1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Maksym Bilyi 26. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mitchell te Vrede 38. / Schot met rechts

90'

De tweede helft kende, net als de eerste helft, duidelijk twee gezichten. Het eerste en het laatste kwartier van de wedstrijd waren voor Feyenoord, terwijl het middelste kwartier ook de bal zomaar had kunnen vallen aan de andere kant. In die periode hield Erwin Mulder zijn ploeg in de race. Het laatste kwartier kreeg Feyenoord via Lex Immers, Mitchell te Vrede en Tonny Vilhena nog drie levensgrote kansen, maar alle drie wisten ze op wonderbaarlijke wijze niet te scoren. De 1-1 is voor de Rotterdammers wel een goede uitgangspositie voor de return in de Kuip.
90'
90'
We krijgen er minimaal drie extra minuten bij.
90'
Ongelofelijk! Weer verprutst Feyenoord een grote kans. Ruben Schaken lepelt de bal over de keeper heen naar Tonny Vilhena. De jonge middenvelder kan bij de tweede helft inkoppen in een leeg goal, maar kopt de bal naast.
86'
Gele kaart voor Pylyp Budkovsky (Zorya Lugansk)
De scheidsrechter beoordeelt de val van Budkovsky als een schwalbe en geeft hem daar geel voor.
85'
Weer niet! Ditmaal is het Mitchell te Vrede die alleen op de keeper af lijkt te gaan. Hij krijgt de bal echter niet onder controle, waardoor de verdedigers hem weten te achterhalen en de aanval onschadelijk weten te maken.
83'
Hoe kan je hem missen? Lex Immers mag vanaf twee meter de bal binnen tikken, nadat Karsdorp doorkomt aan de rechterkant. De aanvallende middenvelder schiet de bal echter hoog over.
82'
Ook Luke Wilkshire lijkt uit te vallen met een lichte blessure. Zijn plaatst wordt de laatste tien minuten ingenomen door de jonge Rick Karsdorp.
82'
Wissel in bij Feyenoord -> Rick Karsdorp
82'
Wissel uit bij Feyenoord -> Luke Wilkshire
79'
Het spel van Feyenoord blijft erg slordig. Zorya laat ze wederom aan de bal, maar door onzorgvuldigheid kunnen de bezoekers er niet veel mee.
75'
Na bijna een kwartier mag Feyenoord eindelijk weer een beetje aan aanvallen denken. De wedstrijd lijkt weer iets richting de kant van de Rotterdammers te kantelen, zonder dat ze vooralsnog tot grote kansen zijn gekomen.
71'
Jordy Clasie heeft weer last van zijn hamstring en moet zich laten vervangen door Ruud Vormer.
71'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruud Vormer
71'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jordy Clasie
68'
Weer Mulder. Bij Feyenoord staat iedereen te appelleren voor een mogelijke vrije trap, waardoor Zorya zo op kan stomen richting Mulder. De keeper houdt de bezoekers wederom in de wedstrijd met een goede redding.
66'
De rust keert weer enigszins terug in de wedstrijd. Na de felle storm van Zorya, lijkt er nu weer even een rustigere fase te zijn aangebroken.
63'
De tweede helft lijkt een exacte kopie van de eerste helft. Na een gematigd eerste kwartier, kruipt Zorya ineens uit haar schulp. Al vijf minuten lang is de thuisploeg nu volle bak aan het aanvallen.
61'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçikoğlu
61'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
61'
Weer een grote kans voor Zorya. Jean-Paul Boëtius laat zich veel te makkelijk vallen, waardoor Zorya snel om kan schakelen. Pylyp Budkovsky staat helemaal vrij voor de keeper, maar Mulder weet te redden. Daarna is Clasie net op tijd bij de les, om de rebound te voorkomen.
60'
Mulder! Weer een gevaarlijke vrije trap van Zorya. Ditmaal weet Mulder de bal nog net uit de korte hoek te houden.
58'
Sven van Beek is alert bij een snelle uitbraak van Zorya. Hij haalt een hoge bal weg uit het strafschopgebied, waardoor er niemand gevaarlijk kan worden.
56'
Wissel in bij Zorya Lugansk -> Ruslan Malinovskiy
56'
Wissel uit bij Zorya Lugansk -> Prince Segbefia
55'
Gele kaart voor Terence Kongolo (Feyenoord)
Op de middenlijn houdt Kongolo zijn tegenstander vast, waardoor de aanval van Zorya niet door kan gaan.
54'
De eerste fase na de rust is erg rommelig en heeft daarmee veel weg van de openingsfase van de eerste helft.
50'
Wederom een poging van Jean-Paul Boëtius die hoog over de goal vliegt. In een snelle combinatie aan de rechterkant van het veld, legt Tonny Vilhena de bal terug op de snelle buitenspeler. Hij moet de bal van iets onder zijn lichaam schieten en kan er daardoor geen richting aan geven.
48'
Vlak na rust lijkt het spelbeeld niet te zijn veranderd. Feyenoord mag de bal hebben en Zorya loert wederom op de counter.
46'
46'
Wissel in bij Zorya Lugansk -> Oleksandr Gritsay
46'
Wissel uit bij Zorya Lugansk -> Maksym Malyshev
45'
Op tien minuten na, heeft Feyenoord de wedstrijd aardig in handen. Helaas voor de Rotterdammers, werden deze tien minuten ingeleid door de openingstreffer van Zorya. Een rechtstreekse vrije trap was Erwin Mulder te machtig. Na de gelijkmaker van Mitchell te Vrede, een intikker uit een fraaie voorzet van Luke Wilkshire, gingen de bezoekers op zoek naar de voorsprong. De tweede helft zal Feyenoord wel continu op hun hoede moeten blijven, voor de gevaarlijke uitvallen van de ploeg uit Luhansk.
45'
45'
Er komt minimaal één extra speelminuut bij
44'
Een heerlijk afstandsschot van Jordy Clasie vanaf ongeveer 25 meter. De bal valt laag in de rechterhoek, maar wordt door de keeper goed verwerkt.
41'
Door deze treffer ziet de wereld er voor de Rotterdammers ineens een stuk rooskleurig uit. Een doelpunt in een Europees uitduel is altijd zeer waardevol.
38'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Mitchell te Vrede
Een zeer belangrijke treffer voor Feyenoord. Mitchell te Vrede staat net geen buitenspel, waardoor hij een heerlijke voorzet van Luke Wilkshere binnen kan lopen.
36'
Een vrije trap van Vilhena wordt eenvoudig door de keeper uit het doelgebied gewerkt. De standaardsituaties van Zorya zijn vele malen gevaarlijker dan die van Feyenoord.
33'
Vilhena probeert vanaf de rand van het strafschopgebied keihard uit te halen, maar hij schiet vol tegen Maksim Beliy aan.
32'
Na de goal is Feyenoord het even kwijt. De Rotterdammers weten de bal niet meer in de ploeg te houden en moeten oppassen niet nog meer schade op te lopen.
30'
Deze vrije trap gaat voorlangs. Nikola Ignjatijević probeert hem in de lange hoek te krullen, maar mikt naast.
29'
Gele kaart voor Jean-Paul Boëtius (Feyenoord)
Weer een ongelukkige actie bij het uitverdedigen. Ditmaal is het Boëtius en wederom volgt er een gevaarlijke vrije trap.
26'
Doelpunt voor Zorya Lugansk, 1:0 door Maksim Beliy
Het eerste schot op goal van Zorya is meteen raak. De vrije trap gaat dwars door de muur en vliegt aan de linkerkant laag in de goal.
26'
Van Beek verdedigt onbehouden uit en geeft Zorya daarmee een vrije trap op een mooie positie, ongeveer achttien meter vanaf het doel van Erwin Mulder.
25'
Feyenoord lijkt de wedstrijd onder controle te hebben. Maar was dat tegen Besiktas niet ook het geval, het eerste half uur? Alertheid blijft geboden!
22'
Clasie! Een goede vrije trap wordt door de keeper net onder de lat uit het doel gestompt. Hier was Feyenoord dichtbij de openingstreffer.
21'
Gele kaart voor Igor Chaykovskiy (Zorya Lugansk)
Chaykovskiy schopt Kongolo onbesuisd neer, op een meter of twintig van de goal. Een mooie positie voor een vrije trap voor Feyenoord.
20'
Na een rustig eerste kwartier, lijkt de wedstrijd nu wat losser te komen. De kansjes voor Feyenoord zijn er geweest, terwijl ook Zorya besluit iets meer uit de schulp te kruipen.
17'
Het eerste schot richting goal van Feyenoord is ook een feit. Ruben Schaken wordt aan de rechterkant weggestuurd. Hij geeft een goede crossbal, maar deze wordt door Jean-Paul Boëtius hoog over geschoten.
16'
Mitchell te Vrede lijkt uit te kunnen breken, maar mist de absolute snelheid om de verdedigers voor te blijven. De verdediger steekt op het laatste moment nog een been uit en voorkomt daarmee een gevaarlijke situatie.
14'
Sven van Beek vangt Oleksandr Karavayev op, maar komt er mee weg. Zorya probeerde aan de rechterkant van het veld een aanval op te zetten, maar deze werd door Van Beek abrupt onderbroken.
10'
Beide keepers hebben in de eerste tien minuten nog niets te doen gehad. het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld.
9'
Het spelbeeld is al wel snel duidelijk. Zorya lijkt weinig aanvallende inspiraties te hebben vanavond en zal zich vooral focussen op uitbraken via de counter. Het is aan Feyenoord om het spel te maken.
7'
De openingsfase heeft nog weinig actie opgeleverd. Het is vooral Feyenoord wat de bal heeft, maar er staat een stevig verdedigingsblok, waar men nog niet doorheen weet te komen.
4'
Twee jaar geleden speelde Feyenoord ook in dit stadion. Lex Immers maakte destijds zijn officiële debuut en Ruben Schaken was verantwoordelijke voor de enige Rotterdamse treffer die avond. De wedstrijd ging overigens met 2-1 verloren tegen Dynamo Kiev.
1'
Feyenoord heeft afgetrapt. Onder het toeziend oog van slechts een handjevol toeschouwers, gaan de Rotterdammers op jacht naar een plek in de groepsfase.
1'
Fred Rutten gaf gister al aan dat hij twijfelde tussen het opstellen van Bilal Başaçikoğlu en Ruben Schaken. Uiteindelijk is de keuze gevallen op ervaring, waardoor Schaken als rechtsbuiten start en Başaçikoğlu op de bank moet beginnen.

Het zijn belangrijke weken voor de selectie van Fred Rutten. Na een domper tegen het Turkse Besiktas in de Champions League, is het de Rotterdammers er nu alles aan gelegen om eindelijk weer eens de groepsfase van de Europa League te bereiken. De voorgaande twee pogingen hierop liepen de afgelopen seizoenen uit op een deceptie. In een zeer matig gevuld stadion, trapt Feyenoord vanavond om 19:45 uur af in Kiev, om het op te nemen tegen Zorya Luhansk. Mijn naam is Dennis Korpel en ik doe live verslag van dit duel. De opstellingen zijn ongeveer een uur voor aanvang te vinden onder de knop wedstrijddetails

Oekraïne
Dat deze confrontatie beladen is, mag een understatement worden genoemd. Luhansk ligt midden in het oorlogsgebied in Oost-Oekraïne en ligt op nog geen 100 kilometer afstand van de beruchte rampplek van de MH-17. Feyenoord diende direct na de loting een verzoek in bij de UEFA om dit duel in een ander land te laten spelen, maar hier werd geen gehoor aan gegeven. Wel werden beide wedstrijden omgedraaid, waardoor er vandaag niet in Rotterdam, maar in Kiev wordt gespeeld.

Vorige rondes
Waar Feyenoord in de derde voorronde van de Champions League niet op heeft kunnen boksen tegen Besiktas, heeft Luhansk al twee succesvolle eerdere rondes achter de rug. In de eerste kwalificatieronde werd het Albanese Laci uitgeschakeld en in de tweede voorronde wist Luhansk door het oog van de naald te kruipen tegen het Noorse Molde. Een laat eigen doelpunt van Molde, leverde Zorya Luhansk een plaats bij de loting op.

Spitsen probleem
Al sinds het vertrek van Graziano Pelle is de ‘nummer 9’ positie een probleem in Rotterdam. Mitchell te Vrede en Elvis Manu hebben deze plek met wisselend succes ingevuld in de eerste wedstrijden van dit seizoen. In de tussentijd is de Turkse aanvaller Colin Kazim-Richards gehuurd, maar hij is niet mee gevlogen naar Oekraïne. De clubleiding achtte het verstandiger dat hij in Rotterdam aan zijn fitheid bleef werken, om zich klaar te stomen voor de competitiewedstrijd van dit weekend. Mitchell te Vrede zal naar alle waarschijnlijkheid nu gewoon in de basis staan. Ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Heerenveen zien we ook Jordy Clasie weer terug in de basis.