FC Utrecht Zaterdag, 29. Augustus 2015
18:30 uur
FC Groningen
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bart Ramselaar 29. / Schot met rechts  (Sean Klaiber)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Timo Letschert 90. / Schot met rechts  (Sébastien Haller)

90'
FC Groningen straalde na de rust uit meer aanvallend mee te willen doen, maar tot kansen kwamen de bezoekers niet. De thuisploeg nam na een kwartier het initiatief weer over, maar verprutste vele kansen. Pas in blessuretijd besliste Utrecht het duel definitief, toen Letschert de bevrijdende 2-0 tegen de touwen kon schieten.
90'
90'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:0 door Timo Letschert
Daar is dan toch de bevrijdende tweede treffer. Timo Letschert scoort tegen zijn oude ploeg en beslist dit duel. In een combinatie met Haller kan Letschert zo doorlopen en de bal droog binnen schieten.
90'
Gele kaart voor Jarchinio Antonia (FC Groningen)
Antonia loopt te vroeg in bij een vrije trap van Utrecht. Zeer knullig.
90'
Mahi krult de bal ineens richting doel, maar komt niet verder dan de vuisten van Ruiter.
90'
Een vrije trap voor FC Groningen. Padt denkt er even over na om mee naar voren te komen, maar mag niet van de bank.
90'
Er komen nog vier minuten extra bij.
85'
FC Groningen is al lang niet meer aan aanvallen toegekomen. Weten de bezoekers in de slotfase nog iets te bewerkstelligen?
84'
Tegen de paal! De vrije trap die uit de overtreding volgt wordt door Ayoub tegen de paal geschoten.
80'
Gele kaart voor Jesper Drost (FC Groningen)
Drost breekt een veelbelovende aanval van FC Utrecht op. Liesveld geeft geen voordeel en fluit voor een vrije trap plus een gele kaart.
80'
Met nog ruim tien minuten te gaan zijn beide ploegen nu door de wissels heen.
79'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
79'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sean Klaiber
79'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ramon Leeuwin
79'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Bart Ramselaar
77'
Ramselaar is erbij gaan zitten en lijkt kramp in beide benen te hebben. De doelpuntenmaker zal zich moeten laten vervangen.
76'
Gele kaart voor Sean Klaiber (FC Utrecht)
Klaiber draait zijn lichaam erin wanneer hij Mahi wil stoppen. Dat doet hij te wild en pakt daarmee de eerste kaart van de wedstrijd.
76'
Vorige week was het inbrengen van Mahi de sleutel tot succes voor FC Groningen. Gaat dat vanavond weer lukken?
75'
Wissel in bij FC Groningen -> Mimoun Mahi
75'
Wissel uit bij FC Groningen -> Bryan Linssen
72'
Wissel in bij FC Utrecht -> Rubio Rubin
72'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
68'
Haller weer net niet! De spits behoudt de rust en speelt eerst zijn verdediger uit. Vervolgens is er nog genoeg ruimte voor het schot. De Fransman krult de bal naar de hoek, maar mikt weer net naast.
66'
Weer een aardige kans voor Haller, maar hij weet het net maar niet te vinden. Een goede combinatie via Ramselaar stelt de spits in staat te schieten. In de loop doet hij dit te gehaast, waardoor hij hard en hoog naast schiet.
63'
Goede kopbal van Haller! Hij is de tweede helft vooralsnog onzichtbaar, maar na een heerlijke voorzet van Nganioni springt de spits goed naar de bal. Hij slaat met zijn hoofd tegen het leer, maar kopt deze net naast het doel van Padt.
60'
De meeste dreiging bij FC Groniningen blijft vanaf Jarchinio Antonia komen. Ditmaal komt de buitenspeler naar binnen en kapt zijn tegenstander goed uit. Zijn schot met rechts is vervolgens minder. Van buiten de zestien schiet hij hoog en voor het doel langs, waardoor deze ongevaarlijk over de achterlijn vliegt.
58'
Eindelijk iets wat lijkt op gevaar van Groningen. Via rechts komt Antonia zijn man voorbij en levert een goede voorzet af. De bal vindt net geen hoofd van een ploeggenoot en wordt verwerkt tot corner. Uit die hoekschop komt vervolgens geen verder gevaar van de bezoekers.
54'
De wedstrijd is weer weggezakt naar het niveau van het eerste kwartier uit de eerste helft. Beide ploegen zijn weer uitermate slordig en onrustig.
50'
Een schotje van afstand van de invaller Danny Hoesen. Zijn poging vliegt vanaf ruim twintig meter over het doel van Ruiter.
49'
FC Groningen start overtuigend aan de tweede helft en weet de bal lang in bezit te houden. De bezoekers komen er nog niet mee topt een kans, maar zitten zo al wel direct beter in de wedstrijd dan voor de rust.
46'
Door deze wissels maakt Hedwiges Maduro zijn rentree op de Nederlandse velden.
46'
FC Groningen laat zien meer te willen aanvallen, door een spits en een middenvelder te brengen voor een verdediger en een middenvelder.
46'
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Danny Hoesen
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Simon Tibbling
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Hedwiges Maduro
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Lorenzo Burnet
45'
Voor de Utrecht supporters was dit een prima eerste helft, voor de meegereisde fans van FC Groningen waren dit 45 lange en pijnlijke minuten. Op een enkele mogelijkheid van Linssen na, hebben de bezoekers niets in te brengen. FC Utrecht heeft alle controle en met Haller een levensgevaarlijke aanvaller. De 1-0 voorsprong is dan ook verdiend.
45'
43'
Daar was Haller weer! De spits neemt de bal knap aan op zijn borst en schiet de bal daarna direct op doel. Hij raakt hem net niet vol, waardoor deze naast het doel belandt.
41'
FC Utrecht is dominant en de bovenliggende partij, maar toch is het thuispubliek niet tevreden. Die roepen geregeld om een nog hoger tempo en zijn niet gelukkig met het lage aantal kansen voor de thuisploeg.
39'
Ondanks dat Ruiter amper iets te doen heeft gehad, blijft de doelman op zijn hoede. Antonia komt vanaf rechts met een voorzet bij de eerste paal, waar de doelman deze weer eenvoudig uit de lucht weet te plukken.
37'
Dit had Ramselaars tweede moeten zijn! Janssen kopt bij de tweede paal de bal koppend terug. Ramselaar staat op twee meter van het doel, net voor Padt, maar kopt keihard naast.
36'
De treffer sterkt FC Utrecht in het spel. De ploeg speelt vol vertrouwen en blijft de controle over de wedstrijd behouden. De laatste tien minuten is de thuisploeg bijna continu aan de bal geweest.
33'
Haller blijft maar gevaarlijk en belangrijk voorin. Dit keer verlengt de spits een ingooi met zijn hoofd. Aanvoerder Willem Janssen probeert deze vervolgens richting goal te koppen, maar kan de bal van dichtbij niet genoeg kracht meegeven om het Padt lastig te maken.
32'
Het is aan FC Groningen om te reageren op deze openingstreffer. De bezoekers hebben nog weinig laten zien dit eerste half uur, maar zullen nu dan toch echt aan de bak moeten.
29'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Bart Ramselaar
Een heerlijke actie van Haller, die de inspeelbal van Klaiber bewust laat lopen. Daardoor staan de verdedigers op het verkeerde been en loopt Ramselaar zo door. Padt lijkt te bal te kunnen keren, maar de bal stuitert langzaam alsnog het doel in.
25'
Halverwege de eerste helft komt de wedstrijd wat meer tot leven. Na de slordige openingsfase hebben beide ploegen nu toch twee goede kansen gehad. Het gevoel dat er een treffer aan zit te komen neemt steeds verder toe.
22'
Linssen had hier moeten scoren! Burnet komt weer mee op en lanceert Linssen. Die kapt in de zestien goed zijn tegenstander uit. Hij lijkt een open schotkans te hebben, maar wacht zolang met schieten, dat zijn schot uiteindelijk geblokt kan worden.
18'
Er schijnen vanavond diverse scouts uit Frankrijk in het stadion aanwezig te zijn. Die hadden allemaal waarschijnlijk liever gezien dat Haller die bal er net wel gewoon in had geschoten. Net als het thuispubliek uiteraard.
17'
Goede kans voor Haller! De makkelijk scorende spits staar uit het niets ineens voor Padt. Met een sliding probeert hij de bal over de doelman heen te wippen. Dat lukt, maar de bal rolt daarna net naast het doel van Groningen.
16'
Burnet heeft als rechtsback veel ruimte bij Groningen, maar wordt nog weinig in het spel betrokken. Nu komt de verdediger goed mee op en levert zowaar een gevaarlijke lage voorzet af. Ruiter komt op tijd zijn doel uit om de bal te onderscheppen en ontmantelt daarmee het gevaar.
12'
FC Groningen komt vooralsnog niet aan aanvallen toe. Antonia krijgt nu een goede diepe bal op rechts, maar direct staat de buitenspeler weer in de dekking, waarna hij niets meer met de bal kan.
8'
Letschert geeft een hoge lange bal naar de rechterkant, maar ziet deze totaal niet in de buurt van een ploeggenoot komen. Typerend voor de openingsfase van dit duel.
5'
De openingsfase kent nog weinig spektakel en is nog zonder kansen, FC Utrecht is wel de ploeg met het meeste balbezit.
3'
Bij FC Utrecht moet men in het begin nog even wennen aan Strieder. De middenvelder vult zijn rol heel anders in dan dat Kum dat deed, wat voor wat onwennigheid zorgt in het samenspel bij de thuisploeg.
1'
FC Groningen heeft afgetrapt in Utrecht.
1'
FC Utrecht en FC Groningen openen om 18.30 de zaterdagavond met een wedstrijd in de Galgenwaard. Een duel tussen twee ploegen die de competitie niet naar behoren zijn begonnen en daarom op zoek zijn keiharde punten. Rond de klok van 17.30 worden de opstellingen bekend, die zijn vervolgens hier te vinden.

Matige opening van het seizoen
Met twee punten uit de eerste drie wedstrijden loopt FC Utrecht al meteen achter de feiten aan in de Eredivisie. De ploeg wist nog niet te winnen in de competitie, maar speelde wel knap gelijk tegen sc Heerenveen (1-1). In de openingswedstrijd van het seizoen werd er met 2-3 verloren van Feyenoord, vorige week wist ADO Den Haag de ploeg op een 1-1 gelijkspel te houden.

FC Groningen kende een zware seizoenstart, met wedstrijden tegen FC Twente en landskampioen PSV. Tegen de Tukkers werd nog een puntje gepakt, maar in Eindhoven ging FC Groningen met 2-0 onderuit. De eerste driepunter van het seizoen werd vorige week gepakt, Excelsior werd in eigen huis met 2-0 verslagen.

Europees seizoen voor FC Groningen
De ploeg zal buiten het Europese voetbal om zoveel mogelijk punten willen pakken, aangezien de club uit het noorden van het land een druk seizoen gaat krijgen. FC Groningen legde vorig seizoen beslag op de KNVB beker en kreeg daardoor een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Inmiddels is bekend welke tegenstanders FC Groningen treft in Europa. Met Olympique Marseille en Sporting Braga treft de Eredivisionist twee clubs van formaat, met Slovan Liberec als de te pakken ploeg. Het Europese seizoen begint op 17 september, waarna de ploeg te maken krijgt met doordeweekse wedstrijden.

Rust in Utrecht
Voor FC Utrecht geldt dit allemaal niet. De Domstedelingen maakten afgelopen seizoen een nagenoeg kansloos jaar mee, waarin de club zich al heel vroeg veilig speelde in de Eredivisie, maar ook geen potten kon breken in het bekertoernooi. In de Galgenwaard hangt een kalender met een grote cirkel om de datum 1 september 2015. Op die dag sluiten de laatste transfermarkten, ook in Engeland, waardoor FC Utrecht weet waar het aan toe is. De basisopstelling van de club staat op dit moment goed, maar er wordt door de directie van de club vooral gekeken naar de situatie van Sébastien Haller. De club sprokkelde vorig seizoen letterlijk het geld bij elkaar om de gehuurde Fransman definitief in te lijven en de spits stelt niet teleur. Haller heeft inmiddels alweer vier keer gescoord in de Eredivisie en staat in de belangstelling van menig club in het buitenland. Met Haller heeft FC Utrecht de kans om boven zichzelf uit te stijgen en te gaan voor een plek in de subtop van Nederland.

Om 18.30 trappen FC Utrecht en FC Groningen af in het midden van Nederland. Beide ploegen kunnen de punten ontzettend goed gebruiken, maar zoals het welbekende liedje wordt gezongen: er kan er maar één, de winnaar zijn.