1 : 0 Torinfos in de Ticker Iliass Bel Hassani 26. / dir. vrije trap
2 : 0 Torinfos in de Ticker Paul Gladon 59. / Schot met rechts  (Thomas Bruns)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Paul Gladon 63. / Schot met rechts  (Robin Gosens)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 82. / Schot met rechts

90'
Heracles had geen kind meer aan Willem II in de tweede helft. De thuisploeg liet de bezoekers uitrazen en gooide daarna het duel op slot. Twee keer Gladon was het die scoorde, maar de spits had minstens een hattrick moeten scoren. In een knotsgekke slotfase mocht de spits twee keer vanaf elf meter aanleggen. Eerst was het Lamprou met de redding en vervolgens was het de lat. Dat zal toch voor een zure bijsmaak zorgen bij de spits, maar de drie punten zijn binnen. Erik Falkenburg redde de eer nog met een mooi doelpunt. Dat maakte de eindstand 3-1 in Almelo.
90'
90'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Daryl van Mieghem
90'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
89'
Penalty gemist door Paul Gladon, Heracles Almelo
En nu brengt de lat redding. Twee keer binnen een minuut mist Gladon een penalty.
88'
Hij schiet tegen Lamprou op.
87'
Penalty
Ojo maakt de overtreding op Darri en Wiedemeijer wijst naar de stip
85'
Gele kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
84'
Wissel in bij Willem II -> Jari Schuurman
84'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
83'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Mark-Jan Fledderus
83'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
83'
Wissel in bij Willem II -> Bartholomew Ogbeche
83'
Wissel uit bij Willem II -> Fran Sol
82'
Doelpunt voor Willem II, 3:1 door Erik Falkenburg
Falkenburg profiteert van het weg glijden van Breukers en ziet Castro voor het doel staan. Op mooie wijze weet hij de 3-1 binnen te schieten.
80'
Nog tien minuten op de klok.
78'
De eerste wissels van de wedstrijd: Haye gaat eruit voor nieuweling Calcan. En ook bij Heracles een wissel: Navratil eruit en Brandley Kuwas erin.
78'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brandley Kuwas
78'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
78'
Wissel in bij Willem II -> Andreas Calcan
78'
Wissel uit bij Willem II -> Thom Haye
76'
Heracles lijkt de wedstrijd rustig uit te tikken.
72'
Darri met de goede actie en schiet in de handen van Lamprou.
70'
Typisch moment voor Willem II; goede actie van Andrade eindigt met een uitglijer op het moment dat hij de voorzet wil geven.
67'
Goed schot van Andrade van buiten de zestien, maar Castro hoeft niet in te grijpen.
65'
Wederom pijnlijk voor Willem II, die al zeven doelpunten tegen kreeg dit seizoen.
63'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 3:0 door Paul Gladon
Dat gaat opeens hard in Almelo. Net als tegen Vitesse gaat het opeens hard voor Willem II. Nu is het Gosens die buiten om komt, de goede voorzet aflevert en Gladon die bij de eerste paal de bal binnen tikt.
59'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:0 door Paul Gladon
Heracles zet even aan en daar is direct de 2-0. Na goede schoten van Darrin en Bel Hassani, is Lamprou dit keer wel kansloos op het schot van Gladon.
58'
En nu weer Darri op dezelfde plek, en wederom Lamprou met één hand met de redding.
57'
Bel Hassani legt goed af op Darri en de buitenaanvaller haalt uit. Kamprou houdt de bal met één vuist tegen. En nu is het Bel Hassani met het schot en weer Lamprou met een vuist.
56'
Breukers komt mee naar voren en krijgt een schietkans binnen de zestien. Zijn poging gaat voor langs.
55'
Heracles staat de eerste tien minuten na rust onder de druk van de bezoekers.
52'
Willem II is op zoek naar die gelijkmaker. Wederom is het Haye met de dreiging, maar zijn schot wordt dit keer geblokt.
49'
De poging van Thom Haye belandt in de muur en daar laat Willem II een kans liggen op de gelijkmaker.
48'
Gele kaart voor Iliass Bel Hassani (Heracles Almelo)
Bel Hassani is te laat bij Andrade en dat levert hem geel op. De middenvelder is er niet mee eens. Ook een vrije trap voor Willem II op een mooie plek.
47'
Willem II komt goed uit de startblokken met een schot van Thom Haye in de handen van Castro.
46'
En de bal rolt weer. Kan Willem II nog terug komen in de wedstrijd?
46'
45'
Zonder groots te spelen staat Heracles halverwege wel op een 1-0 voorsprong. Het was een vrije trap van Iliass Bel Hassani die Lamprou te machtig werd. De doelman zag er wederom niet goed uit, toen hij de bal pas achter de doellijn bij de korte hoek wegstopte. Heracles kon via Darri en Gladon zelfs de voorsprong uitbreiden. Willem II probeerde het wel, maar kon weinig creëren voor rust.
45'
45'
Nog een vrije trap voor Heracles vlak voor rust. Van zo'n 25 meter is de afstand wellicht groot, maar wel op een mooie plek. Bel Hassani probeert het weer, maar dit keer minder succesvol.
43'
Het blijft moeilijk voor Willem II om tot kansen te komen. De uitploeg zoekt voorzichtig de aanval, maar tot schoten op het doel komt het niet.
40'
Falkenburg kan schieten, maar zijn schot wordt geblokt op aangeven van Haye, die de corner nam.
40'
Nog een hoekschop voor Willem II, kunnen de Tilburgers wat terug doen voor rust?
39'
Het spel ligt even stil omdat Andrade op de grond is gaan zitten. De aanvaller lijkt last te hebben van een blessure.
37'
Nu is het Gladon met een goede kopbal naar de verre hoek op aangeven van Navratil, maar wederom is het Lamprou met de redding.
34'
Bijna 2-0!
Snelle aanval van Heracles. Bel Hassani speelt Darri vrij en de buitenaanvaller schiet op doel, maar een uitstekende redding van Lamprou houdt de stand 1-0.
33'
Er komt wat pit in de wedstrijd. Wat felle duels en tackles en de ploegen lijken wakker te zijn na de 1-0.
30'
Kan Willem II nog voor rust de gelijkmaker forceren?
28'
Zo pakt Heracles de voorsprong, zonder dat de thuisploeg echt goed speelt. Weer loopt Willem II achter de feiten aan na een zwak optreden van de doelman.
26'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Iliass Bel Hassani
Weer ziet Lamprou er niet goed uit. Bel Hassani verrast de doelman met een vrije trap in de korte hoek en de doelman komt te laat. Zijn redding komt pas nadat de bal de doellijn heeft gepasseerd.
25'
Gele kaart voor Thom Haye (Willem II)
Haye is te laat bij de opkomende Breukers en houdt vast en krijgt daarvoor ook de gele kaart.
25'
Nu wat druk van Willem II, maar tot een kans komen de Tilburgers niet. Het kopballetje van Falkenburg wordt makkelijk gevangen door Castro.
24'
Maar ook deze corner is slecht genomen.
23'
En nu de eerste hoekschop voor Willem II na klungelig verdedigen van Robin Gosens.
22'
Hoekschop voor Heracles kan gemakkelijk verdedigd worden door de uitploeg.
21'
Het is zeker nog niet hoogstaand in Almelo. Heracles probeert voorzichtig de aanval te zoeken, maar de nauwkeurigheid in de passing ontbreekt tot nu toe.
18'
Vrije trap voor Willem II na de overtreding van Pelupessy. Thom Haye probeert Castro te verrassen, maar de doelman let goed op en kan de bal vangen.
15'
Een kwartiertje gespeeld. Het is wachten op de eerste kansen van de wedstrijd. Het tempo ligt laag waardoor beide ploegen weinig creëren tot nu toe.
13'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Bruns is veel te laat met zijn tackle op Ojo. De aanvoerder krijgt terecht de eerste gele kaart van de wedstrijd.
10'
Darri met de actie, knijpt naar binnen en creëert wat ruimte om uit te halen. Maar zijn schot gaat naast. Het is een rustig begin van de wedstrijd in Almelo.
9'
Een balletje van Bel Hassani valt gevaarlijk binnen de zestien, maar Lamprou is net op tijd voordat Darri er met de bal vandoor kan gaan.
6'
Andrade is sterk aan de bal en geeft de bal op Koppers. De linksback haalt uit van zo'n twintig meter, maar zijn schot gaat een metertje of twee over.
4'
Daar was voor het eerst Willem II. Andrade heeft wat ruimte en geeft de voorzet, maar de bal is te hard om echt voor dreiging te zorgen.
3'
Willem II trekt zich in de openingsfase terug en laat Heracles het spel maken. Nu denkt Gosens voorbij Heerkens te kunnen, maar de verdediger maakt de overtreding. Een vrije trap voor de thuisploeg.
1'
We zijn begonnen in Almelo. Kan Willem II zich revancheren op de dikke nederlaag van vorige week? Of zal Heracles in eigen huis de eerste zege boeken? Over negentig minuten weten we het.
1'
Opstellingen:
Willem II kende vorige week een moeilijke start tegen Vitesse. De eerste wedstrijd werd met 1-4 verloren. Toch heeft trainer Erwin van de Looi slechts één wijziging toegepast in zijn basis. Nieuweling Branco van den Boomen staat direct in de basis. Dat gaat ten koste van Andreas Calcan.

Ook trainer John Stegeman heeft één wijziging. Een noodgedwongen wijziging. Peter van Ooijen heeft last van een knieblessure en kan tegen Willen II niet in actie komen. Zijn vervanger is Thomas Bruns. Joey Pelupessy, die een twijfelgeval was door wat vocht in zijn enkel, is fit genoeg om te starten.

Goedenmorgen! Op de vroege zondagmiddag gaan Heracles Almelo en Willem II het tegen elkaar opnemen. Willem II kende een valse start van de competitie met de 1-4 nederlaag in eigen huis tegen Vitesse. De thuisploeg begon de Eredivisie met een 1-1 gelijkspel tegen Roda JC. Wat zal de tweede speelronde brengen? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik hou jullie op de hoogte van de wedstrijd die om half één zal beginnen in het Polman Stadion. Een uur voor aanvang zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden.

Heracles
Vorig seizoen kende Heracles een fantastische start van de competitie. De Almeloërs wisten in elf wedstrijden maar liefst acht keer te winnen en die goede start leverde uiteindelijk een keurige zesde plaats en zelfs een ticket voor de Europa League op. Helaas ging het in de eerste ronde al mis in Europa voor Heracles. En ook de competitiestart verliep stroef. Wellicht gaat het beter als de geschorste trainer weer op de bank zit. John Stegeman is er namelijk weer bij, maar Ramon Zomer (knie) en Peter van Ooijen (gekneusde ribben) ontbreken. Joey Pelupessy heeft last van een enkelblessure en zijn inzetbaarheid is twijfelachtig.

"We zullen een getergd Willem II gaan zien na hun nederlaag tegen Vitesse", analyseerde Stegeman op de officiële clubwebsite. "Al vond ik dat wel een vertekende uitslag. Willem II zat volop in de wedstrijd voordat ze in korte tijd vier goals weggaven en ook daarna speelden ze gewoon goed. Ik was niet teleurgesteld over ons gelijke spel bij Roda JC, maar er had zeker meer in gezeten. We hebben nu drie keer niet gewonnen, maar we hebben ook nog niet verloren. Uit dat laatste moeten we energie halen. We gaan gewoon met frisse moed door."

Willem II
Het was niet makkelijk voor Willem II in de eerste speelronde. In de eerste helft walste een gretig Vitesse over de Tilburgers heen. Trainer Erwin van de Looi wilde niet te lang stil staan bij de verloren wedstrijd op de website: "We hebben de nederlaag tegen Vitesse met spelers en staf goed besproken. Het heeft geen zin om daar te lang bij stil te staan. De volgende wedstrijd wacht en dan moeten we er weer staan." Het vizier moet snel op Heracles staan.

Aankoop Branco van den Boomen is speelgerechtigd verklaard door de KNVB en mag dus spelen. "Branco heeft op de training een goede indruk achtergelaten. Of en hoeveel speelminuten hij gaat maken, weten we op dit moment niet", liet de trainer weten. De wedstrijd tegen de ploeg uit Almelo komt nog te vroeg voor Anouar Kali. Van de Looi weet dat zijn ploeg weer een lastige wedstrijd tegemoet gaat: "Heracles is een goede ploeg. Ze hebben niet voor niets de play-offs gewonnen. Op de spitspositie na - Vermeij in plaats van Weghorst - is Heracles in mijn ogen niet veel veranderd."