24.04.2015 12:20

EL: Sevilla - Fiorentina, Napoli - Dnipro

De halve finales in de Europa League zijn bekend. Vrijdagmiddag werd in Nyon de loting verricht en werd Sevilla aan Fiorentina gekoppeld. SSC Napoli treft Dnipro Dnipropetrovsk, dat Ajax eerder uitschakelde.

De eerste halve finales worden op 7 mei gespeeld. Dan ontvangt Sevilla Fiorentina en gaat Dnipro Dnipropetrovsk op bezoek bij Napoli. Een week later volgen de returns. De finale wordt op 27 mei gespeeld in Warschau.

Titelverdediger Sevilla schakelde Zenit St. Petersburg uit. In Spanje won Sevilla met 2-1 en donderdag eindigde de return in Rusland onbeslist: 2-2. 
Dnipro Dnipropetrovsk had in twee duels met Club Brugge genoeg aan één doelpunt. In België werd niet gescoord en donderdag maakte Dnipro Dnipropetrovsk het enige, beslissende doelpunt.

In de kwartfinale maakten Dinamo Kiev en Fiorentina het spannend. Na de 1-1 in Kiev wonnen de Italianen de return met 2-0.

SSC Napoli beleefde onverwachts een eenvoudige kwartfinale. De Italianen waren veel te sterk voor VfL Wolfsburg. In Duitsland werd het maar liesft 1-4, daarom was de return een formaliteit. Die eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner