(Heenwedstrijd 1:1)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Branislav Ivanović 94. / Kopbal  (Willian)

120'
Samenvatting verlenging
Nadat Branislav Ivanović al vroeg in de verlenging voor het eerste doelpunt van de wedstrijd tekende met een snoeiharde kopbal, was de wedstrijd al snel gespeeld. Liverpool ging er nog wel voor, maar kwam niet tot kansen om nog langszij te komen.
120'
119'
Wissel in bij Chelsea FC -> Didier Drogba
119'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Willian
118'
Liverpool heeft nog drie minuten om de bal tegen de touwen te krijgen. De tijd begint te dringen voor het team van Rodgers. Maar kansen blijven in de verlenging voorlopig nog uit.
116'
Gele kaart voor Martin Škrtel (Liverpool FC)
Nog maar een gele kaart. Ditmaal kan Škrtel zijn handen niet thuishouden als Diego Costa er met de bal vandoor gaat.
114'
Gele kaart voor Emre Can (Liverpool FC)
Het wordt fysieker. Emre Can kan niets anders dan Hazard naar het gras te trekken als de vleugelaanvaller dreigt te ontsnappen richting het doel van Liverpool.
110'
De strijd geeft Liverpool nog steeds niet op. Met tien man zoeken de bezoekers de helft van Chelsea op in balbezit. Laat die kansen maar komen!
109'
Gele kaart voor Oscar (Chelsea FC)
In een uiterste poging om Coutinho te stoppen, trekt de middenvelder van Chelsea de aanvaller aan zijn shirt naar het gras.
107'
En daar gaan we nog maar eens voor vijftien minuten spektakel. Het enige dat zeker is, is dat er na dit kwartier niet meer gevoetbald wordt. De vraag is echter of er nog strafschoppen gaan volgen. Dan zal Liverpool het net moeten vinden!
106'
Wissel in bij Liverpool FC -> Rickie Lambert
106'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Alberto Moreno
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
104'
Gespeeld is de wedstrijd nog lang niet. Liverpool probeert met man en macht de weg naar voren te zoeken. Grote kansen blijven na de mogelijkheid voor Henderson nog uit. Maar Chelsea kan nog lang niet achterover hangen.
103'
Gele kaart voor Steven Gerrard (Liverpool FC)
De wilde reactie van Gerrard op het verhaal halen van Costa wordt bovendien ook bestraft met een gele prent.
103'
Gele kaart voor Diego Costa (Chelsea FC)
Na een overtreding op Gerrard haalt Costa verhaal bij de aanvoerder van Liverpool, waarom hij naar de grond gaat. De actie moet hij bekopen met een gele kaart.
100'
Oei, oei, oei! Uit een voorzet van Sterling aan de linkerkant van het veld komt Henderson centimeters tekort om de bal in het doel te koppen en Liverpool weer langszij te brengen.
98'
Voor Liverpool verandert er weinig aan de tegentreffer van Chelsea. Nog steeds zullen de bezoekers minimaal één keer moeten scoren om zicht te houden op de finale.
94'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:0 door Branislav Ivanović
Wat een ruimte voor de verdediger. Uit een vrije trap van Willian wordt Ivanović geen stroobreedte in de weggelegd om de bal in het doel te knikken.
93'
Dertig minuten extra vermaak. Wat er ook gebeurd. Liverpool zal in ieder geval moeten scoren om aanspraak te maken op een plek in de volgende ronde. Vanaf nu gaan de uitdoelpunten meetellen en die spreken op dit moment nog in het voordeel van Chelsea.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Liverpool mag blij zijn met een verlenging. Chelsea had 45 minuten het beste van het spel, maar verzuimde de trekker over te halen. In de verlenging heeft Liverpool nu nog dertig minuten de tijd om iets te forceren.
90'
Einde tweede helft
89'
Gele kaart voor Branislav Ivanović (Chelsea FC)
De verdediger van Chelsea schoffelt net buiten het strafschopgebied Coutinho naar de grond en mag blij zijn dat zijn overtreding niet net binnen de zestien plaatsvind.
88'
Het is opvallend om te zien dat de balcontacten van Balotelli nog op één hand te tellen zijn. Er zijn nauwelijks medespelers die de bal in de voeten schuiven van de Italiaanse spits.
88'
85'
Kansen voor Chelsea dreigen Liverpool nu echter de das om te doen. De bezoekers laten achterin gaten vallen. Ditmaal is het aan Diego Costa om de trekker over te halen als hij alle tijd heeft om in het strafschopgebied van Liverpool op doel te vuren. De kans is alleen niet aan Costa besteed. De Spanjaard heeft teveel tijd nodig.
82'
Ook bij Liverpool is het ondertussen doorgedrongen dat er gescoord moet worden. De bezoekers gooien er een schepje bovenop en pompen de ballen richting het strafschopgebied van Chelsea.
79'
Zo langzamerhand zal Liverpool echter wel weer moeten aanzetten. De bezoekers zullen moeten scoren om door te bekeren en dat lijkt ook Chelsea zich te beseffen. De ploeg van Mourinho trekt zich steeds vaker terug op de eigen speelhelft.
78'
Wissel in bij Chelsea FC -> Azpilicueta
78'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Filipe Luís
76'
Nee, het wil bij Liverpool na de rust nog niet echt vlotten. Een lange bal van aanvoerder Gerrard is tekenend voor het spel van de bezoekers. Waar Gerrard voor de rust nog schitterde met een magnifieke steekpass, vliegt zijn lange bal ditmaal over de achterlijn van Chelsea.
74'
Gele kaart voor John Terry (Chelsea FC)
Geen hele slimme overtreding. De aanvoerder van de thuisploeg komt op de middenlijn veel te hard in op Lucas Leiva en krijgt terecht de gele kaart gepresenteerd.
72'
Daar is hij dan toch. Kan Mario Balotelli dan wat forceren voor Liverpool en afrekenen met zijn gebrek aan doelpunten voor het team van Rodgers? In de Premier League wil het nog niet vlotten, maar in de League Cup heeft hij er al een doelpunt in weten te leggen.
70'
Wissel in bij Liverpool FC -> Mario Balotelli
70'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Lazar Marković
68'
Langzamerhand is het wel Chelsea dat zich de hoofdrol in deze voetbalshow toe eigent. Het begint zo ondertussen weer eenrichtingsweg te worden naar het doel van Mignolet.
65'
Een sublieme redding! Liverpool mag Mignolet op de knieën danken. Als Diego Costa één op één staat met de goalie en Mignolet vervolgens ook nog lijkt te omspelen, kan de doelman nog net een voet tegen de bal krijgen.
61'
Wat een pegel! Diego Costa haalt vanaf de rand van het strafschopgebied van Liverpool verwoestend uit. Zijn pegel kan nog net gekeerd worden door doelman Mignolet.
59'
Bijna Hazard! De aanvaller van Chelsea ontsnapt aan de aandacht van Liverpool en stuurt vervolgens maar liefst vier Liverpool-verdedigers het bos in met één schijnbeweging om vervolgens op het doel van Mignolet te vuren. Zijn schot zeilt maar nipt langs de verkeerde kant van de paal.
57'
Wissel in bij Liverpool FC -> Glen Johnson
57'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Mamadou Sakho
55'
Wat een slechte vrije trap van Filipe Luís. De verdediger van Chelsea levert een slap rollertje af vanuit de vrije trap die bleef staan na de overtreding van Lucas.
53'
Gele kaart voor Lucas Leiva (Liverpool FC)
Als Oscar door de defensie van Liverpool heen breekt na een slechte terugspeelpass van Sakho, besluit Lucas om de middenvelder van Chelsea hardhandig naar de grond te werken. Een terechte kaart.
50'
Wissel in bij Chelsea FC -> Ramires
50'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Cesc Fàbregas
49'
De voortekenen zijn in ieder geval goed na de eerste minuten van het tweede bedrijf. Beide teams zoeken de aanval. Hazard is de eerste die zijn geluk probeert te vinden. Vanaf de linker zijlijn dribbelt de vleugelaanvaller naar binnen om met zijn schot vervolgens op doelman Simon Mignolet te stuiten.
49'
47'
We mogen weer. Liverpool heeft de bal weer aan het rollen gebracht. Als beide teams er in de tweede helft net zo'n show van maken als in de eerste helft, worden dit nog 45 minuten om goed voor te gaan zitten.
46'
45'
Een wonder dat het nog 0-0 staat in dit tweede duel om een plekje in de finale van de League Cup. Zowel Chelsea als Liverpool creëerde grote kansen om de score te openen. Hoewel met name Liverpool balend de kleedkamer zal opzoeken. Sterling en Coutinho verzuimden ook in oog met Courtois om Liverpool op voorsprong te zetten.
45'
44'
En Coutinho laat zich nog maar weer eens zien. Vanaf de linkerkant van het veld dribbelt de spits van Liverpool langs twee Chelsea-verdedigers het strafschopgebied in om de bal vervolgens hard in het zijnet te schieten.
42'
Gele kaart voor Jordan Henderson (Liverpool FC)
Een pijnlijk moment voor Henderson. Eden Hazard draait knap weg bij de middenvelder van Liverpool en dat schiet in het verkeerde keelgat bij Henderson. De middenvelder besluit Hazard vervolgens maar naar het gras te trekken.
39'
Maar ook Chelsea blijft gewoon mee doen. Oscar is de laatste minuten de gevaarlijke man aan de kant van de thuisploeg. Ditmaal dribbelt hij langs drie tegenstanders om de bal vervolgens van net buiten het strafschopgebied maar net langs de verkeerde kant van de paal te schuiven.
35'
Nog maar een kans voor Henderson. Lazar Marković stoomt aan de linkerkant van het veld op en vindt Henderson op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot kan nog net gekeerd worden door Branislav Ivanović, waarna het leder over de achterlijn rolt.
33'
Het enige wat op dit moment nog ontbreekt zijn doelpunten. Chelsea en Liverpool leggen een ware voetbalshow op de mat. Een hoog baltempo en vele kansen. Maar nog geen doelpunten.
30'
Coutinho! Wat een kans voor de aanvaller van Liverpool. De spits staat één op één met doelman Thibaut Courtois, maar weet de bal niet in het doel te schuiven. De goalie van Chelsea voorkomt een voorsprong van Liverpool.
27'
Smullen! Wat een wereldpass van Steven Gerrard. De routinier van Liverpool verzendt uit het niets een steekpass dwars door de defensie van Chelsea richting Jordan Henderson. De middenvelder vind Courtois als hij de bal ineen keer op doel schiet. Maar wat een hoogstandje van Gerrard.
24'
Oei Škrtel toch. De centrale verdediger van Liverpool ontsnapt aan een strafschop tegen als hij op de rand van zijn eigen strafschopgebied Diego Costa vloert. Arbiter Michael Oliver geeft aan dat de bal gespeeld. Liverpool heeft geluk.
23'
Hoewel het eerste kwartier vooral eenrichtingsweg was richting de helft van Liverpool, golft de wedstrijd nu heerlijk op en neer. Het kan niet anders dan dat deze wedstrijd doelpunten gaat opleveren.
21'
Costa aan de andere kant! Binnen de kortste keren is ook Chelsea er gevaarlijk uit. Na een aanval over vele schijven komt de bal voor de voeten van Diego Costa. De spits kapt Alberto Moreno knap uit, maar krijgt vervolgens geen kracht achter zijn schot.
18'
Sterling toch! De aanvaller van Liverpool is er vandoor vanuit een counter van de bezoekers. Vanaf de middenlijn stoomt Sterling door richting het doel van Thibaut Courtois. Als hij in de buurt van het doel van Chelsea komt struikelt hij echter over de bal.
16'
Chelsea is er in ieder geval van onder de indruk. Liverpool begint langzaam maar zeker aan te zetten. Het duurde even, maar de wedstrijd is begonnen.
13'
Liverpool lijkt het begrepen te hebben. Nadat Diego Costa een overtreding begaat op Emre Can gooien de bezoekers van Liverpool wat olie op het vuur. Steven Gerrard en Can beginnen een opstootje. Is dat dan het startsein voor Liverpool om te gaan voetballen?
11'
Liverpool komt daarentegen nog niet veel verder dan achter de bal aan te lopen die Chelsea in alle rust rond laat gaan. Er zal een tandje bij geschakeld moeten worden door de bezoekers.
8'
De eerste minuten zijn overduidelijk voor de thuisploeg. Chelsea begint fel aan de wedstrijd en zit kort op de tegenstanders van Liverpool. Met name Cesc Fàbregas oogt scherp en neemt het voortouw in het opjagen van de bezoekers uit Liverpool.
5'
De eerste kans is voor Chelsea. Eden Hazard komt aan de rechterkant van het veld gevaarlijk door en geeft de bal voor op Willian. De middenvelder komt echter niet langs zijn directe tegenstander en vind met zijn schot meerdere Liverpool-benen.
3'
We zijn begonnen en wat een opkomst was dit zeg! Alle lichten gedoofd betraden beide sterrenensembles het veld. Als deze lijn doorgetrokken wordt naar het veld beloofd dat nog veel goeds.
1'
Een clash om eens goed voor te gaan zitten. Nadat Chelsea en Liverpool vorige week op Anfield met 1-1 gelijkspeelden in de eerste wedstrijd van een tweeluik in de halve finale van de League Cup, treffen de Engelse topploegen elkaar vanavond weer. De winnaar van deze tweedstrijd zal het in de finale van het bekertoernooi opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Tottenham Hotspur en Sheffield United.
Mijn naam is Merten Simons en vanaf 20.45 uur zal ik verslag doen van deze tweestrijd. Rond een uur of 19.45 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 20.45 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

Chelsea
Op papier staan de Londenaren er vanavond het beste voor. Het team van José Mourinho gaat vier aan kop in de Premier League en heeft inmiddels al een voorsprong van vijf punten opgebouwd op nummer twee Manchester City. Liverpool volgt op een achtste plaats zelfs pas op zeventien punten van de Londenaren. Met name het positieve doelsaldo van 32 uit 22 wedstrijden is tekenend voor het team van Mourinho. De laatste twee duels van Chelsea zullen Mourinho echter weinig vertrouwen geven voor de wedstrijd van vanavond. Afgelopen week werd er al gelijkgespeeld in de heenwedstrijd bij Liverpool en afgelopen weekend kwam daar bovendien nog een 2-4 nederlaag tegen Bradford City bovenop. De nummer zeven uit de League One keerde een 2-0 achterstand om en schakelde de Londense topploeg uit voor de FA Cup.

Liverpool
Hoewel Liverpool het slechts met een achtste plaats in de Premier League moet doen, begint het team van Brendan Rodgers langzaamaan in een flow te raken. De nummer twee van het afgelopen seizoen won vier van de laatste vijf wedstrijden in de Premier League en hoefde daarin slechts drie doelpunten te incasseren. Het treffen met Bolten Wanderers in de vierde ronde van de FA Cup zal Liverpool echter minder goede hoop in een goede afloop geven. Waar Chelsea ten onder ging tegen Bradford City, verspeelde de manschappen van Rodgers een overwinning tegen de nummer zestien uit de Championship. Beide teams kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waardoor Liverpool de return winnend zal moeten afsluiten.

Historie
Kijken we naar de onderlinge wedstrijden tussen Chelsea en Liverpool, dan is er geen pijl te trekken op de clashes tussen beide grootmachten. 166 keer troffen Chelsea en Liverpool elkaar eerder, 58 keer met winst voor Chelsea als gevolg en 72 maal met een overwinning voor Liverpool. In eigen huis doet Chelsea het echter een stuk beter. 81 keer troffen beide teams elkaar op het veld van Chelsea en 43 maal waren de Londenaren hierin te sterk. Liverpool daarentegen stapte in Londen slechts 20 keer als winnaar van het veld.
De onderlinge wedstrijden dit seizoen vielen vooral in het voordeel van Chelsea uit. In de Premier League zetten de Londenaren in de elfde speelronde een 1-0 achterstand op Anfield om in een 1-2 overwinning. Bovendien was het team van Mourinho vorige week al de mentale winnaar naar het 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd van dit tweeluik. Liverpool kreeg met name in de tweede helft kans op kans, maar verzuimde de overwinning naar zich toe te trekken. Laten we hopen dat er vanavond meer doelpunten te noteren zijn.