1 : 0 Torinfos in de Ticker Stevan Jovetić 41. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Stevan Jovetić 55. / Schot met links  (Samir Nasri)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Sergio Agüero 69. / Schot met rechts  (Jesús Navas)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Pablo Zabaleta 83. / Eigen goal

90'

Manchester City heeft er in de tweede helft nog twee goals bijgeprikt. Eerst was het Stevan Jovetić die voor de 2-0 zorgde, even later maakte Sergio Agüero de 3-0. De score werd voor Liverpool nog dragelijk gemaakt door een eigen doelpunt van Pablo Zabaleta.
90'
90'
Een schot van Sergio Agüero eindigt in het zijnet. De Argentijn probeert vanuit een moeilijke hoek doel te treffen, maar Simon Mignolet hoeft niet in actie te komen bij de inzet van City.
90'
Liverpool heeft de krachten (en het aantal spelers) niet meer om nog een tweede doelpunt te forceren. Manchester City heeft veel balbezit en de 4-1 hangt meer in de lucht dan de 3-2.
90'
Ook Alberto Moreno heeft pijn en zou het liefst worden gewisseld, maar hij moet door!
90'
De extra tijd bedraagt vijf minuten.
87'
Glenn Johnson heeft het speelveld verlaten. Liverpool heeft echter al drie keer gewisseld, dus de bezoekers staan nu met tien man.
84'
Bijna de 2-3! Daar komt de thuisploeg goed weg, zeg! Rickie Lambart maakt vlak na de 1-3 bijna zijn tweede van de avond. In plaats van de bal echter achter Joe Hart te schieten, probeert hij de bal terug te leggen op Daniel Sturridge. Foute beslissing!
83'
Doelpunt voor Liverpool FC, 3:1 door Pablo Zabaleta (Eigen doelpunt)
Daar is de eretreffer voor Liverpool! De doellijntechnologie doet z'n werk! Daniel Sturridge geeft met buitenkant links (!) de bal voor richting Rickie Lambert, die 'm binnenkopt. Joe Hart brengt in eerste instantie redding, maar via Pablo Zabaleta gaat de bal alsnog in het doel. Even lijkt Hart voor de tweede keer de bal tegen te houden, maar de doellijntechnologie beslist anders.
81'
Hoekschop Manchester City, na slordig uitverdedigen van Martin Škrtel. De corner levert de thuisploeg echter niets op.
80'
Wissel in bij Manchester City -> Fernandinho
80'
Wissel uit bij Manchester City -> Stevan Jovetić
79'
Wissel in bij Liverpool FC -> Rickie Lambert
79'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Raheem Sterling
78'
Manchester City zakt in en laat Liverpool het spel maken. De thuisploeg heeft bewezen levensgevaarlijk te zijn in de tegenaanval, dus een vierde doelpunt behoort tot de mogelijkheden.
76'
Gele kaart voor Emre Can (Liverpool FC)
De ene invaller maakte meteen een doelpunt, Can pakt vlak nadat hij is ingevallen een gele kaart. De Duitse Turk wordt bestraft voor een beuk die hij uitdeelt aan Stevan Jovetić.
75'
Nog een kwartier te spelen in het Etihad Stadium. Liverpool heeft de moed nog niet opgegeven en gaat op zoek naar een treffer. Uiteraard gaat Steven Gerrard voorop in de strijd.
75'
Wissel in bij Liverpool FC -> Emre Can
75'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Joe Allen
72'
Het is een licht geflatteerde tussenstand, gezien het spelbeeld. Hoe dan ook: dit gaat Manchester City natuurlijk niet meer uit handen geven. Als de wedstrijd in 3-0 eindigt, dan deelt City de koppositie met Tottenham Hotspur.
69'
Doelpunt voor Manchester City, 3:0 door Kun Agüero
Wát een invalbeurt! Aguëro staat letterlijk nog maar een paar seconden in het veld en maakt meteen de 3-0. Jesús Navas geeft een prachtige pass achter de verdediging van Liverpool en Aguëro rondt de kans beheerst af.
69'
Wissel in bij Manchester City -> Kun Agüero
69'
Wissel uit bij Manchester City -> Edin Džeko
66'
Liverpool is nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. De enige speler die echt voor gevaar zorgt voor het City-doel is Daniel Sturridge.
65'
Wissel in bij Manchester City -> Jesús Navas
65'
Wissel uit bij Manchester City -> David Silva
65'
Goede kans Liverpool! Raheem Sterling geeft een slim balletje op Daniel Sturridge, die zich in het strafschopgebied ontdoet van Vincent Kompany. Vanuit een moeilijke hoek probeert de Liverpool-spits te scoren, maar Joe Hart weet met zijn uitgestoken hand te voorkomen dat de bal in de lange hoek vliegt.
64'
Met buitenkantje rechts probeert Edin Džeko Stevan Jovetić weg te sturen, maar Dejan Lovren kan ternauwernood de pass onderscheppen.
61'
Daar komt City goed weg! Alberto Moreno gaat de één-twee aan met Lazar Marković en krijgt de bal in het strafschopgebied terug. De Spanjaard probeert de bal terug te leggen, maar een speler van City weet de pass te onderscheppen.
60'
Wissel in bij Liverpool FC -> Lazar Marković
60'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Coutinho
59'
Jovetić bijna met zijn derde, maar de Montenegrijn prikt de bal nét naast. Als ie had gezeten was het geen geldig doelpunt geweest, want de scheidsrechter had al gefloten voor een vrije trap in het voordeel van Liverpool.
57'
Opvallend: in de voorbereiding speelden Manchester City en Liverpool ook tegen elkaar. De wedstrijd eindigde in 2-2 en Jovetić scoorde twee keer.
55'
Doelpunt voor Manchester City, 2:0 door Stevan Jovetić
De tweede van City en de tweede van Jovetić! Via David Silva en Edin Džeko komt de bal terecht bij Samir Nasri, die de bal laag teruglegt op Jovetić. De spits laat het buitenkansje niet liggen en schiet de bal, voor een halfleeg doel, tegen de touwen.
54'
Het is een leuk begin van de tweede helft! Manchester City leek zich te gaan beperken tot verdedigen, maar de thuisploeg gaat ook gewoon door met aanvallen.
53'
Een ingestudeerde vrije trap levert Liverpool bijna een hele grote kans op. Steven Gerrard 'chipt' de bal over het muurtje heen richting Jordan Henderson, die vervolgens iets te veel tijd nodig heeft. Daardoor kan Pablo Zabaleta ertussen komen, die met een sliding de bal over de achterlijn werkt.
52'
Een aantal lekkere, harde duels volgen elkaar in korte tijd op rond de middenlijn. De scheidsrechter doet het perfect en laat het z'n gangetje gaan; typisch Engels!
51'
Kopbal Stevan Jovetić vliegt over! De maker van de 1-0 kan bij een hoekschop vrij inkoppen, maar hij mikt de bal een meter of twee over het doel van Simon Mignolet.
49'
Doelpunt Liverpool afgekeurd! Glen Johnson bereikt met een halfhoge bal Daniel Sturridge, die 'm aanneemt en vervolgens afrondt. Op het moment dat Johnson de pass gaf, stond Sturridge echter buitenspel.
48'
Manchester City is de tweede helft met een verdedigende tactiek begonnen. Pas op de middenlijn wordt de opbouw van Liverpool verstoord.
46'
Daniel Sturridge en Coutinho hebben afgetrapt voor de tweede helft.
46'
45'

Na 45 minuten spelen leidt Manchester City met 1-0 tegen Liverpool. De bezoekers domineerden lange tijd de wedstrijd, maar konden vlak voor rust niet voorkomen dat Stevan Jovetić City op voorsprong zette.
45'
45'
De extra tijd bedraagt een minuut.
43'
"Stand up for the champions", klinkt het nu in het Etihad Stadium. Dat moet de Liverpool-supporters, die ongetwijfeld even zullen zitten, pijn doen. Liverpool eindigde het afgelopen tweede in de Premier League, op twee punten van City.
41'
Doelpunt voor Manchester City, 1:0 door Stevan Jovetić
Vijf minuten voor rust komt Manchester City op voorsprong! David Silva kan een hoge bal van Samir Nasri in het strafschopgebied controleren en daarmee lijkt de aanval van City te eindigen. Jovetić is echter scherper dan Alberto Moreno, pikt de bal op en schiet 'm vervolgens door de benen van Simon Mignolet in het doel.
39'
De afgelopen vijf jaar wist Liverpool niet te winnen in het Etihad Stadium. Als je het spelbeeld vandaag ziet, dan heeft het team van Brendan Rodgers vanavond een goede mogelijkheid om die negatieve reeks te doorbreken.
36'
Liverpool domineert nog steeds de wedstrijden. We hebben al zo'n twintig minuten niets van Manchester City gezien.
33'
Schot Daniel Sturridge, redding Joe Hart! Daar is de eerste echte kans van Liverpool. Met een hoge bal wordt Sturridge bereikt, die in het strafschopgebied Vincent Kompany fopt en vervolgens het doel van Hart onder vuur neemt. De Engelse doelman laat zich niet verrassen en voorkomt de 0-1.
31'
Liverpool heeft nu diverse vrije trappen op de helft van Manchester City gekregen, maar kansen heeft dat tot nu toe niet opgeleverd. Joe Hart oogt scherpt en weet elke bal de hoog in het strafschopgebied komt weg te boksen.
29'
Gele kaart voor Yaya Touré (Manchester City)
Een licht vergrijp van Touré, maar hij wordt wel bestraft. Coutinho probeert voor de middenvelder langs te snijden en Touré houdt hem met zijn arm even tegen. De scheidsrechter is onverbiddelijk en geeft een gele kaart.
28'
Met een vernuft passje probeert Yaya Touré Edin Džeko te bereiken, maar Martin Škrtel steekt daar met een mooie sliding een stokje voor.
28'
"C'mon City", klinkt het vanaf de tribunes. De thuisploeg komt er op dit moment niet aan te pas. Liverpool creëert ook niet erg veel, maar heeft de wedstrijd wel onder controle.
26'
Uiteraard is Mario Balotelli, die vandaag bij Liverpool een contract tekende, ook aanwezig in het Etihad Stadium.
24'
Liverpool is de ploeg die de laatste tien minuten het meest in de aanval is geweest. Manchester City komt er niet echt meer uit.
22'
Jordan Henderson wil een hoekschop, maar de scheidsrechter geeft Manchester City een doeltrap. Onterecht, want de bal ging via een City-been over de achterlijn.
21'
Wat een krachtpatsers heeft Manchester City toch op het veld staan. Vincent Kompany liet een paar minuten een fraai staaltje verdedigingswerk zien en zojuist kopieerde Yaya Touré hem.
20'
Het is een leuke openingsfase in het Etihad Stadium. Manchester City is iets beter, maar ook Liverpool laat regelmatig zijn tanden zien.
18'
Vincent Kompany laat even zien wat verdedigen zien! De Belgische verdediger gooit zijn lichaam voor de bal op het moment dat Joe Allen schiet en daarmee voorkomt hij dat zijn doelman, Joe Hart, in actie hoeft te komen. Wat een klasse!
15'
Schot Yaya Touré! Manchester City wordt sterker. Weer is het Gaël Clichy die vanaf links de bal hoog voor geeft, maar ditmaal is er een Liverpool-verdediger die de voorzet wegwerkt. Op een meter of 25 pikt Touré de bal op en de middenvelder schiet richting de rechterhoek. Simon Mignolet weet echter vrij simpel redding te brengen.
13'
Hoog over! Een mooie aanval van Manchester City komt via veel schijven bij Gaël Clichy terecht. De Fransman geeft de bal hoog voor richting de tweede paal, waar Pablo Zabaleta. De rechtsback besluit de bal in één keer uit de lucht te nemen en helaas voor hem vliegt zijn inzet meters over het doel van Liverpool.
11'
Steven Gerrard neemt de vrije trap, maar de voorzet van de Liverpool-aanvoerder is ongevaarlijk. Joe Hart kan de bal simpel vangen.
11'
Naast het strafschopgebied, aan de rechterkant van het veld, krijgt Liverpool een vrije trap na een overtreding op Raheem Sterling.
9'
Wat een heerlijke pass van Steven Gerrard! De aanvoerder van Liverpool haalt de bal op bij de verdediging en geeft vervolgens een lange pass op Raheem Sterling. De aanvaller kan de bal - met zijn rug naar de goal - aannemen en probeert met een halve omhaal gevaarlijk te worden. De inzet van Sterling stuitert ongevaarlijk naast het Manchester City-doel.
8'
Schotje Edin Džeko! Gaël Clichy speelt vanaf links strak in op Stevan Jovetić, die de bal slim laat lopen. Daardoor kan Džeko, op een meter of twintig van het doel, aannemen en vervolgens schieten. Simon Mignolet hoeft niet in actie te komen en ziet het zachte schot een meter naast gaan.
6'
Een snelle counter levert Manchester City niets op! Gaël Clichy onderschept op de eigen helft de bal en levert 'm in bij David Silva. De Spanjaard komt tot ver, maar zijn eindpass op Stevan Jovetić is niet scherp genoeg.
5'
De eerste aanval van de wedstrijd is een feit. Raheem Sterling wordt aan de linkerkant weggestuurd en de buitenspeler probeert met een slimme pass Daniel Sturridge te bereiken. De pass van Sterling is echter net iets te hard voor Sturridge, waardoor Joe Hart simpel kan oppakken.
3'
Een rustig begin van de wedstrijd. Manchester City laat Liverpool rustig opbouwen en ook de aanvallers van Liverpool zetten geen druk op als de thuisploeg opbouwt.
1'
Manchester City heeft afgetrapt, de wedstrijd is begonnen!
1'

We worden als voetballiefhebbers verwend met topwedstrijden deze dagen. Gisteren konden we genieten van de vaderlandse kraker tussen Ajax en PSV, vanavond wordt in Engeland de titanenstrijd tussen Manchester City en Liverpool gestreden. Al in de tweede speelronde van de Premier League nemen deze twee titelkandidaten het tegen elkaar op. Wie wint de eerste slag? Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe vanaf 21:00 verslag van dit duel.

Manchester City

De kampioen van vorig seizoen, Manchester City, gaat dit voetbaljaar op zoek naar het tweede kampioenschap op rij. De selectie waarmee Manuel Pellegrini afgelopen seizoen de landstitel won, is deze zomer redelijk intact gebleven. Er zijn geen belangrijke spelers vertrokken en de club uit Manchester pikte in de zomerse transferperiode twee spelers op bij FC Porto: Eliaquim Mangala en Fernando. Ook Bacary Sagna (transfervrij overgekomen van Arsenal) is de selectie van Pellegrini komen versterken. Eén ding is zeker: City is niet zwakker dan vorig seizoen.

Liverpool

In Liverpool snakt men naar een landstitel en vorig seizoen was de club uit Noord-Engeland er dicht bij. De tegenstander van vandaag, City, bleef Liverpool echter twee punten voor. Dit seizoen gaat het team van Brendan Rodgers weer een poging wagen. Liverpool verloor deze zomer Luis Suárez, maar haalde daar een legio aan spelers voor terug. Onder andere Adam Lallana, Dejan Lovren, Lazar Markovic, Alberto Moreno, Divock Origi (meteen weer verhuurd aan Lille), Emre Can en Rickie Lambert zijn de club komen versterken. Aan dit lijstje werd aan het begin van de middag Mario Balotelli toegevoegd. De Italiaan zal - uiteraard - vanavond nog niet in actie komen.

Eerdere resultaten

In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen speelden Manchester City en Liverpool al eerder een keer tegen elkaar. In de International Champions Cup versloeg Liverpool Manchester City na strafschoppen. De reguliere wedstrijd was in 2-2 geëindigd (Jovetic (2x), Henderson en Sterling scoorden). Het resultaat in de oefencampagne geeft Liverpool hoop, maar andere statistieken niet. De laatste keer dat Liverpool in Manchester won van City was in het seizoen 2008/2009. Het team van Rodgers won echter geen enkele van de laatste vijf uitwedstrijden tegen Manchester City.