1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jody Lukoki 77. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ladislav Krejčí 82. / Schot met links

90'
PEC Zwolle heeft een goede wedstrijd gespeeld tegen Sparta Praag. Het miste een strafschop, maar zag Jody Lukoki tot scoren komen. Desondanks moest het een tegentreffer incasseren, waardoor het uiteindelijk te weinig krijgt en een moeilijke uitgangspositie heeft in Praag.
90'
90'
Een wissel om tijd te trekken bij Sparta Praag, dat is een compliment voor PEC Zwolle.
90'
Wissel in bij Sparta Praha -> Roman Bednář
90'
Wissel uit bij Sparta Praha -> David Lafata
90'
De extra speeltijd bedraagt minimaal drie minuten en die lopen inmiddels.
90'
En nu toch ebt de energie weg bij PEC Zwolle. De supporters zullen vrede moeten hebben met een gelijkspel. Ongetwijfeld zal een trots gevoel overheersen bij de fans.
88'
Het publiek voelt dat nog een doelpunt mogelijk is. Sparta Praag moet zich weer beperken tot verdedigen en de Zwollenaren hebben genoeg energie over om een kans te creëren.
86'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
De rechtsback voorkomt dat zijn directe tegenstander aan de zijkant aan aanvallen kan denken.
85'
Opvallend is dat PEC Zwolle direct na het tegendoelpunt laat zien wel te kunnen aanvallen. Het had na de voorsprong niet achteruit moeten lopen, dan waren ze vanavond als winnaar van het veld gestapt.
82'
Doelpunt voor Sparta Praha, 1:1 door Ladislav Krejčí
Vacek wordt niets in de weg gelegd en mag zo doorlopen naar de achterlijn. Daar legt de speler keurig terug, waarna Krejci met links de verre hoek zoekt en raak schiet.
81'
Een kleine tien minuten moeten de speler van PEC Zwolle de voorsprong zien vol te houden. Nu moet het oppassen dat het zich niet te ver achteruit laat drukken.
79'
Gele kaart voor Jody Lukoki (PEC Zwolle)
De aanvaller trekt na zijn doelpunt zijn shirt uit en krijgt daarvoor een gele kaart.
77'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:0 door Jody Lukoki
Een prachtige aanval van PEC Zwolle, dat verdiend op voorsprong komt. Lukoki zet de aanval op en krijgt via Necid en Drost de bal terug voor het doel. Met links tikt Lukoki het leder via de keeper binnen.
76'
Wissel in bij Sparta Praha -> Kamil Vacek
76'
Wissel uit bij Sparta Praha -> Bořek Dočkal
75'
Het spel van beide ploegen begint slordiger te worden. Vooral PEC Zwolle heeft veel energie in de wedstrijd gestoken. Dat kan ze in de slotfase gaan opbreken.
72'
Een prima kans voor PEC Zwolle. Van Hintum ontvangt de bal op links en besluit laag en hard voor te geven. De bal gaat rakelings voor de voeten van Necid en Nijland langs.
70'
Nog twintig minuten voor de boeg in het IJsseldelta Stadion. Het gevoel overheerst dat PEC Zwolle hier vanavond kan winnen van Sparta Praag. De Tsjechen zullen tevreden zijn met een gelijkspel.
66'
Wissel in bij Sparta Praha -> Tomáš Příkrýl
66'
Wissel uit bij Sparta Praha -> Josef Hušbauer
65'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
65'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
63'
PEC Zwolle blijft zoeken naar ruimte in de voorhoede. Het kreeg net al te zien dat het moet oppassen voor een tegenaanval. De spelers zijn dan ook zorgvuldiger in balbezit.
61'
Lukoki valt voorlopig niet erg gelukkig in. Het lukt hem niet om zijn directe tegenstander met een individuele actie voorbij te snellen. Daarnaast zoeken Saymak en Thomas vooral de oplossing via het midden.
57'
Gele kaart voor Marek Matějovský (Sparta Praha)
Uit reflex tikt de speler van Sparta Praag de bal weg met zijn hand. Hij ontvangt daarvoor van de Engelse arbiter een gele kaart.
55'
Zwolle ontsnapt! Met een razendsnelle counter staat Sparta Praag opeens voor het doel van Zwolle. Dockal krijgt de bal voorbij Boer en de verdediging maar door het kunstgras stuitert het leder enigszins terug en ruimt Drost op de doellijn op.
54'
Met Lukoki in de ploeg kijken de spelers van PEC Zwolle bij balverovering direct of de rechtsbuiten aanspeelbaar is. Hij krijgt namelijk nog geen dubbele dekking van Sparta Praag.
51'
Sparta Praag probeert het achterin gesloten te houden. Zwolle krijgt over de middenlijn een stuk minder ruimte om te voetballen dan in de eerste helft.
48'
Matějovský krijgt opvallend veel ruimte om op te komen. Hij mag zelfs tot de rand van het strafschopgebied komen en aanhalen voor een schot. Zijn poging is matig en verdwijnt ruim naast het doel van Boer. Daar mag Zwolle niet klagen.
48'
Lukoki was niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Ioannidis stelde echter teleur in de eerste helft, waardoor de buitenspeler een helft de kans krijgt om zijn kwaliteiten te laten zien.
46'
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Jody Lukoki
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Nikos Ioannidis
45'
PEC Zwolle heeft in de eerste helft goed van zich af gebeten. Het had al op voorsprong moeten staan, maar zag Van der Werff een strafschop missen. Sparta Praag was aan de andere kant gevaarlijk met een intikker, maar heeft voor de rest weinig in te brengen.
45'
43'
Deze thuiswedstrijd is voor PEC Zwolle de ideale mogelijkheid om zich een ideale uitgangspositie voor de return te verschaffen. Verdedigend staat het elftal van trainer Ron Jans goed en aanvallend heeft het al enkele mogelijkheden gehad.
40'
Sparta Praag begint tegen het einde van de eerste helft controle te krijgen over de wedstrijd. Het heeft de Zwolse storm overleeft en kan nu zelf voorzichtig gaan denken aan het opzetten van een aanval.
37'
Boer! Ditmaal staat de keeper wel goed op te letten. Een inzet van dichtbij stopt de goalie op de doellijn. Een prima reflex van de routinier.
36'
Oef! Boer gaat bij een aanname in de fout en stelt daardoor bijna de spits van Sparta Praag in staat om te scoren. De keeper reageert snel genoeg om de fout te herstellen.
35'
PEC Zwolle zit kort op de tegenstander. Sparta Praag heeft meestal niet langer dan vier balcontacten het balbezit en moet daarna alweer in de verdedigende stelling.
33'
Thomas! De Nieuw-Zeelander probeert het vanaf dezelfde positie als Saymak even eerder. Weer moet Bicik gestrekt om de bal uit het doel te houden. Goede poging van de Zwollenaar.
31'
Het gevaar bij de thuisploeg komt vooral vanuit de middelste linies. Sparta Praag heeft grote moeite om de beweeglijke Thomas en Saymak af te stoppen. Daarachter zorgt Rienstra voor de controle.
28'
Saymak! De behendige middenvelder besluit vanaf een meter of dertig ineens op doel te schieten. Er zit een flinke zwabber aan de bal, waardoor Bicik grote moeite heeft om het leder te keren.
27'
Een gevaarlijke kopbal van Necid. Bij een corner troeft hij in de lucht de verdedigers van Sparta Praag af. De spits kan de bal echter niet de goede richting meegegeven.
24'
PEC Zwolle lijkt niet van slag te zijn door de gemiste strafschop van Van der Werff. De gasten uit Praag zijn in ieder geval goed wakkergeschud.
21'
Penalty gemist door Maikel van der Werff, PEC Zwolle
De verdediger van Zwolle kiest dezelfde hoek als de keeper. Van der Werff had zich onsterfelijk kunnen maken, maar zal nu ongetwijfeld door de grond kunnen zakken.
20'
Strafschop! De scheidsrechter wijst naar de stip. Necid wordt over het been gelegd door een Sparta-verdediger.
20'
Het lukt Sparta Praag voorlopig niet om het PEC Zwolle moeilijk te maken. De defensie staat goed georganiseerd en blijft rustig als het onder druk wordt gezet door de tegenstander.
17'
Necid controleert op de rand van het strafschopgebied de bal op zijn borst en schiet daarna op doel in de handen van de keeper. De spits had twee teamgenoten achter zich staan die er beter voor stonden.
16'
PEC Zwolle speelt goed positiespel. Het houdt langdurig de bal in bezit en weet relatief eenvoudig de vrije man te vinden. Het moet wel oppassen voor een eventuele snelle counter van Sparta, want daar is de ploeg goed in.
13'
Peter Bosz is aandachtig toeschouwers bij deze wedstrijd. De hoofdtrainer van Vitesse neemt het zondag met zijn ploeg op tegen de Zwollenaren.
11'
Weer een mogelijkheid voor de thuisploeg. Necid legt af op de inkomende Drost, maar die is te kort onder de spits. Hij kan daardoor niet goed schieten en schuift de bal enkele meters naast.
9'
Rienstra met een krachtig schot van afstand. Bicik voelt zich genoodzaakt de bal naar de zijkant weg te stompen. Zwolle verstopt zich niet in de eerste minuten.
7'
Ioannidis neemt de eerste poging van Zwolle voor zijn rekening. Vanaf rechts komt de aanvaller naar binnen en met zijn linker schiet Ioannidis in de korte hoek. Daar had de keeper van Sparta de bal ook verwacht.
6'
Lafata is de eerste speler van Sparta die het doel onder vuurt neemt. Vanaf een meter over dertig probeert hij een matig rolletje in de handen van doelman Boer.
4'
PEC Zwolle toont zich gretig in de openingsfase. De Zwollenaren laten zich niet zomaar overlopen door de bezoekers uit Tsjechië. Een goed begin van deze wedstrijd.
2'
Sparta Praag klaagde in de voorbereiding van dit duel over het kunstgrasveld. Ze verwachten dat Zwolle daar een voordeel uit kan halen.
1'
De sfeer is goed in het IJsseldelta Stadion. Met spandoeken laat de fans zien hoe trots ze zijn op het Europese debuut van PEC Zwolle.
PEC Zwolle gaat debuteren in Europa en doet dat vanavond met een wedstrijd tegen Sparta Praag. In eigen huis komen de Tsjechen op bezoek. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze unieke gebeurtenis. De opstellingen zijn ongeveer een uur voor aanvang onder de knop wedstrijddetails te vinden. Een fijne wedstrijd gewenst!

Debuut
Zoals eerder genoemd is het voor PEC Zwolle de eerste keer dat het uitkomt in Europa. Dat doet het in de vierde voorronde van de Europa League. Dat komt omdat het de bekerfinale met 5-1 van Ajax won. Vanaf volgend jaar stroomt de bekerwinnaar direct in de groepsfase in, maar Zwolle moet de laatste voorronde te zien overleven. Bij de Blauwvingers is er vertrouwen in een stunt tegen de Tsjechische topploeg.

Kunstgras
De tegenstander van Zwolle is niet blij dat het de eerste wedstrijd op het kunstgras van het IJsseldelta Stadion moet spelen. "Dat we gaan spelen op kunstgras was nogal een verrassing. Na de competitiewedstrijd tegen Banik Ostrava zijn we gaan trainen op kunstgras om daar aan te wennen. Voor PEC is kunstgras wel een extra thuisvoordeel", aldus Sparta-trainer Vitezslav Lavicka.

Staantribune
Voor het duel met Sparta Praag heeft Zwolle een kleine aanpassing aan het stadion moeten doen. Het is tijdens een Europese wedstrijd namelijk niet toegestaan om mensen op de staantribune toe te laten. Om een lege plek in het sfeervak te voorkomen, hebben de Zwollenaren besloten stoeltjes te bevestigen in het staanvak, die na de wedstrijd weer worden weggehaald.