20:00 uur
Sparta Rotterdam
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Fran Sol 18. / Kopbal  (Dico Koppers)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Zakaria el Azzouzi 21. / Schot met links  (Janne Saksela)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Darryl Lachman 45. / Schot met rechts  (Elmo Lieftink)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Thomas Verhaar 69. / dir. vrije trap
3 : 2 Torinfos in de Ticker Thom Haye 90. / Schot met links  (Erik Falkenburg)

90'
Willem II kwam als beste uit de kleedkamers en maakte in het eerste gedeelte van de tweede helft de meeste aanspraak op een treffer. Toch was het Sparta dat in de 69ste minuut uit het niets weer op gelijke hoogte kwam. Verhaar pegelde op fraaie wijze een vrije trap binnen en zette daarmee de 2-2 op het scorebord. Ook in de slotfase had Sparta lang de overmacht om zelfs met een zege weg te lopen, maar in de slotfase viel de goal zowaar toch nog aan de andere kant. Invaller Haye schoof binnen op aangeven van Falkenburg om de wedstrijd te beslissen op 3-2. Een typerend einde voor dit duel, dat eigenlijk constant met een verrassing uit de hoek kwam.
90'
90'
Doelpunt voor Willem II, 3:2 door Thom Haye
De man die voor alle vorm van frustratie zorgde toen hij erin kwam zorgt nu voor de beslissing! Falkenburg legt neer bij Haye, die op de goede plek staat om de bal in de verre hoek te schuiven. Toch nog de winnende treffer voor Willem II.
90'
Willem II maakt in de blessuretijd de dienst uit. Komen de Tilburgers nog tot een treffer?
90'
Ook over het eruit halen van Croux is het publiek niet te spreken. Asumah Abubakar moet in de slotfase voor wat reuring gaan zorgen.
90'
Wissel in bij Willem II -> Asumah Abubakar
90'
Wissel uit bij Willem II -> Jordy Croux
89'
Wat een lekkere poging van Floranus! De jonge linksback maakt met een afstandsschot bijna nog de 2-3, maar Lamprou pareert.
87'
Fran Sol wordt er in de slotfase afgehaald, Thom Haye is zijn vervanger. Het publiek kan dat niet waarderen.
87'
Wissel in bij Willem II -> Thom Haye
87'
Wissel uit bij Willem II -> Fran Sol
87'
Sparta maakt in de slotfase de meeste aanspraak op een eventuele winnende treffer. De Rotterdammers weten zich een stuk beter vooruit te voetballen dan bij 2-1.
86'
Pinch-hitter Mathias Pogba, die vorige week al beslissend was met een doelpunt in de laatste minuut, komt in het veld. Hij vervangt doelpuntenmaker Verhaar.
86'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Mathias Pogba
86'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Thomas Verhaar
84'
Nog een kleine tien minuten in Tilburg. Beide ploegen lijken bereid risico te nemen om voor de overwinning te spelen. Krijgen we nog een 3-2?
83'
Gele kaart voor Branco van den Boomen (Willem II)
Invaller Van den Boomen begaat een overtreding en pakt een snelle gele kaart.
82'
Dumfries lijkt geïnspireerd, want hij stoomt op en komt tot een voorzet. De bal belandt bij Goodwin, wiens schuiver wordt gepakt door Lamprou.
81'
Saksela verlaat geblesseerd het veld, Denzel Dumfries komt er na een minuutje of vijf aan instructies in.
81'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Denzel Dumfries
81'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Janne Saksela
78'
Lachman neemt een enorm risico door even te gaan dribbelen in zijn eigen strafschopgebied. Het loopt allemaal goed af.
74'
Gele kaart voor Anouar Kali (Willem II)
Tshimanga trapt vuil na terwijl Croux vrij op doel af lijkt te kunnen gaan. Een oliedomme overtreding, waarvoor nota bene Kali een gele kaart krijgt van Jeroen Manschot.
72'
Elmo Lieftink lijkt licht geblesseerd en staakt de strijd. Zijn vervanger is Branco van den Boomen.
72'
Wissel in bij Willem II -> Branco van den Boomen
72'
Wissel uit bij Willem II -> Elmo Lieftink
69'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:2 door Thomas Verhaar
Daar is toch de gelijkmaker voor Sparta! Een perfecte plek voor een vrije trap van Sparta, en Thomas Verhaar is de man die deze mag nemen. Hij krult de bal fraai om de muur heen en passeert Lamprou, waardoor het eigenlijk uit het niets gelijk staat in Tilburg.
67'
Voor Brogno zit het erop vanavond. Craig Goodwin is zijn vervanger.
67'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Craig Goodwin
67'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Loris Brogno
66'
Nog altijd heeft Sparta moeite om tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. Willem II weet zich met relatief gemak onder de Rotterdamse druk uit te voetballen.
62'
Het is uiterst verboden voor Pastoor om contact te hebben met de bank. Het is dan ook toeval dat de man naast hem op de tribune met een oortje in zit en iemand op de Spartaanse bank eveneens een oortje draagt. Er wordt hooguit muziek geluisterd om te bekomen van deze wedstrijd.
57'
Wederom weet Kortsmit de bal niet met volle kracht weg te werken, maar ditmaal levert het geen gevaar op.
57'
Koppers probeert de bal wederom bij de tweede paal te leggen, na een dieptepass van Katuku Tshimanga. De bal wordt verwerkt tot corner.
53'
Falkenburg en Anouar Kali werken zich gezamenlijk door de defensie van Willem II heen. Laatstgenoemde probeert de beslissende steekpass te geven, maar deze wordt nog net onderschept.
50'
Ook in de tweede helft is de jacht naar een Tilburgs doelpunt wat nadrukkelijk geopend dan die naar een Rotterdamse. Willem II zou de wedstrijd graag op slot willen gooien.
46'
45'
Beide ploegen zijn vanavond gekomen om aan te vallen en dat is vooralsnog goed te merken. Al in de achttiende minuut was het raak voor Willem II, dat via een kopbal van Fran Sol op voorsprong kwam. Drie minuten later was het echter ook weer gelijk, met dank aan een mooie treffer van El Azzouzi. Weer twee minuten later dacht Croux de 2-1 te hebben gemaakt, maar hij raakte de lat vanuit een vrije trap. Die 2-1 kwam er toch nog, vlak voor rust. Lachman schoot knap binnen in een scrimmage voor het doel van Sparta.
45'
45'
Doelpunt voor Willem II, 2:1 door Darryl Lachman
Vlak voor rust is daar toch weer de voorsprong voor Willem II! Een corner van Croux wordt erg matig weggewerkt door Kortsmit, waarna Darryl Lachman de bal voor zijn voeten krijgt. De verdediger heeft nog wel een groep van een stuk of tien mensen te passeren, maar dat doet hij perfect: 2-1 voor de Tilburgers.
44'
Willem II krijgt een vrije op een halve meter van het strafschopgebied. Erik Falkenburg probeert het langs de muur in de korte hoek, maar daar ligt Roy Kortsmit.
41'
Beide ploegen spelen alleen maar met alle gezichten naar voren gericht, maar in deze fase is het aan beide kanten net wat te slordig om tot kansen te komen. We stevenen af op een 1-1 ruststand.
37'
Beide ploegen spelen uiterst opportunistisch en dat levert een heerlijke wedstrijd op. Willem II en Sparta zijn vanavond niet gekomen om een puntje te pakken.
34'
Wat een levensgrote kans voor Fran Sol om zijn tweede te maken! Croux is met een mooie actie voorbij Sherel Floranus en legt af op de Spaanse spits, die helemaal vrijstaat om de 2-1 binnen te schieten. Hij maait echter over de bal heen.
31'
Toch een kleine stilte na de storm nu. Willem II en Sparta moeten even uitpuffen van het veelbelovende eerste halfuur.
27'
Een heerlijke aantal minuten in Tilburg. Het kan alle kanten op vallen momenteel.
23'
De lat voor Willem II!
Maar twee minuten na de snelle gelijkmaker komt de thuisploeg zelfs weer bijna op voorsprong. Heerlijke vrije trap van Jordy Croux, maar deze spat op de lat uiteen.
21'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:1 door Zakaria el Azzouzi
Daar is al snel de gelijkmaker voor Sparta! Willem II lijdt slordig balverlies, waardoor een pass van Saksela genoeg is om El Azzouzi weg te sturen. Hij omspeelt zijn directe tegenstander en mikt de bal knap in de verre hoek: 1-1.
18'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Fran Sol
Daar is de openingstreffer voor Willem II! Een uitstekende aanval van de Tilburgers, die een combinatie aan de linker zijkant bekronen tot goal. Dico Koppers omspeelt met een goede actie Janne Saksela en bereikt met een perfect afgemeten voorzet Fran Sol, aan wie je dat klusje wel kunt overlaten. Hij kopt de 1-0 binnen.
14'
Een behouden begin aan deze wedstrijd. Sparta lijkt met een duidelijkere strategie naar Tilburg afgereisd te zijn.
10'
Verraderlijk moment voor het doel van Willem II. Sparta heeft veel man gepositioneerd bij doelman Kostas Lamprou bij een corner van Thomas Verhaar, om gebruik te maken van zijn zwakte. De Griek laat inderdaad even los, maar kan de bal gelukkig voor hem alsnog oppakken.
9'
Fleurige combinatie tussen Stijn Spierings en Loris Brogno. Laatstgenoemde krijgt de bal aangespeeld in het strafschopgebied, maar kan net niet snel genoeg handelen.
7'
Geen verkeerde voorzet van Dico Koppers, de gelegenheidslinksbuiten. De bal komt net niet bij Fran Sol.
7'
Willem II bouwt op, Sparta wacht af. Vooralsnog heeft de thuisploeg twee keer een gaatje gevonden, maar in beide gevallen stond Fran Sol buitenspel.
3'
Sparta zet Willem II in de openingsfase flink onder druk en dwingt de Tricolores de lange bal te spelen.
1'
We zijn onderweg in Tilburg! Wie pakt de belangrijke punten in de degradatiestrijd?
1'
Willem II start vanavond met twee andere spelers in de basis dan vorige week. Op linksbuiten zullen we Dico Koppers terugzien, in plaats van Thom Haye. Daarnaast neemt Erik Falkenburg de plek van Jari Schuurman over.

Sparta-coach Alex Pastoor, die wegens een schorsing niet op de bank zal zitten bij de Rotterdammers, heeft ook niet stilgezeten bij het bij elkaar puzzelen van zijn opstelling. Na de slijtageslag in Volendam op dinsdag heeft hij besloten tot het wijzigen van vijf plekken. Dat biedt Janne Saksela, Bart Vriends, Kenneth Dougall, Loris Brogno en Zakaria el Azzouzi de mogelijkheid om weer in de basis te staan.
De kersverse halvefinalist in de beker, Sparta Rotterdam, mag na de slijtageslag in Volendam gelijk weer op vrijdag in actie komen. Willem II is de gastheer bij de opening van speelronde twintig, in een duel dat veel invloed kan hebben op de degradatiestrijd. Het verslag van dit affiche wordt gedaan door Nino Vermeulen.

Willem II wil vrije val voorkomen
Na een serie van vijf ongeslagen wedstrijden voor de winterstop is Willem II inmiddels weer begonnen met nederlagen lijden. De eerste wedstrijd na de winterstop, thuis tegen NEC, eindigde in een teleurstellende 0-1. Ook tegen Feyenoord bleek het niet opgewassen, hoewel de Tricolores nog erg dicht bij een resultaat kwamen in De Kuip. Een goal van Jens Toornstra was genoeg voor de koploper. Het levert Willem II plek twaalf op de ranglijst op. Toch moet het blijven oppassen voor de achtervolgers, want de degradatiestreep is maar twee punten verderop. Wedstrijden als deze zijn cruciaal om het hoofd boven water te houden.

Ook Sparta kijkt naar beneden
Het verhaal voor Sparta is vergelijkbaar met die van de Tilburgse tegenstander. De Rotterdammers staan met één punt minder een plekje lager op de ranglijst, betekende dat de degradatiestreep ook voor de Spartanen in de buurt ligt. De ploeg van Alex Pastoor, die voor dit duel nog altijd geschorst is, zal met de nodige vermoeidheid afreizen naar Brabant. Na de knappe 1-1 remise op bezoek bij AZ speelde Sparta een zware midweekse wedstrijd tegen Volendam, in de strijd om een halvefinaleticket in de KNVB beker. Na 120 minuten voetballen en een penaltyserie mochten de Rotterdammers zich halvefinalisten noemen. Het betekent wel dat ze wellicht niet voor de volle honderd procent fit zijn op deze vrijdagavond.

Toen Sparta en Willem II elkaar eerder dit seizoen tegenkwamen in de negende speelronde, zorgde dat voor een leuke partij. Willem II leek lang op weg naar de zege op bezoek op het Kasteel, maar in de slotfase kwam de thuisploeg toch nog langszij. Na de 1-2 van Craig Goodwin ruim twintig minuten voor tijd was Thomas Verhaar in de blessuretijd verantwoordelijk voor de gelijkmaker van de Rotterdammers. Een vergelijkbare wedstrijd in het Koning Willem II Stadion zou niet ongewenst zijn.

Om acht uur trappen we af in Tilburg, waar Jeroen Manschot de arbitrage verzorgt. De opstellingen van beide teams worden ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt onder de wedstrijddetails.