17:00 uur
West Ham United
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Dimitri Payet 68. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Anthony Martial 83. / Schot met links  (Ander Herrera)

90'
In de tweede helft werd er wel gescoord, maar dat leverde geen beslissing op in het duel. Payet zette West Ham op voorsprong, maar vlak voor tijd maakte Martial de 1-1. Een replay zal dus beslissen wie doorgaat naar de halve finale.
90'
Vlak voor tijd moet De Gea nog ingrijpen! De bal van gaat vanaf de rand van het strafschopgebied richting de paal, maar De Gea strekt zich en pakt de bal.
90'
87'
Wissel in bij Manchester United -> Matteo Darmian
87'
Manchester United ziet plotseling mogelijkheden. Nu is er een schietkans voor Carrick, maar de bal eindigt naast het doel.
87'
Wissel uit bij Manchester United -> Guillermo Varela
84'
Doelpunt voor Manchester United, 1:1 door Anthony Martial
Martial is Sakho te snel af, na een goede pass van Herrera. Van dichtbij schiet hij de bal vervolgens hard en hoog in het doel.
82'
Wissel in bij West Ham United -> Enner Valencia
82'
Wissel uit bij West Ham United -> Andy Carroll
79'
Gele kaart voor Michail Antonio (West Ham United)
Pittige overtreding van Antonio, die er met twee benen in komt glijden. Schweinsteiger heeft geluk dat hij niet vol geraakt wordt.
76'
Wissel in bij Manchester United -> Memphis Depay
76'
Wissel uit bij Manchester United -> Marcus Rashford
76'
Wissel in bij Manchester United -> Bastian Schweinsteiger
76'
Wissel uit bij Manchester United -> Marouane Fellaini
73'
Van Gaal bereidt twee wissels voor om de achterstand goed te maken. Memphis en Schweinsteiger gaan er zo in komen.
71'
Gele kaart voor Michael Carrick (Manchester United)
Carrick komt met gestrekt been in het duel met Lanzini en krijgt daarvoor geel.
67'
Doelpunt voor West Ham United, 0:1 door Dimitri Payet
Wat een geweldig doelpunt! Payet weet een vrije trap van 25 meter afstand over de muur heen het doel in te krullen en geeft De Gea het nakijken.
64'
Wissel in bij West Ham United -> Diafra Sakho
64'
Wissel uit bij West Ham United -> Emmanuel Emenike
62'
Wissel in bij West Ham United -> Pedro Obiang
62'
Wissel uit bij West Ham United -> Winston Reid
61'
Rashford haalt uit met rechts, maar Randolph verricht goed werk.
59'
Gele kaart voor Cheikhou Kouyaté (West Ham United)
Kouyaté moet voorkomen dat Manchester United snel uit kan breken en doet dat door Lingard op onrechtmatige wijze naar de grond te brengen.
58'
Manchester United lijkt er plotseling zin in te hebben, want alweer ontstaat een kans. Herrera geeft de bal voor vanaf links, maar de bal komt in de handen van Rudolph terecht.
57'
Herrera brengt de bal bij de tweede pal, waar Martial klaar staat om in te koppen. West Ham verdedigt echter goed, waardoor Randolph niet in actie hoeft te komen.
55'
Gele kaart voor Dimitri Payet (West Ham United)
Geel voor Payet, na een luchtduel met Lingard.
52'
West Ham heeft moeite met het wegwerken van de bal, maar Manchester United weet opnieuw niet te profiteren. Ondanks een scrimmage volgt er geen goal voor de thuisploeg.
49'
Het tempo is in het begin van de tweede helft in ieder geval iets hoger dan in de eerste helft, hopelijk resulteert het ook in kansen.
46'
We zijn weer begonnen, beide teams hebben geen wissels doorgevoerd.
46'
45'
Een alles behalve spectaculaire eerste helft op Old Trafford. De beste kansen waren weliswaar voor Manchester United, maar ook dit waren geen enorme kansen. West Ham staat goed en maakt het voor de thuisploeg moeilijk om door de verdediging heen te breken.
45'
43'
West Ham speelt goed georganiseerd en maakt het voor ManU lastig om er doorheen te komen. De mannen van Van Gaal proberen het op de counter, maar slagen daar nog niet in.
40'
De rust nadert en ook in de afgelopen minuten vielen er geen kansen te noteren, het lijkt een 0-0 ruststand te gaan worden.
36'
Nog tien minuten te gaan in de eerste helft en nog altijd weinig kansen. Ook in de competitie eindigde het duel tussen deze teams in 0-0.
32'
Gele kaart voor Marouane Fellaini (Manchester United)
De tweede kaart van de wedstrijd is voor Fellaini, die Nobles van achteren aan tikt. Een terechte kaart.
28'
Weer een kans voor Herrera! Hij krijgt de bal van Rojo en kan uithalen. Randolph staat aan de grond genageld, maar de doelman ziet de bal naast het doel verdwijnen.
25'
De opbouw verloopt niet altijd vlekkeloos bij de thuisploeg. Er liggen wel degelijk mogelijkheden voor Manchester United, maar er wordt te slordig gespeeld.
21'
Herrera krijgt de bal aangespeeld van Martial en kan schieten, maar schiet naast. Het schot lijkt nog te zijn aangeraakt, maar de scheidsrechter geeft een doeltrap.
18'
Kansje voor Rashford, die de bal goed aangespeeld krijgt vanaf links. Hij kan schieten, maar zijn schot is ongevaarlijk.
17'
Er is nog weinig spektakel te beleven op Old Trafford. Louis van Gaal gaf aan de FA Cup graag te winnen, maar daarvoor zal Manchester United in ieder geval beter moeten spelen.
13'
Manchester United probeert West Ham terug te dringen, maar slaagt daar nog niet in. Vooralsnog zijn beide teams aan elkaar gewaagd en gaat het spel op en neer.
10'
West Ham United en Manchester United staan dicht bij elkaar op de ranglijst in de Premier League en dat is te zien. De eerste paar minuten waren voor de thuisploeg, nu is West Ham wat sterker.
7'
Voor het eerst gevaar van West Ham nu, via Carroll en Emenike. Samen staan ze in het strafschopgebied en Emenike is degene die uiteindelijk schiet. Zijn schot gaat voor het doel langs.
5'
Nu is het Lingard die erdoor is op de rechterflank, maar zijn pass is vervolgens slordig.
4'
Prima combinatie tussen Rashord en Martial meteen! Het eindigt in een corner voor Manchester United, die door Fellaini over gekopt wordt.
2'
Gele kaart voor Winston Reid (West Ham United)
Al heel vroeg een gele kaart voor Reid, die Martial vloert op het middenveld.
1'
Memphis wisselt tegenwoordig een basisplaats af met een plaats of de bank, de Nederlander begint vandaag weer op de bank. De geschorste Mata wordt vervangen door Carrick.
Vandaag staan de laatste kwartfinales van de FA Cup op het programma. Manchester United en West Ham United mogen proberen een plek bij de laatste vier af te dwingen. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang zullen de opstellingen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.

Manchester United
Manchester United kreeg afgelopen week een flinke domper te verwerken in de Europa League, het ging met 2-0 onderuit tegen Liverpool. Aanstaande donderdag staat de return op het programma, maar dat lijkt dus een zware klus te worden voor de ploeg van Van Gaal. Ook de landstitel is uit zicht en dus lijkt de FA Cup de enige kans om dit seizoen een prijs te pakken. Daarvoor zal dus als eerste West Ham United verslagen moeten worden.

Juan Mata is er vandaag niet bij, hij kreeg in het vorige competitieduel rood en de bijbehorende schorsing telt ook mee voor FA Cup-duels. Ook Wayne Rooney, Luke Shaw, Ashley Young en Phil Jones ontbreken, zij zijn geblesseerd.

West Ham United draait juist een uitstekend seizoen. The Hammers staan op een knappe vijfde plaats in de Premier League en zelfs de derde plaats is niet ondenkbaar. Daarnaast werd onderweg naar de kwartfinale van de FA Cup onder andere afgerekend met Liverpool.

Het mag dus duidelijk zijn dat West Ham United geen eenvoudige tegenstander zal zijn voor Manchester United. In de competitie eindigde het onderlinge duel in 0-0. West Ham United mist echter wel een aantal belangrijke spelers. Zo is Sam Byram geschorst en zijn James Collines en James Tomkins beiden geblesseerd. Onderlinge resultaten
Dit duel werd 118 keer eerder gespeeld en ongeveer de helft van de ontmoetingen (56 stuks) werd door Manchester United gewonnen, West Ham won 35 keer. De laatste jaren zijn de ploegen echter steeds meer aan elkaar gewaagd en het belooft dan ook een spannend duel te worden.