1 : 0 Torinfos in de Ticker Mohamed Rayhi 8. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Nicolai Jørgensen 79. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 90. / Kopbal

90'
NEC bleef in de tweede helft achteruit lopen en betaalde daarvoor uiteindelijk de rekening. Lange tijd leek Feyenoord tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan te lopen, maar Nicolai Jørgensen frommelde tien minuten voor tijd de 1-1 binnen. In de blessuretijd gingen de Rotterdammers er alsnog met de overwinning vandoor. Nadat Berghuis op de paal schoot, knikte Kramer de bal tegen de touwen.
90'
90'
Nog een wissel bij Feyenoord. Aanvoerder Dirk Kuyt gaat naar de kant en wordt vervangen door Lucas Woudenberg.
90'
Wissel in bij Feyenoord -> Lucas Woudenberg
90'
Wissel uit bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
90'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:2 door Michiel Kramer
Feyenoord lijkt toch te gaan winnen. Michiel Kramer knikt binnen nadat Jørgensen de paal raakt. 1-2 voor de Rotterdammers.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vier minuten.
86'
Vilhena schiet van ver, maar doelman Delle hoeft niet in actie te komen. Feyenoord gaat nog op jacht naar de zege.
83'
Nog een wissel aan de kant van de thuisploeg. Doelpuntenmaker Mohamed Rayhi gaat naar de kant en wordt vervangen door Quincy Owusu-Abeyie.
83'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Quincy Owusu-Abeyie
83'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
81'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Robin Buwalda
81'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
79'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Nicolai Jørgensen
Toch 1-1! Berghuis schiet op de paal, maar in de rebound is daar Nicolai Jørgensen die Feyenoord op gelijke hoogte schiet.
79'
En nu is Kuyt dicht bij de 1-1. Karsdorp zet voor en de aanvoerder knikt via een Nijmeegs hoofd naast het doel.
77'
Jørgensen haalt hard uit en doelman Delle bokst de bal uit zijn doel. Nog een kwartiertje in Nijmegen.
73'
Ook NEC wisselt nu. Reagy Ofosu gaat naar de kant en staat zijn plaats af aan Taiwo Awoniyi.
73'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Taiwo Awoniyi
73'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Reagy Ofosu
71'
Gevaarlijke poging van Jørgensen. Het schot van de Deense spits vliegt net langs de paal achter doelman Delle.
70'
Feyenoord brengt met Michiel Kramer een extra aanvaller. Verdediger Jan-Arie van der Heijden verlaat het veld.
70'
Wissel in bij Feyenoord -> Michiel Kramer
70'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jan-Arie van der Heijden
69'
De druk van Feyenoord neemt weer toe in een slordige fase bij beide ploegen. Nog altijd 1-0 voor NEC.
65'
Giovanni van Bronckhorst grijpt in. Hij haalt de onzichtbare Toornstra naar de kant. Steven Berghuis vervangt hem.
65'
Wissel in bij Feyenoord -> Steven Berghuis
65'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jens Toornstra
64'
NEC breekt nu voor de tweede keer uit. Ofosu ramt hard op Jones, maar er is al gevlagd vanwege buitenspeler.
62'
Zowaar een schietkans voor Rayhi. Hij krijgt de bal ineens voor zijn voeten via een Feyenoorder, maar schiet wild over het doel van Jones.
61'
Gele kaart voor Karim El Ahmadi (Feyenoord)
El Ahmadi stopt Rayhi op onreglementaire wijze en krijgt van scheidsrechter Makkelie de gele kaart.
58'
De bezoekers krijgen een vrije trap, maar Toornstra schiet de bal over alles en iedereen heen. Een korte adempauze voor NEC.
55'
NEC komt er nauwelijks nog uit in eigen huis. Feyenoord probeert zo snel mogelijk de gelijkmaker te fabriceren, maar komt nog niet echt in de buurt van Delle.
50'
Feyenoord pakt ook in de tweede helft direct het initiatief. Botteghin probeert het nu van heel ver, maar doelman Delle kan die poging laten gaan.
46'
De tweede helft is begonnen in Nijmegen! Wat kunnen de Rotterdammers in het tweede bedrijf?
46'
45'
Een bijzonder matige wedstrijd in Nijmegen. NEC kwam al vroeg op voorsprong via Mohamed Rayhi. Hij haalde snel uit en doelman Jones zag er niet goed uit. Feyenoord was vervolgens de betere ploeg, maar tot grote kansen kwam dit niet. Aan de overkant was doelpuntenmaker Rayhi nog dicht bij met een lobje.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
42'
Rayhi is de gevaarlijkste man bij NEC. Hij haalt weer snel uit na slordig balverlies van Kongolo, maar dit keer weet Jones de bal wel te pakken.
40'
Botteghin beukt Delle tegen de grond na een vrije trap van Vilhena. De doelman van NEC heeft daar flink last van en wordt even geholpen door de Nijmeegse verzorger.
39'
Gele kaart voor Mohamed Rayhi (NEC Nijmegen)
Doelpuntenmaker Rayhi is veel te laat bij Başaçıkoğlu en krijgt de gele kaart van scheidsrechter Makkelie.
38'
NEC probeert Feyenoord nu op eigen helft onder druk te zetten. De bezoekers hebben inmiddels het initiatief overgenomen van de gastheren. Nog wel altijd 1-0 voor NEC.
33'
Feyenoord zet NEC nu flink onder druk. El Ahmadi probeert het met links, maar doelman Delle weet de bal in twee instanties te pakken.
30'
Prima combinatie tussen Jørgensen en Başaçıkoğlu. De voorzet van de rechtsbuiten komt niet bij Kuyt, maar NEC staat wel een hoekschop toe. Botteghin knikt die corner over het doel van Delle.
26'
Dat scheelt ook niet veel! Rayhi probeert het met een bekeken balletje, maar Jones ziet de bal op het dak van het doel belanden.
24'
André Fomitschow is nu voor het doel van Feyenoord te vinden. De verdediger krijgt zijn voet net niet tegen de bal en Karsdorp kan wegwerken.
22'
Gevaarlijke vrije trap van Toornstra richting Kuyt, maar de aanvoerder van de Rotterdammers krijgt zijn hoofd niet goed tegen de bal.
17'
Dario Dumić lepelt de bal van achteruit de zestien van Feyenoord in. Rayhi troeft Karsdorp af in de lucht, maar knikt de bal over het doel van Jones.
12'
Feyenoord is even de kluts kwijt na de snelle tegentreffer. NEC speelt opportunistisch met de steun van het thuispubliek.
8'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Mohamed Rayhi
Ineens staat het 1-0 voor NEC. Mohamed Rayhi haalt plotseling uit en doelman Jones reageert niet goed op het schot van de aanvaller. 1-0 voor NEC.
5'
Kuyt combineert handig met Kongolo en vindt Nicolai Jørgensen. De spits ziet zijn schot gekraakt worden en uit de hoekschop tikt de Deense aanvaller net over het doel van Delle.
4'
De sfeer zit er goed in in een zonovergoten Goffert. Vooralsnog geen gevaar voor beide doelen.
1'
Direct een fraais pass van Jan-Arie van der Heijden richting Dirk Kuyt. De aanvoerder van Feyenoord kan de bal niet goed aannemen en uiteindelijk kan doelman Joris Delle oprapen.
1'
Feyenoord is begonnen aan de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen. Behouden de Rotterdammers hun ongeslagen status?
1'
Weinig echte verrassingen in de opstellingen van trainer Hyballa en Van Bronckhorst. Bij NEC staat Mohamed Rayhi in de basis en moet Quincy Owusu-Abeyie op de bank beginnen. De bezoekers uit Rotterdam starten met Steven Berghuis op de bank. Bilal Başaçıkoğlu staat wel aan de aftrap. Ook Rick Karsdorp, die last had van zijn schouder begint in de basis in Nijmegen.
Koploper Feyenoord gaat zondagmiddag op bezoek bij NEC Nijmegen. De Rotterdammers staan na acht wedstrijden nog altijd zonder puntenverlies bovenaan in de Eredivisie. Titelconcurrent PSV speelde gisterenavond met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo en rivaal AFC Ajax trapt om 16:45 uur af voor de lastige uitwedstrijd bij ADO Den Haag. NEC Nijmegen en Feyenoord trappen om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie af in stadion De Goffert. De opstellingen van trainers Peter Hyballa en Giovanni van Bronckhorst zullen ongeveer een uur voor de aftrap verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Serie nederlagen begon in Nijmegen
Vorig seizoen stond Feyenoord er eveneens goed voor voorafgaand aan het bezoek bij NEC in Nijmegen. In Gelderland werd op zondag 20 december 2015 echter met 3-1 verloren door treffers van Janio Bikel, Anthony Limbombe en Christian Santos. Tonny Vilhena scoorde namens de Rotterdammers. De nederlaag in Nijmegen betekende het begin van zeven opeenvolgende zeperds voor Feyenoord. Na acht duels heeft de Stadionclub nu nog alle punten binnen gehaald. De laatste zege van Feyenoord bij NEC dateert alweer van zondag 3 maart 2013. Destijds wonnen de bezoekers eenvoudig met 0-3 door twee doelpunten van Jean-Paul Boëtius en een rake kopbal van Graziano Pellè.

Luxeprobleem voor trainer Van Bronckhorst
Dat Feyenoord dit seizoen goed draait, zal door niemand kunnen worden ontkend. Toch kende trainer Van Bronckhorst enkele tegenslagen op fysiek gebied. Kenneth Vermeer, Sven van Beek en Eljero Elia waren voor langere tijd uitgeschakeld terwijl ook Rick Karsdorp en Steven Berghuis even aan de kant bleven. Karsdorp en Berghuis zijn zondagmiddag in Nijmegen echter gewoon inzetbaar en Van Beek en Elia lijken binnenkort ook hun rentree te gaan maken. Dat bezorgt coach Gio een soort van luxeprobleem aangezien de defensie met Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin prima staat en Bilal Başaçıkoğlu de plaats van Berghuis tegen Willem II goed invulde.

"Respect, maar geen angst voor Feyenoord"
Tegenstander NEC Nijmegen hoopt ook tegen Feyenoord punten te sprokkelen. De ploeg van trainer Peter Hyballa pakte in de laatste wedstrijd drie punten bij Roda JC Kerkrade (0-1 zege), maar weet dat Feyenoord andere koek is. "We hebben uiteraard respect voor Feyenoord. Als je acht keer op rij weet te winnen en Manchester United verslaat, ben je de terechte nummer één", stelt Hyballa op de website van NEC. "Maar we hebben geen angst voor ze. Zaak is dat we er strijdvaardig op knallen, maar tegelijkertijd compact en degelijk blijven spelen. Anders wordt het lastig. Feyenoord is aan de bal sterker dan wij."