13:00 uur
Leicester City
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jamie Vardy 45. / Penalty  (Jamie Vardy)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Theo Walcott 70. / Schot met rechts  (Olivier Giroud)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Danny Welbeck 90. / Kopbal  (Mesut Özil)

90'
Leicester leek een puntje mee naar huis te nemen, maar in de allerlaatste seconde van de blessuretijd kopte Wellbeck zijn ploeg naar de overwinning, nadat Walcott de gelijkmaker scoorde. Een schitterend moment voor Wellbeck, want de Engelsman stond maandenlang aan de kant vanwege een ernstige blessure. Door de overwinning nadert Arsenal koploper Leicester tot twee punten.
90'
90'
Doelpunt voor Arsenal FC, 2:1 door Danny Welbeck
Het is Wellbeck! Een beter moment kon hij zich niet wensen, want in allerlaatste minuut scoort de Engelsman. Een schitterend moment voor Wellbeck!
90'
Gele kaart voor Marcin Wasilewski (Leicester City)
De Pool vliegt hard in op tegenstander Monreal en krijgt daarvoor de gele kaart.
90'
Grote kansen volgen zich op voor Arsenal. Gaat de goal nog vallen? Dan moet het gebeuren in de vier minuten blessuretijd!
88'
Van de lijn gehaald!
Leicester zit er helemaal doorheen en opnieuw krijgt Arsenal een grote kans. Van dichtbij schiet Giroud hard op goal maar Schmeichel redt uitstekend!
87'
Weer een grote kans!
Met het hoofd weet Giroud zijn ploeggenoot Wellbeck te bereiken, maar de Engelsman kan net niet tot een goed schot komen, waardoor Schmeichel kan redden.
85'
Dit had 'm moeten zijn voor Arsenal!
Met een uitgekiende voorzet weet Özil landgenoot Mertesacker te vinden, maar de aanvoerder van Arsenal ziet zijn kopbal net naast de paal belanden. Dit was een hele grote mogelijkheid!
85'
Arsenal probeert het vooral met voorzetten van de zijkant, maar Giroud wordt niet vaak gevonden. Alleen bij het doelpunt was de thuisploeg hiermee succesvol.
83'
Na ruim tien maanden maakt Wellbeck zijn rentree bij Arsenal. De aanvaller kan zich onsterfelijk maken door hier zijn ploeg naar een voorsprong te schieten.
83'
Wissel in bij Arsenal FC -> Danny Welbeck
83'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Alex Oxlade-Chamberlain
83'
Verse krachten in het veld bij Leicester. Het is tegenhouden bij de ploeg van Rainier en de moegestreden Allbrighton mag toekijken hoe zijn ploeggenoten het ervan afbrengen.
83'
Wissel in bij Leicester City -> Andy King
83'
Wissel uit bij Leicester City -> Marc Albrighton
77'
Leicester komt er bijna niet meer uit, maar een scherpe counter is altijd gevaarlijk. Ook nu komen Kanté en Vardy er gevaarlijk uit, maar eerstgenoemde krult de bal langs de verre paal. Het blijft opletten voor Arsenal.
73'
Dat is sneller dan gehoopt voor beide ploegen. Arsenal leek lange tijd tegen een muur aan te lopen, maar heeft deze toch gebroken. Leicester had dit graag nog langer uitgesteld.
70'
Doelpunt voor Arsenal FC, 1:1 door Theo Walcott
Daar is het doelpunt voor Arsenal! Giroud legt de bal panklaar met het hoofd en daardoor is het voor Walcott niet heel lastig om van dichtbij hard binnen te schieten.
66'
Het is nog vroeg, maar Arsenal gaat nu al va-banque spelen. Bij Leicester is het vrouwen en kinderen eerst en wordt er niet gebloosd bij een blinde trap naar voren.
63'
Door de kaarten, wissels en opstootjes heeft het spel een aantal keer stil gelegen. Zodoende is er aanvallend niet veel gebeurd, maar lijkt Arsenal de intentie te hebben om alles op alles te zetten in het laatste half uur.
61'
Twee wissels, aan beide kanten een. Okazaki is naar de kant gehaald. Voor hem in de plaats is de negentienjarige Gray gekomen, welke in de winterstop van Birmingham City is overgenomen. Een extra aanvaller erbij voor Arsenal. Stofzuiger Coquelin heeft het veld verlaten en snelheidsduivel Walcott moet zijn ploeg helpen om minstens twee doelpunten te maken.
61'
Wissel in bij Leicester City -> Demarai Gray
61'
Wissel uit bij Leicester City -> Shinji Okazaki
61'
Wissel in bij Arsenal FC -> Theo Walcott
61'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Francis Coquelin
58'
De oud speler van Anderlecht is in het veld gekomen om de verdediging van zijn ploeg weer compleet te maken. Hiervoor moet smaakmaker Mahrez naar de kant.
58'
Wissel in bij Leicester City -> Marcin Wasilewski
58'
Wissel uit bij Leicester City -> Riyad Mahrez
57'
Gele kaart voor N'Golo Kanté (Leicester City)
En de vierde gele kaart voor Leicester in zeven minuten. Ditmaal is het Kanté die een vlotlopende aanval van Arsenal onderbreekt.
54'
Geel-rode kaart voor Danny Simpson (Leicester City)
Dat is niet slim van de verdediger. In het gezichtsveld van Atkinson houdt Simpson Giroud opzichtig vast. De Leicester-speler krijgt geel en kreeg deze kleur kaart ook een paar minuten geleden en mag inrukken.
53'
Klein kopkansje voor Giroud. De aanvaller springt hoog, maar kan zijn kopbal niet laag genoeg houden waardoor de bal over het doel van Schmeichel vliegt.
52'
Gele kaart voor Christian Fuchs (Leicester City)
De verdediger begaat een stevige overtreding en krijgt hiervoor de terechte gele kaart.
50'
Mahrez gaat het been bij Monreal en heel Leicester schreeuwt om een penalty. Er is een hele lichte aanraking, maar Atkinson vindt het niet genoeg om een penalty te geven.
49'
Gele kaart voor Danny Simpson (Leicester City)
De vleugelverdediger vangt Sanchez op terwijl de Chilleen hem wil passeren. De aanvaller wordt echter onreglementair geblokkeerd op zijn pad.
47'
Arsenal komt goed uit de startblokken, want een vlotlopende aanval eindigt voor de voeten van Ramsey. De middenvelder uit Wales schuift de bal achter een half metertje naast de goal van Schmeichel.
46'
Chambers heeft de plaats ingenomen van de geblesseerde Koscielny, die is achter gebleven in de kleedkamer. Zo staat er een compleet nieuw duo ten opzichte van de afgelopen wedstrijden bij Arsenal.
46'
Wissel in bij Arsenal FC -> Calum Chambers
46'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Laurent Koscielny
46'
45'
Arsenal was sterker in de openingsfase, maar creëerde geen hele grote kansen. Leicester liet aanvallend lange tijd niet veel van zich horen, maar plots was daar Vardy, maar zijn kopbal werd knap gekeerd door Čech. Net zo plotseling was ineens de penalty. Vardy maakte handig gebruik van het uitgestoken been van Monreal en verdiende daarmee een uitgelezen kans van elf meter. De aanvaller stapte zelf achter de bal en schoot snoeihard raak.
45'
45'
Gele kaart voor Aaron Ramsey (Arsenal FC)
Een snoeiharde tackle van Ramsey op de Japanner Okazaki wordt door Atkinson bestraft met een gele kaart.
45'
Doelpunt voor Leicester City, 0:1 door Jamie Vardy
De aanvaller gaat zelf achter de bal staan en schiet de strafschop kiezelhard in de rechterhoek, terwijl Čech de andere kant opduikt.
44'
Monreal steekt zijn been uit als Vardy hem wil passeren. De aanvaller van Leicester maakt er handig gebruik van en laat zich vallen. Atkinson geeft een overtreding en omdat deze in het strafschopgebied is, verdient de uitploeg ook een penalty.
44'
Gele kaart voor Laurent Koscielny (Arsenal FC)
Koscielny kegelt Kanté onderuit in een gevaarlijke aanval.
39'
Kanté lijkt de bal voor te zetten, maar de bal vliegt ook richting de verre kruising. Gelukkig voor Arsenal is doelman Čech alert en verwerkt hij de bal, voordat deze de lijn heeft gepasseerd, tot een corner.
36'
Gele kaart voor Francis Coquelin (Arsenal FC)
Leicester breekt snel uit, maar de verdedigende middenvelder van Arsenal glijdt Mahrez onderuit. Coquelin krijgt hiervoor de gele kaart van Atkinson.
34'
Bij enige regelmaat staat heel Leicester, met uitzondering van Vardy, in het eigen strafschopgebied te verdedigen, waardoor het ontzettend lastig is voor de thuisploeg om een gaatje te vinden.
31'
Giroud scoort terwijl hij achterwaarts loopt en kopt, maar de aanvaller van Arsenal creëert deze kans in buitenspel positie, waardoor het doelpunt logischerwijs niet op het scorebord komt.
29'
Het spel golft op en neer, maar de pass in de eindfase van een aanval is steeds net niet nauwkeurig genoeg, waardoor grote kansen uitblijven.
25'
Morgan gooit zijn hele lichaam voor de bal als Sanchez wil uithalen. De Chileen schiet daarom tegen de grote Jamaicaan op, waardoor de bal van het doel afwijkt.
24'
Kanté werkt hard op het middenveld, maar niet alles lukt bij de Fransman. De middenvelder probeert het van grote afstand, maar ziet zijn poging ver naast het doel afzwaaien.
21'
Scherpe counter van Arsenal! Fuchs verliest de bal op het middenveld en in de omschakeling wordt de Oostenrijker eruit gelopen door Oxlade-Chamberlain. De vleugelaanvaller van Arsenal weet echter Giroud net niet te vinden, waardoor de kans is verkeken.
19'
Zo heeft het even geduurd, maar is de eerst grote kans ook voor Leicester genoteerd. De loopactie en kopbal van Vardy was mooi, maar de redding van Čech was minstens zo schitterend!
16'
Bijna Vardy!
De aanvaller schiet weg uit de rug van Héctor Bellerín en kan bij de tweede paal inkoppen, maar Čech pakt de bal uitstekend, ondanks de kopstoot van de Engelse spits van Leicester.
14'
Leicester komt er nu tot tweemaal toe uit. Fuchs slingert de bal voor het doel, maar deze wordt weggewerkt. Opnieuw wordt de bal ingebracht en Okazaki staat alleen vrij voor doelman Čech, maar de Japanner wordt ten onrechte terug gefloten voor buitenspel. Overigens schoot de aanvaller over het doel van Arsenal.
10'
Arsenal dicteert vooralsnog de wedstrijd, al is de hechte defensie van Leicester lastig te doorbreken. De uitploeg komt vooralsnog niet toe aan de befaamde counters.
9'
Arsenal claimt een penalty omdat Kanté de bal tegen de arm aankrijgt, maar scheidsrechter Atkinson wuift het protest van onder andere Giroud weg.
6'
Leicester won in de Premier League slechts een keer uit bij Arsenal. Dat was in 1994, toen onder andere David Seaman nog onder de lat stond bij The Gunners. Wellicht dat er na 22 jaar weer een overwinning bijgeschreven kan worden.
2'
Ook de corner die daaruit volgt is dreigend. Sánchez torent hoog boven de verdedigers van Leicester uit en kopt de bal richting de verre hoek, maar de bal vliegt net langs de paal. Sterk begin van Arsenal!
1'
Binnen de minuut is er een grote kans voor Arsenal! Oxlade-Chamberlain heeft alle ruimte op de rechterflank en hoewel hij een schietkans krijgt, geeft de vleugelaanvaller de bal voor, maar kan daardoor door Simpson worden weggewerkt!
1'
Een nieuwe test vandaag voor Leicester City. Vorige week werd Manchester City aan de zegekar gebonden door de ploeg van Rainieri, maar kan het ook Arsenal op de knieën krijgen? De Londense ploeg wil natuurlijk winnen om de titeldroom levend te houden.
1'
Bij Leicester City staan de bekende namen in de basis. Dat betekent dat fantastische trio Riyad Mahrez, N'Golo Kanté en Jamie Vardy van de partij is. Robert Huth, tweemaal doelpuntenmaker vorige week tegen Manchester City, vormt samen met aanvoerder Wes Morgan het centrale duo. In de spits kiest trainer Claudio Ranieri voor Shinji Okazaki.

Francis Coquelin en Per Mertesacker keren terug in de basis bij Arsenal. Vorige week tegen Bournemouth zat het duo nog op de bank. De terugkeer bij de eerste elf gaat ten koste van de Braziliaan Gabriel Paulista en de Fransman Mathieu Flamini. Voor de rest stuurt Arsène Wenger dezelfde namen het veld in tegen de koploper van de Premier League. Dat betekent dat vedettes Mesut Özil en Alexis Sánchez de ogen op zich gericht krijgen.
Lukt het Arsenal wat Manchester City vorige week niet lukte, thuis winnen van Leicester City? Het Premier League-duel, welke onder leiding staat van Martin Atkinson, start om 13.00u en ongeveer een uur voor de wedstrijd zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik hoop je tijdens dit schitterende affiche tussen alle liefdesperikelen hier te vinden!

Arsenal
Vijf punten is het gat met koploper Leicester, dus het duel van vandaag is ontzettend belangrijk voor Arsène Wenger en zijn mannen. Na vandaag kan het gat namelijk twee of acht punten zijn, een wereld van verschil met nog twaalf resterende wedstrijden. Ook Wenger is daarvan op de hoogte, getuige zijn uitspraak van afgelopen week. "Ik ontken niet dat we de druk voelen. Ze zijn overtuigd van hun kwaliteiten, hun geloof is sterker geworden. Er is nog een lange weg te gaan, maar Leicester City bevindt zich in een goede positie." Wil Arsenal winnen, moet het beter spelen dan de afgelopen weken. Vorig weekend werd weliswaar gewonnen van Bournemouth, maar de vier wedstrijden daarvoor tegen Liverpool, Chelsea, Southampton en Stoke City kwam men in totaal maar tot drie punten. Wenger lijkt wel te kunnen beschikken over Danny Wellbeck. De aanvaller sukkelt al sinds april met knieklachten, maar kan vandaag bij de selectie zitten en zijn eerste minuten van het seizoen maken.

Na de overwinning tegen Manchester City, staat de club van Claudio Rainieri voor de eerste keer als favoriet bij de bookmakers om de Premier League te winnen. Dat alleen al is een geweldige prestatie, want vorig seizoen stond het in deze periode nog op een degradatieplek. Dit seizoen is alles anders en dat komt niet in de minste plaats door Riyad Mahrez, N'Golo Kanté en Jamie Vardy. Het trio neemt de ploeg elke wedstrijd bij de hand en zorgt met name in de counters voor ontzettend veel dreiging. Leicester is weer bezig aan een goede reeks, want de laatste drie wedstrijden werden gewonnen, terwijl vier van de vijf wedstrijden daarvoor zonder winst eindigden. Overigens heeft de ploeg van Rainieri nog een appeltje te schillen met Arsenal, want de eerste wedstrijd wist de Londense club met 2-5 te winnen onder leiding van een ontketende Alexis Sánchez.