0 : 1 Torinfos in de Ticker Sam Larsson 8. / dir. vrije trap
0 : 2 Torinfos in de Ticker Henk Veerman 68. / Schot met rechts
0 : 3 Torinfos in de Ticker Arber Zeneli 77. / Schot met rechts

Toch nog twee minuten blessuretijd in Kerkrade.
90'
We zitten in de laatste minuut van de wedstrijd, krijgen we nog blessuretijd?
86'
Heerenveen lijkt de wedstrijd rustig uit te spelen. De Friezen hebben weinig zin meer om moeite te doen.
83'
Kansje voor invaller Paulissen, maar hij kopt de vrije trap van Auassar over het doel.
83'
Nog een kleine tien minuten in Kerkrade. Kan Roda JC nog wat terug doen?
81'
Ook Heerenveen is uitgewisseld. Caner Çavlan komt voor St. Juste.
81'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Caner Çavlan
81'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Jerry St. Juste
77'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:3 door Arber Zeneli
Zeneli begint aan een heerlijke solo op de linkerflank. De Zweed haalt vervolgens uit met rechts en schiet de bal in de verre hoek: 0-3.
77'
Luciano Slagveer komt bij Heerenveen voor Larsson.
76'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
76'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Sam Larsson
75'
Geel-rode kaart voor Shay Facey (sc Heerenveen)
Ook Facey moet het veld verlaten. De Engelsman begaat een stomme overtreding op invaller Paulissen en krijgt zijn tweede gele kaart van Nijhuis.
73'
Roda JC is uitgewisseld. Mitchel Paulissen komt voor Rosheuvel.
72'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
72'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mikhail Rosheuvel
68'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:2 door Henk Veerman
Daar is de beslissing. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt door Frederic Ananou weggewerkt, maar de verdediger van Roda JC schiet de bal tegen invaller Veerman aan, waardoor de bal in het doel vliegt.
66'
Gele kaart voor Ard van Peppen (Roda JC Kerkrade)
Van Peppen deelt een schop uit aan Larsson en krijgt geel van Nijhuis.
65'
Roda JC krijgt een hoekschop... Het is pas 0-1 voor Heerenveen, dat zou wat zijn!
63'
Heerenveen heeft twee man meer, maar tot grote uitgespeelde kansen komen de Friezen voorlopig niet.
61'
Heerenveen-trainer Jurgen Streppel brengt een extra spits. Henk Veerman komt voor Van Amersfoort.
61'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
61'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
59'
Gele kaart voor Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
Jerry St. Juste is het niet eens met een beslissing van Nijhuis en gaat op de bon. Niet erg verrassend.
58'
Wissel bij Roda JC. Farshad Noor komt voor De Silva.
58'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Farshad Noor
58'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Daniel De Silva
57'
Heerenveen heeft nog ruim een half uur om aan het doelsaldo te werken, maar de bal wil voorlopig maar niet goed vallen.
55'
Roda JC kan enkel tegenhouden. Het is sc Heerenveen dat continu in de aanval is. Het is wachten op de 0-2.
53'
Van Amersfoort! De middenvelder had de 2-0 moeten maken. Zeneli brengt - na een goede actie - Van Amersfoort in stelling. Van Amersfoort draait goed weg, maar schiet over.
50'
Komt dat schot! Stijn Schaars probeert het vanaf een meter of 25, maar mikt over.
48'
Bijna de 2-0. Een heerlijke pass van Larsson, die daarmee Van Amersfoort in stelling brengt. Maar de bal springt van zijn voet. Oef...
46'
De bal rolt weer in Kerkrade. Roda JC heeft gewisseld. Verdediger Daryl Werker komt voor aanvaller Church.
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Daryl Werker
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Simon Church
46'
45'
45'
Grote kans voor Roda JC, na een hoekschop krijgt De Silva de kans om te scoren. Maar zijn schot wordt geblokt.
45'
Het publiek is inmiddels nog minder blij met Nijhuis...
44'
Gele kaart voor Shay Facey (sc Heerenveen)
Shay Facey begaat een stomme overtreding en krijgt ook geel van Nijhuis.
43'
Geel-rode kaart voor Christian Kum (Roda JC Kerkrade)
Oh, oh, oh... Reza Ghoochannejhad trekt aan het shirt van zijn directe tegenstander. Kum vraagt om een gele kaart voor de Iraniër. Nijhuis is daar niet blij mee en geeft Kum zijn tweede gele kaart.
41'
Waarschijnlijk laat Nijhuis doorspelen tot de rust en hoopt hij dat het publiek daarna is afgekoeld.
40'
Het publiek blijft doorgaan en de stadionspeaker laat zich weer horen... Gaan we zo staken?
38'
Het Limburgse publiek is niet blij met Nijhuis en laat zich horen. De stadionspeaker vraagt of het publiek wil stoppen met de kwetsende spreekkoren.
38'
Kansje weer voor Heerenveen, maar Zeneli schiet voorlangs.
37'
Roda JC neemt de tijd om het spel te maken, maar uiteindelijk spelen de Limburgers toch vaak de bal richting Church, opvallend.
34'
Geel-rode kaart voor Abdul Ajagun (Roda JC Kerkrade)
Wat een oliedomme overtreding van Ajagun. De Nigeriaan ziet net zijn ploeggenoot geel krijgen voor shirtje trekken en doet vervolgens precies hetzelfde. Ajagun moet vertrekken!
34'
Gele kaart voor Christian Kum (Roda JC Kerkrade)
Kum trekt aan het shirt van Zeneli en krijgt geel van Nijhuis. Opzichtige overtreding van Kum.
29'
Gele kaart voor Abdul Ajagun (Roda JC Kerkrade)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Abdul Ajagun. De Nigeriaan was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter en laat dat merken ook. Nijhuis is daar niet van gediend en geeft Ajagun geel.
28'
Komt dat schot! Een afgeslagen bal valt voor de voeten van Zeneli. De aanvaller besluit om meteen te schieten, maar mikt een meter over het doel van Van Leer.
27'
De wedstrijd kan nog altijd alle kanten op, maar Roda JC moet niet tegen een tweede tegentreffer aanlopen, anders wordt het heel erg lastig.
24'
Church moet scoren! De aanvaller uit Wales vergeet Roda JC op gelijke hoogte te schieten. Na een mooie aanval komt de bal via De Silva bij Church terecht. De Welshman heeft tijd en ruimte, maar schiet recht op Mulder af. Dit had de 1-1 moeten zijn.
21'
Heerenveen is na de treffer van Larsson tot leven gekomen. Roda JC heeft het nog steeds moeilijk, terwijl Heerenveen jaagt op een tweede treffer.
19'
Schwalbe! Simon Church gaat liggen in het strafschopgebied en kijkt vragend naar scheidsrechter Bas Nijhuis, maar de Welshman krijgt geen penalty van de leidsman. Terecht.
16'
Roda JC was in de beginfase de betere ploeg, maar na de goal van Larsson had Roda JC het lastig. De Limburgers komen nu langzamerhand weer terug in de wedstrijd.
15'
Daar is eindelijk Roda JC weer. Daniel De Silva krijgt de bal van Ard van Peppen en draait slim weg bij zijn directe tegenstander. De Silva schiet op doel, maar recht op Mulder af.
13'
Weer wordt sc Heerenveen gevaarlijk. Een voorzet van Arber Zeneli komt voor de voeten van Pelle van Amersfoorst terecht. De middenvelder haalt meteen uit, maar stuit op Roda JC-doelman Benjamin van Leer.
10'
Een vroege achterstand voor Roda JC, dat is slecht nieuws voor de Limburgers. Kan Roda JC snel de gelijkmaker produceren?
8'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:1 door Sam Larsson
Wat een heerlijke treffer van Larsson, zeg. De Zweed neemt een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied. De aanvaller krult de bal over de muur en in het doel: 0-1.
7'
Het spel golft op en neer, maar Roda JC is voorlopig de bovenliggende partij.
3'
Het eerste schot van de wedstrijd komt van Adil Auassar, maar hij brengt daarmee sc Heerenveen-doelman Erwin Mulder niet mee in de problemen.
1'
We zijn begonnen bij Roda JC Kerkrade - sc Heerenveen.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Roda JC Kerkrade tegen sc Heerenveen. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Roda JC

Roda JC is matig begonnen aan de competitie. Na vijf competitiewedstrijden hebben de Limburgers pas drie punten. Roda JC wist dit seizoen nog geen enkele keer te winnen. Drie keer werd er gelijkgespeeld en twee keer verloren de Limburgers. Vitesse (0-1) en Go Ahead Eagles (0-2) waren te sterk voor Roda JC, maar tegen Heracles Almelo (1-1), Ajax (2-2) en Willem II (0-0) werd er een punt gepakt. Een overwinning op sc Heerenveen is belangrijk voor Roda JC, anders moeten de Limburgers dit seizoen mogelijk vechten tegen degradatie.

SC Heerenveen

Heerenveen heeft na vijf competitiewedstrijden acht punten en staat daarmee voorafgaand aan speelronde zes op een zevende plek. De Friezen zullen daar enigszins tevreden mee zijn, maar willen desondanks meer. Heerenveen begon het seizoen met twee gelijke spelen tegen AZ Alkmaar (2-2) en FC Utrecht (2-2), verloor daarna van NEC Nijmegen (1-2), maar wist inmiddels twee keer op rij te winnen. PEC Zwolle (1-0) en FC Twente (3-1) werden verslagen. Als sc Heerenveen ook van Roda JC weet te vinden, dan kan men definitief aansluiten bij de (sub)top van Nederland.

Historie

Op basis van de historie is Roda JC zaterdagavond de favoriet. 23 keer eerder werd het duel Roda JC – sc Heerenveen afwerkt in de Eredivisie. Roda JC wist elf keer te winnen, terwijl sc Heerenveen zeven overwinningen wist te boeken. Vanzelfsprekend werd het ook vijf keer een gelijkspel. Vorig seizoen wist Heerenveen met 2-1 te winnen in Kerkrade. Arber Zeneli en Branco van den Boomen scoorden voor de Friezen. Tom Van Hyfte was trefzeker namens Roda JC.

SC Heerenveen wist vorig seizoen tevens het thuisduel van Roda JC te winnen. Het werd 3-0 dankzij twee doelpunten van Mitchell te Vrede en een goal van Luciano Slagveer. Op 12 mei 2013 won Roda JC voor het laatst in eigen huis van sc Heerenveen. De Hongaar Krisztián Németh, die inmiddels in Qatar speelt, nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening.