Heracles Almelo Zaterdag, 19. December 2015
FC Groningen
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 39. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Paul Gladon 41. / Schot met links  (Oussama Tannane)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Gino Bosz 90. / dir. vrije trap

90'
De tweede helft was bijna een kopie van de eerste. Lange tijd was het niet leuk om naar te kijken en ging er veel mis, maar richting het einde pakte Heracles het initiatief. Invaller Idrissi kreeg voor FC Groningen nog een grote kans, maar uiteindelijk was het Bosz die in de blessuretijd zijn eerste basisplaats bekroonde met een prachtige vrije trap, waarmee hij de 2-1 op het scorebord kon zetten.
90'
90'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Robin Gosens
90'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
90'
Wissel in bij FC Groningen -> Danny Hoesen
90'
Wissel uit bij FC Groningen -> Juninho Bacuna
90'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:1 door Gino Bosz
Gino Bosz schiet de vrije trap vervolgens met rechts prachtig in het doel. Padt is kansloos. Bosz bekroont zijn eerste basisplaats dus met de winnende treffer!
89'
Gele kaart voor Etiënne Reijnen (FC Groningen)
Reijnen zorgt ervoor dat Tannane niet op doel kan schieten, wanneer de snelle aanvaller tijd lijkt te hebben. Deze kaart is wel weer terecht.
88'
Er ontstaat een opstootje nadat Idrissi de bal niet over de lijn speelt bij een blessure bij twee spelers van Heracles. Uiteindelijk krijgen Fledderus en Hateboer geel, terwijl Hateboer er eigenlijk helemaal niets mee te maken had.
87'
Gele kaart voor Hans Hateboer (FC Groningen)
87'
Gele kaart voor Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo)
85'
Groningen komt momenteel niet meer van de eigen helft af. Als er één ploeg is die er nog met de winst vandoor kan gaan, dan zou het toch de thuisploeg moeten zijn.
81'
Nog ruim tien minuten. Komt er nog een winnaar in Almelo?
79'
Gele kaart voor Oussama Tannane (Heracles Almelo)
Tannane breekt een snelle uitbraak van Groningen op door zijn tegenstander op de hakken te lopen. Ook deze kaart is terecht.
74'
Wat een debuut had dit kunnen zijn! Idrissi lijkt een rebound in te kunnen schieten nadat Castro een rebound moet toestaan bij een schot van Rusnák. Bosz komt zijn keeper echter net op tijd helpen, waardoor Idrissi de bal niet binnen de palen krijgt.
72'
Dit had de 2-1 moeten zijn! Weer een heerlijke bal achter de verdediging van Tannane. Bruns schat deze wel op waarde en neemt hem ineens uit de lucht. Bruns mikt echter nipt naast het doel van Padt.
70'
Wissel in bij FC Groningen -> Oussama Idrissi
70'
Wissel uit bij FC Groningen -> Jarchinio Antonia
67'
Heracles lijkt de wedstrijd weer meer naar zich toe te trekken. Darri, Tannane en Bel Hassani komen steeds beter in de wedstrijd.
64'
Tannane geeft een heerlijke diepe bal richting Iliass Bel Hassani. Laatstgenoemde lijkt alleen door te kunnen richting de keeper, maar hij vergeet daarvoor eerst de bal aan te nemen.
60'
Padt komt heel ver zijn doel uit en raakt daarna de bal niet goed. De doelman is ver zijn doel uit wanneer Gladon de bal in zijn voeten krijgt gespeeld. De spits moet snel handelen door de aanstormende verdedigers en mikt daardoor net naast.
57'
Het niveau na de rust heeft veel weg van dat voor rust. Het is lang niet allemaal even goed en leuk om naar te kijken.
53'
Gele kaart voor Gino Bosz (Heracles Almelo)
Bosz speelt de bal te ver voor zich uit en probeert dat te herstellen. Hij komt daar veel te hard in en krijgt een terechte kaart.
51'
Daari heeft het naar zijn zin vanavond. Hij speelt Hateboer het bos in. Zijn voorzet richting Gladon is net te scherp, maar dat Darri goed in vorm is, mag gerust een understatement genoemd worden.
47'
De blunder bij de 0-1 van Vujičević heeft ervoor gezorgd dat de tot verdediger omgeturnde middenvelder na de rust niet meer terug is gekomen binnen de lijnen.
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Menno Heerkes
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Dario Vujičević
46'
45'
Lang gebeurde er niet heel erg veel in Almelo, totdat Dario Vujičević hopeloos in de fout ging. Linssen strafte die fout ongenadig af, maar twee minuten later tekende Gladon de gelijkmaker al weer aan. De strijd om plek vier in de Eredivisie zal na de rust beslist moeten gaan worden.
45'
45'
Gladon probeert het van twintig meter. Padt kijkt de bal vol vertrouwen naast, maar de bal ging minder ver naast dan de doelman met zijn rustige reactie deed vermoeden.
41'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Paul Gladon
En de wedstrijd is los! Heracles maakt direct gelijk. Darri neemt de bal knap mee over de as van het veld en stuurt op rechts Tannane weg. Tannane geeft een lage voorzet naar de andere kant van de zestien, waar de geheel vrijstaande Gladon de bal binnen kan schieten.
39'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:1 door Bryan Linssen
Wat een blunder! Linssen krijgt de bal zomaar aangespeeld van Vujičević. De oud speler van Heracles staat daardoor oog in oog met Castro. Met een lage schuiver zet hij de bezoekers uit het niets op voorsprong.
34'
Groningen begint wat meer uit de schulp te kruipen. De bezoekers weten elkaar beter te vinden en komen daardoor direct beter in de wedstrijd.
31'
Bel Hassani geeft voor Heracles nu eens een voorzet vanaf links. Gladon komt inlopen op die scherpe bal, maar kan er niet bij. De spits laat Padt wel dusdanig schrikken dat de keeper de bal los laat, maar doordat er niemand achter Gladon mee liep, was het niet echt gevaarlijk.
28'
Groningen profiteert nu wel bijna van de ruimte! In een snelle uitbraak is Antonia weg op rechts. Voor het doel loopt De Leeuw goed mee, maar de voorzet van de buitenspeler wordt door Castro uit de lucht geplukt.
25'
Bij FC Groningen blijft het spel zeer slordig. De bezoekers krijgen redelijk wat ruimte, maar doordat de opbouw enorm onzorgvuldig is, kan men daar niet van profiteren.
22'
Heracles wordt steeds een beetje sterker. Na een kwart wedstrijd heeft de thuisploeg de wedstrijd aardig onder controle en zoekt het beetje bij beetje meer de weg richting het doel van Groningen.
21'
Weer een goede voorzet vanaf links. Ditmaal zoekt Darri het hoofd van Gladon. Bij Groningen let Larsen nu wel goed op en kan het koppen van de spits voorkomen.
17'
Darri krijgt een schotkans van afstand. Nadat Groningen niet goed uitverdedigd vangt hij net buiten de zestien de bal op. Darri lijkt alle tijd te hebben om goed te mikken, maar ziet zijn schot vervolgens toch naast gaan.
15'
Het eerste kwartier heeft bestaan uit twee kopballen, maar heeft verder niet bol gestaan van het vermaak.Toch heeft het publiek in Almelo het, zoals altijd, het weer uitstekend naar de zin.
12'
Padt is belangrijk voor Groningen! Een goede voorzet van de linkerkant draait prachtig op het hoofd van Gladon. De lange spits laat de bal van zijn hoofd richting de tweede paal glijden, maar Padt is op tijd bij de grond om de bal te stoppen.
9'
De openingsfase is nog vooral veel aftasten van beide ploegen. Niemand lijkt al vroeg risico's te willen nemen en het tempo ligt ook nog niet al te hoog.
6'
Heracles krijgt een vrije trap aan de zijkant van het veld. Aangezien bijna alle lange spelers vandaag door blessures ontbreken, probeert Bruns het ineens. Padt let goed op en houdt de bal uit de korte hoek.
3'
De eerste kans van de wedstrijd is voor de bezoekers. Antonia geeft vanaf rechts een voorzet richting de strafschopstip, waar De Leeuw scherp uit de rug van zijn tegenstander kruipt. Hij duikt naar de bal, maar raakt deze helemaal verkeerd. Zijn inzet gaat dan ook ruim naast.
1'
FC Groningen is aan de wedstrijd begonnen. De strijd om als nummer vier de winterstop in te gaan is begonnen.
1'
De laatste zaterdagavond met Eredivisievoetbal wordt dit jaar afgesloten met een ware subtopper. De bekerwinnaar van 2015 gaat op bezoek bij één van de grote verrassingen uit de eerste seizoenshelft van dit seizoen. Plek vier staat op het spel in de strijd tussen deze twee ploegen. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Heracles Almelo
Heracles kende een flinke tegenslag afgelopen week in de achtste finale van de beker. In Almelo gaf de ploeg een 2-1 voorsprong weg tegen tien PSV’ers en zag de bekerdroom in rook opgaan na de late 2-3 van Jürgen Locadia. Ondanks deze klap is de tweede helft van 2015 een mooie voor Heracles. Met de komst van het uitgebreide stadion afgelopen zomer zijn de prestaties ook omhoog geschoten. Dit met een vijfde plaats op de ranglijst als gevolg. Toch zouden vier wedstrijden op rij zonder overwinning dit goede gevoel weg kunnen spoelen. Trainer John Stegeman gaf dan ook aan dat een overwinning vanavond belangrijk is. Want, zou zei de oefenmeester, “we willen het jaar goed afsluiten.” Maar de trainer beseft ook waar het om draait in het voetbal. “Het is fijn dat we leuk voetbal spelen, maar het draait om de punten. Onze huidige stand op de ranglijst is uniek en het is aan ons om dat te continueren. Maar Groningen wordt een zware kluif. “

Met de bekerwinst en het daaropvolgende Europese avontuur is 2015 voor FC Groningen een heel mooi jaar geworden. Ondanks het drukke schema in de eerste helft van het seizoen, doet de ploeg het in de competitie ook prima. De ploeg staat momenteel zesde, maar sluit bij een zege vanavond het jaar af als nummer. Direct achter de uitblinkende top drie is dat een zeer goede prestatie. De laatste drie wedstrijden van Groningen eindigde in een gelijkspel, waardoor een zege vlak voor de feestdagen voor het goede gevoel van dit jaar bij de hele ploeg welkom is. Voor twee spelers zal dit een bijzondere wedstrijd gaan worden. Bryan Linssen keer met Groningen terug bij zijn oude werkgever en voor aanvoerder Michael de Leeuw is het wellicht wel zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Groningen. Hij heeft een aflopend contract en staat open voor een transfer in de winter.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.