0:0
(Heenwedstrijd 2:1)
geen

90'
Beter werd het allemaal niet in de tweede helft. VVV werd eigenlijk geen strobreedte in de weggelegd om de tweede ronde in de play-offs om een plek in de Eredivisie te bereiken. Sterker nog, het was VVV dat met twee kansen de mogelijkheid kreeg om nog een doelpunt op het scorebord te zetten. Echter kon de thuisploeg de kansen niet verzilveren.
90'
90'
Gele kaart voor Vito van Crooy (VVV-Venlo)
Als Van Crooy door Liesveld wordt teruggefloten als hij loopt te pingelen bij de cornervlag, heeft de aanvaller een te groot weerwoord, wat hij moet bekopen met een gele kaart.
90'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Jeffrey Altheer
90'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Robin Buwalda
89'
Aan de andere kant van het veld is het zelfs VVV dat nog een kleine kans krijgt om een doelpunt op het scorebord te zetten. Invaller Donkers ontsnapt met een counter en vuurt op het doel van Koopmans. De Doelman van FC Oss kan de bal nog net uit de rechter bovenhoek keren.
87'
Nee, op deze manier krijgt VVV de overwinning in de schoot geworpen. FC Oss heeft ongetwijfeld nog wilde plannen om een doelpunt te forceren, maar dat komt er niet uit.
85'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Dylan Donkers
85'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Randy Wolters
83'
Waar FC Oss extra aanvallers binnen de lijnen brengt, gooit Maurice Steijn een extra verdediger in het veld. Topscorer Platje verlaat het veld voor verdediger Balkestein.
82'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Pim Balkestein
82'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Melvin Platje
80'
Wolters, Wolters, Wolters... De aanvaller van VVV kan de bal in een open doel schieten als Fleuren Wolters op maat bediend. Zijn schot vliegt echter over het doel.
79'
Drie wissels, drie aanvallers. FC Oss gooit alles op de aanval in de laatste tien minuten nu ook Go Ahead Eagles-huurling Teije ten Den in het veld is gekomen.
78'
Wissel in bij FC Oss -> Teije ten Den
78'
Wissel uit bij FC Oss -> Jorzolino Falkenstein
76'
Ook deze kans is niet aan FC Oss besteed. Johnathan Opoku werkt de bal hoog over de dwarsligger.
75'
Gele kaart voor Danny Post (VVV-Venlo)
Op de rand van het strafschopgebied krijgt Post de bal ongelukkig op zijn bovenarm. Liesveld besluit Post een gele prent toe te steken en een vrije trap toe te kennen aan FC Oss.
71'
Overigens is het bij VVV nog niet heel veel beter. Voor de zoveelste keer verprutst de thuisploeg een overtalsituatie goed uit te spelen met een counter. Ditmaal is het Post die al te vroeg besluit om op doel te schieten, waarna Koopmans redding kan brengen.
68'
Zelfs met standaardsituaties is het voor FC Oss na de rust een onmogelijke opgaven om het strafschopgebied te vinden. Als de bal uit een hoekschop of vrije trap al in de zestien zeilt, kan de bal eenvoudig worden weggewerkt door VVV.
64'
Voorlopig pakt het echter nog niet positief uit. Hoewel de bezoekers inmiddels wel veelvuldig op de helft van VVV zijn te vinden, is het strafschopgebied voorlopig nog een stap te ver.
60'
Een extra aanvaller voor FC Oss. Klaas Wels haalt middenvelder en aanvoerder van den Ouweland om de vertrekkende spits van den Meiracker in te brengen.
59'
Wissel in bij FC Oss -> Danny van den Meiracker
59'
Wissel uit bij FC Oss -> Joep van den Ouweland
57'
Een doelpunt tegen kan Oss helemaal de das om doen en bijna was het zo ver na een foutje van Ket. De verdediger levert de bal in bij Platje, die vervolgens oog in oog staat met doelman Koopmans. De goalie van Oss kan nog net redding brengen op de schuiver van de topscorer van VVV.
55'
Als FC Oss wat wil vanavond, moet het zo langzaamaan toch vaker voor het doel van Mäenpää verschijnen. Eén doelpunt hebben de bezoekers niet genoeg aan, door de twee treffers die VVV maakte in Oss.
52'
Aan de andere kant van het veld is het Ryan Sanusi die FC Oss zomaar op voorsprong had kunnen zetten. De middenvelder van de Brabanders kapt Niels Fleuren uit. Maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied is vervolgens te slap om de bal langs Mäenpää in het doel te schuiven.
49'
Met Opoku in het veld bij FC Oss nemen ook de scoringskansen van de bezoekers ineens toe. De spits stond met een liesblessure lange tijd aan de kant, maar kwam in de competitie toch nog zestienmaal tot scoren.
47'
Binnen een minuut had Vito van Crooy VVV zomaar al op voorsprong kunnen zetten. De vleugelaanvaller ontglipte aan de aandacht van de defensie van FC Oss. In het strafschopgebied kapte de aanvaller twee tegenstanders uit om de bal vervolgens in de handen van doelman Koopmans te schieten.
46'
46'
Wissel in bij FC Oss -> Johnathan Opoku
46'
Wissel uit bij FC Oss -> Fatih Kamacı
45'
Goed was het allemaal niet aan beide kanten, maar 0-0 had het zeker niet hoeven te staan bij rust. Met name FC Oss mag klagen dat er nog niet gescoord is. De bezoekers werd onterecht een doelpunt afgenomen door scheidsrechter Liesveld.
45'
44'
Nee, het is voor beide teams misschien maar beter dat de rust eraan komt. Beide trainers kunnen hun ploeg op scherp zetten en laten we dan maar hopen op meer spektakel in het tweede bedrijf.
42'
VVV toch! Met vier aanvallers tegenover drie verdedigers van Oss komt VVV eruit op de helft van de bezoekers. Wolters en vervolgens Platje hebben echter teveel tijd nodig en verprutsen de kans om de score te openen.
39'
VVV komt er in ieder geval niet meer aan te pas na het afgekeurde doelpunt. Voorlopig maakt de thuisploeg de favorietenrol nog niet waar.
36'
Wellicht dat de afgekeurde goal is wat de wedstrijd nodig had. Laat het voor FC Oss maar het teken zijn om van start te gaan met voetballen. Doelpunten willen we zien!
33'
Doelpunt, geen doelpunt, wel doelpunt. Arbiter Richard Liesveld besluit in ieder geval ten onrechte dat de bal van FC Oss niet over de lijn was. De bezoekers wordt een doelpunt ontnomen nadat Istvan Bakx uit een klutssituatie de bal over de wist te schuiven. VVV-doelman Mäenpää rolt zelfs nog met de bal op zijn buik over de lijn van zijn doel.
31'
Een hoogstaand niveau is het echter niet wat VVV ten tonele brengt. De thuisploeg hanteert een te langzaam baltempo en komt nauwelijks in het strafschopgebied van de Brabanders.
28'
Ondanks de paal die FC Oss heeft weten te raken, is het VVV dat het beste van het spel heeft. De thuisploeg heeft lange perioden de bal en duikt veelvuldig op de speelhelft van FC Oss op.
25'
Gele kaart voor Jordi Balk (FC Oss)
De tweede prent alweer voor FC Oss. Balk komt veel te hard en met een te hoog geheven been inzetten op Randy Wolters. De verdediger moet het bekopen met een kaart.
22'
Paal! Het zit FC Oss niet mee. Falkenstein krijgt de bal plotsklaps voor zijn voeten in het strafschopgebied van VVV. Zijn schot belandt via de rug van Mäenpää tegen de paal.
20'
Aan de andere kant van het veld volgt ook de eerste mogelijkheid voor FC Oss. Jorzolino Falkenstein ontsnapt aan de aandacht van de VVV-defensie en krijgt de ruimte om van afstand op het doel van Niki Mäenpää te vuren. Zijn schot is echter te slap om de doelman te verschalken.
18'
Bijna VVV! Uit een hoekschop van Nijholt komt de bal plotsklaps voor de voeten van Jerold Promes. De Limburger schiet de bal echter tegen FC Oss-doelman Luuk Koopmans op, waarna ook Platje de bal in de herkansing niet tegen de touwen krijgt.
14'
Voorlopig zijn het vooral de zenuwen die beide ploegen parten spelen. Hoewel VVV en FC Oss de weg naar voren zoeken, blijven echte kansen uit. Sterker nog, beide ploegen grossieren in het afspelen van de bal in de voeten van een tegenstander.
11'
Het eerste kansje van de wedstrijd komt op naam van Melvin Platje. Hoewel kansje... Nadat Voorn aan de rechter zijlijn opstoomt, levert de rechtsback een voorzet panklaar af op het hoofd van de spits van VVV. Platje kopt de bal echter mijlenver naast het doel.
9'
Langzamerhand kruipt ook de thuisploeg wat uit haar schulp. Hoewel het in de eerste minuten lastig was voor VVV om de bal fatsoenlijk rond te spelen, wordt ook bij het team van Maurice Steijn de weg naar voren gezocht.
7'
Gele kaart voor Jochem Jansen (FC Oss)
De verdediger van FC Oss schoffelt van achteren Gianluca Nijholt naar het gras en kijkt al na enkele minuten tegen een gele prent aan.
6'
Bij VVV sluipen er daarentegen nu al slordigheden in de ploeg. Het is veelzeggend hoe Ramon Voorn de bal aan de linkerkant van het veld rond de middenlijn over de zijlijn loopt.
4'
Dat er gescoord moet worden lijkt vanaf het eerste fluitsignaal ook doorgedrongen bij FC Oss. De bezoekers zoeken de weg naar voren en staan met tien spelers op de helft van VVV Venlo.
2'
De bal rolt in De Koel. FC Oss zal de aanval vanaf de start moeten gaan zoeken. De Brabanders zullen twee keer moeten scoren willen ze kans maken op de tweede ronde in de play-offs.
1'
Met een aangepaste verdedigingslinie trekt FC Oss ten aanval om de laatste strohalm te pakken die recht geeft op de volgende ronde van de play-offs voor een plek in de Eredivisie.
Paul Kok, linksback en doelpuntmaker in de eerste onderlinge wedstrijd, moet de wedstrijd in Venlo aan zich voorbij laten gaan met een schorsing. Kok pakte in Oss tweemaal de gele kaart en wordt vanavond vervangen door Dean van der Sluys. Daarnaast missen de Brabanders Rick Stuij van den Herik. De verdediger kampt met een hoofdblessure en wordt vervangen door Jeffrey Ket.
VVV Venlo kampt daarentegen met een luxeprobleem nadat Robin Buwalda is teruggekeerd van een buikblessure. De centrale verdediger neemt de plek in van Jeffrey Altheer. Verder treedt VVV ongewijzigd ten tonele om een 1-2 voorsprong uit Oss te verdedigen.
Het is vanavond erop of eronder voor VVV Venlo en FC Oss. Nadat de eerdere ontmoeting van het tweeluik in Oss in een 1-2 overwinning eindigde voor VVV, valt vanavond de beslissing in deze eerste ronde van de play-offs voor een plek in de Eredivisie.
Mijn naam is Merten Simons en vanaf 18.30 uur zal ik verslag doen van deze tweestrijd. Rond een uur of 17.30 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 18.30 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

VVV Venlo
VVV is de absolute favoriet in de tweede onderlinge ontmoeting van deze play-offs. Doordat het team van Maurice Steijn er in Oss al met een 1-2 overwinning vandoor ging, kunnen de Limburgers het vanavond in eigen huis afmaken. VVV zal daarbij vertrouwen putten uit de laatste wedstrijden in de Jupiler League. In de laatste speelronde boekten de Limburgers een ruime 3-1 overwinning op kampioen NEC Nijmegen. Bovendien ging het team van Steijn in de laatste zeven wedstrijden slechts één keer onderuit.
De ogen kunnen we bij VVV vooral gaan richten op Melvin Platje. De aanvaller van de Limburgers scoorde in de competitie veertien keer. Platje wist in de eerdere ontmoeting tegen FC Oss bovendien het net te vinden.

FC Oss
De play-offs van FC Oss verlopen met de 1-2 nederlaag op zak nog niet als gewenst. De Brabanders zetten vlak voor de nacompetitie hoofdtrainer Willy Boessen op straat in de hoop het team op scherp te kunnen zetten. Maar interim-trainer Klaas Wels heeft als gezegd nog geen resultaat kunnen boeken. Vertrouwen zal Oss daarnaast ook niet kunnen halen uit de laatste wedstrijden. Inclusief de ontmoeting met VVV wisten de Limburgers de laatste zeven wedstrijden geen enkele keer te winnen. Sterker nog, zesmaal werd er maar liefst verloren.
De man om in de gaten te houden bij het team van Wels is Jonathan Opoku. De aanvaller wist in de competitie zestienmaal het net te vinden. Topscorer werd Opoku daar echter niet mee. De eerste plek moest bij FC Oss moest Opoku delen met de in de winterstop al vertrokken Kevin van Veen. Paul Kok, scorend in de eerste ontmoeting, is geen doelpuntenmachine om extra in de gaten te houden. In de competitie scoorde de verdediger nog geen enkele keer.

Historie
De eerste ontmoeting in deze play-offs was dit seizoen niet de eerste keer dat VVV Venlo tegen FC Oss aan het langste eind trok. Ook in de competitie waren de Limburgers tweemaal te sterk voor de Brabanders. In Oss eindigde het in 2-3 en in Venlo was VVV met 2-1 te sterk.
In de loop der tijd troffen beide teams elkaar 22 keer eerder. Veertienmaal ging de winst naar VVV, slechts vijfmaal ging FC Oss er met drie punten vandoor. In Venlo heeft FC Oss bovendien pas eenmaal weten te winnen. Acht van de tien ontmoetingen in Limburg eindigden in een overwinning voor VVV.