1 : 0 Torinfos in de Ticker Shane Long 42. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Cesc Fàbregas 75. / Schot met rechts  (Diego Costa)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Branislav Ivanović 89. / Kopbal  (Willian)

90'
Aanvallend leek Chelsea lange tijd geen vuist te maken tegen Southampton. De verdediging van Koeman stond compact geposteerd, maar kon een kwartier voor tijd niet voorkomen dat Cesc Fàbregas scoorde. De middenvelder leek voor te geven, maar omdat niemand de bal raakte, ging zijn inzet ineens in het doel. Daarna bleef Chelsea aandringen en werd het beloond met een overwinning. Aanvoerder Ivanović kopte een corner van Willian binnen, 1-2.
90'
90'
Het slot moet op de deur. Daarom is de Servische middenvelder ingevallen voor de Belgische aanvaller.
90'
Wissel in bij Chelsea FC -> Nemanja Matić
90'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Eden Hazard
90'
Ward-Prowse moet proberen om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen.
90'
Wissel in bij Southampton FC -> James Ward-Prowse
90'
Wissel uit bij Southampton FC -> Matt Targett
89'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:2 door Branislav Ivanović
85'
Schot van Oscar! De Braziliaan combineert met Diego Costa, maar zijn poging is van grote afstand. Daarom kan Forster de bal eenvoudig stoppen.
81'
Nog een kleine tien minuten te gaan. Chelsea lijkt de ploeg die nog wel wil winnen, terwijl Southampton blijft loeren op de counter.
79'
Austin mocht voor het eerst in de basis starten van Koeman, maar kon niet echt overtuigen. Zijn vervanger is Mané. De Senegalees vormt nu een aanvalsduo met Pellè!
79'
Wissel in bij Southampton FC -> Sadio Mané
79'
Wissel uit bij Southampton FC -> Charlie Austin
78'
Chelsea gaat door met aanvallen. Diego Costa krijgt een grote kans, maar Steven Davis werpt zijn lichaam voor de bal en blokt het schot.
75'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:1 door Cesc Fàbregas
Diego Costa zet goed door en legt de bal terug op de Spanjaard. De Fàbregas wil de bal voorgeven en dat lijkt Forster ook te denken. De doelman reageert daarom niet en omdat niemand de bal aanraakt, verdwijnt de bal zomaar in het doel.
72'
Saint Mary's schreeuwt om een penalty voor Southampton. Austin lijkt gevloerd te worden door Cahill en de verdediger van Chelsea maakt ook nog eens hands, maar scheidsrechter Atkinson wuift alles weg.
70'
Prachtig! Azpilicueta wil snel ingooien, maar Koeman steekt daar een stokje voor en pakt de bal voor hem weg. Hiddink lacht om het schouwspel!
69'
De Italiaan is in het veld gekomen voor doelpuntenmaker Long. Laatstgenoemde heeft wat pijntjes en moet zich laten vervangen.
69'
Wissel in bij Southampton FC -> Graziano Pellè
69'
Wissel uit bij Southampton FC -> Shane Long
65'
Gele kaart voor Jordy Clasie (Southampton FC)
Ook de Nederlander krijgt een gele kaart. Zo gaat het hard in de laatste minuten.
64'
Gele kaart voor Ryan Bertrand (Southampton FC)
Opnieuw is Diego Costa bertrokken bij deze gele kaart, maar deze keer incasseert de aanvaller de overtreding. Bertrand plant zijn elleboog in de nek van de Braziliaan.
63'
Gele kaart voor Diego Costa (Chelsea FC)
De Braziliaan gaat op de hakken staan van Van Dijk en Atkinson geeft hem hiervoor de gele kaart.
59'
Enorme mogelijkheid Diego Costa!
Een heleboel spelers gaan onder de bal door. De Braziliaan staat echter goed opgesteld, maar zijn volley van tien meter gaat ruim over en naast het doel. Met iets meer scherpte had hier veel meer ingezeten!
56'
Oud Eredivisie-spelers Tadić en Yoshida lopen warm. Wellicht dat het duo zo gaat invallen.
53'
Grote kopkans van Mikel!
De Nigeriaan krijgt de bal op zijn hoofd uit een corner, maar de middenvelder mikt heel matig. De kopbal mist bovendien kracht en gaat dus ook naast het doel van Forster.
51'
Chelsea zoekt de aanval in de tweede helft, maar tot grote kansen komt de ploeg nog niet. Als Hazard van afstand weer overschiet, is het leedvermaak duidelijk te horen vanaf de tribunes.
46'
Baba, die zo verschrikkelijk in de fout ging vlak voor de rust, is in de kleedkamer achter gelaten door Guus Hiddink. Voor hem in de plaats is Kenedy gekomen. Van nature is dat een aanvaller, maar hij staat vooralsnog als linksback geposteerd.
46'
Wissel in bij Chelsea FC -> Kenedy
46'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Abdul Rahman Baba
46'
45'
Spektakel is nog uitgebleven in het Saint Mary's. Hoogtepunten waren het clubrecord dat Forster pakte in minuut 35. De doelman kreeg al 667 minuten geen tegendoelpunt en nam het record uit 2001 over van Paul Jones. Vlak voor rust kwam Southampton toch op een 1-0 voorsprong, na geklungel van Baba. Long profiteerde maximaal door de bal over doelman Courtois heen te stiften.
45'
45'
Nog een paar hachelijke momenten voor het doel van Forster, maar Chelsea krijgt de bal er niet in. Daardoor staat het 1-0 met rust.
42'
Doelpunt voor Southampton FC, 1:0 door Shane Long
Baba wil de bal naar Ivanović koppen, maar Long zit daar tussen. De aanvaller is rap en snelt naar het doel van Courtois en stift de bal over de Belg heen. Prachtig doelpunt!
42'
En weer een afstandsschot! De Belg Hazard verliest zijn geduld en probeert het van afstand. De poging van de aanvallende middenvelder is echter te wild en schiet over het doel.
41'
Ook Chelsea probeert het iets meer met de lange bal, maar Diego Costa heeft het lastig tegen José Fonte en Van Dijk.
37'
Southampton loert nog altijd op de counter. Als de ploeg in balbezit komt, zoekt de ploeg zo snel mogelijk aanvalsleider Austin. Om hem heen gaat dan Long bewegen om zo verder te counteren, maar tot kansen heeft het nog niet geleid.
35'
Clubrecord voor Forster!
De doelman heeft nu meer dan 667 minuten geen tegendoelpunt meer geïncasseerd en neemt nu het record over van Paul Jones, die dat unicum in 2001 neerzette.
30'
De afstand is groot, maar Diego Costa probeert het toch. De Braziliaan draait behendig weg bij Van Dijk, maar schiet de bal hard over het doel van Forster.
29'
Het spel golft op en neer, maar het uitblijven van grote kansen is veelal te wijten aan onzorgvuldigheid in de passing.
27'
Een afstandsschot van Oscar is eenvoudig te pareren door Forster, aangezien de Braziliaan recht op de Engelse doelman schiet.
23'
Scrimmage voor de goal van Chelsea na een corner van Davis. Van Dijk, Long en Austin raken allemaal de bal, maar kunnen niet tot een doelpoging komen.
19'
Gele kaart voor Steven Davis (Southampton FC)
De middenvelder wordt gepasseerd door Cesc Fàbregas, maar laat het daar niet bij zitten en trekt aan de noodrem. Scheidsrechter Atkinson geeft hem hiervoor de terechte gele prent.
17'
Ook Clasie heeft op doel geschoten! Althans, de Nederlander schiet richting het doel van Courtois, maar Diego Costa blokkeert de bal en verwerkt de inzet van Clasie tot een corner.
15'
Overigens kan Forster vandaag een clubrecord afpakken van Paul Jones. De doelman stond tussen 1997 en 2004 onder contract bij Southampton en hield in 2001 666 minuten achter elkaar de nul. Als Forster 35 minuten lang geen tegentreffer incasseert, neemt hij het record over.
13'
Weer een klein kansje voor Southampton. Austin krijgt de bal plots voor zijn voeten en schiet meteen op goal, maar de poging van de Engelsman wordt geblokt.
9'
Bijna kopgoal van Long!
Chelsea verslikt zich bijna. Courtois komt uit de goal, maar Van Dijk is hem voor. De Nederlander slingert de bal voor en Long kan de bal koppen. Hoewel Courtois nog niet terug is in zijn goal, knikt Long over het doel van Chelsea.
7'
Pedro kan niet meer verder vanwege de pijn aan zijn hamstring. Dat is een aderlating voor Hiddink, want hij moet zijn eerste wisselmogelijkheid al aanspreken.
7'
Wissel in bij Chelsea FC -> Oscar
7'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Pedro
6'
Vooralsnog zakt Southampton geduldig in en mag de ploeg van Guus Hiddink het spel maken.
5'
Oscar is al bezig aan een warming-up. Dit doet hij omdat Pedro al een paar keer naar zijn hamstring heeft gegrepen.
3'
Sinds de terugkeer van doelman Forster hield Southampton al zes wedstrijden op rij de nul. De ploeg van Guus Hiddink hoopt hier uiteraard verandering in te brengen.
1'
Scheidsrechter Atkinson heeft voor de eerste keer gefloten en Southampton heeft afgetrapt. Laten we hopen op een mooie wedstrijd!
1'
Charlie Austin krijgt de voorkeur boven oud-Feyenoord speler Graziano Pellè in de spits. De aanvaller deed al in drie wedstrijden mee, maar deed dat vooralsnog als invaller. De Nederlanders Jordy Clasie en Virgil van Dijk staat ook in de basis. Daarnaast maakt Cédric Soares zijn rentree in de basis bij Southampton. Zijn basisplek gaat ten koste van James Ward-Prowse. De Engelsman zit op de bank, naast Maarten Stekelenburg en Cuco Martina.

Guus Hiddink stuurt de bekende namen het veld, wat betekent dat dezelfde elf spelers in de basis staan die vorige week met 5-1 wonnen in de FA Cup van Manchester City. Aanvoerder is de Servische verdediger Branislav Ivanović. De spits is uiteraard Diego Costa en zal aanvallend ondersteund worden door Pedro, Eden Hazard en smaakmaker Willian.
Welkom bij dit prachtige duel uit de Premier League tussen Southampton en Chelsea. Een interessant duel tussen twee Nederlandse coaches, Ronald Koeman en Guus Hiddink. De wedstrijd, welke onder leiding staat van Martin Atkinson, start om 16.00u en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik hoop je tijdens dit schitterende affiche hier te treffen!

Ploeg in vorm
Koeman heeft het goed voor elkaar bij Southampton, want al zes wedstrijden bleef hij op rij ongeslagen. Er werd gewonnen van Watford, West Bromwich Albion, Manchester United, West Ham United en Swansea City, terwijl The Saints uit bij Arsenal knap met 0-0 speelden. Tegenstander van vandaag, Chelsea, heeft na een dramatisch half jaar de weg omhoog ingeslagen en dus zal de ploeg van onder andere Jordy Clasie aan de bak moeten. Koeman erkende de afgelopen dagen al dat hij onder de indruk is van wat Guus Hiddink bij Chelsea laat zien. “De spelers zien er sinds zijn komst meer comfortabel uit. Hij heeft de jongens weer vertrouwen gegeven. Dat verwachtte ik ook, aangezien de selectie van Chelsea veel goede spelers herbergt. De handelswijze van Hiddink is op dit moment goed voor de spelers”, liet de Koeman optekenen in de persconferentie. Of de Nederlanders Virgil van Dijk, Cuco Martina en Clasie aan de aftrap verschijnen is nog niet bekend.

Hiddink nog altijd ongeslagen op Engelse bodem
Afgelopen week verloor Hiddink voor het eerst tijdens zijn tweede ambtstermijn. Uit bij Paris Saint-Germain ging Chelsea met 2-1 onderuit voor de Champions League. In de competitie en FA Cup heeft Hiddink nog niet verloren. Chelsea won viermaal en speelde zes wedstrijden gelijk in de Premier League. De nederlaag tegen Paris Saint-Germain was een smetje in een nagenoeg perfecte week voor Chelsea. Zon won het vorige week met 5-1 van Newcastle United. De ploeg van Darryl Janmaat werd compleet weggespeeld door The Blues en zakte, mede door het fantastische spel van Chelsea, ver door de ondergrens. Een paar dagen later wachtte Manchester City voor de FA Cup. Ook zij werden met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd en dus scoort Chelsea er de afgelopen weken rustig op los. Als Hiddink zijn ongeslagen status wil behouden, moet zijn ploeg alle krachten bundelen, want Southampton is uitstekend in vorm.