Go Ahead Eagles Zondag, 14. Augustus 2016
14:30 uur
NEC Nijmegen
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kévin Mayi 35. / Schot met links  (Quincy Owusu-Abeyie)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sander Duits 49. / Schot met links  (Randy Wolters)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Henrik Ojamaa 58. / Schot met links  (Joey Suk)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Kévin Mayi 66. / Schot met rechts  (Dario Đumić)

90'
Go Ahead Eagles vloog uit de startblokken in de tweede helft. Sander Duits bracht zijn ploeg snel op gelijke hoogte en via Henrik Ojamaa stonden de Eagles zomaar op 2-1. Kévin Mayi was daarna verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Randy Wolters had in de slotfase de winnende treffer op zijn schoen, maar hij faalde oog in oog met doelman Delle.
90'
90'
Gele kaart voor Tom Daemen (Go Ahead Eagles)
Daemen wappert met zijn handen ten opzichte van Bikel en krijgt een gele kaart van Van den Kerkhof.
90'
De extra speeltijd in de tweede helft bedraagt tenminste vier minuten.
89'
De beste man aan Nijmeegse kant verlaat het veld. Doelpuntenmaker Kévin Mayi wordt vervangen door Mohamed Rayhi.
89'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
89'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Kévin Mayi
89'
Een zwabberschot van Wolters. Delle ranselt de bal uit zijn doel. De hoekschop levert niets op voor de thuisploeg.
86'
Wolters met de winnende op zijn schoen! Hij mag een op een met Delle en de doelman voorkomt de voorsprong voor Go Ahead Eagles.
84'
Leon de Kogel heeft zijn stempel vanmiddag niet weten te drukken en wordt in de slotfase nog vervangen door oud-NEC'er Tom Daemen.
84'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Tom Daemen
84'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
82'
Weer Lundholm met een poging van afstand. Zwarthoed ligt wederom goed in de weg.
79'
Een wissel aan de kant van Go Ahead Eagles. Lars Lambooij is moegestreden wordt vervangen door Joey Groenbast.
79'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Groenbast
79'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
76'
Daar is ook NEC weer. Invaller Lundholm schiet met links richting de korte hoek, maar daar ligt Zwarthoed die de bal uit de hoek plukt.
75'
De gastheren zijn weer een keertje gevaarlijk. Het schot van De Kogel wordt gekraakt en kan worden opgeraapt door Delle.
72'
Reagy Ofosu heeft meteen zijn laatste actie gemaakt. De aanvaller wordt vervangen door Sam Lundholm.
72'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Sam Lundholm
72'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Reagy Ofosu
72'
NEC wordt sterker! Ofosu met een scherpe voorzet op invaller Sleegers. Doelman Zwarthoed is echter op zijn post.
69'
Sander Duits kan niet verder en wordt vervangen door Norichio Nieveld. Nog ruim twintig minuten in de Adelaarshorst!
69'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Norichio Nieveld
69'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
66'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:2 door Kévin Mayi
Het is weer gelijk in Deventer! NEC komt er snel uit en Dumić zet Mayi alleen voor Zwarthoed. De aanvaller maakt zijn tweede van de middag. 2-2!
63'
NEC wisselt voor de eerste keer. Quincy Owusu-Abeyie wordt door trainer Hyballa naar de kant gehaald. De aanval wordt versterkt door Joey Sleegers.
63'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Joey Sleegers
63'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Quincy Owusu-Abeyie
58'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:1 door Henrik Ojamaa
Wat een beauty! Henrik Ojamaa is de naam. De buitenspeler snijdt naar binnen en streept de bal in de linkerbovenhoek. Go Ahead Eagles op een 2-1 voorsprong!
55'
Weer bijna Go Ahead! Duits met de voorzet richting de tweede paal, waar drie spelers de bal niet binnen weten te werken. Fischer stond daarbij buitenspel.
54'
Wolters met een pegel! De buitenspeler haalt hard uit met links, maar doelman Delle weet deze poging wel te keren.
53'
Gele kaart voor Robin van der Meer (Go Ahead Eagles)
Harde ingreep van Van der Meer op Von Haacke. De linksback van Go Ahead Eagles is de vierde speler die een gele kaart krijgt vanmiddag.
52'
NEC is even de kluts kwijt. Rechtsback Lambooij met de voorzet, die net niet kan worden ingekopt door Brands.
49'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:1 door Sander Duits
BOEM! Het staat 1-1 in de Adelaarshorst. Sander Duits haalt hard uit en doelman Delle moet een antwoord schuldig blijven. Eagles op 1-1!
46'
De tweede helft is van start gegaan. Er zijn nog geen wissels doorgevoerd in Deventer.
46'
45'
Een vermakelijke eerste helft in Deventer. NEC had al vroeg op voorsprong kunnen staan na een enorme fout van Teijsse. Mayi liet echter na zijn ploeg op voorsprong te schieten. De thuisploeg kwam er vervolgens enkele malen uit maar De Kogel heeft zijn vizier nog niet op scherp staan. Mayi liet in de 35e minuut zien dat wel te hebben. Op aangeven van Owusu-Abeyie zette hij de bezoekers op voorsprong.
45'
44'
Gele kaart voor Randy Wolters (Go Ahead Eagles)
Ook Wolters krijgt een gele prent. De aanvaller van Go Ahead vangt zijn tegenstander hard op en gaat op de bon.
42'
Niet slim van NEC'er Ofosu. Hij tikt de bal nog even weg nadat Van den Kerkhof al heeft gefloten. Het stadion schreeuwt om een gele kaart, maar de arbiter van dienst houdt het bij een praatje.
39'
Het is stil in Deventer. Het geluid komt uit het uitvak, waar de fans van NEC de 0-1 flink aan het vieren zijn.
35'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:1 door Kévin Mayi
NEC komt op voorsprong in Deventer! Owusu-Abeyie zet Kévin Mayi alleen voor doelman Zwarthoed en de Fransman schiet met links raak. 0-1 voor NEC!
33'
Von Haacke probeert alles en iedereen te verrassen door de bal ineens op de doel te schieten. Zwarthoed kan de bal voorlangs laten gaan.
32'
Gele kaart voor Sander Fischer (Go Ahead Eagles)
Fischer gaat op de bon. De verdediger beukt Ofosu op de rand van de zestien onderuit en gaat in het boekje van Van den Kerkhof.
27'
NEC-keeper Delle zit mis bij een hoekschop van Go Ahead. Scheidsrechter Van den Kerkhof schiet hem echter te hulp, vrije trap voor de bezoekers.
25'
Een strakke voorzet van Brands wordt in de doelmond weggekopt door Bikel. Go Ahead lijkt wat sterker te worden in eigen huis.
23'
Go Ahead denkt weer gevaarlijk te worden via de flank. Dit keer is het Wolters met de voorzet. Doelman Delle raapt de bal op bij de eerste paal.
21'
Vrije trap op een kansrijke plek voor NEC. Lambooij blokt Dyrestam en NEC heeft een opvallende variant in huis. Het levert echter niets op.
17'
Kansje voor de thuisploeg. Ojamaa ontsnapt aan de rechterkant en zet hoog voor. De Kogel heeft een spectaculaire omhaal in gedachten, maar raakt de bal niet goed.
16'
Gele kaart voor Janio Bikel (NEC Nijmegen)
De eerste gele kaart is voor Bikel. Hij haakt Duits en gaat in het boekje van scheidsrechter Van den Kerkhof.
16'
Mayi draait naar binnen en heeft de eerste echte test voor doelman Zwarthoed. De keeper van Go Ahead stompt de bal uit zijn doel.
14'
Von Haacke deelt een tikje uit aan Suk en mag zich melden bij scheidsrechter Van den Kerkhof. De arbiter houdt de kaarten vooralsnog op zak.
13'
Na een wilde openingsfase is de storm even gaan liggen Deventer. Wie durft het initiatief te pakken in de Adelaarshorst?
9'
Wat een kans voor NEC! Teijsse verliest de bal knullig bij zijn eigen zestien. Kévin Mayi mag alleen op Zwarthoed af, maar met kunst en vliegwerk houdt de Go Ahead-defensie stand.
7'
Daar is Owusu-Abeyie weer! Hij dribbelt richting het doel van de thuisploeg en schiet via het been van Lambooij naast. Dumić kopt over uit de daaropvolgende hoekschop.
5'
Ook NEC meldt zich voor het eerst. Breinburg met een voorzet op Quincy Owusu-Abeyie, die zijn kopbal geen kracht mee kan geven.
4'
Wolters slingert de bal maar eens voor namens Go Ahead Eagles. De Kogel glijdt de bal naast het doel van doelman Delle.
3'
De supporters van de thuisploeg hebben er zin in. Wat een lawaai in de Adelaarshorst!
1'
De Eredivisie is terug in Deventer! Go Ahead Eagles en NEC gaan op jacht naar hun eerste zege van dit seizoen. We zijn begonnen!
1'
Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning kan vanmiddag niet beschikken over Xandro Schenk. De verdediger wordt in Deventer vervangen door Kenny Teijsse. Er is ook geen basisplaats voor rechtsback Joey Groenbast. Hij wordt vervangen door Lars Lambooij, die op tijd fit is.

Bij NEC zien we Robin Buwalda en Stefan Mauk niet meer terug, zij zitten op de bank. Mikael Dyrestam en Julian von Haacke hebben wel een basisplaats gekregen van trainer Peter Hyballa.
Go Ahead Eagles en NEC Nijmegen gaan vanmiddag in Deventer op zoek naar hun eerste overwinning van het nog jonge seizoen. Zowel de ploeg uit Deventer als de ploeg uit Nijmegen kwam vorige week tijdens de eerste speelronde niet tot een zege. Om 14:30 uur zal scheidsrechter Martin van den Kerkhof het beginsignaal geven. De opstellingen van beide ploegen zullen ongeveer een uur voor aanvang van het duel verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Matige start
Beide ploegen zullen niet tevreden zijn met de manier waarop ze dit seizoen van start zijn gegaan. Go Ahead Eagles kende een aardige voorbereiding maar de ploeg van trainer Hans de Koning ging vorige week zaterdag met 3-0 onderuit op bezoek bij ADO Den Haag. Twee doelpunten van Mike Havenaar en een treffer van Tyronne Ebuehi zorgden voor treurnis in Deventer. De bezoekers uit Nijmegen kenden een bijzonder matige voorbereiding en kwamen vorige week eveneens niet tot winst. In eigen huis kwam NEC op een 0-1 achterstand door Queensy Menig. Reagy Ofosu bepaalde de eindstand op 1-1.

De Adelaarshorst
Dat Go Ahead Eagles weer terug is op het hoogste niveau betekent automatisch dat er weer Eredivisievoetbal te zien zal zijn in De Adelaarshorst. Het stadion in Deventer zal ook vanmiddag weer goed gevuld zijn als NEC Nijmegen op bezoek komt. De ploeg van De Koning rekende afgelopen seizoen in de play-offs met VVV-Venlo en De Graafschap en is na een jaar weer terug op het hoogste niveau in Nederland.

Vreemdelingenlegioen
Tegenstander NEC Nijmegen speelde vorig seizoen als promovendus in de Eredivisie en eindigde op een knappe tiende plaats. De keerzijde van dat succes is echter wel dat er verschillende spelers vertrokken zijn. Ook oud-trainer Ernest Faber werkt niet meer in De Goffert, hij verhuisde naar FC Groningen. Peter Hyballa is de nieuwe coach in Nijmegen en de Duitser haalde veel spelers binnen, soms tot onvrede van de fans. Er is dan ook nu al de nodige kritiek op het Nijmeegse 'vreemdelingenlegioen'.