1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Fran Sol 6. / Kopbal  (Dico Koppers)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Hicham Faik 80. / dir. vrije trap

90'
Willem II heeft de zege in de tweede helft weggegeven. De Tilburgers liepen steeds verder achteruit en moesten daar in de 80e minuut de rekening voor betalen. Invaller Hicham Faik krulde een vrije trap raak. Excelsior kon daarna de drie punten ruiken, maar Pantić vond Lamprou op zijn weg.
90'
90'
Bijna Danilo Pantić! De aanvaller schiet hard, maar doelman Lamprou weet redding te brengen.
90'
Daar is de voorzet van Croux! Peters en Ogbeche komen een teenlengte tekort om tot scoren te komen.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vier minuten.
89'
Alles of niets voor Willem II. Van de Looi haalt Falkenburg naar de kant en brengt een extra spits met Bartholomew Ogbeche.
89'
Wissel in bij Willem II -> Bartholomew Ogbeche
89'
Wissel uit bij Willem II -> Erik Falkenburg
86'
Nog een minuut of zeven in Tilburg. Excelsior jaagt op de overwinning.
80'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:1 door Hicham Faik
Daar is ie meteen! Hicham Faik staat twee minuten in het veld en schiet de vrije trap via de muur binnen!
79'
Lachman met een domme overtreding op de rand van de zestien. Koolwijk neemt plaats achter de bal. Nog ruim tien minuten op de klok.
78'
Excelsior wisselt voor de laatste keer. Terell Ondaan gaat naar de kant en maakt plaats voor Hicham Faik.
78'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Hicham Faik
78'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Terell Ondaan
77'
En daar is invaller Bruno Andrade. De aanvaller haalt hard uit, maar doelman Muyters is op zijn post.
76'
Een gelukje voor Lachman. De verdediger van Willem II tikt een voorzet van Ondaan bijna in zijn eigen doel.
75'
Thom Haye heeft genoeg gedaan volgens zijn coach. De middenvelder verlaat het veld en wordt vervangen door Bruno Andrade.
75'
Wissel in bij Willem II -> Bruno Andrade
75'
Wissel uit bij Willem II -> Thom Haye
74'
Gele kaart voor Luigi Bruins (SBV Excelsior)
En ook Bruins gaat in het boekje van Liesveld. De middenvelder zit helemaal mis en raakt Croux hard.
72'
Gele kaart voor Darryl Lachman (Willem II)
Lachman gaat op de bon vanwege een overtreding op invaller Pantić.
69'
Willem II staat ver terug op de eigen helft en laat Excelsior komen. De Rotterdammers dringen steeds meer aan in de jacht op de 1-1.
64'
Gele kaart voor Jurgen Mattheij (SBV Excelsior)
Mattheij smijt Falkenburg tegen de vlakte terwijl de bal niet in de buurt is. Scheidsrechter Liesveld kan niet anders dan de verdediger van Excelsior een gele kaart geven.
62'
Willem II wisselt voor het eerst. Branco van den Boomen verlaat het veld en hij wordt vervangen door Anouar Kali.
62'
Wissel in bij Willem II -> Anouar Kali
62'
Wissel uit bij Willem II -> Branco van den Boomen
58'
De tweede wissel aan de kant van Excelsior. Nigel Hasselbaink verlaat het veld voor oud-Willem II'er Anouar Hadouir. Ook hij kan rekenen op een fluitconcert in Tilburg.
58'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Anouar Hadouir
58'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Nigel Hasselbaink
55'
Bruins met een droge knal. Lamprou met gestrekt naar de hoek om de inzet van de middenvelder uit de hoek te houden.
54'
Excelsior zet aan. De Kralingers voeren de druk even op bij Willem II. Dat levert nog niet echt grote kansen op.
49'
Gele kaart voor Thom Haye (Willem II)
Haye verliest de bal en herstelt dat met een overtreding. Hij gaat als eerste speler vanavond in het boekje van scheidsrechter Liesveld.
46'
De tweede helft is door Excelsior in gang gezet. De Rotterdammers hebben ook direct gewisseld. Kevin Vermeulen is vervangen door debutant Danilo Pantić.
46'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Danilo Pantić
46'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
46'
45'
Een eerste helft zonder echte hoogtepunten. Willem II staat wel verdiend op voorsprong in eigen huis. Na zes minuten kopte Fran Sol een voorzet van Dico Koppers tegen de touwen. Vervolgens was de thuisploeg via Falkenburg dicht bij de 2-0. Aan de overkant was Excelsior gevaarlijk via Ondaan.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
42'
Excelsior meldt zich weer bij Lamprou. Fredy heeft een mooie voorzet in huis, maar zijn teamgenoten reageren niet.
38'
Bijna 2-0! Sol legt een voorzet van Croux terug richting Falkenburg, maar Drost voorkomt dat de middenvelder van Willem II de bal binnen kan koppen.
35'
Goede kans voor Excelsior! Koolwijk geeft een fraaie pass op Ondaan, maar Lamprou keert de volley van de aanvaller met een prima redding.
33'
Prima voorzet van Croux gaat net voorbij aan Sol. Op de tegenaanval weet Excelsior niet te profiteren.
29'
Gegrabbel bij Lamprou na een vrije trap van Koolwijk. Gelukkig voor Willem II valt de bal niet voor de voeten van Drost. De Tilburgers komen met de schrik vrij.
27'
Weer is Willem II gevaarlijk via Croux. De Belg slingert wederom een bal voor, maar Sol en Haye kunnen net niet bij de bal.
25'
Liesveld legt het spel even stil als twee spelers van Excelsior geblesseerd op de grond liggen. Bruins en Vermeulen kunnen gewoon verder.
20'
Falkenburg wil richting het doel van Muyters, maar wordt gestopt door Kamari. De verdediger van Exceslior speelt keurig de bal.
17'
Bij de bezoekers uit Rotterdam heeft Anouar Hadouir zich al aan de zijlijn gemeld voor een warming up. Hij begon zijn loopbaan bij tegenstander Willem II.
12'
Het is wachten op de 2-0 in Tilburg. Dit keer krijgen Pele van Anholt en Erik Falkenburg de bal niet over de lijn. Muyters treedt weer handelend op.
10'
Croux! De nieuweling snijdt naar binnen vanaf rechts en haalt uit met links. Muyters maakt er een hoekschop van.
8'
De thuisploeg heeft er zin in. Mattheij moet opnieuw een corner toestaan. De hoekschop wordt ternauwernood weggewerkt door doelman Muyters.
6'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Fran Sol
De eerste kans is meteen raak! Koppers levert een perfecte voorzet af aan Fran Sol en de Spanjaard knikt via de lat raak. 1-0 voor Willem II!
3'
Oud-Willem II'er Terell Ondaan komt voor het eerst aan de bal en dat geeft enkele Tilburgse fans de kans om hem voorzichtig uit te fluiten.
1'
Willem II heeft afgetrapt in eigen huis. Excelsior is de tegenstander!
1'
Willem II treedt zaterdagavond met Jordy Croux en Fran Sol aan tegen SBV Excelsior. De aanvallers krijgen van trainer Erwin van de Looi een basisplaats op jacht naar de tweede zege van het seizoen. De bezoekers uit Rotterdam beginnen met Terell Ondaan in de basis. Hij speelde vorig seizoen nog bij Willem II.
Het toetje van deze zaterdagavond is te vinden in Tilburg. Daar nemen Willem II en SBV Excelsior het om 20:45 uur tegen elkaar op. Een degradatieduel zou vorige seizoen een goede omschrijving zijn geweest van dit duel. Dit seizoen zijn de bezoekers uit Rotterdam echter uit de startblokken geschoten. Met welke spelers beide ploegen aan zullen treden, wordt ongeveer een uur voor de wedstrijd bekend gemaakt. Zodra de opstellingen duidelijk zijn, zullen deze onder het kopje wedstrijddetails komen te staan.

Degradatiekandidaten
Vorig seizoen maakten Willem II en SBV Excelsior er een spannende degradatiestrijd van. Pas op de laatste speeldag speelden de Kralingers zich definitief veilig en moesten de Brabanders zich op gaan maken voor de nacompetitie. Uiteindelijk bleven zij na onder meer een dubbele confrontatie met rivaal NAC Breda behouden voor de Eredivisie. Dit seizoen is Willem II echter nog niet heel goed bezig. Na vijf wedstrijden heeft de ploeg van Erwin van de Looi vier punten. Er werd wel met 1-2 gewonnen op bezoek bij AFC Ajax. De gasten van vanavond zijn terug te vinden in de subtop. Van de eerste vijf wedstrijden wist SBV Excelsior namelijk drie duels te winnen.

Ervaring
SBV Excelsior roerde zich afgelopen zomer flink op de transfermarkt. De Rotterdammers wisten zich met name op het middenveld flink te versterken. Zo spelen routiniers Anouar Hadouir en Ryan Koolwijk samen met Luigi Bruins een zeer belangrijke rol op het middenveld. Voorin zijn ook enkele nieuwe namen terug te vinden, die zich in de beginfase van het seizoen aan de Nederlandse competitie laten zien. Terell Ondaan speelde vorig seizoen nog in dienst van tegenstander Willem II en ook Fredy Ribeiro en Mike van Duinen zijn nieuwe op Woudestein.