(Heenwedstrijd 0:3)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Carlos Bacca 22. / Schot met rechts  (Éver Banega)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Daniel Carriço 27. / Schot met rechts  (Coke)

90'
De wedstrijd was al gespeeld en het tweede bedrijf werd daardoor nooit meer spannend. Fiorentina probeerde het wel en kreeg via Salah en voornamelijk Josip Iličič nog mogelijkheden tot een eretreffer. Laatstgenoemde miste echter ook nog een strafschop voor de Italianen. Zodoende eindigde de wedstrijd zoals het bij rust al stond in 0-2.
90'
90'
Er komen nog minimaal twee minuten speeltijd bij in de tweede helft.
87'
De tank is leeg bij beide teams, de wedstrijd zit erop. Fiorentina heeft het geprobeerd maar blijft met lege handen achter. Sevilla heeft zich getoond als een volwaardige club die meerdere disciplines van het voetbal beheerst.
85'
Wissel in bij ACF Fiorentina -> Andrea Lazzari
85'
Wissel uit bij ACF Fiorentina -> Borja Valero
84'
De eindfase nadert in Firenze. De weg naar Warschau gaat vanavond eindigen voor de Italianen. Sevilla vervolgt ook na deze wedstrijd de weg naar succes en gaat hoogstwaarschijnlijk de strijd aan met Dnipro in de finale van de Europa League.
80'
Opnieuw een kans voor Josip Iličič! Na een fraai steekballetje van invaller Milan Badelj mag de Sloveense vervanger van Mario Gómez opnieuw een poging wagen op het doel. De uitgekomen doelman Rico maakt echter zijn doel zo klein dat het schotje van Iličič niet om de goalie heen kan.
78'
Ook vanavond heeft Sevilla weer laten zien ontzettend effectief te kunnen zijn. Net als vorige week hebben de Spanjaarden maar weinig kansen nodig om tot doelpunten te komen. Carlos Bacca en Aleix Vidal loeren enorm op de kansen en blijken scherpschutters in de afronding.
75'
Mocht Sevilla de Europa League finale ook daadwerkelijk winnen op woensdag 27 Mei kwalificeren de Spanjaarden zich direct voor de Champions League.
74'
Wissel in bij Sevilla FC -> Reyes
74'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Vitolo
72'
Zo gaat ook aanvoerder Reyes nog in het veld komen. Dat is tevens de derde en laatste wissel van coach Unai Emery van Sevilla.
70'
Nog twintig minuten te spelen in Stadio Artemio Franchi. Gaat Fiorentina het toch nog lukken om een goal te maken tegen Sevilla in dit tweeluik? Of houdt uitblinker Sergio Rico opnieuw de nul?
70'
Wissel in bij Sevilla FC -> Kevin Gameiro
70'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Carlos Bacca
67'
Wissel in bij ACF Fiorentina -> Milan Badelj
67'
Wissel uit bij ACF Fiorentina -> Mati Fernández
66'
Penalty gemist door Josip Iličič, ACF Fiorentina
Oh oh oh, wat een avond voor de Italianen. Ook een poging van elf meter is niet besteed aan Fiorentina. De inzet van de Sloveense spits gaat huizenhoog over het doel van Sergio Rico.
66'
Penalty Fiorentina! David Pizarro wordt van achteren aangetikt door Grzegorz Krychowiak en de bal gaat op de stip.
65'
Weinig kansen, mogelijkheden en opheffing voorlopig in de tweede helft. Sevilla vind het wel best en Fiorentina lukt het simpelweg niet om door het Spaanse blok te komen.
62'
Dnipro komt zelfs op voorsprong in eigen huis: 1-0. Zo wordt de kans op een finale tussen de Oekraïners en Sevilla nog groter.
60'
Daar was wellicht de kans op de 0-3. Carlos Bacca ontglipt opnieuw aan de defensie van Fiorentina waarna de Colombiaan de bal te scherp voorzet richting Aleix Vidal.
58'
Ook een eretreffer is voorlopig niet aan de Italianen besteed. Het kan zomaar zo zijn dat de pas 21-jarige keeper Rico een mooie overstap mag maken binnen enkele jaren. De sluitpost van Sevilla komt enorm zelfverzekerd over en schittert met fantastische reflexen.
56'
De wedstrijd kabbelt een beetje voort. De titelhouder heeft weinig fut meer in de benen en Fiorentina simpelweg geen overmacht tot aanvallen.
55'
Wissel in bij Sevilla FC -> Iborra
55'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Éver Banega
52'
Grote kansen voor Fiorentina! Mohamed Salah lost een strak schot van vanaf de zestien meter op het doel van Sevilla. Doelman Sergio Rico houdt tegen waarna de rebound is bestemd voor Josip Iličič. De Spaanse doelman is echter zo snel weer op de voet dat ook de tweede inzet wordt gekeerd.
52'
De Paarshemden proberen de witte muur van Sevilla te slechten maar vinden voorlopig weinig gaten in de hechte defensie
50'
Gele kaart voor Borja Valero (ACF Fiorentina)
De Spanjaard in Italiaanse dienst krijgt de gele prent wegens een schwalbe in het strafschopgebied van Sevilla.
49'
Sevilla zal het zeer rustig aan doen in de tweede helft met het oog op de Spaanse competitie. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft het team een achterstand van drie punten op concurrent Valencia.
46'
De tweede helft is begonnen in Stadio Artemio Franchi. Fiorentina zorgt vrijwel direct voor gevaar na een indraaiende vrije trap van Fernández.
46'
Wissel in bij ACF Fiorentina -> Manuel Pasqual
46'
Wissel uit bij ACF Fiorentina -> José Basanta
46'
45'
In een aantrekkelijke eerste helft heeft een zeer effectief Sevilla de strijd al beslist. Met twee doelpunten in het eerste half uur is het al zeker wie de finale gaat halen. Fiorentina heeft namelijk nog zes doelpunten nodig in de tweede helft om door te gaan. De doelpunten aan Spaanse kant ontstonden beiden uit een vrije trap en kwamen op naam van Carlos Bacca en Daniel Carriço.
45'
44'
Zo hebben de Italianen hun kansjes gehad maar niet weten te scoren. Sevilla is juist zeer effectief en heeft uit beide kansen een doelpunt gemaakt: 0-2.
42'
Mooi schot van Salah! De Egyptenaar van Fiorentina creëert de ruimte voor zichzelf om vervolgens vanaf ongeveer twintig meter uit te halen. Sergio Rico duikt maar ziet de inzet van Mohamed Salah naast het doel verdwijnen.
40'
In Oekraine is het overigens nog 0-0. Dat betekent bij deze stand een finale tussen het Spaanse Sevilla en Dnipro Dnipropetrovsk.
37'
Kans voor Fiorentina! Een langlopende aanval over veel schijven belandt op het einde bij Mati Fernández aan de linkerkant van het strafschopgebied. De Argentijnse middenvelder in Italiaanse dienst kapt, draait, maar schiet hoog over het doel van Rico.
34'
Gele kaart voor Éver Banega (Sevilla FC)
De middenvelder blokkeert een veelbelovende counter van Fiorentina en incasseert ook geel.
34'
Fraaie actie van Éver Banega die in het strafschopgebied van Fiorentina enkele tegenstanders omspeelt en vervolgens probeert te schieten. Het schot van de Argentijnse middenvelder van Sevilla wordt gesmoord en is een prooi voor doelman Neto.
31'
Fiorentina zal in de komende zestig minuten nog zes goals moeten maken wil het alsnog via een Houdini-act de finale van de Europa League bereiken.
29'
Lekker afstandsschot van Pizarro! De Chileen David Pizarro besluit het eens van buiten de zestien te proberen. Het schot van de middenvelder van Fiorentina is hard maar wordt opnieuw knap tegengehouden met een sierlijke duik door Sergio Rico.
28'
Sevilla gaat zo opnieuw naar de Europa League finale. De titelhouder won de beker vorig jaar na strafschoppen in Turijn tegen Benfica. Dit jaar zal Napoli of Dnipro de opponent zijn in het Poolse Warschau.
27'
Doelpunt voor Sevilla FC, 0:2 door Daniel Carriço
Nu is de strijd helemaal beslist, Sevilla komt al binnen een half uur op 0-2. Weer komt de goal vanuit een vrije trap, nu van wel heel ver. Bij de tweede paal wordt de bal teruggelegd waarna Daniel Carriço de bal allen maar binnen hoeft te glijden.
26'
Gele kaart voor Stefan Savić (ACF Fiorentina)
Alweer de tweede gele kaart van de avond na een licht vergrijp ter hoogte van de middenlijn.
26'
Mocht Napoli vanavond winnen bij Dnipro dan krijgen we net als in de Champions League finale een eindstrijd tussen een Spaans en Italiaans team.
23'
Zo staat het al, wellicht tegen de verhoudingen in, 0-1 in Italië. Fiorentina dient minimaal vijf goals te maken om een kans te behouden op de Europa League finale.
22'
Doelpunt voor Sevilla FC, 0:1 door Carlos Bacca
Uit de vrije trap vervolgens is de Columbiaanse spits Bacca attent bij de eerste paal. Vanaf rechts komt de bal laag voor het doel waarna sluipschutter Bacca attent is en eerder dan zijn opponenten: 0-1. Het lijkt al over en sluiten in Firenze.
21'
Gele kaart voor David Pizarro (ACF Fiorentina)
Donkergele kaart voor de oude Chileense middenvelder van Fiorentina. Met een harde overtreding zorgt Pizarro voor een vrije val bij Aleix Vidal.
19'
Fiorentina moet hopen op minimaal een doelpunt in de eerste helft en tegelijkertijd een schoon eigen doel. Dan is er wellicht nog wat mogelijk in het tweede bedrijf van de wedstrijd.
16'
Kopbal van Gonzalo Rodríguez! Wat een fantastisch harde kopbal en een dito redding van Sergio Rico. De corner wordt genomen door Mohamed Salah waarna aanvoerder Gonzalo van Fiorentina zijn inzet met het hoofd keurig gered ziet worden door de goalie van Sevilla.
14'
Het eerste kwartier van de wedstrijd zit er bijna op. Er vallen nog geen grote mogelijkheden te noteren. Het initiatief ligt in ieder geval bij de Italianen uit Firenze.
11'
Zoals al gezegd ontbreekt aanvoerder Reyes vandaag in de basisopstelling. Zijn vervanger, Coke, neemt direct de aanvoerdersband van hem over. Natuurlijk is er wel een grote kans dat de oud speler van Arsenal nog in gaat vallen vanavond.
8'
Het spelbeeld is duidelijk, Sevilla consolideert de al opgebouwde 3-0 voorsprong en Fiorentina valt aan naar hartenlust. Vooral de beweeglijkheid voorin met Joaquín, Mohamed Salah en Josip Iličič moeten de Italianen naar doelpunten leiden.
5'
Het duel is gelijk voortvarend van start gegaan. Bij Fiorentina zijn de intenties duidelijk, vanaf minuut één moet er druk worden gezet op de tegenstander.
3'
Het Stadio Artemio Franchi is vanavond goed gevuld en erg sfeervol. De Italiaanse supporters lijken ondanks de slechte uitgangspositie positief gestemd en hoopvol op een goede afloop.
1'
Daar wordt Sevilla al bijna gevaarlijk uit een corner. De voorzet vanaf links bij de tweede paal kan echter niet aangeraakt worden waardoor het gevaar is geweken.
1'
De wedstrijd is in gang gezet en staat vanavond onder leiding van de Sloveense scheidsrechter Damir Skomina.
1'
Fiorentina-coach Vincenzo Montella heeft zijn basis op drie plaatsen gewijzigd. José Basanta, David Pizarro en Josip Iličič krijgen de voorkeur boven respectievelijk Nenad Tomović, Milan Badelj en Mario Gómez. Bij Sevilla is er weinig redenen tot wisselingen in de startopstelling. Enkel Coke start in plaats van de ervaren Reyes.

Welkom bij de tweede wedstrijd in de halve finale van de Europa League tussen Fiorentina en Sevilla. De Spanjaarden wonnen het eerste duel in eigen stadion met 3-0 en lijken daardoor zo goed als zeker voor een finaleplaats. Echter geven Italianen nooit op en gaan ze vanavond vanaf 21.05 uur alles geven om alsnog een ticket voor de finale in Warschau te bemachtigen. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van dit duel in Firenze. Rond de klok van kwart over acht worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

ACF Fiorentina
Het team van coach Vincenzo Montella zal vanavond in eigen huis alle zeilen bij moeten zetten om een finaleplaats af te dwingen. Fiorentina moet namelijk minimaal drie keer scoren om de 3-0 nederlaag in Sevilla weg te poetsen. Daarnaast mogen de Italianen geen tegendoelpunt incasseren. Als grote voorbeeld zal Juventus worden genomen. Als outsider zorgde de Italiaans kampioen namelijk voor een verrassing door de Spaanse opponent Real Madrid uit te schakelen in de halve finale van de Champions League.

De Paarshemden moeten het vanavond in het Stadio Artemio Franchi doen zonder Micha Richards en Manuel Vargas. Beide spelers kampen met blessures sinds afgelopen weekend. De generale was in ieder geval goed voor vanavond. Bij Empoli werd met een veredeld B-team gewonnen met 2-3 door onder andere twee doelpunten en een assist van Josip Iličič. Met de doelpunten zit het dus goed maar het eigen doel dient wel schoon gehouden te worden.

Sevilla FC
De titelhouder van de UEFA Europa League mag zich opmaken voor een tweede finale op rij. Door de 3-0 overwinning in eigen huis kan het bijna niet meer misgaan voor het team van coach Unai Emery. Toch moeten de Spanjaarden waken voor onderschatting. Vorig seizoen werd Valencia namelijk thuis op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Maar in de uitwedstrijd in Mestalla kreeg Sevilla het nog enorm lastig waarna een laat doelpunt volstond voor een finaleplaats (3-1).

Sevilla hoopt dat Aleix Vidal het vanavond weer op zijn heupen krijgt. De Spaanse middenvelder scoorde vorige week twee maal in de thuiswedstrijd tegen Fiorentina. Mocht Sevilla vanavond een keer scoren moet de Italiaanse opponent minimaal vijf keer scoren om alsnog de finaleplaats binnen te slepen. De kans op dit scenario is echter zo klein dat het vertrouwen bij de Spanjaarden hoog is. Wordt het een Houdini-act van Fiorentina of gaat Sevilla wederom naar de finale van de Europa League?