FC Twente Zaterdag, 28. November 2015
Willem II
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Lucas Andersen 16. / Schot met links  (Nick van der Velden)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Lucas Andersen 21. / dir. vrije trap
1 : 2 Torinfos in de Ticker Jari Oosterwijk 37. / Schot met rechts  (Chinedu Ede)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Lucas Andersen 45. / Schot met rechts  (Nick van der Velden)

90'
De tweede helft was een stuk minder spectaculair dan de eerste en leverde dan ook geen treffers op. Willem II verdedigde de voorsprong, was aanvallend een stuk minder dreigend, maar kwam verdedigend ook nauwelijks in de problemen. Kansen waren er desondanks voor beide ploegen. Aan Willem II-zijde was de grootste voor Van der Velden die op aangeven van Andersen de bal niet voorbij Drommel kreeg. In blessuretijd was Bijen dicht bij een goal, maar hij kopte op de lat.
90'
90'
Twente raakt de lat! Het zit de thuisploeg ook niet mee vanavond. Ziyech neemt een vrije trap en Lamprou heeft moeite met die inzet waardoor hij de bal loslaat. De rebound wordt vervolgens door Bijen op de lat gekopt.
90'
Gele kaart voor Funso Ojo (Willem II)
Ojo gaat ervoor staan als Twente een vrije bal mag nemen en krijgt geel.
90'
In de slotminuten is het balbezit voor Willem II en dus komt Twente nauwelijks meer aan aanvallen toe. Het is inmiddels een feit dat Willem II de zestiende plaats overdoet aan FC Twente.
90'
Wissel in bij Willem II -> Lesly de Sa
90'
Wissel uit bij Willem II -> Lucas Andersen
87'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
87'
Wissel uit bij Willem II -> Nick van der Velden
86'
Schotje uit de draai van Olaitan, maar de inzet van de invaller is zwak en rolt ongevaarlijk naast de goal van Lamprou.
83'
Veel vrijheid voor FC Twente. Tapia besluit het echter zelf te doen terwijl Oosterwijk er toch een stuk beter voor staat. De inzet van Tapia is bovendien een eenvoudige prooi voor Lamprou.
80'
Wissel in bij FC Twente -> Michael Olaitan
80'
Wissel uit bij FC Twente -> Jeroen van der Lely
79'
Gele kaart voor Peet Bijen (FC Twente)
Ook een gele kaart voor Bijen die Andersen opzichtig naar de grond trekt.
78'
Gele kaart voor Hakim Ziyech (FC Twente)
Geel voor Ziyech na een wegwerpgebaar richting scheidsrechter Manschot.
78'
Wat een kans voor Willem II op de 1-4 zeg! Andersen bedient Van der Velden, maar van dichtbij krijgt de middenvelder van Willem II het leder niet achter Drommel die goed uit zijn doel komt.
77'
Gele kaart voor Frank van der Struijk (Willem II)
Opnieuw een kaart voor een speler van Willem II, ditmaal voor Van der Struijk.
75'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II)
Peters komt bij de zijlijn veel te hard in op Tapia en krijgt terecht een gele kaart.
72'
De laatste keer dat Willem II won in Enschede was in het seizoen 2002/2003. Destijds werd het 0-2 voor de Tilburgers dankzij treffers van Tarik Sektioui en Dmitri Shoukov.
68'
Gele kaart voor Jelle van der Heyden (FC Twente)
Het eerste geel van de wedstrijd is voor Van der Heyden na een overtreding op de vertrokken Ligeon.
67'
Op het veld is het na rust wat gezapig. Willem II is de voorsprong aan het verdedigen en zoekt minder nadrukkelijk de aanval. Twente probeert het wel, maar aanvallend lukt er weinig.
64'
Ondanks de achterstand voor Twente blijven de supporters achter hun ploeg staan. Weinig gemor en gefluit in de Grolsch Veste. Het valt de supporters van Twente te prijzen.
59'
Wissel in bij Willem II -> Ruben Ligeon
59'
Wissel uit bij Willem II -> Richairo Živković
58'
Van der Velden is dicht bij zijn derde assist van deze wedstrijd! Hij heeft veel vrijheid aan de linkerflank en geeft prima voor op Živković. Bij de tweede paal komt de spits net tekort om de lage voorzet binnen te glijden.
55'
Vorig seizoen eindigde dit treffen in Enschede spectaculair. Willem II stond in blessuretijd nog met 2-1, maar verloor dankzij twee late doelpunten van Torgeir Børven en de inmiddels vertrokken Andreas Bjelland. Dat terwijl Twente vanwege een rode kaart voor Renato Tapia de laatste tien minuten van het duel met een man minder speelde.
51'
Ziyech ziet dat er ruimte is voor het schot en probeert het van iets buiten het Tilburgse strafschopgebied. Zijn venijnige uithaal wordt uit de hoek gedoken door Lamprou.
47'
Een heerlijk precieze vrije trap van Ziyech richting de kruising wordt fraai gekeerd door Lamprou. Twente toont direct dat deze wedstrijd nog niet gespeeld is als het aan de Tukkers ligt.
46'
De bal rolt weer in Enschede als Willem II heeft afgetrapt voor het begin van de tweede helft. Beide ploegen zijn ongewijzigd aan deze helft begonnen.
46'
45'
Wat een eerste helft in Enschede waarin maar liefst vier doelpunten vielen. Willem II was, na een prima openingsfase van Twente, de betere ploeg. Met name Andersen liet zich voetballend gelden en zijn hattrick zorgt ervoor dat Willem II met een voorsprong gaat rusten. Twente had het moeilijk in eigen huis, maar scoorde wel uit de enige echte uitgespeelde kans die de ploeg kreeg. Ede bediende Oosterwijk en die rondde via de voet van Dries Wuytens af.
45'
45'
Doelpunt voor Willem II, 1:3 door Lucas Andersen
Een hattrick voor Andersen en hij zet zijn ploeg op 1-3! De Tilburgers mogen door na een overtreding van Van der Struijk op Tapia. Van der Velden bedient vervolgens Andersen en die slalomt door de Twentse verdediging en rondt beheerst af. Zo gaan de bezoekers met een ruime voorsprong de rust in. Bij Twente zijn ze woest omdat scheidsrechter Manschot niet floot voor de overtreding op Tapia.
44'
Net als eerder deze wedstrijd vindt Ziyech het hoofd van Uvini. Uit een hoekschop kopt de verdediger een metertje over.
41'
De spanning in deze wedstrijd is terug na de treffer van Oosterwijk, maar Willem II lijkt er niet van onder de indruk. De ploeg van Streppel blijft de aanval zoeken en dicteert het spel in Enschede.
38'
Wissel in bij FC Twente -> Jelle van der Heyden
38'
Wissel uit bij FC Twente -> Chinedu Ede
37'
Doelpunt voor FC Twente, 1:2 door Jari Oosterwijk
En daar is de aansluitingstreffer voor FC Twente! Ede bedient Oosterwijk met een prima steekballetje. Via de voet van Dries Wuytens verdwijnt de inzet van Oosterwijk achter de kansloze Lamprou. Het is overigens direct de laatste actie van Ede die direct na de goal is gewisseld voor Van der Heyden.
37'
Hake ziet dat zijn ploeg het moeilijk heeft en besluit al voor rust in te grijpen. Van der Heyden zal zo het veld inkomen.
34'
Nadat Willem II een hoekschop van de thuisploeg slecht wegwerkt belandt de bal voor de voeten van Ziyech. Met buitenkant voet probeert hij Lamprou te verschalken, maar de keeper van Willem II pakt die inzet eenvoudig.
32'
En weer is Willem II dicht bij de 0-3. Živković geeft vanaf rechts laag voor op Van der Velden. De middenvelder glijdt de bal bij de tweede paal net naast.
30'
Drommel redt Twente! Willem II kan counteren na een hoekschop van Twente en plots is het drie tegen een. Andersen zet Živković alleen voor Drommel, maar de spits van de Tilburgers krijgt de bal niet voorbij de doelman van Twente. Dat had de beslissing in deze wedstrijd al kunnen zijn.
28'
Wederom zijn de Tukkers dreigend. Ziyech mag weer een vrije trap nemen en bezorgt de bal op het hoofd van Uvini. Al vallend kopt de centrale verdediger het leder net naast.
27'
Eindelijk laat Twente weer eens wat zien. Falkenburg maakt een overtreding en Ziyech mag op een redelijke positie een vrije trap nemen. Vanaf ruim twintig meter afstand krult de middenvelder de bal over de kruising.
25'
Mocht FC Twente deze wedstrijd verliezen dan passeert Willem II de Tukkers op de ranglijst. Dat zou betekenen dat FC Twente zakt naar de zestiende plek in de Eredivisie.
21'
Doelpunt voor Willem II, 0:2 door Lucas Andersen
En het is al 0-2 voor Willem II! Een vrije trap van Andersen wordt door alles en iedereen gemist en verdwijnt in de verre hoek. Daar ziet doelman Drommel er niet best uit ook al mist aanvoerder Peters de bal maar net. Wat een start voor de Tilburgers in Enschede!
19'
De sfeer in Enschede is na de goal van Andersen een stuk minder uitgelaten. De sfeeracties voorafgaand aan het duel zijn vergeten en de fans hopen dat hun ploeg het goede spel van de eerste minuten weer oppakt.
16'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Lucas Andersen
Daar is de openingsgoal van dit duel en die is voor de bezoekers! Van der Velden en Andersen combineren prima in het Twentse strafschopgebied. Andersen, die wat naar de zijkant heeft moeten uitwijken, probeert het vervolgens vanuit een zeer lastige hoek en schiet diagonaal fantastisch raak. Wat een goal van de Ajax-huurling zeg!
15'
Het Eredivisieduel tussen FC Twente en Willem II in Enschede stond 32 keer eerder op het programma. FC Twente won maar liefst 22 van die 32 wedstrijden terwijl Willem II er slechts tweemaal met de volle buit vandoor ging. Acht duels eindigden onbeslist.
12'
Van der Velden heeft veel vrijheid na slordig spel van Tapia en besluit van ver uit te halen. Zijn schot vanaf een meter of 25 afstand is hard, maar vliegt ook ruim over de goal van Drommel.
8'
Wat een knal van Stijn Wuytens zeg! Hij krijgt de bal voor zijn voeten na een redding van Drommel en haalt in de rebound verwoestend uit van buiten het strafschopgebied. De jonge goalie van Twente heeft een goede reflex in huis en behoedt zijn ploeg voor een vroege achterstand.
6'
De eerste dreiging van de avond komt, gezien het spelbeeld niet verrassend, van de kant van Twente. Ede stuurt Agyepong weg middels een prima steekpass. Ziyech heeft bij de tweede paal veel vrijheid, maar kan niet worden bereikt door Agyepong.
3'
De supporters gaan bij aanvang van de wedstrijd vol achter hun ploeg staan in deze moeilijke tijden voor de club. Twente begint, gesteund door de supporters, gedreven aan dit duel.
1'
Na de nodige sfeeracties van de Twente-supporters vanwege het vijftigjarige bestaan van FC Twente, is de confrontatie tussen FC Twente en Willem II begonnen! De thuisploeg heeft afgetrapt. Wie wint deze kraker in de onderste regionen van de Eredivisie? Dat gaan we nu zien!
1'
Dat is bijzonder! Jerson Cabral staat wel op het wedstrijdformulier, maar neemt geen plaats op de bank vanavond. Naar verluidt was de aanvaller van FC Twente te laat voor de wedstrijdbespreking, waarna hij van trainer René Hake direct mocht vertrekken. FC Twente dus maar met zes wissels tegen Willem II.
De opstellingen
Geen wijzigingen in de basiself van Willem II. Streppel begint met dezelfde namen als tegen PSV. Bij FC Twente een aantal veranderingen na de kansloze nederlaag tegen Feyenoord. Ziyech keert terug op het middenveld evenals Tapia. Daardoor is er op het middenveld geen plek voor Gutiérrez en van der Heyden. Het is de eerste keer dit seizoen dat Gutiérrez niet in de basis staat. In de spits bij de Tukkers staat Jari Oosterwijk.

Goedenavond! De laatste wedstrijd in de Eredivisie deze zaterdag is het treffen tussen FC Twente en Willem II. Een belangrijke pot voor beide laaggeklasseerde ploegen! Om kwart voor negen wordt er in de Grolsch Veste te Enschede afgetrapt. De man die de leiding heeft is scheidsrechter Jeroen Manschot. Mijn naam is Roel Egberts en ik houd u live op de hoogte van alle ontwikkelingen bij FC Twente tegen Willem II.

FC Twente
Dat FC Twente in crisis verkeert is een understatement. Niet alleen sportief kent de club moeilijke tijden, maar ook buiten het veld zijn er een hoop problemen rondom FC Twente. Op internet dook een omstreden document op waaruit blijkt dat investeringsmaatschappij Doyen Sports invloed heeft op het transferbeleid van de club. Dergelijke invloed is in strijd met de regels en dus wacht FC Twente mogelijk een fikse straf. De affaire zorgde er bovendien voor dat voorzitter Aldo van der Laan per direct zijn functie neerlegde. Over deze zaak is deze week echter al genoeg geschreven. Dan het sportieve vlak: ook daar vergaat het de Tukkers niet best. De ploeg van trainer René Hake verloor zijn laatste vier duels en staat op een armoedige vijftiende plaats in de Eredivisie. Het gat met tegenstander Willem II, dat zestiende staat, bedraagt slechts een punt. Vorig weekend verloor een zeer zwak en inspiratieloos Twente op kansloze wijze in De Kuip. Feyenoord won met maar liefst 5-0 van de Tukkers. De druk op het elftal van Hake om te winnen van concurrent Willem II is na een hectische week enorm.

Hake blikte vrijdag tijdens de persconferentie vooruit op het treffen met Willem II en hoopt dat de situatie rondom zijn club niet te veel invloed heeft op de prestaties van de spelers. “Het is een vreemde situatie”, aldus Hake. “Als spelersgroep en staf moeten we ons richten op de zaken waar we voor zijn en waar we invloed op hebben en dat is een goed resultaat behalen tegen Willem II. We informeren de jongens en dan werken we toe naar de wedstrijd van morgen om te zorgen dat we drie punten pakken. Daar zijn we de laatste weken namelijk niet in uitgeblonken en daar hebben we alle energie hard voor nodig”. Ook liet Hake weten blij te zijn met het feit dat de supportersverenigingen van de Tukkers deze week hun steun richting de ploeg uitspraken. Tegen de ploeg uit Tilburg kan Hake vanavond niet beschikken over Robbert Schilder, Hidde ter Avest, Sonny Stevens, Giorgos Katsikas en Torgeir Børven. Zij zijn allen geblesseerd. Tim Hölscher, die vorige week tijdens het duel met Feyenoord inviel en binnen een minuut een rode kaart kreeg, is geschorst.

Willem II
Willem II heeft na dertien duels pas acht punten bij elkaar weten te sprokkelen, maar toch verkeert de club in een stuk rustiger vaarwater dan FC Twente dat een punt meer heeft dan de Tilburgers. Dit komt mede door het goede resultaat van Willem II vorig weekend tegen landskampioen PSV. Dankzij twee doelpunten van clubtopscorer Erik Falkenburg eindigde dat in Tilburg gespeelde treffen namelijk in 2-2. Dat terwijl PSV al in de elfde minuut op voorsprong was gekomen. Het was een flinke opsteker voor de club die al zeven wedstrijden op rij wacht op een overwinning. De laatste Eredivisiezege van Willem II dateert namelijk alweer van 19 september. Toen werd FC Utrecht in het Koning Willem II Stadion met 3-1 verslagen. Het punt tegen PSV zorgt in ieder geval voor vertrouwen bij verdediger Dries Wuytens. “Wij willen zaterdag gewoon winnen in Enschede”, zo zei de Belg over de confrontatie met FC Twente.

Willem II-trainer Jurgen Streppel liet voorafgaand aan het duel met FC Twente weten een rare avond te verwachten. “Het wordt vreemd, maar ik denk dat het thuispubliek achter de club gaat staan”, aldus Streppel tegenover De Telegraaf. “Laten we hopen dat we ze stil kunnen krijgen”, sprak hij zijn hoop uit over een resultaat in Enschede. Een resultaat tegen de Tukkers moet de coach in ieder geval behalen zonder aanvallers Terell Ondaan en Bruno Andrade. Zij zijn beiden al lange tijd geblesseerd. Ook Robbie Haemhouts, nog trefzeker tijdens de laatste overwinning van de Tilburgers op FC Utrecht, ontbreekt in de selectie van Streppel. Hij kampt met een hamstringblessure.

Zodra de opstellingen van beide elftallen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje wedstrijddetails.