16:45 uur
Almere City FC
5:2
(Heenwedstrijd 1:0)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Lucas Andersen 4. / Schot met rechts  (Rochdi Achenteh)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jordens Peters 54. / Kopbal  (Lucas Andersen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Ricardo Kip 62. / dir. vrije trap
3 : 1 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 63. / Kopbal  (Rochdi Achenteh)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Lucas Andersen 79. / Schot met rechts  (Nick van der Velden)
5 : 1 Torinfos in de Ticker Lucas Andersen 81. / Schot met links
5 : 2 Torinfos in de Ticker Pelle van Amersfoort 83. / Schot met rechts  (Soufyan Ahannach)

90'
De wedstrijd was een stuk aantrekkelijker dan voor rust. Het verzet van Almere was na de 3-1 van Falkenburg gebroken, waarna de doelpunten in korte tijd om de oren vlogen. Willem II mag zich opmaken voor de finale tegen NAC Breda in de play-offs.
90'
87'
Almere City heeft zich vandaag van zijn positieve kant laten zien en deed lange tijd niet onder voor Willem II. Na de 3-1 was het verzet van Almere echter gebroken.
85'
Een fase met heel veel doelpunten in korte tijd. Willem II zal daar ongetwijfeld het beste gevoel aan overhouden.
83'
Doelpunt voor Almere City FC, 5:2 door Pelle van Amersfoort
Kali verspeelt knullig de bal, waarna Ahannach spits Van Amersfoort vrij voor de keeper zet. Met rechts schuift hij de bal langs de uitkomende Lamprou.
81'
Doelpunt voor Willem II, 5:1 door Lucas Andersen
Weer kan Andersen zomaar doorlopen richting het doel. Na een schijnbeweging schiet hij de bal met links in het doel.
79'
Doelpunt voor Willem II, 4:1 door Lucas Andersen
Andersen anticipeert goed op een verlengde bal van Van der Velden. In de zestien kapt hij zijn tegenstander uit en laat hij de keeper kansloos met een bekeken schot.
79'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
79'
Wissel uit bij Willem II -> Erik Falkenburg
77'
Het is voor Rosario maar goed dat zijn tackle op Haemhouts niet gezien wordt door de scheidsrechter. Rosario gaat vol op de enkel van de invaller staan.
76'
Wissel in bij Almere City FC -> Silvester van der Water
76'
Wissel uit bij Almere City FC -> Lars Nieuwpoort
74'
De lat! Het zit Almere City dan ook niet mee. Ahannach haalt vanaf twintig meter de trekker over. Via een verdediger belandt de bal op de bovenkant van de lat.
73'
Recerveur liet zich één keer gevaarlijk zien met zijn kopbal op de paal. De Gier haalt hem naar de kant om Vet ook wat speelminuten te gunnen.
72'
Wissel in bij Almere City FC -> Javier Vet
72'
Wissel uit bij Almere City FC -> Tim Receveur
71'
Almere City mag in deze fase het balbezit hebben van Willem II. De Tilburgers zijn alvast begonnen met het sparen van de krachten.
67'
Wissel in bij Willem II -> Robbie Haemhouts
67'
Kali wordt waarschijnlijk gespaard vanwege de naderende twee wedstrijden met NAC Breda.
67'
Wissel uit bij Willem II -> Anouar Kali
66'
Zo zou er even hoop zijn geweest bij Almere City. Maar het oogt nu toch definitief geknakt tegen Willem II.
63'
Doelpunt voor Willem II, 3:1 door Erik Falkenburg
Falkenburg zorgt ervoor dat de hoop van Almere City nu helemaal vervlogen is. De aanvaller kopt een voorzet van Achenteh van dichtbij tegen de touwen.
62'
Doelpunt voor Almere City FC, 2:1 door Ricardo Kip
De middenvelder van Almere beloont zijn uitstekende seizoen met een doelpunt. Een vrije trap vanaf twintig meter legt Kip keurig in de hoek van de doelman.
62'
De paal! Weer staat het aluminium in de weg voor Almere City. Receveur komt goed voor zijn man bij een voorzet vanaf links. Zijn kopbal spat uiteen op de paal.
61'
Willem II lijkt zeker te zijn van de finale van de play-offs. Daarin treft het dan NAC Breda, dat eerder op de dag FC Eindhoven uitschakelde.
59'
Een aanvallende wissel van Almere City. De ploeg van De Gier gaat alle risico's nemen in het laatste halfuur van deze wedstrijd.
58'
Wissel in bij Almere City FC -> Jason Oost
58'
Wissel uit bij Almere City FC -> Kees van Buuren
56'
Vrijwel direct na de treffer komt Nijhuis naar de zijkant voor een praatje met Almere City-trainer Jack de Gier. De oefenmeester accepteert de woorden van de arbiter.
54'
Doelpunt voor Willem II, 2:0 door Jordens Peters
Het is de verdediger van Willem II die voor de beslissing lijkt te zorgen. Vanuit een vrije trap vanaf de linkerkant kopt Peters onberispelijk binnen.
54'
Willem II zet al vroegtijdig druk op de verdedigers van Almere City. De formatie van Jack de Gier heeft het daar lastig mee. Vooral omdat de lange bal voorin niet wordt vastgehouden.
51'
Het is te hopen voor Willem II dat het achteraf geen dure misser wordt van de grensrechter. Willem II is na rust sterk uit de kleedkamer gekomen.
50'
Van der Velden staat door een verdedigende fout ineens vrij voor de keeper. De vlag gaat echter omhoog voor buitenspel, dat lijkt niet de juiste beslissing.
49'
Van Amersfoort laat vooralsnog niet zien waarom hij vandaag in de punt van de aanval staat in plaats van Oost. De jongeling weet de bal voorin niet vast te houden.
47'
Rosario is de speler bij Almere City op het middenveld die het spel verdeeld. Hij heeft het overzicht en een prima balbehandeling. Lastig te bespelen voor Willem II.
46'
Jurgen Streppel heeft een wijziging aangepast omdat hij niet tevreden is met het spel van zijn voorhoede. Andrade is daar het slachtoffer van.
46'
Wissel in bij Willem II -> Guus Hupperts
46'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
46'
45'
Willem II gaat nog een moeilijke tweede helft tegemoet. Het stond snel op voorsprong dankzij een fout van de keeper. Vanaf dat moment is Almere City de bovenliggende partij. De club uit de Jupiler League is echter slordig in de eindfase.
45'
43'
Willem II begint vlak voor rust wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dat doen ze door het speltempo omlaag te brengen en niet blind voor de lange bal te kiezen.
40'
Ahannach vergeet de ruimte in het strafschopgebied van Willem II te benutten. De aanvaller kreeg de bal goed mee, maar laat het leder dan van zijn voet schieten.
38'
Een afvallende bal komt recht in de voeten van Ojo. Vanaf twintig meter haalt de speler van Willem II vrij uit, maar de poging vliegt hoog over het doel van Almere City.
37'
Van Amersfoort kan de verleiding niet weerstaan om te schieten vanaf dertig meter. Via de rug van een verdediger komt de bal recht in de handen van Lamprou.
35'
Bij de spelers van Willem is onderling veel discussie. Achenteh en Kali lijken te overleggen hoe ze de tactiek wellicht moeten aanpassen.
33'
Voor het eerst sinds lange tijd enig gevaar van Willem II. Joppen mag helemaal doorlopen naar de rand van het strafschopgebied. Zijn schot rolt rustig voor het doel van Almere City langs.
32'
Het lukt Willem II maar niet de controle naar zich toe te trekken. Almere zwalkte in de openingsfase, maar blijft nu heel eenvoudig op de been in Tilburg.
29'
Met de huidige veldverhoudingen kan een doelpunt van Almere City niet uitblijven. Dat zal de spanning van dit duel ten goede komen.
26'
Achenteh! De verdediger van Willem II haalt een inzet van Almere City van de lijn. Rosario klopt met zijn kopbal Lamprou, maar die wordt naast hem gered door de linksback.
24'
Lamprou met een moeilijke ingreep op het schot van Rosario. De keeper laat het harde schot van de Almere-speler los, waarna de rebound wordt weggewerkt door een verdediger van Willem II.
24'
Het publiek van Willem II begint de thuisploeg uit te fluiten. De Tilburgers spelen slordig en besluiteloos. Bovendien heeft Almere City grote gedeelten het balbezit.
22'
Boldewijn met een mooie sprintactie aan de zijlijn. Hij loopt zo drie spelers van Willem II voorbij. Alleen zijn voorzet komt niet uit bij een teamgenoot.
19'
Nieuwpoort overstrekt zijn been door een verkeerde pass van doelman Etemadi. De doelman maakt geen zekere indruk in de eerste twintig minuten.
17'
Willem II staat op de eigen helft al onder druk van Almere City. Ze krijgen geen enkele centimeter ruimte om rustig op te bouwen.
15'
Almere City merkt dus dat het wel degelijk kansen heeft tegen Willem II. De supporters van de thuisploeg zijn er dan ook zeker nog niet gerust op.
13'
De paal! Een gevaarlijke aanval van Almere City. Ahannach houdt enkele verdedigers bezig en legt dan af op de inlopende Kip. Zijn harde pegel vliegt naast Lamprou op het aluminium.
12'
Van Amersfoort maakt dit seizoen op huurbasis minuten bij Almere City. De aanvaller is eigendom van sc Heerenveen en keert na de zomer met meer ervaring terug in Friesland.
10'
Willem II oogt een maatje te groot in de eerste tien minuten. Almere City komt nauwelijks in balbezit en is nog niet van de eigen speelhelft af geweest.
8'
Het lijkt nu al een onmogelijke opgave te zijn voor Almere City. Het moet twee keer scoren tegen Willem II, maar komt er in de openingsfase niet aan te pas in Tilburg.
4'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Lucas Andersen
Andersen komt vanaf de linkerkant naar binnen voor een schot op doel. De bal gaat recht door het midden, maar Etemadi laat de bal tussen zijn handen doorglippen. Een erg vroege voorsprong van Willem II.
3'
De eerste vrije trap is voor Willem II. De bal draait vanaf de linkerkant hard in, maar komt recht in de handen van Almere-doelman Etemadi.
3'
Het stadion van de Eredivisie-ploeg is niet uitverkocht voor deze toch belangrijke wedstrijd.
1'
Willem II heeft voor de eigen supporters de bal aan het rollen gebracht.
1'
Freek Heerkens staat zondag in de basis bij Willem II vanwege de afwezigheid van Dries Wuytens. De centrale verdediger is geschort voor het duel met Almere City omdat hij in het heenduel twee gele kaarten ontving.

In Tilburg verdedigt de Eredivisie-club een 1-0 voorsprong. Daarnaast heeft Guus Hupperts in het elftal van trainer Jurgen Streppel plaats moeten maken voor Nick van der Velden. De andere negen spelers stonden ook in Almere op het veld, waaronder doelpuntenmaker Erik Falkenburg.

Jason Oost droeg vrijdagavond nog de aanvoerdersband bij Almere City, maar moet in de return genoegen nemen met een plek op de bank. Daarnaast verschijnen Pelle van Amersfoort en Tim Receveur aan de aftrap ten koste van Oost en Gaston Salisawa.
Willem II en Almere City moeten uitmaken wie doorgaat naar de laatste ronde van de play-offs voor promotie/degradatie. Door de 0-1 overwinning van Willem II in het eerste duel ligt alles nog open voor de return in Tilburg. Bovendien is Almere City onder trainer Jack de Gier een club in vorm. Ongeveer een uur voor aanvang zijn de opstellingen te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Heenduel
Erik Falkenburg verzorgde Willem II een goede uitganspositie voor de return. Vroeg in de eerste helft tekende hij voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Falkenburg stond op de goede plek toen een van richting veranderde bal plots in zijn voeten terechtkwam. Vanaf vijf meter werkte Falkenburg de bal in het dak van het doel. Almere City toonde in dat duel echter aan nog niet verslagen te zijn.

Strijdvaardig
Jack de Gier als trainer van Almere is ondanks de nederlaag strijdvaardig voor de return. Almere is de laatste tijd namelijk sterk in uitwedstrijden, waardoor het vertrouwen bij de selectie nog steeds aanwezig zal zijn. In de tweede seizoenshelft verloor Almere alleen van VVV-Venlo (4-0). Die goede reeks na de winterstop zorgde er bovendien voor dat Almere een periodetitel pakte.

Play-offs
De ploeg die over twee duels sterker is, mag zich opmaken voor de finaleronde. Daarin speelt het tegen de winnaar van de wedstrijd tussen NAC Breda en FC Eindhoven. De Eindhovenaren wonnen het eerste duel verrassend met 1-0. De Graafschap, MVV, VVV-Venlo en Go Ahead Eagles strijden voor de andere ticket naar het hoogste niveau.