18:30 uur
FC Utrecht
2:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 4. / Kopbal  (Tom Hiariej)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 45. / Schot met rechts  (Jason Davidson)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 54. / Kopbal  (Yassin Ayoub)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Giovanni Troupée 79. / Schot met rechts  (Zakaria Labyad)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Yassin Ayoub 82. / Schot met links  (Gyrano Kerk)

90'
Samenvatting

Direct na rust kreeg Linssen een grote kans om de 3-0 te maken, maar ditmaal faalde de aanvaller. Aan de andere kant wist FC Utrecht via Haller wel te scoren, waardoor de bezoekers weer gingen geloven in een resultaat. Lang leek dat resultaat er niet te komen, maar elf minuten voor tijd kwam Utrecht op gelijke hoogte via Troupée. Utrecht ging daarna op jacht naar meer en een paar minuten later was het raak. Ayoub schoot op aangeven van Kerk de 2-3 tegen de touwen. In de slotfase ging Groningen alles of niets spelen, maar het werd niets voor de thuisploeg.
90'
90'
Gele kaart voor Oussama Idrissi (FC Groningen)
Idrissi begaat nog een overtreding op Amrabat en krijgt geel van Makkelie.
90'
Nog drie minuten blessuretijd in Groningen.
90'
Aan de andere kant kan Mahi voor de gelijkmaker zorgen, maar hij raakt de bal niet lekker.
89'
Haller nog met een poging voor Utrecht, maar de Fransman mikt naast.
87'
Živković komt nog in de ploeg bij Utrecht.
87'
Wissel in bij FC Utrecht -> Richairo Živković
87'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Gyrano Kerk
86'
Groningen zet weer aan, ze willen natuurlijk niet verliezen.
85'
Groningen heeft overigens twee keer gewisseld. Sørloth en Van Nieff zijn in de ploeg gekomen.
84'
Wissel in bij FC Groningen -> Yoëll van Nieff
84'
Wissel uit bij FC Groningen -> Tom Hiariej
83'
Ontzettend pijnlijk voor FC Groningen, maar ze geven het zelf helemaal weg.
82'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:3 door Yassin Ayoub
Oh, oh, oh, Groningen... Het gaat helemaal mis. Kerk legt de bal panklaar voor Ayoub, die oog in oog met Padt rustig blijft en de bal in het doel schiet: 2-3.
82'
Met nog een kleine tien minuten te spelen is de wedstrijd weer helemaal open. Komt er nog een winnaar?
80'
Wissel in bij FC Groningen -> Alexander Sørloth
80'
Wissel uit bij FC Groningen -> Bryan Linssen
79'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:2 door Giovanni Troupée
Daar is toch de gelijkmaker! Invaller Labyad weet Troupée te vinden. De rechtsback stoomt op en schiet vervolgens snoeihard in de korte hoek: 2-2.
78'
Utrecht probeert het wel, maar het lukt de bezoekers niet echt om tot kansen te komen.
75'
Langzamerhand begint de tijd te dringen voor Utrecht. De bezoekers hebben nog onder meer Richairo Živković op de bank zitten.
73'
Gele kaart voor Jason Davidson (FC Groningen)
Davidson schoffelt Amrabat onderuit en Makkelie grijpt naar de borstzak: geel.
72'
Bijna de 3-1! Wederom een voorzet van Tibbling vanaf de rechterkant na een snel genomen vrije trap. Larsen kan koppen, maar mikt recht op Jensen af. Dat had de 3-1 moeten zijn.
70'
Het spel golft tijdens de tweede helft op en neer. Nog ongeveer twintig minuten te spelen...
68'
Tweede wissel bij Utrecht. Zakaria Labyad komt voor Barazite.
68'
Wissel in bij FC Utrecht -> Zakaria Labyad
68'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
64'
Groningen zet aan en een doelpunt hangt in de lucht. De thuisploeg wil de wedstrijd in het slot gooien.
63'
Gele kaart voor Ruben Jenssen (FC Groningen)
Ruben Jenssen wacht in de ogen van Makkelie te lang met het nemen van de hoekschop en krijgt geel van de arbiter.
62'
Mahi! Tibbling staat buitenspel, maar die laat de bal lopen. Mahi kan daardoor de bal oppikken en een doelpunt produceren, maar vanuit een moeilijke hoek schiet hij voorlangs.
59'
Weer een poging van Utrecht. Deze keer komt Barazite vanaf de linkerkant naar binnen om met rechts uit te halen. Padt brengt redding.
58'
Utrecht heeft nog ruim een half uur de tijd om op gelijke hoogte te komen, kan Groningen met de druk omgaan?
56'
Haller had al sinds 11 december (Heracles thuis 2-0) niet meer gescoord. Dit was zijn tiende treffer in de competitie.
54'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:1 door Sébastien Haller
Utrecht komt terug in de wedstrijd. Haller kopt raakt uit een hoekschop van Yasin Ayoub.
53'
Mocht Linssen vandaag nog een treffer produceren, dan scoort hij zijn tweede hattrick uit zijn carrière. Zijn eerste was op 2 november 2014 tijdens Go Ahead Eagles - Heracles Almelo.
51'
Kansje voor Utrecht. Janssen kan koppen uit een vrije trap van Barazite, maar mikt in het zijnet.
50'
Gele kaart voor Kasper Larsen (FC Groningen)
Kasper Larsen kegelt Kerk onderuit en krijgt geel van Makkelie.
49'
Utrecht is weer even dreigend, maar telkens als de bezoekers willen schieten, dan wordt de poging geblokt.
47'
Utrecht leeft nog, maar moet wel snel een doelpunt gaan maken. Anders wordt het heel lastig.
46'
Weer Linssen! Dat had zijn hattrick moeten zijn! Uit een trap van Linssen duikt Linssen oog in oog met Jensen op, maar de aanvaller schiet naast.
46'
We zijn weer begonnen in Groningen. FC Utrecht is gewisseld. Mark van der Maarel blijft in de kleedkamer achter. Wout Brama is zijn vervanger.
46'
Wissel in bij FC Utrecht -> Wout Brama
46'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Mark van der Maarel
46'
45'

FC Groningen nam het initiatief tijdens de eerste helft. De thuisploeg werd vooral gevaarlijk via voorzetten vanaf de zijkant en al na vier minuten was het raak. Bryan Linssen kopte een voorzet van Tom Hiariej tegen de touwen: 1-0. Groningen bleef vervolgens dreigend en had via Linssen de score kunnen verdubbelen. De poging van Linssen werd gestopt door David Jensen. Een minuut later kreeg Utrecht uit het niets een grote kans, maar Gyrano Kerk mikte de bal op de paal. Groningen bleef vervolgens de bovenliggende partij en in de laatste minuut kreeg de thuisploeg een cadeautje. Willem Janssen ging gruwelijk in de fout en Linssen wist daarvan te profiteren: 2-0.
45'
45'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:0 door Bryan Linssen
Oh, oh, oh... Janssen gaat gruwelijk in de fout! Davidson geeft een lange bal, maar Janssen kan eenvoudig ingrijpen. De verdediger wil Linssen blokkeren, maar dat gaat fout. Linssen ontsnapt en blijft oog in oog met Jensen rustig: 2-0.
42'
Ayoub krult de bal over de muur, maar ook over het doel.
42'
Barazite en Ayoub staan achter de bal.
41'
Utrecht krijgt een vrije trap op een mooie positie...
40'
Sergio Padt kan de hoekschop van Barazite eenvoudig uit de lucht plukken.
39'
Daar is Utrecht weer. Opnieuw is het Amrabat die het van grote afstand probeert. Zijn poging wordt aangeraakt: hoekschop voor Utrecht.
37'
Groningen is weer wakker geworden na de kleine opleving van Utrecht en zoekt de aanval weer. Dreiging is er, kansen nog niet.
34'
Komt dat schot! Wederom Utrecht. Amrabat probeert het van afstand, maar Jensen brengt redding.
33'
Eindelijk Utrecht weer. Nacer Barazite brengt Kerk in stelling. De aanvaller haalt uit, maar zijn poging wordt direct geblokt. In de rebound kan Janssen schieten, maar hij mikt hoog over.
31'
Weer een poging van de thuisploeg. Idrissi komt vanaf de linkerkant naar binnen en haalt hard uit met rechts. Jensen moet redding brengen.
31'
Erg spectaculair is de wedstrijd in Groningen niet, maar daar zal de thuisploeg lag aan hebben. Groningen staat voor en kan die drie punten goed gebruiken.
28'
De frustratie bij Utrecht lijkt toe te nemen, hier en daar zijn wat wegwerpgebaren zichtbaar.
26'
Poging van Groningen. Wederom geeft Tibbling de bal voor vanaf de rechterkant. De bal is te hoog, maar komt toch bij Davidson terecht. De verdediger schiet, maar weet Jensen niet te verrassen.
24'
Willem Janssen geeft zo maar een hoekschop weg. Janssen speelt de bal terug op Jensen, maar zijn pass is te hard en mist richting. Groningen wordt niet gevaarlijk uit de hoekschop die volgt.
22'
Gele kaart voor Gyrano Kerk (FC Utrecht)
Kerk gaat hard door op Memišević en Makkelie besluit dat het tijd wordt om in te grijpen. Geel voor Kerk.
22'
Oussama Idrissi schiet de bal gefrustreerd weg na het fluitsignaal van Makkelie, maar de aanvaller komt met een waarschuwing weg.
20'
De paal! Uit het niets komt FC Utrecht bijna op gelijke hoogte. Giovanni Troupée haalt de achterlijn en geeft de bal voor. Gyrano Kerk kan koppen, maar mikt de bal op de paal. Daar ontsnapt Groningen!
19'
Linssen! Bijna scoort hij zijn tweede! Jason Davidson geeft de bal voor vanaf de linkerkant. Linssen lijkt de bal bij de tweede paal binnen te glijden, maar hij raakt de bal niet goed. Jensen kan daardoor redding brengen.
18'
FC Groningen is de bovenliggende partij. De bezoekers uit Utrecht krijgen maar geen grip op de wedstrijd.
16'
Geen strafschop! Sébastien Haller gaat onderuit in het strafschopgebied, maar Danny Makkelie geeft geen penalty. De Fransman gleed zelf onderuit.
15'
FC Groningen heeft instructies gekregen om de bal vaak via een voorzet voor het doel te gooien. Bij de 1-0 van Linssen was dat succesvol, maar het ging inmiddels ook al een paar keer mis.
13'
Mahi verprutst het! De aanvaller werd weggestuurd door Memišević, maar Mahi wacht te lang met schieten en komt daardoor in een moeilijke hoek terecht. Het resultaat is een hoekschop.
13'
Ondanks de voorsprong is het nog niet erg levendig in Groningen. Het publiek heeft weinig vertrouwen, want er werd al vijf keer op rij niet gewonnen.
11'
FC Utrecht heeft moeite om de bal in de ploeg te krijgen. De thuisploeg is continu dreigend en loert op een tweede treffer.
10'
Weer de thuisploeg! Tibbling haalt deze keer de achterlijn en geeft de bal voor op Linssen, die in de buurt van de strafschopstip staat. Linssen haalt uit, maar schiet de bal recht op doelman Jensen af.
9'
FC Groningen zoekt vooral de rechterkant op, waar Simon Tibbling en Samir Memišević elkaar goed weten te vinden.
7'
FC Groningen pakt het initiatief tijdens de beginfase, maar FC Utrecht zal nu moeten forceren om de gelijkmaker te produceren.
4'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Bryan Linssen
Een vroege voorsprong voor de thuisploeg! Tom Hiariej haalt de achterlijn en geeft de bal voor. Bryan Linssen troeft zijn directe tegenstander in de lucht af en kopt de bal achter FC Utrecht-doelman David Jensen.
2'
Richairo Živković zit vanavond weer op de bank bij FC Utrecht, dat moet pijn doen voor de Ajax-huurling.
1'
We zijn begonnen in Groningen. FC Utrecht heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Groningen tegen FC Utrecht. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

FC Groningen

FC Groningen maakt een teleurstellend seizoen door. De Groningers willen elk seizoen deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal, maar vanwege de matige start aan het begin van het seizoen staat FC Groningen op dit moment tiende. De achterstand op een plek in de play-offs is momenteel zes punten. Zaterdagavond treft FC Groningen echter een sterk FC Utrecht, waardoor er rekening gehouden moet worden met een grotere achterstand.

FC Utrecht

FC Utrecht is momenteel the best of the rest. De club uit de Domstad staat vierde achter Feyenoord, Ajax en PSV. Om die positie te behouden moet FC Utrecht echter blijven winnen. De Utrechters hebben op dit moment 37 punten en ze worden op de voet gevolgd door AZ Alkmaar (36), FC Twente (35), sc Heerenveen (33) en Vitesse (33).

Historie

Op basis van de historie is FC Groningen zaterdag de favoriet. De wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht werd 49 keer eerder afgewerkt in de Eredivisie en FC Groningen kwam 24 keer als winnaar uit de strijd. FC Utrecht zet daar slechts tien overwinningen tegenover, terwijl het ook vijftien keer een gelijkspel werd. Vorig seizoen wist FC Utrecht met grote cijfers te winnen in Groningen. Het werd 4-1 dankzij doelpunten van Bart Ramselaar, Timo Letschert, Christian Kum en Andreas Ludwig. Alexander Sørloth was trefzeker namens FC Groningen.

Eerder dit seizoen was het daarentegen FC Groningen dat met grote cijfers wist te winnen van Utrecht. De Groningers wonnen met 5-1. Oussama Idrissi en Danny Hoesen waren allebei goed voor twee doelpunten, terwijl ook Tom van Weert wist te scoren. Richairo Živković deed wat terug namens de Utrechters. Tijdens het seizoen 2013/2014 won FC Groningen voor het laatst in eigen huis van FC Utrecht. Het werd 2-0 dankzij treffers van Nick van der Velden en Živković.