Olympique Lyon Zaterdag, 28. Januari 2017
17:00 uur
Lille OSC
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Yassine Benzia 38. / Schot met rechts  (Younousse Sankharé)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Yassine Benzia 80. / Penalty  (Sébastien Corchia)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Alexandre Lacazette 86. / Penalty  (Alexandre Lacazette)

90'
Na rust zat het venijn in de staart. Valbuena presteerde het om van dichtbij de lat te raken voor een leeg doel. Lille bleef daardoor lang op een 0-1 voorsprong staan. Tien minuten voor tijd werd het zelfs 0-2 door een benutte penalty van Benzia. Toch werd het vlak voor tijd nog spannend. Lyon kreeg namelijk eveneens een strafschop. Lacazette bleef koel en schoot de uiteindelijk eindstand op het scorebord: 1-2.
90'
90'
Gele kaart voor Yves Bissouma (Lille OSC)
De invaller krijgt geel voor een overtreding op invaller Sergi Darder.
89'
Oh, oh Lacazette! De doelpuntenmaker komt vrij voor doelman Enyeama, maar schuift de bal net naast. Dit was de ultieme kans op de gelijkmaker.
87'
Wissel uit bij Lille OSC -> Yves Bissouma
87'
Wissel uit bij Lille OSC -> Ibrahim Amadou
86'
Doelpunt voor Olympique Lyon, 1:2 door Alexandre Lacazette
Het duurde lang, maar uiteindelijk mocht Lacazette aanleggen. De topscorer blijf koeltjes en maakt zijn achttiende van het seizoen.
85'
Penalty voor Lyon! Lacazette wordt onderuit gehaald door Adama Soumaoro en mag zelf aanleggen vanaf elf meter.
84'
Lyon gaat hele dure punten verspelen in de strijd bovenin. Het gat met koploper AS Monaco kan morgenavond flink oplopen. Monaco gaat dan uitkomen in de topper tegen Paris Saint-Germain.
83'
Wissel in bij Olympique Lyon -> Rachid Ghezzal
83'
Wissel uit bij Olympique Lyon -> Maxime Gonalons
80'
Doelpunt voor Lille OSC, 0:2 door Yassine Benzia
Zeer overtuigend schiet de spits van Lille de bal hoog in het doel. De wedstrijd is beslist.
80'
Strafschop voor Lille! Bij het betreden van het strafschopgebied wordt Corchia onderuit gehaald door Valbuena. Scheidsrechter Hamel wijst naar de stip.
80'
Gaat het duel dan beslist worden door een oud-speler van Lyon? Benzia is namelijk een jeugdproduct van de Lyon-opleidingen transfereerde anderhalf jaar geleden naar Noord-Frankrijk.
76'
Wissel in bij Lille OSC -> Martin Terrier
76'
Wissel uit bij Lille OSC -> Eric Bauthéac
76'
Gele kaart voor Eric Bauthéac (Lille OSC)
Bij zijn wissel vertraagt de buitenspeler zo erg dat Hamel genoodzaakt is om geel te geven.
76'
Het slotoffensief van Lyon is officieel geopend. De thuisploeg moet nu volle gas geven op jacht naar de late gelijkmaker. Onder leiding van de opvallendste man Valbuena zet Lyon aan.
73'
Wat een kans op 1-1! Na een prima actie met dito voorzet van invaller Cornet staat Valbuena vrij voor een leeg doel. De kleine spelmaker krijgt het echter voor elkaar om de bovenkant van de lat te raken.
71'
De wedstrijd zit er na drie kwarten op voor Memphis Depay. De buitenspeler werkte hard, maar was wat ongelukkig in zijn acties. Op een afstandsschot na was er weinig dreiging van de basisdebutant.
68'
Lyon kan maar niet gevaarlijk worden. De thuisploeg probeert het vaak van afstand en ziet deze pogingen regelmatig over het doel vliegen. Het is geen goede wedstrijd voor het basisdebuut van Memphis.
67'
Wissel in bij Olympique Lyon -> Maxwel Cornet
67'
Wissel uit bij Olympique Lyon -> Memphis Depay
67'
Wissel in bij Olympique Lyon -> Sergi Darder
67'
Wissel uit bij Olympique Lyon -> Nabil Fekir
65'
Ook Lacazette is behoorlijk onzichtbaar vanavond tegen Lille. De topscorer met zeventien doelpunten in de Ligue 1 heeft maar amper balbezit.
62'
Misschien heeft Lyon toch Maxwel Cornet nodig? De buitenspeler besliste het eerdere treffen met Lille door al na drie minuten voor de 0-1 eindstand te zorgen. Memphis krijgt echter vandaag de voorkeur boven Cornet.
58'
Gele kaart voor Mathieu Valbuena (Olympique Lyon)
De man met het meeste gevaar aan de kant van Lyon is veel te laat en plaatst een tackle op de benen van Franck Béria.
58'
Lyon blijft enorm slordig spelen en verspeelt zo nu en dan uit het niets de bal. Het mag van geluk spreken dat tegenstander Lille niet altijd even goed weet wat ze met de counters moeten doen.
55'
Memphis lost zijn eerste schot richting het doel van Lille. Op zijn bekende manier kapt de buitenspeler naar binnen om uit te halen richting de verre hoek. De bal zeilt echter een metertje over.
53'
Ondertussen gooit het publiek van Lyon een tennisbal gevouwen in krantenstukken richting doelman Enyeama. Scheidsrechter Hamel gaat er even mee naar de kant.
52'
Gevaarlijke vrije trap van Lyon! Een indraaiende vrije trap van Valbuena wordt met het hoofd verlengd door de kleine Rafael. De bal moet net onder de lat weggetikt worden door doelman Enyeama.
49'
Wissel in bij Lille OSC -> Stoppila Sunzu
49'
Wissel uit bij Lille OSC -> Marko Baša
48'
Marko Baša moet zo gewisseld worden. De ervaren verdediger van Lille lijkt zich te verstappen en wordt al vroeg in de tweede helft vervangen.
47'
De tweede helft is begonnen zonder wijzigingen bij beide teams. Laten we hopen dat Memphis nog iets spectaculairs kan laten zien na rust.
46'
45'
Lille staat bij rust op een 0-1 voorsprong bij het Lyon van Memphis. Een groot gedeelte van de eerste helft was Lyon de betere. Een vrije trap van Valbuena en een schotje van Fekir werden echter gekeerd. Na een gemiste kans van Bauthéac was het vlak voor rust wel raak voor de bezoekers. Een schot van Benzia werd aangeraakt en verdween, buiten het bereik van doelman Anthony Lopes, in de rechterhoek van het doel.
45'
42'
Lyon zal na rust aan de bak moeten om de achterstand ongedaan te maken. Op tamelijk ongelukkige wijze staat het namelijk met 0-1 achter. Voor Lille is het voorlopig een prima middag in Lyon.
38'
Doelpunt voor Lille OSC, 0:1 door Yassine Benzia
Uit het niets komen de bezoekers op voorsprong. Een laag schot van afstand van Benzia verdwijnt via de benen van Mapou Yanga-Mbiwa in de rechterhoek van het doel.
37'
De rust nadert in Zuid-Frankrijk. Lyon kan niet echt doordrukken tegen het lager geklasseerde Lille. De verdediging van de bezoekers uit Lille hebben hun zaakjes prima op orde.
36'
De supporters van Lyon hebben nogal ironische spandoeken tevoorschijn gehaald. Een afbeelding van een vrouw met het woord 'keuken' en een doek met een man en het woord 'stadion'.
33'
Het eerste half uur is snel voorbij gegaan! Beide teams maken er een spannende en aantrekkelijke pot voetbal van. Lyon is de bovenliggende partij, maar Lille heeft ook de kansen gehad op een doelpunt.
29'
Bijna 0-1 voor Lille! Na de kans voor Fekir schakelt Lille razendsnel om. Nicolas de Préville schiet nog op doelman Anthony Lopes, waarna Eric Bauthéac even later de bal over een leeg doel schiet. Hier hadden de bezoekers op voorsprong moeten komen.
28'
Kans voor Fekir! Door de as van het veld stoomt Nabil Fekir op richting het doel van Lille. Bij het arriveren in het strafschopgebied schiet Fekir recht op doelman Enyeama.
27'
Memphis is aanwezig bij zijn debuut in de basis van Lyon. De Nederlandse buitenspeler wordt veelvuldig gezocht en is gevaarlijk via acties aan de buitenkant van het veld.
24'
Lyon valt zeer gedoseerd aan en wacht op de eerste uitgespeelde kans. Bij de thuisploeg is het met name zoeken naar diepe spits Alexandre Lacazette. De in Lyon geboren aanvaller is al goed voor zeventien goals.
20'
Lille heeft weinig in te brengen in de eerste twintig minuten. De laagvlieger in Frankrijk kent een lastig seizoen. De geruchten gaan dat Lille zich dit weekend nog gaat versterken met Ajacied Anwar El Ghazi.
17'
Het gevaar komt voorlopig van de buitenspelers van Lyon: Valbuena en Memphis. Valbuena is namelijk gevaarlijk uit vrije trappen na overtredingen op de dreigende Memphis.
16'
Gele kaart voor Younousse Sankharé (Lille OSC)
De middenvelder van Lille staat op de voeten van de kleine Valbuena en krijgt het eerste geel van de wedstrijd.
14'
Lyon heeft het initiatief te pakken in de thuiswedstrijd tegen Lille. De nummer vier van de Ligue 1 heeft het meeste balbezit en dringt Lille terug uit.
11'
Vrije trap van Valbuena! Na een overtreding op Memphis mag Mathieu Valbuena aanleggen vanaf de punt van het strafschopgebied. Zijn scherpe trap wordt uit de kruising bij de eerste paal gedoken door Vincent Enyeama.
7'
Het eerste schot van de wedstrijd komt van de bezoekers uit Noord-Frankrijk. Het lage schot van afstand is echter een prooi voor Lyon-goalie Anthony Lopes.
5'
De eerste actie van Memphis Depay is een overtreding op Sébastien Corchia. De rechtsback van Lille probeert aan de rechterkant door te komen, maar wordt tegengehouden door basisdebutant Memphis.
2'
Scheidsrechter Johan Hamel heeft het startsignaal gegeven aan Olympique Lyon tegen Lille! Kan basisdebutant Memphis Depay Lyon op sleeptouw nemen vanmiddag?
1'
De opstellingen
Memphis Depay gaat debuteren in de basis van Olympique Lyon. De van Manchester United overgekomen buitenspeler gaat spelen naast Nabil Fekir en topscorer Alexandre Lacazette.

Lille begint vanmiddag met Eric Bauthéac. De aanvaller vervangt de geblesseerde Rony Lopes. In het doel staat Vincent Enyeama. De Nigeriaan is bekend van de grote eindtoernooien.
Van harte welkom bij de wedstrijd tussen Olympique Lyon en Lille OSC. Het onderonsje in de Ligue 1 begint zaterdagmiddag om 17.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Lyon. De opstellingen worden rond vier uur bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Olympique Lyon
Het team van coach Bruno Génésio staat momenteel op een vierde plaats in de Franse competitie. Dat betekent virtueel een plaats in de Europa League. Lyon wil echter voor hoger gaan. Nummer drie, Paris Saint-Germain, heeft echter acht punten voorsprong. Lyon heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en blijf hopen op het bereiken van de Champions League.

Vorige week won Lyon in het eigen Stade des Lumières met 3-1 van Olympique Marseille. Alexandre Lacazette verhoogde zijn doelpuntentotaal naar zeventien door twee van de drie goals op zich te nemen. In de 79e minuut mocht Memphis Depay debuteren. De van Manchester United overgekomen landgenoot hoopt tegen Lille zijn basisdebuut te maken voor Olympique.

Lille OSC
De Noord-Fransen doen het dit seizoen zeer slecht in de competitie. Met een veertiende plaats en slechts drie punten afstand van een degradatieplek zijn er kopzorgen voor coach Patrick Collot. Lille denkt er dan ook aan om de komende dagen Anwar El Ghazi in te lijven. De Ajacied heeft al een mondeling akkoord bereikt met Lille.

De eerste wedstrijd tussen Lille en Lyon eindigde in een 0-1 overwinning voor Lyon. De tegenstander van AZ in de achtste finales van de Europa League kwam al na drie minuten op voorsprong door een doelpunt van Maxwel Cornet. Lille kon daarna niet meer op gelijke hoogte komen tegen het sterkere Lyon. Zaterdagmiddag hoopt het team van Collot echter beter voor de dag te komen en afstand te nemen van de degradatiezone.