Willem II Vrijdag, 28. Augustus 2015
20:00 uur
NEC Nijmegen
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Navarone Foor 64. / Schot met links  (Rens van Eijden)

90'
Zeer verrassend heeft NEC de overwinning gepakt na een matige wedstrijd. Willem II creëerde weinig tot niets en zag NEC profiteren. In de 64e minuut bracht Navarone Foor met een werkelijk prachtig doelpunt zijn team op voorsprong. Uiteindelijk bleek dit ook de enige goal van de wedstrijd: 0-1.
90'
90'
Het is bijna afgelopen in het Koning Willem II Stadion. NEC gaat een zeer knappe overwinning boeken op bezoek bij Willem II. Na de openingsgoal van Navarone Foor heeft Willem II weinig meer gebracht.
89'
Opmerkelijk moment in de defensie van NEC. Doelman Hannes Halldórsson lijkt de bal te pakken maar Todd Kane denkt daar anders over. De rechtsback van NEC kopt de bal over de achterlijn.
86'
Gele kaart voor Frank van der Struijk (Willem II)
De verdediger protesteert na een duel tussen Robert Braber en Wojciech Golla. Dit komt Van der Struijk op een kaart te staan.
86'
Daar is nog een nieuweling op het veld voor NEC. Lucas Woudenberg, voor een seizoen gehuurd van Feyenoord, maakt zijn opwachting in plaats van Marcel Ritzmaier. Het zal vooral tegenhouden zijn voor de linkerverdediger.
85'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Lucas Woudenberg
85'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Ritzmaier
82'
Willem II kan maar geen vuist maken na het Nijmeegse doelpunt. NEC blijft vrij eenvoudig op de been en heeft weinig te vrezen van de Tilburgers.
81'
Wissel in bij Willem II -> Justin Mathieu
81'
Wissel uit bij Willem II -> Nick van der Velden
78'
Grote kans voor Ritzmaier! De van PSV overgekomen middenvelder komt vrij te staan voor doelman Lamprou. De Oostenrijker kan NEC echter niet op een comfortabele voorsprong zetten en schiet de bal recht op de Tilburgse keeper.
78'
Wissel in bij Willem II -> Richairo Živković
78'
Wissel uit bij Willem II -> Dico Koppers
76'
Gele kaart voor Funso Ojo (Willem II)
De middenvelder staat op de voeten van Todd Kane en ontvangt het eerste Tilburgse geel.
73'
NEC doet wat het moet doen en groepeert zich. De Nijmegenaren staan compact en geven de Tilburgers weinig ruimte.
71'
Wissel in bij Willem II -> Lucas Andersen
71'
Wissel uit bij Willem II -> Erik Falkenburg
69'
Willem II heeft niet heel lang meer en zal zo dadelijk toch gebruik moeten maken van invallers. De huidige elf lijken wat ongeïnspireerd om de laatste twintig minuten nog iets te kunnen bewerkstelligen.
66'
Willem II zal zich voor de kop slaan na deze onnodige tegengoal. De Tilburgers die het grootste gedeelte van de wedstrijd domineren weten maar weinig te creëren.
64'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:1 door Navarone Foor
Wat een wereldgoal van Foor! De middenvelder geposteerd aan de rechterkant kapt naar binnen en haalt geplaatst uit in de bovenhoek. De bezoekers staan verrassend op voorsprong in Tilburg.
62'
Ook Richairo Živković gaat zich opwarmen voor een invalbeurt. Naast de huurling van Ajax heeft coach Jurgen Streppel ook nog de beschikking over onder andere Lucas Andersen en Ruben Ligeon.
61'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Kristján Emilsson
61'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
59'
Gele kaart voor Christian Santos (NEC Nijmegen)
De aanvalsleider van de Nijmegenaren brengt Funsu Ojo tot vallen en krijgt de eerste kaart van de wedstrijd.
56'
De tweede helft is net als de eerste voorlopig niet om over naar huis te schrijven. Het publiek wordt vanavond nog niet bepaald vermaakt in Tilburg.
53'
De Nijmegenaren komen wat meer aan voetballen toe in het begin van de tweede helft. Daardoor zijn de rollen even omgedraaid.
49'
NEC begint wat aanvallender aan de tweede helft ondanks de defensieve wissel. Marcel Ritzmaier werd even gevaarlijk met een steekpass. De Oostenrijker flankeert nu het spitsenduo Santos en Rayhi.
46'
De tweede helft is in gang gezet door de gastheren. Coach Ernest Faber heeft bij NEC een wijziging doorgevoerd. Middenvelder Gregor Breinburg vervangt nieuwkomer Joey Sleegers.
46'
46'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Gregor Breinburg
46'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Joey Sleegers
45'
In een ietwat tegenvallende eerste helft kunnen Willem II en NEC weinig creëren. Via Robert Braber, vervanger van Richairo Živković in de spits, was de thuisploeg tot tweemaal toe gevaarlijk. Braber zag zijn kopballen voorlangs het doel verdwijnen. Daardoor staat er bij rust 0-0 op het scorebord in Tilburg.
45'
43'
Falkenburg knalt hoog over! Nick van der Velden bereikt Robert Braber die op zijn beurt de bal klaar legt voor Erik Falkenburg. Laatstgenoemde neemt geen tijd en schiet roekeloos over het Nijmeegse doel.
42'
Schot van Rayhi! De tot nu toe tegenvallende Mohamed Rayhi laat zich even gelden in positieve zin. De rechtsbuiten lost een schot van flinke afstand en ziet deze maar net langs het Tilburgse doel vliegen.
41'
Nog ongeveer vijf minuten tot de rust. We hebben te maken met een wat tegenvallende vrijdagavondwedstrijd. Willem II heeft moeite met de compacte verdediging van de Nijmegenaren, die op zijn beurt niets kunnen creëren.
38'
Er zit weinig schwung in de eerste helft van Willem II - NEC. Coach Jurgen Streppel van Willem II is niet tevreden daardoor en houdt zich voortdurend bezig aan de zijlijn.
34'
Daar is dan het eerste kansje voor de bezoekers. Op een voorzet vanaf de rechterkant via Todd Kane kan Joey Sleegers op doel koppen. De inzet van de nieuweling is wat zacht waardoor doelman Lamprou gemakkelijk kan pakken.
33'
De keepers hebben nog weinig te doen gehad tot nu toe. Beide teams blijken niet scherp bij het naderen van het strafschopgebied van de tegenstander. Daardoor hoeven Kostas Lamprou (Willem II) en Hannes Halldórsson (NEC) zich niet te onderscheiden.
29'
Weer kopkans voor Braber! Nu is het Nick van der Velden die vanaf links de bal perfect richting de spits draait. Daar staat Robert Braber weer behoorlijk vrij. Ondanks zijn positie kopt de vervanger van Richairo Živković de bal opnieuw voorlangs.
28'
Het spelbeeld blijft hetzelfde. Willem II heeft het balbezit en NEC loert op fouten. Al hebben de Nijmegenaren de bal weten ze er tot op heden weinig mee te doen.
24'
Behoudens de kans van Braber is er weinig ophef in het eerste kwart van de wedstrijd. Beide clubs spelen op save en doen geen gekke dingen. Het verschil zal vanavond waarschijnlijk minimaal zijn.
21'
Het gevaar komt veelal via Lesley de Sa. De snelle linksbuiten maakt het rechtsback Todd Kane behoorlijk lastig. De Sa, oud-speler van Ajax, speelde vorig jaar nog voor het gedegradeerde Go Ahead Eagles.
18'
NEC trekt zich terug en aast op de counter via de snelle Joey Sleegers en Mohamed Rayhi. Willem II zoekt naar gaten in de Nijmeegse defensie op basis van het vertrouwde spel.
15'
Het eerste kwartier zit erop in het Koning Willem II Stadion. Het is een gelijkopgaande wedstrijd met de beste kans voorlopig voor de thuisploeg.
12'
Eerste kans voor Willem II! De Tilburgers counteren uitstekend na knullig balverlies door een botsing bij NEC. Lesley de Sa belegt een uitstekende actie op links met dito voorzet. Spits Robert Braber kan de bal met zijn hoofd net niet genoeg effect geven.
9'
De eerste actie van Joey Sleegers mislukt. De linksbuiten, overgekomen van Feyenoord, werd diepgestuurd door Marcel Ritzmaier. De voorzet van Sleegers is vervolgens te hard.
7'
Willem II heeft de punten hard nodig na twee gelijke spelen en een nederlaag. Ook NEC kan de drie punten goed gebruiken na verliespartijen tegen respectievelijk Heracles Almelo en Ajax.
4'
Willem II heeft het initiatief in de openingsminuten. De Tilburgers zullen voorin veel positiewisselingen doorvoeren. Met name Robert Braber en Erik Falkenburg hebben de mogelijkheid om veelvoudig te switchen.
1'
Martin van den Kerkhof heeft de vierde speelronde in gang gezet. Willem II is de gastheer en neemt het op tegen promovendus NEC.
1'
Richairo Živković is geslachtofferd en zal vervangen worden door Robert Braber. Ajax-huurling Lucas Andersen zal naast Wuytens beginnen op de bank. Bij tegenstander NEC beginnen nieuwkomers Joey Sleegers en Marcel Ritzmaier direct in de basis.

Welkom bij de openingswedstrijd van speelronde vier in de Eredivisie tussen Willem II en NEC Nijmegen. Vrijdagavond zal er om 20.00 uur worden afgetrapt in het Koning Willem II Stadion. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal verslag doen van het duel in Tilburg. Rond de klok van 19.00 uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Willem II
De Tricolores strijden vanavond voor de eerste overwinning in het prille seizoen. Het team van Jurgen Streppel kende drie lastige tegenstanders in de vorm van Vitesse (1-1), Ajax (0-3) en AZ (0-0). Met twee punten uit drie wedstrijden bekleden de Tilburgers momenteel een veertiende plaats. In de thuiswedstrijd met promovendus NEC dient de eerste driepunter te worden behaald.

Ook in Tilburg draait de transfercarrousel op volle toeren. Inmiddels mag Willem II ook wel het tweede team van Ajax genoemd worden. Na Richairo Živković, Ruben Ligeon en Lesly de Sa kwam deze week huurling nummer vier Lucas Andersen over van de Amsterdammers. Ook beschikken de Tilburgers over oud-Ajacieden Dico Koppers en Kostas Lamprou. De bij Celtic op een zijspoor belande Derk Boerrigter (oud Ajax) flirt tevens met Willem II.

De manschappen van Ernest Faber hebben één punt meer dan de tegenstander van vanavond. Door een overwinning in de eerste thuiswedstrijd op SBV Excelsior (1-0) en verliespartijen tegen Heracles Almelo en Ajax staan de Nijmegenaren op plaats elf. Net als Willem II maakte NEC pas één doelpunt. Dit was ook het teken voor het dagelijkse bestuur van de club om nog voor de transferdeadline een kwaliteitsinjectie te plegen.

Zo kwamen Marcel Ritzmaier en Lucas Woudenberg voor een jaar op huurbasis over van respectievelijk PSV en Feyenoord, werd doelman Benjamin Kirsten overgenomen van Dynamo Dresden en tekende linksbuiten Joey Sleegers een driejarig contract bij NEC. De kans is zeer aanwezig dat Sleegers en Ritzmaier direct in de basis starten in Tilburg. Marcel Appiah ontbreekt vanwege een blessure.