1 : 0 Torinfos in de Ticker Mario Gómez 43. / Schot met rechts  (Joaquín)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Juan Vargas 90. / Schot met links

90'
Doelpunt voor ACF Fiorentina, 2:0 door Juan Vargas
Dan is het alsnog raak voor Fiorentina. Invaller Juan Vargas komt door op links en krijgt veel ruimte. Dinamo Kiev neemt veel risico en betaalt daar nu de prijs voor. Vargas ramt de bal vanaf links in de verre hoek en maakt zo aan alle spanning een einde.
90'
Nog vier minuten blessuretijd en Dinamo Kiev heeft eindelijk door dat Fiorentina onzeker is geworden door de huidige tussenstand. De Oekraïners nemen ontzettend veel risico.
88'
Wissel in bij ACF Fiorentina -> Juan Vargas
88'
Wissel uit bij ACF Fiorentina -> Mohamed Salah
86'
Fiorentina moet toch op gaan passen hoor. Dinamo Kiev neemt ontzettend veel risico in de laatste vijf minuten en komt zowaar tot doelman Neto. Andriy Yarmolenko schiet via een tegenstander in het zijnet en zojuist werd een afgeslagen corner richting de linkerhoek gewerkt. De goalie van Fiorentina toont zich echter, na 85 saaie minuut, scherp.
84'
Wissel in bij ACF Fiorentina -> Alberto Aquilani
84'
Wissel uit bij ACF Fiorentina -> David Pizarro
83'
Mati Fernández heeft de 2-0 op zijn schoen, maar Shovkovskiy komt goed van zijn lijn. De doelman van Dinamo Kiev wacht op de aanname van de middenvelder en zit er dan bovenop als deze aanname niet geweldig is.
79'
Wissel in bij ACF Fiorentina -> Milan Badelj
79'
Wissel uit bij ACF Fiorentina -> Borja Valero
74'
Hoe zal het publiek in het stadion zitten vanavond? Zijn de mensen blij dat hun cluppie zo domineert in Europa, of willen ze meer doelpunten zien? Als Fiorentina het vizier iets meer op scherp had staan, kon de tussenstand ook 5-0 zijn nu.
71'
Dinamo Kiev is klaar met wisselen. De ploeg heeft nu alle kaarten op tafel gelegd en moet hopen op een doelpunt in de komende twintig minuten. Lukt dit, dan volgt er een verlenging.
69'
Wissel in bij Dinamo Kiev -> Sergiy Sidorchuk
69'
Wissel uit bij Dinamo Kiev -> Vitaliy Buyalskiy
66'
Het blijft toch opvallend hoeveel kansen Fiorentina krijgt, maar ook nodig heeft. De Italianen hadden het duel allang op slot moeten gooien, maar nu blijft het nog een beetje spannend in Florence.
63'
Wissel in bij Dinamo Kiev -> Vladislav Kalitvintsev
63'
Wissel uit bij Dinamo Kiev -> Younès Belhanda
60'
De overige clubs die kans maken op een plek in de halve finale zijn: Sevilla, Zenit St. Petersburg, Dnipro Dnipropetrovsk en Club Brugge, Napoli en VfL Wolfsburg.
57'
De regie ligt volledig in de handen van Fiorentina, dat zichzelf echter nog niet weet te belonen met een 2-0. In dat geval is het avontuur van Dinamo Kiev in Europa echt voorbij, nu schijnt er nog een heel klein lichtje aan het einde van de tunnel.
54'
Nee, Dinamo Kiev zal zich niet mogen melden in de halve finale van de Europa League. De ploeg bracht al niets met elf man op het veld, nu ze één mannetje minder hebben is het eenrichtingsverkeer.
49'
De paal staat een vroege, tweede treffer van Fiorentina in de weg! Salah zoekt van dichtbij de verre hoek, maar Danilo Silva voorkomt de inzet. De verdediger van Dinamo Kiev werkt de bal van dichtbij echter richting zijn eigen doel, maar de bal eindigt op de rechterpaal.
46'
45'
Dinamo Kiev krijgt een Italiaans pak op de broek van Fiorentina. De thuisploeg is veel sterker dan de ploeg van Lens, die toen er voor rust werd geblazen niet meer op het veld stond. De Nederlander kreeg zijn tweede gele kaart na een schwalbe. Daarvoor had hij voor een harde charge zijn eerste prent gekregen. Vlak voor rust profiteerde Gómez van de overtalsituatie door bij de tweede paal een bal rustig binnen te werken: 1-0.
45'
45'
Bijna de 2-0!
Nenad Tomović krijgt veel ruimte op rechts, maar gaat in de zestien voor het schot in de lange hoek. De bal gaat voorlangs, maar misschien had de verdediger wel een mannetje voor het doel moeten zoeken.
45'
Wissel in bij Dinamo Kiev -> Oleg Gusev
45'
Wissel uit bij Dinamo Kiev -> Łukasz Teodorczyk
45'
Dinamo Kiev moest al één keer scoren om door te gaan richting de halve finale en dat is nu niet veranderd. Als ze nu scoren gaan ze echter voor de verlenging. Feit is wel dat als Dinamo Kiev twee keer scoort nu, Fiorentina ook meteen twee keer moet scoren.
43'
Doelpunt voor ACF Fiorentina, 1:0 door Mario Gómez
En Fiorentina profiteert meteen van het mannetje meer op het veld! Gómez kreeg al een grote kans in de eerste helft, nu is hij wel trefzeker. De Duitser staat vrij bij de tweede paal na een voorzet vanaf links en de spits scoort op een vreemde manier. Hij lijkt de bal aan te willen nemen, maar ziet dat de bal direct in de linkerhoek belandt: 1-0!
40'
Geel-rode kaart voor Jeremain Lens (Dinamo Kiev)
Onee Lens, wat ben je toch dom bezig!! De Nederlander kreeg na een harde tackle al geel in de veertiende minuut, nu maakt hij een schwalbe en probeert hij een penalty te versieren. De scheidsrechter trapt er niet in en geeft, zoals volgens de regels, een gele kaart.
36'
Ondanks de aanvallende aspiraties van Fiorentina heeft de club uit de Serie A genoeg aan een doelpuntloos gelijkspel vanavond. Met het uitdoelpunt dat in de heenwedstrijd werd gescoord (het werd 1-1 in Oekraïne), gaat Fiorentina door.
32'
Dinamo Kiev weet de bal nu wat meer in de ploeg te houden. De uitploeg kan even op adem komen met wat balletjes breed.
29'
Salah kwam in de winterstop over van Chelsea als huurling en heeft inmiddels zeven keer gescoord in zeventien wedstrijden voor Fiorentina. De Italianen kunnen volgend seizoen ook gebruik maken van de Egyptenaar, want hij werd voor anderhalf seizoen gehuurd.
26'
Het is niet voor te stellen dat Dinamo Kiev schadevrij de rust haalt. De ploeg staat met de rug tegen de muur, terwijl Fiorentina prima door blijft combineren rond de zestien van de uitploeg.
22'
Fiorentina gaat vrolijk verder in de vorm van Gómez, die zich los wrikt van de verdediging, maar daarbij wel zijn balans verliest. De sterke aanvaller weet echter nog wel te schieten en plaatst de bal hoog, maar Shovkovskiy heeft op het schot van tien meter een goed reflex als antwoord.
18'
Misverstand tussen Lens en Antunes in de aanvallende linie. De aanvaller ziet zijn linksback diep gaan, maar de Portugees houdt zijn loopactie opeens in. Lens ziet dit te laat, waardoor hij de bal knullig over de achterlijn speelt. Tekenend voor de eerste twintig minuten van de Oekraïense formatie.
16'
Door de gele kaart die Lens zojuist kreeg, mist hij sowieso de volgende Europese wedstrijd. Als Dinamo Kiev dus doorgaat naar de halve finale, mist de Nederlander de heenwedstrijd. De schorsing blijft staan, dus als de ploeg nu uitgeschakeld wordt, zal Lens de volgende Europese wedstrijd van Kiev of zijn nieuwe werkgever moeten missen.
14'
Gele kaart voor Jeremain Lens (Dinamo Kiev)
Nou, we zien voor het eerst Jeremain Lens, maar dan in negatief opzicht. De Nederlander krijgt in het eerste kwartier al een gele kaart na een harde charge op Mati Fernández.
13'
Zo is het eerste kwartier opwindend te noemen, maar vooral voor het thuispubliek. In Oekraïne zitten ze op dit moment te bibberen, want het is wachten op de 1-0.
11'
Nog steeds niet, wat een kansenfestijn!!
Joaquín mag ver komen in de aanvallende linie, maar legt op het laatste moment af op Borja Valero. Met een lage trap zoekt de middenvelder het doel, maar via een verdediger van Dinamo Kiev hobbelt de bal richting de rechterhoek. Shovkovskiy gaat de verkeerde kant op, maar de goalie ziet de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal rollen.
9'
Wat een aanvalsspel van Fiorentina, de lat!
De Italianen zijn furieus begonnen aan deze wedstrijd. Marcos Alonso krijgt de bal op de rand van de zestien en met zijn linkerbeen vindt hij het doel. Shovkovskiy is kansloos, maar via de onderkant van de lat stuitert de bal op de lijn terug het veld in.
5'
Doelpunt Fiorentina afgekeurd!
Mario Gómez kan de rebound meepikken na een schot van Borja Valero, maar de Duitse aanvaller stond buitenspel toen zijn collega het doel onder vuur nam. Oleksandr Shovkovskiy gaf de rebound weg, maar wordt gered door de assistent met de vlag.
4'
Het is Fiorentina dat de openingsfase pakt met aanvallend voetbal. Dinamo Kiev komt nog niet aan voetballen toe in Italië.
1'
Na de Champions League zakken we een etage in het Europese voetbal. De kwartfinales van de Europa League worden donderdag afgesloten. Onder andere Dinamo Kiev en Fiorentina strijden tegen elkaar voor een plek in de halve finale. Mijn naam is Jos Boesveld en ik volg deze wedstrijd in Italië voor jullie.

De vorige wedstrijd
Een week geleden eindigde de wedstrijd in Oekraïne in een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg kwam via Jeremain Lens op een voorsprong, het schot van de Nederlander werd aangeraakt en belandde zo achter de doelman van de Italianen, maar in de laatste minuut leverde een slotoffensief van Fiorentina de gelijkmaker van Khouma Babacar op. Hierdoor heeft de ploeg uit de Serie A de beste uitgangspositie in de wedstrijd van vanavond. Met het uitdoelpunt in Oekraïne heeft de ploeg genoeg aan een doelpuntloos gelijkspel in eigen huis.

Prestaties in eigen land
Fiorentina zal nog flink wat moeten presteren in de eigen competitie om ook maar in één Europese competitie uit te komen volgend seizoen. De Italianen staan momenteel op de zesde plek. Dit is niet genoeg voor ook maar de voorrondes van de Europa League. Daarvoor moet het één plekje stijgen op de ranglijst. Dit is geen onmogelijke opgave, want de huidige nummer vijf van de competitie is Sampdoria en die ploeg heeft maar één puntje meer dan de formatie uit Florence. Er worden nog zeven wedstrijden gespeeld in de Serie A.

In Oekraïne heerst er op dit moment maar één ploeg en dat is Dinamo Kiev. De ploeg staat bovenaan met vijf punten voorsprong op Shakhtar Donetsk. De kleine competitie in Oost-Europa bestaat uit 26 wedstrijden, waarvan er nog zes afgewerkt moeten worden. In die zes duels speelt Dinamo Kiev nog tegen de concurrent uit Donetsk, maar wordt er ook nog gespeeld tegen de nummer drie Dnipro Dnipropetrovsk. Mocht de ploeg van Lens de eerste plaats vast weten te houden, dan speelt het volgend seizoen in de Champions League.

Fiorentina en Dinamo Kiev schakelden in de knock-outfase niet de minste ploegen uit. De club uit Italië rekende af met Tottenham Hotspur en AS Roma, terwijl Dinamo Kiev zich ten koste van EA Guinkamp en Everton plaatste voor de kwartfinale. Het voordeel ligt weliswaar in handen van Fiorentina, dat een uitdoelpunt te pakken heeft en in eigen huis speelt, maar als de Oekraïners één keer scoren kan de helft van het voordeel de deur uit. Het wordt dus een mooie strijd in Zuid-Europa. De opstellingen vind je rond acht uur hier.