeling nog meer ruimte komen voor FC Twente.
70'
Vitesse zal weer op zoek moeten naar de voorsprong, want dan kan het de play-offs nog bereiken.
68'
Zo is het een heerlijke tweede helft in Enschede. Het tempo ligt hoog en beide ploegen krijgen de kansen op een overwinning.
67'
Doelpunt voor FC Twente, 2:2 door Chinedu Ede
Cabral zet Ede met een prachtige pass voor de uitkomende Room. Met links werkte Ede de bal over de goalie heen en hangen de bordjes weer in evenwicht in Enschede.
66'
Ede! Ziyech bereikt de aanvaller met een verfijnde pass. Alleen is de controle van Ede niet goed. Anders had hij vanaf vijf meter de bal tegen de touwen kunnen schieten.
65'
Schilder wordt toegezongen door de fans van FC Twente. De kans is groot dat dit zijn laatste minuten voor FC Twente waren.
64'
Wissel in bij FC Twente -> Felipe Gutiérrez
64'
Wissel uit bij FC Twente -> Robbert Schilder
62'
Gele kaart voor Jerson Cabral (FC Twente)
Cabral verliest de bal aan de buitenkant en wil met een sliding zijn fout herstellen. Maar daarmee raakt hij alleen een tegenstander.
62'
Zo blijft Vitesse een goede kans maken op deelname aan de play-offs.
61'
Doelpunt voor Vitesse, 1:2 door Yuning Zhang
Ibarra geeft vanaf de rechterkant een voorzet op maat. Zhang wordt niet goed gedekt en kopt de bal vanaf vijf meter achter Marsman.
61'
Na de aanvallende druk van Vitesse is er meer druk in de wedstrijd gekomen. Ook FC Twente probeert gevaar te stichten en via Ziyech en Cabral tot een kans te komen.
59'
Ziyech met een geweldige individuele actie. Hij passeert Van der Werff en legt de bal terug bij de eerste paal. El Azzouzi had echter positie gekozen bij de tweede paal.
58'
Gele kaart voor Bruno Uvini (FC Twente)
De centrale verdediger grijpt hard in door Diks over het been te leggen. Een pittige tackle van de Braziliaanse mandekker.
57'
Ter Avest kan niet verder nadat hij ongelukkig terechtkwam. Jeroen van der Lely is daarom zijn vervanger.
57'
Wissel in bij FC Twente -> Jeroen van der Lely
57'
Wissel uit bij FC Twente -> Hidde ter Avest
57'
Qazaishvili! De middenvelder haalt de trekker over van twintig meter van schiet rakelings langs het doel van FC Twente. Vitesse dringt aan in deze fase.
55'
Ter Avest heeft een blessurebehandeling nodig. De rechtsback van FC Twente komt na een kopbal verkeerd op zijn voeten terecht.
52'
Kashia! De centrale verdediger komt knap tot koppen vanuit een hoekschop. Marsman weet met zijn vingertoppen een tweede voorsprong van Vitesse te voorkomen.
49'
Een goede combinatie tussen Ede en El Azzouzi. Laatstgenoemde komt daardoor in balbezit in het strafschopgebied. De spits heeft alleen te veel tijd nodig om de bal te controleren, waarna de kans is verkeken.
47'
El Azzouzi probeert Ede vrij voor de keeper te zetten. Zijn pass op de vleugelaanvaller is net iets te hard. Anders had Ede een vrije doortocht.
46'
Nog lang niet alle supporters zitten op hun plek, maar de tweede helft is inmiddels begonnen.
46'
45'
FC Twente begon onthutsend zwak aan de wedstrijd met een eigen doelpunt van Bruno Uvini door geblunder van Nick Marsman. El Azzouzi bracht de Tukkers op schitterende wijze terug in de wedstrijd, waarna beide ploegen een keer het aluminium raakten.
45'
44'
Thesker heeft op de linksbackpositie enorm veel moeite met de snelle en beweeglijke Ibarra. Het is bekend dat de verdediger niet de snelste van het veld is.
43'
De lat! Ook Vitesse raakt het aluminium. Ibarra komt op rechts eenvoudig naar binnen en schiet de bal richting de verre hoek. Via de handen van Marsman belandt de bal op de lat.
41'
Cabral houdt een bal net voor de achterlijn binnen door meteen voor te geven. Ede komt bij de eerste paal inlopen, maar zijn poging verdwijnt naast het doel van Room.
38'
De paal! Ziyech verrast door een vrije trap ineens op doel te schieten. Room is eigenlijk al geklopt, maar ziet de paal redding brengen. Een geniaal moment van de middenvelder.
36'
Qazaishvili krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied zowaar voor zijn schoenen. Het schot gaat via een verdediger naast, waar Marsman het leder nog net voor de achterlijn pakt.
35'
FC Twente heeft nieuwe energie gekregen na de gelijkmaker. Het speelt een stuk scherper en de passing is ineens ook beter op orde.
31'
Gele kaart voor Marvelous Nakamba (Vitesse)
Ziyech maakt eerst een overtreding op Nakamba, maar dat laat Wiedemeijer lopen. Waarna Ziyech een flinke tackle van de middenvelder te verwerken krijgt.
31'
Onder andere sinds de komst van El Azzouzi is FC Twente beter gaan draaien. De huurling van Ajax zorgt voor meer beweeglijkheid in de voorhoede van de thuisploeg.
27'
Doelpunt voor FC Twente, 1:1 door Zakaria el Azzouzi
Een schitterend doelpunt van de Ajax-huurling. Cabral speelt de bal in op de spits, die goed wegdraait en de bal direct voor zijn rechter heeft liggen. Zijn bal vliegt vervolgens hoog in de verre hoek.
25'
Ota met een gevaarlijke schuiver voor het doel langs. De verdediger kwam door aan de linkerkant en zag zijn inzet langs voor hem de verkeerde kant van de paal gaan.
25'
Voorlopig is het eigen doelpunt van Bruno Uvini het enige wapenfeit in de eerste helft.
20'
Ziyech speelt ongelukkig in de openingsfase van deze wedstrijd. Hij weet zijn tegenstanders niet voorbij te komen en ook de balcontrole is nog niet naar wens.
18'
Vitesse-doelman Eloy Room heeft voorlopig weinig te doen in De Grolsch Veste. De voorhoede van Twente loopt wel veel, maar er lijkt geen idee achter te zitten.
15'
FC Twente is in balbezit zeer slordig aan het spelen. Zelfs de passing over vijf meter is niet op orde bij de club uit Enschede, waardoor het een lange middag lijkt te worden voor de fans.
13'
Het is goed te zien dat de spelers van Vitesse de instructie hebben gekregen om vooral Ziyech te isoleren. De middenvelder heeft telkens drie tegenstanders om zich heen.
12'
Nakamba pikt een afvallende bal op twintig meter van het doel op. Zijn lage schuiver met links vliegt slechts rakelings langs het doel van Marsman.
11'
Vitesse is voornamelijk gevaarlijk als de buitenspelers in balbezit komen. De Arnhemmers zoeken dan snel naar een voorzet om gevaar te stichten in de zestien van FC Twente.
9'
FC Twente is ogenschijnlijk niet in paniek door het vroege tegendoelpunt. De thuisploeg heeft voornamelijk het balbezit en zoekt via Ziyech de aanval.
6'
Aan het publiek is duidelijk te horen dat ze niet zo zeker van hun zaak zijn wanneer doelman Nick Marsman aan de bal komt. Hij is uiterst onzeker aan de wedstrijd begonnen.
3'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Bruno Uvini (eigen doelpunt)
Marsman gaat volledig de mis in bij een corner vanaf de rechterkant. Daardoor komt de bal ongelukkig tegen het been van Uvini en rolt de bal in het doel van de Tukkers.
2'
Een knullig moment van doelman Nick Marsman. Hij is de bal even kwijt en moet dan in paniek een corner weggeven aan Vitesse.
1'
Voor scheidsrechter Wiedemeijer is het zijn eerste wedstrijd sinds lange tijd. De arbiter stond de afgelopen maanden buitenspel vanwege een blessure.
1'
Twente begint vanmiddag met hetzelfde elftal als in de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Ajax. Felipe Gutiérrez blijft dus nog op de bank. Dat geldt niet voor Vitesse, dat met liefst vier wijzigingen in het elftal afreist naar de Grolsch Veste. Maikel van der Werff, Kevin Diks, Shiran Yeini en Yuning Zhang hebben allemaal een basisplekje kunnen ver- of heroveren. Dat gaat ten koste van Thomas Oude Kotte, Julian Lelieveld, Lewis Baker en Dominic Solanke.
De laatste speelronde van de Eredivisie is aangebroken. Terwijl Ajax en PSV de titelstrijd uitvechten, heeft Vitesse de laatste hoop op een plek in de play-offs nog niet opgegeven. De huidige nummer tien van de Eredivisie moet daarvoor wel winnen bij FC Twente, dat uitgelaten begint aan zijn laatste wedstrijd. Het enige dat op sportief gebied nog op het spel staat voor de Enschedeërs is eventueel een plekje stijgen. Het verslag van deze wedstrijd wordt gedaan door Nino Vermeulen.

Afscheid Ziyech
Voor Twente is het laatste thuisduel van dit seizoen tevens het afscheid van een aantal spelers, waaronder smaakmaker Hakim Ziyech. Het is vrijwel zeker dat de aanvallende middenvelder komende zomer vertrekt uit Enschede, dus Vitesse-thuis zal zijn laatste wedstrijd worden in het tenue van FC Twente. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de gehuurde Bruno Uvini, Stefan Thesker, Zakaria el Azzouzi en Oskar Zawada, die het einde van hun huurperiode zien naderen. Zij zullen voor de laatste keer hun dienst willen bewijzen aan de Twentse fans en een zo goed mogelijke wedstrijd voorschotelen.

Laatste gooi naar play-offs
Terwijl bij Twente slechts morele motieven op het spel staan, reist Vitesse wel degelijk af naar Enschede met een potentieel resultaat op de ranglijst. De Arnhemmers bezetten na een teleurstellende serie wedstrijden de tiende plek in de Eredivisie, de eerste keer dat Vitesse naar het linkerrijtje is gezakt sinds de eerste speelronde. Dat betekent dat het twee plekken moet stijgen om in de play-offs voor Europees voetbal terecht te komen. Van PEC Zwolle, FC Groningen NEC moeten er twee teams ingehaald worden door de geelzwarten. Een overwinning in de Grolsch Veste is hiervoor noodzakelijk. Als de concurrenten op de andere velden punten verspelen, heeft de ploeg van Rob Maas nog een mogelijkheid op de play-offs.

De laatste negentig minuten Eredivisievoetbal van dit seizoen gaan in om 14.30. Ongeveer een uur daarvoor worden de opstellingen bekendgemaakt onder het kopje wedstrijddetails. Reinold Wiedemeijer fluit na zijn rentree bij Go Ahead Eagles - NAC Breda vorige week voor het eerst weer een Eredivisiewedstrijd, sinds Vitesse - AZ op 13 maart 2015.