FK Jablonec
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Arkadiusz Milik 53. / Penalty  (Davy Klaassen)

90'
Eigenlijk kende de tweede helft slechts één hoogtepunt, de strafschop. Buiten deze treffer om kwamen zowel Ajax als Jablonec amper aan een uitgespeelde kans, waardoor de tweede helft een kopie is geworden van de eerste. De 1-0 is een goede uitgangspositie voor volgende week, maar betekend zeker nog niet dat de strijd gestreden is.
90'
90'
Een goede voorzet van Dijks valt eindelijk een keer goed voor Ajax. Klaassen duikt tussen twee verdedigers op na een goede loopactie. Op elf meter is zijn timing vervolgens echter matig, waardoor zijn kopbal de mist in gaat en het doel mist.
90'
Er komen nog drie minuten blessuretijd bij deze tweede helft.
88'
Al ruim twintig minuten is aan alles te merken dat Ajax twijfelt. De ploeg wil ergens wel op jacht naar de tweede, maar heeft al enige tijd geleden ook besloten dat de nul houden minstens zo belangrijk is. Dat is deze tweede helft niet ten goede gekomen.
86'
De bal valt pardoes voor de voeten van de ingevallen Doležal. De spits mikt vanaf zes meter van het doel echter veel te hoog, waardoor Ajax ontsnapt.
85'
Wissel in bij AFC Ajax -> Vaclav Černý
85'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
84'
Wissel in bij FK Jablonec -> Martin Doležal
84'
Wissel uit bij FK Jablonec -> Tomáš Wágner
81'
Een gevaarlijke hoekschop van Jablonec wordt door Schöne bij de tweede paal uit het doel gekopt. Ajax moet op zijn hoede blijven.
78'
Ajax krijgt op dertig meter van het doel een vrije trap. De ingevallen Schöne krult de bal met rechts op het dak van het doel.
75'
Een hoge bal op Milik wordt door de spits met het hoofd goed teruggelegd naar Gudelj. De middenvelder neemt de bal aan op zijn knie en schiet de bal uit de volley. Hij hangt te ver achterover en schiet de bal vanaf zestien meter richting de tweede ring.
73'
En ook de tweede wissel van Jablonec is er een zonder positiewisselingen. De bezoekers kunnen vooralsnog prima leven met een kleine achterstand.
72'
Wissel in bij FK Jablonec -> Michal Trávník
72'
Wissel uit bij FK Jablonec -> Martin Pospíšil
72'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
72'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Daley Sinkgraven
70'
Het tempo bij Ajax is momenteel extreem laag. Tergend langzaam wordt de bal heen en weer gespeeld, wat ook een enkel fluitconcert van het publiek met zich meebrengt.
68'
Met een aanvallende middenvelder voor een aanvallende middenvelder zal er bij de uitploeg weinig gaan veranderen in het spelbeeld.
67'
Wissel in bij FK Jablonec -> Lukáš Masopust
67'
Wissel uit bij FK Jablonec -> Ruslan Mingazov
65'
Om met een echt lekker gevoel naar Tsjechie af te reizen heeft Ajax eigenlijk nog een treffer nodig. Maar de 0 houden is ook essentieel. Die traditionele spagaat speelt Ajax momenteel parten.
61'
Na de treffer gaat Ajax beter spelen. De thuisploeg speelt in een tempo hoger en is zorgvuldiger. Zo nu en dan komen de Amsterdammers er ook goed doorheen, zoals El Ghazi enkele minuten geleden.
59'
Weer een afzwaaier. El Ghazi komt kenmerkend vanaf rechts naar binnen om vervolgens met links uit te halen. Net als bij Bazoer in de eerste helft komt dit schot in de buurt van de cornervlag terecht.
55'
En zo heeft Ajax de 74% balbezit die het heeft eindelijk uitgedrukt in een doelpunt.
53'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Arkadiusz Milik
De bevrijdende treffer! Milik schiet na een korte aanloop met links de bal snoeihard naar de rechterkant. De doelman kiest de goede hoek maar is alsnog kansloos.
53'
Gele kaart voor Vít Beneš (FK Jablonec)
Strafschop voor Ajax nadat Klaassen onderuit wordt gehaald!
50'
Gele kaart voor Kenny Tete (AFC Ajax)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Tete. De back maakt een lichte overtreding, maar de scheidsrechter geeft aan dat hij een optelsom heeft gemaakt en dat het zo genoeg is geweest.
46'
Twee ongewijzigde ploegen zijn begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Te langzaam en onzorgvuldig. Dat is waar het mis gaat bij Ajax in deze eerste helft. FK Jablonec speelt met een handbalverdediging rondom de eigen zestien, maar Ajax weet ze amper in de problemen te brengen. De Tsjechen zijn via enkele uitbraken een beetje gevaarlijk geweest, maar eigenlijk is er geen enkele echte kans geweest in deze eerste helft.
45'
45'
Vlak voor de rust mag Novák een vrije trap nemen voor de bezoekers. Zijn poging gaat nu hoog over het doel en is wederom ongevaarlijk.
42'
Ook Gudelj speelt onzorgvuldig. De middenvelder heeft veel balverlies. Ook nu weer, wanneer hij met een breedtebal Dijks probeert te bereiken. De bal komt niet in de buurt van de back en gaat rechtstreeks de zijlijn over.
40'
Sinkgraven speelt een zeer ongelukkige eerste helft. De linksbuiten krijgt nu zelfs een corner niet voor het doel, aangezien deze uitdraaiende bal al over de achterlijn is geweest.
38'
Als er al wat ruimte ontstaat, is dat veelal aan de buitenkanten. De voorzetten vanaf de flanken zijn niet scherp en strak genoeg. De ballen zijn te lang onderweg, waardoor Jablonec alle tijd heeft om continu goed in positie te staan en alles moeiteloos uit te verdedigen.
34'
Eindelijk een vlotlopende aanval van Ajax. Via Klaassen komt de bal voor de voeten van de inlopende Bazoer. De middenvelder legt de bal nog een keer goed, waarmee hij net teveel tijd neemt. Zijn schot wordt dan ook geblokt.
31'
Een goed schot van Greguš gaat maar net naast! Bazoer krijgt de bal met moeite uitverdedigd, waarna de bal voor de voeten van Greguš valt. Vanaf de rand zestien schiet bij met links hard op doel, maar mist het doel op een haar.
30'
Het baltempo bij Ajax ligt te laag. Dat in combinatie met de vele slordigheden in het spel zorgen ervoor dat Jablonec weinig moeite heeft om stand te houden.
28'
Luděk Pernica krijgt een laatste waarschuwing. Nadat hij een kleine overtreding heeft gemaakt, geeft hij de bal nog een tikje. Dat vindt de Franse scheidsrechter duidelijk niet leuk, hij spreekt hem dan ook vermanend toe.
27'
Het Tsjechische blok blijft als een collectief op eigen helft staan. Heel sporadisch komen de bezoekers eruit, maar voor beide doelen zijn er nog maar weinig spannende momenten voorgevallen.
24'
Een goede voorzet van Klaassen richting Milik. De spits springt net niet hoog genoeg, waardoor hij de bal geen richting mee kan geven en deze naast ziet gaan.
23'
Veltman speelt met een mooie crosspas Sinkrgaven aan. De linksbuiten heeft veel tijd, maar krijgt de bal niet onder controle en laat hem over de achterlijn lopen.
20'
Na twintig minuten voetbal heeft Ajax nog geen enkel schot op doel achter haar naam staan. Het percentage balbezit is wel hoog, maar daar heeft de thuisploeg vooralsnog niet veel aan.
17'
Bazoer probeert op doel te schieten. Rechts van de zestien krijgt hij een beetje ruimte. Hij raakt de bal veel te veel met de buitenkant en schiet heet leer richting de cornervlag.
14'
Vanaf net buiten de zestien neemt Jablonec een interessante vrije trap. De bal wordt echter hard in de muur geschoten, waarna Ajax weer opgelucht adem kan halen.
13'
Ondanks het enorme overwicht is Ajax nog niet tot een kans gekomen in deze wedstrijd. Ajax heeft moeite om de ruimtes in het hechte blok te vinden.
9'
Het eerste schot van de wedstrijd is dan toch van Jablonec. Uit een verre ingooi valt de bal goed voor Greguš, die met een halve volley de bal hoog over het Ajax doel heen schiet.
8'
In de openingsfase heeft de thuisploeg niets te duchten van de tegenstander, die nog geen enkel aanvallende intentie heeft getoond.
4'
De eerste hoekschop is voor Ajax. Sinkgraven laat het aan Gudelj, die de bal bij de eerste paal bijna op het hoofd van Klaassen krijgt. De aanvoerder gaat net onder de bal door, waardoor een doelkans uitblijft.
3'
Op het veld is al direct duidelijk hoe de verhoudingen liggen. Ajax heeft continu de bal en Jablonec speelt met tien man op het achterste gedeelte van haar eigen helft.
1'
Ajax heeft afgetrapt en gaat in eigen huis proberen een goede basis te leggen voor de return van volgende week.
1'
Na de tegenvallende derde voorronde van de Champions League tegen Rapid Wien is het vanavond aan Ajax om zich Europees te herstellen en een belangrijke stap te zetten richting de poulefase van de Europa League. Het Tsjechische Jablonec is de laatste horde die de Amsterdammers moeten nemen om tot aan de kerst gegarandeerd te zijn van Europees Voetbal. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

AFC Ajax
De ploeg van trainer Frank de Boer is de Nederlandse competitie goed begonnen, maar dat staat in schril contrast met de twee Europese wedstrijden die Ajax al achter de rug heeft. Met twee ruime overwinningen tegen AZ en Willem II staat de ploeg al direct bovenaan. Maar het totaal onnodige gelijkspel in Wenen en de zo mogelijk nog onnodigere nederlaag in eigen huis tegen Rapid leggen in de eerste weken van dit seizoen toch een grijze sluier over de start van de nieuwe campagne. Voor Frank de Boer is de Europa League ondanks het mislopen van de Champions League toch erg belangrijk. Zijn ploeg gaat dan alsnog om de drie dagen een wedstrijd spelen, en dat is voor zijn jonge selectie alleen maar prettig, zo liet de trainer optekenen.

FK Jablonec
FK Jablonec is een nieuwe ploeg in de rij met onbekende tegenstanders die de Nederlandse ploegen de afgelopen seizoenen in Europa zijn tegengekomen. Maar onbekend is niet altijd een garantie voor een eenvoudige plek in de volgende ronde, heeft de ervaring inmiddels ook geleerd. Met vijf punten uit de eerste vier competitiewedstrijden kennen de Tsjechen een matige seizoenstart in eigen land. Eind juli startte de ploeg nog wel met een zege, maar de drie daaropvolgende competitiewedstrijden werden niet gewonnen. In de Europa League ging het de Tsjechen beter af. In de derde voorronde werd thuis nog wel met 0-1 verloren van FC Kopenhagen, maar in Denemarken werd die nederlaag met een 2-3 overwinning weggepoetst.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Franse scheidsrechter Tony Chapron. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.