22:00 uur
Atlético Madrid
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ivan Rakitić 41. / Kopbal  (Iniesta)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ángel Correa 61. / Schot met rechts  (Fernando Torres)

90'
Al snel na rust zag Barcelona Busquets en Messi het veld verlaten. Beide sterkhouders moesten geblesseerd naar de kant. Na het uitvallen van Messi profiteerde invaller Correa direct. Onoplettendheid in de Catalaanse defensie en een prima schuiver van de Argentijnse invaller brachten Atlético op gelijke hoogte: 1-1. Pas in de slotfase waren er nog mogelijkheden voor beide teams op een overwinning.
90'
90'
Gele kaart voor Jordi Alba (FC Barcelona)
De linksback is nadrukkelijk aan het protesteren en krijgt een gele kaart.
90'
Kopbal van Godín! Daar is dan toch nog dat kansje voor Atlético. Doelman Ter Stegen moet zich strekken om een kopbal van Diego Godín onder de lat uit te tikken.
87'
Het einde van de wedstrijd nadert. Vrij geruisloos is deze eerste topper van het seizoen voorbij gegaan. Er waren weinig hoogtepunten helaas. Ivan Rakitić en Ángel Correa waren de doelpuntenmakers in een tactisch gelijkspel.
86'
Gele kaart voor Filipe Luís (Atlético Madrid)
Hele harde overtreding van de linksback op Arda Turan. Zijn wilde tackle verdient een gele kaart.
84'
84'
Kopbal van Piqué! De indraaiende vrije bal van Neymar wordt bijna in de verre hoek gekopt door Piqué. De inzet van de Spaanse verdediger verdwijnt maar net naast.
82'
Gele kaart voor Thomas Partey (Atlético Madrid)
De invaller heeft al snel een gele kaart te pakken. Partey haakt Neymar namelijk op weg naar het strafschopgebied.
80'
Het is een wat tegenvallende topper met zeer weinig kansen voor beide goals. Zowel Barcelona als Atlético Madrid wil voornamelijk niet verliezen vanavond.
77'
Vanavond toont Atlético maar weer eens aan wat voor sterke ploeg het is. Het is des te knapper van PSV hoe ze vorig en dit seizoen weerstand hebben geboden in de Champions League.
74'
Daar is de entree van Thomas Partey. De 23-jarige Ghanees speelt al vijf jaar voor de Madrilenen en moet voor wat meer schwung zorgen in de aanval van Atlético.
73'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Thomas Partey
73'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Yannick Ferreira-Carrasco
71'
Nog twintig minuten op de klok in Barcelona. Zonder Messi en Busquets lijkt de ploeg van Luis Enrique een beetje de kluts kwijt. Atlético blijft na rust eenvoudig op de been.
67'
Gele kaart voor Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
De aanvaller van Atlético gaat hard door met een sliding op Ivan Rakitić en krijgt een gele kaart.
67'
Daar is Neymar! In de eerste helft probeerde Neymar het al eens, maar ging de bal naast. Met een identieke poging moet nu Oblak gestrekt gaan om te keren.
65'
Benieuwd wat FC Barcelona nu gaat doen zonder Messi en Busquets. Kunnen ze zich herstellen en weer op zoek gaan naar de voorsprong? Of zet Atlético het vertrouwen om in een voorsprong?
61'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:1 door Ángel Correa
Messi is naar de kant en het is gelijk! Invaller Ángel Correa staat koud in het veld en zorgt met zijn eerste actie voor de gelijkmaker. De aanvaller rond bekwaam af in de hoek van het doel en laat Ter Stegen kansloos.
61'
Na Busquets moet ook Messi naar de kant. De Argentijnse superster heeft last van zijn lies en wordt vervangen door Arda Turan. Opnieuw een tegenvaller voor Barcelona.
60'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Ángel Correa
60'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Kevin Gameiro
60'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Fernando Torres
60'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Saúl
59'
Wissel in bij FC Barcelona -> Arda Turan
59'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Lionel Messi
58'
Met een klein uur op de klok consolideert Barcelona de 1-0 voorsprong. Atlético durft niet echt aan te dringen. De ploeg van Diego Simeone is dan bang om veel ruimtes weg te geven.
54'
Gele kaart voor Koke (Atlético Madrid)
De middenvelder schept Neymar en krijgt het eerste geel van de wedstrijd.
54'
Busquets kreeg afgelopen weekend rust op bezoek bij CD Leganés. Toch moet de middenvelder nu gewisseld worden met wat fysieke klachten. De van Valencia overgekomen André Gomes mag het laten zien.
53'
Het Camp Nou is vanavond weer goed gevuld met 89.421 toeschouwers.
52'
Het tempo zit er aardig in aan het begin van de tweede helft. Ook Atlético kruipt wat meer uit haar schulp. Het is in ieder geval aantrekkelijker om naar te kijken.
51'
Wissel in bij FC Barcelona -> André Gomes
51'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Busquets
48'
Schot van Griezman! De Franse spits van Atlético krijgt alle ruimte en tijd om op te stomen. Vanaf ongeveer twintig meter haalt hij uit en wordt Ter Stegen gedwongen tot een redding.
47'
De tweede helft is begonnen! Atlético zal meer van zich af moeten bijten na rust wil het op gelijke hoogte komen. Barcelona zal in ieder geval meer ruimte krijgen.
46'
45'
Met alle sterren present op het veld is het helaas nog niet de gehoopte voetbalshow in Barcelona. Atlético stelt zich ultra defensief op en geeft geen meter weg. Voor Barcelona is het heel lastig om door het sterke Madrileense blok te komen. Vlak voor rust was er toch de voorsprong voor de thuisploeg. Een voorzet van Iniesta werd ingekopt door Ivan Rakitić: 1-0.
45'
41'
Doelpunt voor FC Barcelona, 1:0 door Ivan Rakitić
De eerste de beste mogelijkheid is meteen raak voor de Catalanen. Iniesta geeft een prima voorzet, waarna de vrijstaande Ivan Rakitić de bal in de verre hoek kan koppen.
41'
De rust nadert in Camp Nou. Helaas nog weinig spektakel in het eerste bedrijf van deze Spaanse topper. Barcelona vecht tegen de sterk muur van Atlético en weet deze nog niet te slechten.
38'
Neymar met de poging! De bal valt voor de voeten van Neymar rond de rand van het strafschopgebied. De Braziliaanse linksbuiten krult de bal richting de verre hoek, maar ziet deze net naast gaan.
35'
Barcelona claimt een strafschop na hands van een Atlético speler in het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter wuift het echter weg.
31'
De winnaar van dit duel schuift naar de tweede plaats in de Primera División. Bij een gelijkspel is Sevilla de lachende derde op de positie achter koploper Real.
28'
Het spelbeeld blijft voorlopig hetzelfde. Barcelona heeft de bal en moet opboksen tegen de zwarte muur van Atlético. In die muur wordt voorlopig niets weggegeven.
25'
Telkens als Barcelona balbezit heeft op de helft van Atlético vormen de bezoekers een hecht collectief. Gameiro en Griezmann zakken zelfs in om het middenveld te ondersteunen.
22'
Het blijft voorlopig beperkt tot schoten van rond de rand van het strafschopgebied. Nu is het Iniesta die doelman Oblak test met een hard schot. De Atlético-goalie vangt echter gemakkelijk.
18'
Schot van Ferreira-Carrasco! En ook aan de andere kant is er dreiging voor het doel. Vanaf de linkerkant kapt Yannick Ferreira-Carrasco naar binnen om vervolgens met rechts uit te halen. Doelman Marc-André ter Stegen bokst de bal echter naar de buitenkant.
16'
Het eerste schot van de wedstrijd komt via de linkervoet van Lionel Messi! Na een aanval via Luis Suárez en Neymar kan doelman Jan Oblak het schot van de Argentijn gemakkelijk pareren.
15'
Het eerste kwartier van de kraker in Camp Nou zit erop. Barcelona mag het spel maken en Atlético trekt zich defensief terug. Er vallen helaas nog geen mogelijkheden te noteren.
11'
Beide ploegen hebben zich aardig in vorm gespeelde de laatste weken. Zowel in de Champions League als de competitie werd gewonnen met ruime cijfers.
8'
Barcelona heeft het balbezit in de openingsminuten van de wedstrijd. Het is duidelijk zichtbaar dat Atlético dan in een 4-4-2 positioneert om de landskampioen tegen te houden.
5'
In de wetenschap dat Real Madrid eerder op de avond met 1-1 gelijkspeelde tegen Villarreal kunnen Barcelona en Atlético dichter bij de Koninklijke geraken vanavond.
2'
De kraker tussen FC Barcelona en Atlético Madrid is in gang gezet! Wie kan er na vanavond aansluiten bij koploper Real Madrid?
1'
De opstellingen
FC Barcelona kan niet beschikken over de geblesseerde Samuel Umtiti. De Fransman wordt in de defensie vervangen door Sergi Roberto. Op het middenveld is er weer een plaats voor Busquets. Hierdoor verschuift Rafinha naar de reservebank.

Atlético begint met Kevin Gameiro en topscorer Antoine Griezmann in de spits. Het Franse duo wordt van de flanken gesteund door Yannick Ferreira-Carrasco en Saúl. Centraal op het middenveld bewaken Gabi en Koke de balans.
In de vijfde speelronde van de Primera División staat de eerste kraker op het programma. Woensdagavond om 22.00 uur staan FC Barcelona en Atlético Madrid tegenover elkaar in Camp Nou. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Barcelona. Rond de klok van negen uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

FC Barcelona
Barcelona boekte afgelopen weekend een glansrijke zege bij promovendus CD Leganés. Met name Lionel Messi en Luis Suárez waren weer aardig op stoom. Messi trof twee keer het doel en was een keer aangever. Suárez maakte een goal en verzorgde tweemaal een assist. Uiteindelijk wonnen de Catalane met 1-5.

Het team van Luis Enrique heeft zodoende na vier competitiewedstrijden negen punten behaald. Barcelona bekleedt momenteel een tweede plaats achter de grote rivaal Real Madrid. De Catalanen hebben een punt voorsprong op tegenstander Atlético.

De ploeg van trainer Diego Simeone begint aardig op stoom te komen. Na een begin met twee gelijke spelen werden de laatste twee duels met ruime cijfers gewonnen. Bij Celta de Vigo zegevierde Atlético met 0-4. Afgelopen weekend werd in eigen huis tegenstander Sporting Gijón op de pijnbank gelegd met 5-0.

Ook dit seizoen zijn vele ogen gericht op Antoine Griezmann. De Franse smaakmaker maakte tot dusver vier doelpunten in vier duels. Tegen Gijón trof Griezmann twee keer het doel. Barcelona - Atlético staat garant voor spektakel. Vorig jaar won Barça met 2-1 en eindigde de Madrilenen met negen spelers na rood voor Diego Godín en Filipe Luís.